Автор Тема: Українська політика. Війна. 1 серпня - 15 листопада

Offline Shannou

• Global Moderator
  • Стать: Чоловіча
  • The world is yours
Re: Українська політика. Війна. 1 серпня -
« Reply #4560 : Жовтень 11, 2022, 21:15:09 »
Ірану треба 3-4 роки виробляти таку кількість, можливо більше, все залежить від комплектуючих. так що замовити вони може і замовили.
Десь читав, що американцям вже передали дані про американську же фірму, яка поставляла чіпи до Китаю, де їх впаювали  у плати і передавали Ірану. Подивимся.
По поводу 2400 заказанных Shahed-136, про которые упомянул Зеленский.

Первое. Ключевое слово здесь "заказанных". Зеленский не сказал, на какой срок этот заказ — на год ли — или на десять лет.

Второе. Если бы у Ирана были такие мощности, то мы увидели бы у хуситов реально массовое использование этих дронов и подготовку Израиля к защите от орд сотен и тысяч таких машин. Ни в первом, ни во втором случае мы не наблюдаем ни того, ни другого. Израиль вообще несколько лет назад распустил свои тактические противовоздушные системы, например расчеты ПЗРК. Их больше нет. Не думаю, что израильские ВВС на полном серьезе собираются гоняться на дорогих F-15 (где сама летомииссия тоже дорогая в плане горючего) за копеечными машинами, которые летают со скоростью 150–180 км/час.

Третье. Наиболее вероятным мне видится то, что РФ таки купили лицензию и производят эти самые Shahed-136. Не факт, что в самой России, кстати. Отсюда и растут уши про заказ на тысячи машин и самобытное название этих дронов "Герань-2". Особенно с учетом небольших конструктивных изменений, которые наблюдаются в сбитых машинах, эта версия выглядит реальной. И да, экономика РФ может позволить себе производство этих машин тысячами — не за год, конечно, и, видимо, не за два, но на протяжении многих лет — вполне.

— Игаль Левин

@yigal_levin
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline com

• Львів
« Reply #4561 : Жовтень 11, 2022, 21:46:23 »
Прочитав на фупі, що іранські дрони можуть бути насправді китайськими. Повністю або частково. Приватна думка.

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #4562 : Жовтень 11, 2022, 22:51:40 »
.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Стать: Жіноча
  • Одеса
« Reply #4563 : Жовтень 11, 2022, 22:58:08 »
Знов від друзів з «Технарів»

Цитувати (виділене)
Геннадий Сульдин сейчас с Nata Kartasheva и
ещё 5
.
10 мин.  ·
Нарешті це відбулось!
Що сталось?
Андроід-версія додатка єППО, яку розробила конструкторська група "Технарі", пройшла верифікацію Гугла. Додаток єППО вже доступний на плеймаркет (посилання в першому комменті). Тепер кожний громадянин України може долучитись до противоракетної та протиповітряної оборони нашого Неба.
Як це працює?
Якщо ви побачили повітряну ціль, наприклад крилату ракету чи дрон камікадзе шахед, вам треба лише відкрити єППО на своєму смартфоні, вибрати тип повітряної цілі, направити смартфон у напрямку руха цілі та натиснути велику червону кнопку. Все. А через декілька секунд фахівці ППО побачать вашу відмітку на мапі, вона доповнить радіолокаційну інформацію і летаюча смерть буде збита.
Чому це необхідно?
Завдяки кривізні земної кулі всі локатори бачать низьковисотні повітряні цілі з короткої відстані. Тому крилаті ракети та бпла орків ховаються від нашей ППО на доволі малих висотах. Але побачити ракету чи дрон-вбивцю можемо ми, навіть тоді, коли їх тимчасово не бачать радари.
Що ми робитимемо за допомогою єППО?
Тепер кожен з нас може прийняти участь в побудуванні першої в Світі мережевої системи ППО, в якої будуть задіяні майже всі свідомі громадяни України. В нас є найкраща мотивація - жити самому і допомогти захистити інших українців. Треба тільки встановити додаток єППО на свій смартфон, за кілька секунд пройти авторизацію за допомогою Дії, натиснути "Тест" щоб переконатись, що все ок і бути готовим будь-коли сповістити зенитників про відому вам загрозу з Неба.
Навіщо потрібна авторизація в Дії?
Щоб вороги та різноманітні дурні не заважали зенитникам хибними цілями.
Чи відома ця система військовим, чи потрібна вона їм?
Так, ми робили єППО постійно консультуючись з справжними фахівцями нашої ППО, які зараз, з моєї точки зору, по досвіду та фаху є кращими в світі. З самого початку розробка була узгоджена с командуванням ОК "Південь" та старшими офіцерами Повітряних Сил ПВК "Південь".
А коли буде версія для ІOS?
Сьогодні був першій тест єППО для айфонів. Тест був успішний. Сподіваюсь, "через 2-3 тижні" (с) іоs версія додатка буде вже доступна всім.
Прошу вас встановлювати додаток, поширювати інформацію та розповідати про єППО всім, кого знаєте. Разом ми захистимо наше Небо та збережемо життя наших громадян!
Дуже важливо, прошу репост!
Технарі
Оборона Одессы 2.0
Все буде ЗСУ!

Cпойлер

Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Homiak

• Украина, Запорожье
« Reply #4564 : Жовтень 11, 2022, 23:15:24 »
Знову атака. Пожежi на правому березi. До центру теж прилетiло
Щось в нас ні дня без якоїсь муйні.
Дехто із моїх знайомих ночував в укриттях, а вранці пішли додому і якраз почались прильоти.

Також сьогодні проїжджав поряд з будинком по Сталеварів (в який на тому тижні поцілили ракетою та склали весь під'їзд з жителями), і скажу що в житті ефект для мене виявився більш моторошний чим по репортажам.
Дім-дім, потіб бац...частини немає. Та далі знову продовження дому.
Таке відчуття що якусь добре знайому людина ви раптом зустріли без половини зубів чи без ока.

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #4565 : Жовтень 12, 2022, 00:24:49 »
Тарас Чорновіл
2 год  ·
Скажіть, а коли в ГУР вигадують черговий анекдот, щоб пороздувати щоки від своєї "компетентності, обізнаності й потрібності", вони хоча б між собою домовляються? Отже, учора, через пару годин після нанесення терористичних ракетних ударів (це в них завжди так) один представник ГУР Скибіцький заявив, що управління володіло достовірною інформацією, що атаки готувалися ще з перших днів жовтня. І для солідності далі став розказувати, на якому аеродромі та в якому порту якого числа завантажували саме ці ракети...
Далі з'ясувалося, що, якщо ГУР володів такою інформацією, то він її приховав від усіх зацікавлених структур: ППО ЗСУ, ДСНС, енергетиків, населення, яке могли попередити про особливість загрози та закликати не виїздити на роботу, комунальників, які могли б готуватися до перебоїв, заготувати воду, резервне живлення. А за таке передбачена кримінальна відповідальність...
І от уже сьогодні виступає інший представник ГУР Андрій Юсов і повідомляє, що за достовірними даними того самого управління, атака готувалася швидко й спонтанно - 9 жовтня, тобто саме в переддень.. І аргументує це датою призначення нового командувача сил вторгнення. Я, до речі, схильний до версії Юсова, оскільки сам про це казав ще в час, коли тривали атаки, але вже стали зрозумілі їх основні цілі.
Отже, моя версія наступна. ГУР як розвідувальна організація припинив існування після звільнення Бурби й усіх справжніх розвідників та здачі москві нашої агентури. Буданов виконав завдання остаточного знищення розвідки. Але він улюбленець Зеленського та співмешканець родини одіозного друга Зеленського Гогілашвілі й першої Маші країни. Тому мусить бути на слуху й міфологізованою особою. Через це для нього постійно вигадують легенди й побрехеньки. Але тут нарвалися на обурення і дали задній хід, заявивши діаметрально протилежну тезу до висловленої лише днем раніше.
Але хтось таки взнав про старт 9 жовтня підготовки до цієї атаки. Бо є вже свідчення, що у владі про підготовку масованої ракетної атаки знали ще вночі й відповідно застрахувалися. Хто має нести відповідальність, що інформацію все ж приховали від усіх згаданих вище структур, поки не знаю.
А щодо Буданова чи Скибіцького, то з них і спитати нема за що. Там абсолютна некомпетентність. Як сказав мені один дуже серйозний і знаковий для країни розвідник, Буданов прийшов на посаду з рівнем компетентності старшого лейтенанта. Отримав генеральські погони, але й на далі це лише старлей...
Злобная заинька

Offline Minime

• Австралия: au2ua
« Reply #4566 : Жовтень 12, 2022, 02:55:55 »
:hot: До України повернули 37 дітей, яких росіяни без їхніх батьків вивезли з Харківщини до РФ. Діти вже зустрілись зі своїми родинами, повідомили в Мінреінтеграції. https://t.me/c/1198589840/38313
:hot:
Я читал, что и новую партию украинских военнопленных обменяли  :prapor2:

https://twitter.com/ZelenskyyUa/status/1579754251576016897
Так же я читал, что наши военные будут тренировать украинских.

Удивился популярности этого твитта - количеству лайков и ретвиттов.
В комментариях много поддержки, но и порядочно кретиноголовых дебилов и троллей.
"Не забыть бы нам всё, не простить бы и не потерять". В. Высоцкий

Offline invariant

• Київ <-> Вінниця
    • Шарага
« Reply #4567 : Жовтень 12, 2022, 06:08:19 »
Прочитав на фупі, що іранські дрони можуть бути насправді китайськими. Повністю або частково. Приватна думка.
Скоріше частково, як і "орлани".
...І ми важкі несем мішки із написом "U235"...

Offline fakir

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #4569 : Жовтень 12, 2022, 07:31:09 »
Цитувати (виділене)
Росія вивозить зі складів у Білорусі боєприпаси та інші матеріальні засоби. Такі дії несумісні з уявленням про створення умов для повторного наземного нападу на Україну з півночі.
Про це йдеться у звіті аналітиків американського Інституту вивчення війни.
Вот і мені спадало на думку, як білоруси можуть наступати, якщо у них склади спустошують.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Shan

« Reply #4570 : Жовтень 12, 2022, 08:18:43 »
Цитувати (виділене)
Росія вивозить зі складів у Білорусі боєприпаси та інші матеріальні засоби. Такі дії несумісні з уявленням про створення умов для повторного наземного нападу на Україну з півночі.
Про це йдеться у звіті аналітиків американського Інституту вивчення війни.
Вот і мені спадало на думку, як білоруси можуть наступати, якщо у них склади спустошують.
Лукашенко новую подачку информационно отрабатывает. 1,5 млрд недавно получили

Offline Крижинка

• США
« Reply #4571 : Жовтень 12, 2022, 08:21:16 »
🇧🇾20 білоруських танків Т-72 знято зі зберігання та відправлено в Білгородську область рф — Генштаб.

Лукашенко заявляє про готовність республіки білорусь надати допомогу російській федерації у війні проти України. Оборонно-промисловий комплекс білорусі вже задіяно у ремонті російської техніки, пошкодженої в ході бойових дій.

https://t.me/D7_channel/20096

Сподіваюсь, це тому, що власні танки у русні закінчуються?

Offline Eney

« Reply #4572 : Жовтень 12, 2022, 08:22:07 »
Цитувати (виділене)
Міністерство оборони України
7 хв  ·
Міністр оборони України Резніков Олексій: в Україну прибули німецькі системи IRIS-T, найближчим часом очікуємо американських зенітних ракетних комплексів NASAMS.
💬 «Нова ера протиповітряної оборони розпочалася в Україні. IRIS-T із Німеччини вже тут. На підході американські NASAMS. Це лише початок. І нам потрібно більше. Немає сумнівів, що росія є терористичною державою. Існує моральний обов’язок захищати небо над Україною, щоб урятувати наших людей», – написав він у Твіттер 👉🏻 https://bit.ly/3CnV2FD.
Міністр оборони України особисто подякував своїй колезі німецькому міністру оборони Крістін Ламбрехт за її партнерство та тверду відданість підтримці України.

Offline Eney

« Reply #4573 : Жовтень 12, 2022, 08:25:59 »
🇧🇾20 білоруських танків Т-72 знято зі зберігання та відправлено в Білгородську область рф — Генштаб.

Лукашенко заявляє про готовність республіки білорусь надати допомогу російській федерації у війні проти України. Оборонно-промисловий комплекс білорусі вже задіяно у ремонті російської техніки, пошкодженої в ході бойових дій.

https://t.me/D7_channel/20096

Сподіваюсь, це тому, що власні танки у русні закінчуються?
Десь недобро посміхнувся оператор стугни.

Offline Eney

« Reply #4574 : Жовтень 12, 2022, 09:12:32 »

Offline Mr. Shark

• За тих, хто в морі!
« Reply #4575 : Жовтень 12, 2022, 09:22:11 »
Тарас Чорновіл
2 год  ·
Cпойлер
Скажіть, а коли в ГУР вигадують черговий анекдот, щоб пороздувати щоки від своєї "компетентності, обізнаності й потрібності", вони хоча б між собою домовляються? Отже, учора, через пару годин після нанесення терористичних ракетних ударів (це в них завжди так) один представник ГУР Скибіцький заявив, що управління володіло достовірною інформацією, що атаки готувалися ще з перших днів жовтня. І для солідності далі став розказувати, на якому аеродромі та в якому порту якого числа завантажували саме ці ракети...
Далі з'ясувалося, що, якщо ГУР володів такою інформацією, то він її приховав від усіх зацікавлених структур: ППО ЗСУ, ДСНС, енергетиків, населення, яке могли попередити про особливість загрози та закликати не виїздити на роботу, комунальників, які могли б готуватися до перебоїв, заготувати воду, резервне живлення. А за таке передбачена кримінальна відповідальність...
І от уже сьогодні виступає інший представник ГУР Андрій Юсов і повідомляє, що за достовірними даними того самого управління, атака готувалася швидко й спонтанно - 9 жовтня, тобто саме в переддень.. І аргументує це датою призначення нового командувача сил вторгнення. Я, до речі, схильний до версії Юсова, оскільки сам про це казав ще в час, коли тривали атаки, але вже стали зрозумілі їх основні цілі.
Отже, моя версія наступна. ГУР як розвідувальна організація припинив існування після звільнення Бурби й усіх справжніх розвідників та здачі москві нашої агентури. Буданов виконав завдання остаточного знищення розвідки. Але він улюбленець Зеленського та співмешканець родини одіозного друга Зеленського Гогілашвілі й першої Маші країни. Тому мусить бути на слуху й міфологізованою особою. Через це для нього постійно вигадують легенди й побрехеньки. Але тут нарвалися на обурення і дали задній хід, заявивши діаметрально протилежну тезу до висловленої лише днем раніше.
Але хтось таки взнав про старт 9 жовтня підготовки до цієї атаки. Бо є вже свідчення, що у владі про підготовку масованої ракетної атаки знали ще вночі й відповідно застрахувалися. Хто має нести відповідальність, що інформацію все ж приховали від усіх згаданих вище структур, поки не знаю.
А щодо Буданова чи Скибіцького, то з них і спитати нема за що. Там абсолютна некомпетентність. Як сказав мені один дуже серйозний і знаковий для країни розвідник, Буданов прийшов на посаду з рівнем компетентності старшого лейтенанта. Отримав генеральські погони, але й на далі це лише старлей...
Я не знаю, що собою являють Буданов чи Скибицький, чи будь-хто з ГУР, але я також не знаю, що собою являє Т. Чорновол. В моєму розумінні здача нашої агентури москві, якщо така відбулася, дуже опосередковано вплинула на військову розвідку. Бо ж це різні напрямки роботи ГУР. Хоча можу й помилятися, бо жодним чином не спеціаліст.
ТрО -- це, як ЗСУ, тільки йобнуті.

Offline Eney

« Reply #4576 : Жовтень 12, 2022, 10:31:36 »
У мене прохання. Велике прохання. Отакі оповіді, як у Чорновола і подібне публікуйте, будь ласка, в "Нотатках..." або "НІНАЧАСІ". Дякую за розуміння.

Картинка для ілюстрації

« Останнє редагування: Жовтень 12, 2022, 10:42:36 від Eney »

Offline fakir

« Reply #4577 : Жовтень 12, 2022, 10:52:46 »
Цитувати (виділене)
ДТЕК попереджає, що через дефіцит потужності електроенергію на Київщині відмикатимуть в клієнтів вже сьогодні:

🔹1 черга: 6:00-10:00, 14:00-18:00, 22:00-02:00
🔹2 черга: 10:00-14:00, 18:00-22:00, 02:00-06:00

До якої черги належить ваш населений пункт шукайте за посиланням (https://www.facebook.com/dtekkrem/posts/pfbid0T5GDhzc3uontXUiCsM277rCGWbXULoTSmvUDahU1yUomZV1Ymw9AVgfpEdxHWR4sl).

https://t.me/znua_live/60611

Offline Teagan

« Reply #4578 : Жовтень 12, 2022, 11:00:59 »
Я вчора за рекомендацією Енея від нервів подивилась Арестовича з Фейгіним (вчрашній етер). А там вони жаліли чмобіків і відокремлювали режими від народів  :scare3:
Я попередила якшо шо  :)

Offline Eney

« Reply #4579 : Жовтень 12, 2022, 11:10:57 »
Я вчора за рекомендацією Енея від нервів подивилась Арестовича з Фейгіним (вчрашній етер). А там вони жаліли чмобіків і відокремлювали режими від народів  :scare3:
Я попередила якшо шо  :)

А за Фейгіна я нічого не казав... Там же повний дисбаланс виходить, бо Арестовича треба дивитися на пришвидчені відео у 2 рази, а Фейгина - 1,25. Так що, все повинно бути збалансовано і відокремлено.

Offline Mr. Shark

• За тих, хто в морі!
« Reply #4580 : Жовтень 12, 2022, 11:19:07 »
Арестовича треба дивитися
Не треба його взагалі дивитися. Це моє глибоке переконання.

Offline Teagan

« Reply #4581 : Жовтень 12, 2022, 11:24:15 »
А за Фейгіна я нічого не казав... Там же повний дисбаланс виходить, бо Арестовича треба дивитися на пришвидчені відео у 2 рази, а Фейгина - 1,25.
:grin:
Нє, ну Арестовича одного без Фейгіна я не подужаю  :grin:бо стільки не випью

Offline Eney

« Reply #4582 : Жовтень 12, 2022, 11:32:56 »
Арестовича треба дивитися
Не треба його взагалі дивитися. Це моє глибоке переконання.
То ти сильний просто. А у мене під вікном проїхав мопед, я вже до туалету побіг.

Offline Galuska

• Вена-Будапешт
« Reply #4583 : Жовтень 12, 2022, 11:32:59 »
Такі картинки з Залужнім Арестовича чи Зеленского для мене - взагалі піздець когнітивний дисонанс.
Бо один - справжній чоловік, а другий - тільки персонаж.

аватар взяла поносить у http://gapchinska.livejournal.com/

Offline Eney

« Reply #4584 : Жовтень 12, 2022, 11:33:31 »
А за Фейгіна я нічого не казав... Там же повний дисбаланс виходить, бо Арестовича треба дивитися на пришвидчені відео у 2 рази, а Фейгина - 1,25.
:grin:
Нє, ну Арестовича одного без Фейгіна я не подужаю  :grin:бо стільки не випью
Колись і інь було без яня. Спробуй потренуватися на Яковині.

Offline Mr. Shark

• За тих, хто в морі!
« Reply #4585 : Жовтень 12, 2022, 11:34:50 »
То ти сильний просто.
Та де там. Таке, поруч лежав. То я дуже не люблю пиздоболів просто.

Offline Eney

« Reply #4586 : Жовтень 12, 2022, 11:37:06 »
То ти сильний просто.
Та де там. Таке, поруч лежав. То я дуже не люблю пиздоболів просто.
Я взагалі то казав про тембр і подачу, слухати зовсім не обов"язково. Про це я також писав, но чомусь забулося. Випало з контексту, як це часто буває.

Offline ~Багира~

• Hero Member
  • Львов
« Reply #4587 : Жовтень 12, 2022, 11:39:50 »
Львів або блимає, або без звітла зовсім, або є трохи непріятних людей, в кого все добре.

Offline Mr. Shark

• За тих, хто в морі!
« Reply #4588 : Жовтень 12, 2022, 11:40:57 »
Я взагалі то казав про тембр і подачу, слухати зовсім не обов"язково. Про це я також писав, но чомусь забулося. Випало з контексту, як це часто буває.
То ось ти про що. А не краще, наприклад, запис пташиного співу послухати? Чи, скажімо, шум морського прибою? Чисто, як заспокійливе.

Offline Eney

« Reply #4589 : Жовтень 12, 2022, 11:45:30 »
То ось ти про що. А не краще, наприклад, запис пташиного співу послухати? Чи, скажімо, шум морського прибою? Чисто, як заспокійливе.
Це в переліку. Я звернув увагу, що арестович мені добре в позитив заходить, тому й поділився. І тих пташок я нікого не знаю.

0 Користувачів і 4 Гостей дивляться цю тему.