Автор Тема: Нотатки про насущне

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
  • Russia delenda est.
Re: Нотатки про насущне
« Reply #2700 : Липень 11, 2025, 22:17:44 »
Армія - це ж не кара, а життєво необхідна інституція.
Нажаль, влада робить все щоб думали навпаки.

Offline Солоха

• Стать: Жіноча
  • Я не крило, я дзьоб
« Reply #2701 : Вчора в 09:44:33 »
Дмитро "Калинчук" Вовнянко

ГУР повідомив що в Росії добряче поменшало запасів балістичних ракет. Наразі фіксують 250 Іскандерів + 50 півкорейських ракетоподібних. Проти 580 у травні.
Ця ніби прохідна новина насправді неймовірно цікава. Наразі рано робити висновки. Цілком можливо що ситуація зміниться. Але. Якщо чисельність балістики у Москви буде зменшуватися надалі. Або якщо Москва перестане застосовувати балістику. Або якщо Москва час від часу стрілятиме балістикою а кількість ракет змінюватися не буде.
Все означатиме, що сталося те про що я не раз писав - Москва почала економити на закупівлях чіпів, контролерів та іншого електронного приладдя для балістичних ракет.
Писав неодноразово, економічні проблеми Москви, так, не призведуть до голодних бунтів. І так, Москва радісно доведе своє населення до рівня коли велосипед і керосинка стануть розкошем. Але.
Елементну базу для ракет, КАБів, крилатих ракет та ФПВ Москва не виробляє. Вона змушена її купувати - за кордоном. У т ч у Китаї. Купує дорого, бо навіть Китай продає Москві комплектуючі через посередників у третіх країнах. І Москва змушена не просто купувати - а ще й злити Китаю свій ринок авто та заплющувати очі на вивезення китайцями лісу. І далеко не тільки.
Отакі у Москви "дивовижні" союзнички. З Іраном та Північною Кореєю у Москви стосунки такі самі - товарно-грошові і ніяк не дешеві.
Якщо Москва стала економити на виробництві ракет - це дуже добре. Бо якщо стали економити на балістиці - наступні на черзі крилаті ракети і КАБи, потім ТеГерані (шахеди), а там і до ФПВ справа дійде.
Наразі не час відкорковувати шампанське. Але за динамікою спостерігати має сенс.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #2702 : Вчора в 09:47:05 »
там якщо новину дочитати, написано, крім того, як стало відомо з даних розвідки, окупанти наростили виробництво у порівнянні з 2024 роком і тепер виготовляють 60 ракет на місяць замість 40.
https://www.unian.ua/weapons/skilki-raket-maye-rosiya-u-gur-rozkrili-kilkist-balistiki-v-okupantiv-13065648.html
плюс зовсім не враховуються ракети від С-300, якими кацапи постійно по нам луплять.
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #2703 : Вчора в 09:59:26 »
 Так ніхто за шампанським поки не біжить. Але що з лісами біля Байкалу і та власним автопромом, вони пишуть самі. Що там ще залишилося? Регулювання цін  та заморожування вкладів за давніми рецептами. Імхо, динаміка стала, Новина, до речі, з фб Вовнянко

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
« Reply #2704 : Вчора в 11:28:04 »
Проте шахедів кацапи кліпають дохуя і більше. Менше іскандерів слаба втіха.
Тю, ля, а шо?

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #2705 : Вчора в 12:05:08 »
Так ніхто за шампанським поки не біжить. Але що з лісами біля Байкалу і та власним автопромом, вони пишуть самі. Що там ще залишилося? Регулювання цін  та заморожування вкладів за давніми рецептами. Імхо, динаміка стала, Новина, до речі, з фб Вовнянко

так економіці там гайки, заморозка вкладів однозначно буде. просто вони чомусь розраховують от прям зараз прорвати фронт і до кінця осені захопити всі 4 області і вийти до Одеси.
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #2706 : Вчора в 13:52:25 »
Фраєр боїться здати назад?

Offline Milena

« Reply #2707 : Вчора в 17:34:54 »
Та в нього ж перемога позаду!

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #2708 : Вчора в 18:21:00 »
Та в нього ж перемога позаду!
  :grin:

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.