Тарас Чорновіл
2 год ·
Скажіть, а коли в ГУР вигадують черговий анекдот, щоб пороздувати щоки від своєї "компетентності, обізнаності й потрібності", вони хоча б між собою домовляються? Отже, учора, через пару годин після нанесення терористичних ракетних ударів (це в них завжди так) один представник ГУР Скибіцький заявив, що управління володіло достовірною інформацією, що атаки готувалися ще з перших днів жовтня. І для солідності далі став розказувати, на якому аеродромі та в якому порту якого числа завантажували саме ці ракети...
Далі з'ясувалося, що, якщо ГУР володів такою інформацією, то він її приховав від усіх зацікавлених структур: ППО ЗСУ, ДСНС, енергетиків, населення, яке могли попередити про особливість загрози та закликати не виїздити на роботу, комунальників, які могли б готуватися до перебоїв, заготувати воду, резервне живлення. А за таке передбачена кримінальна відповідальність...
І от уже сьогодні виступає інший представник ГУР Андрій Юсов і повідомляє, що за достовірними даними того самого управління, атака готувалася швидко й спонтанно - 9 жовтня, тобто саме в переддень.. І аргументує це датою призначення нового командувача сил вторгнення. Я, до речі, схильний до версії Юсова, оскільки сам про це казав ще в час, коли тривали атаки, але вже стали зрозумілі їх основні цілі.
Отже, моя версія наступна. ГУР як розвідувальна організація припинив існування після звільнення Бурби й усіх справжніх розвідників та здачі москві нашої агентури. Буданов виконав завдання остаточного знищення розвідки. Але він улюбленець Зеленського та співмешканець родини одіозного друга Зеленського Гогілашвілі й першої Маші країни. Тому мусить бути на слуху й міфологізованою особою. Через це для нього постійно вигадують легенди й побрехеньки. Але тут нарвалися на обурення і дали задній хід, заявивши діаметрально протилежну тезу до висловленої лише днем раніше.
Але хтось таки взнав про старт 9 жовтня підготовки до цієї атаки. Бо є вже свідчення, що у владі про підготовку масованої ракетної атаки знали ще вночі й відповідно застрахувалися. Хто має нести відповідальність, що інформацію все ж приховали від усіх згаданих вище структур, поки не знаю.
А щодо Буданова чи Скибіцького, то з них і спитати нема за що. Там абсолютна некомпетентність. Як сказав мені один дуже серйозний і знаковий для країни розвідник, Буданов прийшов на посаду з рівнем компетентності старшого лейтенанта. Отримав генеральські погони, але й на далі це лише старлей...