Автор Тема: Українська політика. Війна. 1 серпня - 15 листопада

Offline Мадам Петрановская

• Стать: Жіноча
  • А хто борець, той здобуває світ.
Re: Українська політика. Війна. 1 серпня -
« Reply #1950 : Вересень 08, 2022, 20:05:17 »
Напишу здесь. На фронте очень не хватает ветоши, чистить оружие. Подходят любые х/б ткани, обязательно светлые. Я тут сортировала гуманитарку и набрала большую сумку таких шмоток. Так до своих волонтеров ее даже и не донесла "отжали" по дороге. Смело можете вкладывать такую ветошь в посылки на фронт.
-Ты не туда идешь! Огни в другой стороне.
-Мне все равно, я зажгу свои.

Offline wounded_zmey

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
« Reply #1951 : Вересень 08, 2022, 20:11:14 »
Щось мені вже якось навіть тривожно від гарних новин та підвищеного оптимізму. Наші всі загадково посміхаються, русня так ниє, що ніби готується до оборони маскви. Гіркін мабуть вже взагалі шукає де рублі на гривні поміняти. Треба якось повернутися до реальності, бо таку емоційну качелю я не витримаю.
Аксельбант, ходь-но сюди, розкажи про захоплення Львова та закупівлю картоплі, чи що там зара у тренді. Дуже треба.

Зачекай, поки про втрати стане відомо. Про наші.
Під час наступальних дій вони зростають. Наскільки цього разу - не кажуть поки що. У мене близькі волонтери зараз скуповують фізраствор та знеболюючі  для відправки під Херсон, 800 флаконів ф/р там кажуть на пару днів.

Offline Ellianna

• Люблю читать чужие мысли
« Reply #1952 : Вересень 08, 2022, 20:14:36 »
Я кожного дня думаю, якою ціною дається кожний клаптик землі, при наступі чи обороні, і скільки родин сьогодні отримають страшні новини.
Sarcasm and compassion are two of the qualities that make life on Earth tolerable
Nick Hornby

Offline jeckie

• Ірпінь, Донецьк
« Reply #1953 : Вересень 08, 2022, 20:19:44 »
Гей! Я просила гіпертрофовано-зрадойобських прогнозів від Аксельбанта, а не довести мене до депресії!!!  :mad:

« Reply #1954 : Вересень 08, 2022, 20:20:00 »
А я весь час думаю про те, що русня захопила нашу землю за личані часи, а відбиваємо її такими втратами, що серце стає.

Offline wounded_zmey

• Hero Member
« Reply #1955 : Вересень 08, 2022, 20:24:35 »
Гей! Я просила гіпертрофовано-зрадойобських прогнозів від Аксельбанта, а не довести мене до депресії!!!  :mad:
Але ж конкретно насипають кацапам!
(не знаю як тобі, але мені допомагає принцип не піддаватись жодним емоціям під час війни. Немає зараз ні хороших, ні поганих новин. Є необхідність робити своє вперто і завзято. і шукати, де можеш зробити більше)

Offline Teagan

« Reply #1956 : Вересень 08, 2022, 20:24:45 »
Вибач  :) Ну ось так і живем в постійній біполярці, що тут вже зробиш.

Ігаль теж дуже задоволений:

Цитувати (виділене)
ВСУ освободили город с населением в почти 26 000 за несколько суток, не подвергнув его разрушениям. Это факт.

Среди военных теоретиков господствовало мнение, что молниеносный прорыв в глубину на 50 километров в принципе невозможен без полного господства в воздухе.

Украинцы показали, что могут в мобильную современную войну, а не кровавое тяни-толкай, как это демонстрируют русские.

Многие, и на Западе, и в Израиле, кто профессионально следит за этой войной, в ахуе (пардон) от происходящего.

На Херсонском направлении у нас тоже хорошие новости. Дождитесь.

— Игаль Левин

Offline dlifua

• liveinly
« Reply #1957 : Вересень 08, 2022, 20:25:45 »
А мені зараз моторошно стає коли дзвонять рідні і незнайомі номери.
liveinly

Offline Eney

« Reply #1958 : Вересень 08, 2022, 20:33:29 »
Цитувати (виділене)
Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки
1 год  ·
⚔️ «Північний буревій - 2022»: на Житомирщині, Рівненщині та Волині триває спецпідготовка Сил оборони
Активну фазу тактико-спеціальних навчань провели у регіонах, які межують із білоруссю, повідомили у Генштабі ЗСУ.
Бійці Нацгвардії, Держприкордонслужби, Нацполіції спільно з Силами територіальної оборони ЗСУ відпрацювали:
• питання інженерного облаштування оборонних позицій, а саме мінування територій;
• спільне тренування з визволення територій від сил і засобів противника та відбиття його контрнаступальних дій;
• виявлення, блокування та ліквідацію збройних груп та ДРГ.

Offline Teagan

« Reply #1959 : Вересень 08, 2022, 20:40:33 »
10 тыс котиков
100 тыс SAS/SBS
Мильён SWAT
Вон оно как
https://twitter.com/DanKaszeta/status/1567883812641587201
:rofl:

« Reply #1960 : Вересень 08, 2022, 20:59:17 »
А мені зараз моторошно стає коли дзвонять рідні і незнайомі номери.
Дуже тебе розумію.  :smilie2:

Offline Eney

« Reply #1961 : Вересень 08, 2022, 21:03:54 »
Цитувати (виділене)
Sharp's

З головного за 8 вересня - суб`єктивний погляд.

▪️Сьогодні наважусь сказати, що ЗСУ вперше за весь час перехопили оперативну ініціативу у цій війні. Причому, практично на всіх напрямах.

▪️Стільки кадрів вбитих та полонених рашистів я не бачив з березня поточного року. За узагальненими підрахунками з вітчизняних та західних джерел, за три дні на Харківському та Херсонському напрямах у полон потрапило до 550 найманців з ОРДЛО, Росгвардії та ЗС РФ. Вбито від 270 до 300 осіб. Власні втрати ЗСУ оцінюються у 35-40 вбитих та до 150 поранених.

▪️Рашистами, за підрахунками  Oryx, втрачено за ці три дні 162 одиниці військової техніки. 24 з них - захоплено ЗСУ. Також до нас перейшов арсенал артилерійських боєприпасів у Балаклії,

▪️Звільнених населених пунктів більше, аніж ви думаєте - проте, пріоритет у висвітленні цього моменту віддамо Генштабу.

▪️До нового пакету військової допомоги США для України увійшли боєприпаси для РСЗВ Himars, гаубиці калібру 105 мм, протирадіолокаційні ракети Harm, а також певна військова номенклатура, призначення якої тимчасово не оголошуватимуть. Я теж поки промовчу, але натякну, що дальність плеча наших ударів по тилам окупанта з кожною такою поставкою збільшується.

▪️Русняві починають хаотично перекидати резерви туди-сюди, ще більше вносячи розлад у свою оборону. Але треба розуміти, що це є одним з бажаних елементів нашого наступу.

▪️Серед полонених рашистів близько десятка старших офіцерів, які є дуже важливою одиницею для обміну на наших героїв. Ймовірність якнайшвидшого повернення  "азовців" та інших хлопців зросла як ніколи.

▪️А ще Петро Порошенко підгадав під цей день 38-му річницю своєї свадьби зі своєю чарівною дружиною, з чим їх, як прихильник партії "ЄС", і поздоровляю.

Offline Eney

« Reply #1962 : Вересень 08, 2022, 21:14:29 »
Відео  :good:

Цитувати (виділене)
Так зустрічають ЗСУ !!!!

https://t.me/mysiagin/13008

Offline Teagan

« Reply #1963 : Вересень 08, 2022, 21:20:11 »

Цитувати (виділене)
Так зустрічають ЗСУ !!!!

:cray:
Постійно згадувала(згадую) про людей які зараз в окупації. Це дуже страшно. Уявляю як вони зараз себе почувають коли бачать наших хлопців, це мабуть дійсно щастя  :prapor2:

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #1964 : Вересень 08, 2022, 21:25:20 »
#войсболот
Цитувати (виділене)
Стоит понимать, что у Украины почти нет авиации. В то время как у России подавляющее превосходство по авиации. У России превосходство по количеству самолётов и вертолётов, разнообразию АСП, некоторые из которых более современные, чем украинские.
Однако при том, что многочисленная российская авиация со всеми своими ракетами, системами ночного видения, поддержкой ДРЛО, крылатыми ракетами и т.д. начала работать в полную силу — украинские сухопутные войска продолжают успешное наступление. Химарсы уничтожают важные русские цели, украинские войска окружают населённые пункты, танки ведут бои, уничтожая русскую бронетехнику, пехота передвигается колоннами по дорогам.
При этом русская авиация в последние дни несёт потери. Уже достоверно известно о нескольких сбитых самолётах и вертолётах.

В ближайшие дни ожидается ряд впечатляющих поражений. Которые ничего не изменят в русской структуре управления и русской стратегии боя. Потому что менять не на что. Адекватных солдат, командиров, руководителей просто нет. Современной техники с нормальными прицелами и средствами поражения тоже нет. Россия будет продолжать делать вид, что спецоперация идёт по плану.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #1965 : Вересень 08, 2022, 21:46:37 »
Цитувати (виділене)
Российское Минобороны молчит, потому что еще не знает окончательных размеров своего жеста доброй воли

Offline Mrs_Who

• Don't panic!
« Reply #1966 : Вересень 08, 2022, 22:04:23 »
Цитувати (виділене)
В Балаклее уже создан чат, куда выкладывают данные людей, сотрудничавших с администрацией РФ.
А можно ссылку? Нужно для дела.
Not all those who wander are lost

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #1967 : Вересень 08, 2022, 22:35:51 »
Цитувати (виділене)
Російська «влада» Харківської області переїхала з Куп'янська до Вовчанська і назвала його «тимчасовим обласним центром Харківської області».

▪️Вже завтра у Вовчанську «військово-цивільна адміністрація» планує провести засідання щодо оголошення мобілізації місцевого населення.

▪️Що ще цікаво... За Куп'янськ, схоже, битися ніхто з "мобіків"  ОРДЛО не хоче (дивіться відео). Водночас, окупаційна влада тимчасово підконтрольних Росії територій Харківської області просить усіх мешканців негайно виїжджати до Росії.

🤷🏻‍♂️ Ще раз застерігаю всіх від надлишку ендорфіну, але, чесно кажучи, не думав, що вони почнуть так швидко сипатись. Головне, ніякої паніки!

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #1968 : Вересень 08, 2022, 23:35:59 »
Зачекай, поки про втрати стане відомо. Про наші.
Я згадую про втрати в березні... Коли ми відступали, відступали й відступали, коли тільки й надходили звістки: така-то бригада повністю розбита, такого-то бату більше, вважай, нема... Коли безуспішно намагалися хоч щось дізнатися про долю нашого друга... Ні, я не хочу сказати, що сьогоднішні втрати менш болючі. І за тих друзів і знайомих, яким пощастило вийти з того березнево-квітневого аду, все ще страшно щодня, так само як страшно й за тих, хто перебуває на більш спокійних, але все одно небезпечних ділянках. Але тепер я відчуваю вітер надії -- не відчайдушної, а впевненої. Дарма, що йде осінь, сьогодні є відчуття відновленого життя.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #1969 : Вересень 09, 2022, 00:52:17 »

Цитувати (виділене)
Так зустрічають ЗСУ !!!!

Муж во время просмотра (днём ещё) так разрыдался, что еле успокоила. Я испугалась и не стала смотреть. А сейчас, все-таки, глянула. И подумала, помимо всего прочего, как это важно, наверное, для ребят на броне. Видеть, чувствовать, понимать, что если кто-то и есть освободитель, то это ты. Как там сейчас модно говорить - прямой фидбэк?
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Георгина

« Reply #1970 : Вересень 09, 2022, 03:37:51 »

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #1971 : Вересень 09, 2022, 03:54:34 »
https://mobile.twitter.com/Q0MT6pFmbVqynsM/status/1567882001834819584?cxt=HHwWgIC-kfWXnsIrAAAA

Сделайте, плз, картинку кто может.

Так это - весь фб в этой картинке )
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Крижинка

• США
« Reply #1972 : Вересень 09, 2022, 06:38:46 »
весь фб в этой картинке )
На нее можно смотреть вечно :)
https://twitter.com/Q0MT6pFmbVqynsM/status/1567882001834819584

Offline Георгина

« Reply #1973 : Вересень 09, 2022, 07:38:15 »
Так это - весь фб в этой картинке )
  Ну звиняйте.  Фейсбука у меня нет, а картинка понравилась очень. И Валера на ней хороший такой, хозяйственный - хорошо, сделаю.

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
« Reply #1974 : Вересень 09, 2022, 08:59:32 »
А можно ссылку? Нужно для дела.
Инфу взяла у рашистов. Ссылки на сам чат-бот там не было.
Это все в рамках общего уныния "нам пизда", рашистам т.е. Балаклею не просто деоккупировали, но и ведут зачистку. 
Борітеся — поборете! Вам бог помагає!

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
« Reply #1975 : Вересень 09, 2022, 09:06:05 »
Муж во время просмотра (днём ещё) так разрыдался, что еле успокоила. Я испугалась и не стала смотреть. А сейчас, все-таки, глянула. И подумала, помимо всего прочего, как это важно, наверное, для ребят на броне. Видеть, чувствовать, понимать, что если кто-то и есть освободитель, то это ты. Как там сейчас модно говорить - прямой фидбэк?
Я вот еще о чем подумала. Когда оккупанты заходили, их не встречали ни цветами, ни радостными приветствиями, ни как-то иначе. Их не встречали, а ведь они себя считали освободителями от украинских нацистов.
А тут вернулись "украинские нацики" и опа!
Борітеся — поборете! Вам бог помагає!

Offline Omela

• Global Moderator
  • Харьков
« Reply #1976 : Вересень 09, 2022, 09:48:17 »
Село родичів з-під Харкова серед тих звільнених, що не назвали, і у подруги також, інше.  :prapor2:
Дуже-дуже хочеться, щоб назавжди. Велика подяка ЗСУ! 

Offline Leo_need

• Україна, м.Київ
« Reply #1977 : Вересень 09, 2022, 09:55:04 »
Муж во время просмотра (днём ещё) так разрыдался
Он не один такой. Я хоть научился уже контролировать, когда начинают литься слезы.

Offline Teagan

« Reply #1978 : Вересень 09, 2022, 10:44:34 »
Я думаю плакати на відео звільнення від окупації це адекватна і природна реакція. Я також плачу, і коли весною дивилась аналогічні відео, і зараз.

Offline Elsewhere

• Administrator
  • Київ, столиця Гобітону
« Reply #1979 : Вересень 09, 2022, 11:03:57 »
"Батя, вставай" (с)
палимо танки з ночі до ранку

0 Користувачів і 5 Гостей дивляться цю тему.