Автор Тема: Нотатки про насущне

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
  • Russia delenda est.
Re: Нотатки про насущне
« Reply #1320 : Липень 19, 2023, 17:45:06 »
То ж замість насміхань варто було б запитати себе чому так відбувається.
І чому?
А поки учасники вікторини шукають відповідь, ось:

Offline Фрипп

« Reply #1321 : Липень 19, 2023, 18:58:52 »
Нічого неможливого якщо вона через ШІ писала.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #1322 : Липень 19, 2023, 19:02:05 »
Цитувати (виділене)
А давайте держава з бюджету буде розробляти та закуповувати дрони, ракети та бойову техіку - а шоумени оголошувати мега-збори на зйомку серіалів?
Та ні, хуйня якась.

Offline invariant

• Київ <-> Вінниця
    • Шарага
« Reply #1323 : Липень 19, 2023, 20:36:55 »
Нічого неможливого якщо вона через ШІ писала.
Щось не віриться, що з тим інтелектом вдасться хоча б до ChatGPT достукатися... :sarcastic:
Та ні, хуйня якась.
Кругом якась хуйня, скрізь підараси. (ц) Класик. Таке селяві. (ц) інший класик.
...І ми важкі несем мішки із написом "U235"...

Offline Teagan

• Стать: Жіноча
« Reply #1324 : Липень 20, 2023, 22:15:53 »
Чудове інтерв'ю Забужко.

Нотатки:

Провідні європейські країни ("Стара Європа") дуже пишаються міфом який створили - що після завершення 2СВ завершились всі війни, люди тепер прогресивно мирні, торгують, процвітають, а війна це якась девіація, це десь шось трохи але взагалі не про нас. Міф абсолютно невірний бо нормалізує досвід привілейованої меншості (привілейовані бо саме ці країни - імперії, які отримали буст за рахунок захоплених колоній і часто знищення корінного населення) і маргіналізує досвід менш успішної більшості. Зрозуміло чому вони так легко готові були "віддать Україну Хуйлу" бо РФ - імперія, Україна - колонія, а 1СВ і СВ - це була війна саме імперій за колонії. І саме тому не можна дивуватись чому ми не можем "просто" примиритись з РФ як Франція примирилась з Німеччиною і Сполученим Королівством.
По всьому світу і після 2СВ йдуть війни, це частина людської природи. Ми настільки повірили в цей міф, що осягнути війну яка сталась з нами зараз так важко.

Саме тому що зараз наші "союзники" це колишні успішні імперії їм у багатьох речах зручніше себе асоціювати з РФ, ніж з нами. І ми не повинні приймати їх "досвід" бо він сформований з іншої сторони. Абсолютно ненормально росказувати про те як жахливо буде коли ветерани повернуться, посилаючись на досвід США, тому що різниця між ветераном який поїхав на інший край світу і руйнував чужі селища незнайомих людей незрозуміло нашо і ветераном який захищав власну землю, домівку і власних людей, просто колоссальна.

Сучасне "прогресивне" суспільство це суспільство "чутливого контенту". Смерть, хвороби, старість, війна - це не частина людського досвіду, а чутливий контент, він може травмувати, треба робити вигляд що цього всього не існує, навіть якщо воно десь зовсім недалеко. Це не про нас.
Культура суцільного інфантильного заперечення всього поганого.

Українська звичка прибіднятися - це прояв досвіду геноциду, це глибокий страх мати щось цінне, те що прийдуть і заберуть. Але саме завдяки пам'яті про голодомор, розкуркулення та інші злочини більшовиків, навіть не завжди усвідомленій, українцям не змогли "продати" совок як найкраще що було в минулому, як це успішно продали россіянам і Арестовичу

Россійське суспільство повністю тоталітарне, в якому вже сформувався фашизм, і всі ці россіянські інтеллігенти за десятиріччя балабольства не помітили як так сталось. За аналогією з німецькими письменниками, які казали, повідомляли про це задовго до 30х. Серед рослібералів цього не було й досі нема. Жодної роботи про те як міняється мова пропаганди, медіа, попкультури в напрямку тоталітаризму. Той самий аналіз Брат-1,2 навіть зараз роблять українці, не росліберали, хоча це їх робота. Вони тільки створювали димову завісу бо були бенефіціарами режиму, проти якого вони мали боротись.

Тоталітарне суспільство (як це було в Німеччині, а зараз в РФ) - це суспільсвто де всі самотні, кожен сам за себе, це суцільна зона. Це чорно-білий світ, в них нема емоцій, нема відчуття єдності, емпатії, співчуття. Вони щиро не розуміють наших майданів і чому не можна казати що "россіянам гірше ніж українцям під бомбами" як дальтонік не розуміє кольорів. Тому в цій порожнечі тримаються за будь-яку брехню пропаганди, бо правду вони просто не сприймуть і не витримають.

Покоління українців народжених в совку, але тих що зустріли його розвал молодими, пройшли величезний, революційний шлях розвитку від "совєтського чєловєка" до вільної людини (не всі змогли, але все ж таки) і це наше велике досягнення.

Ну і взагалі там багато цікавого і краще сказано ніж в моєму переказі.

https://www.youtube.com/watch?v=2YllQBITlIQ

Offline Eney

« Reply #1325 : Липень 23, 2023, 14:43:40 »
Давайте починати говорити правду. Якою би жорсткою вона не була

Головною цінністю нашого суспільства є свобода. Такою ж фундаментальною цінністю має стати правда. Бо брехня, навіть задля начебто добра, - це завжди шпарина для зла.

Наприклад, доповідь про нібито взяту посадку призводить до невірних планувань подальших операцій. І потім в посадку де сидить вже місяць ворог посилають підрозділ який нічого не підозрює.

Наше суспільство просякнуте брехнею ніби отруйним грибком. Підсіло на втішливі новини як на наркотик. Вже не реальність формує інформаційне поле, а навпаки. Реальність підганяють під заголовки, створені журналістами і різними блогерами. Якщо в нас успішний контрнаступ - значить покладемо роту чи батальйон а ранкових новин лємінгам не зіпсуєм!

Так спартанці перетворюються на персів. Ми перетворюємось.
Треба дуже багато сміливості аби встати і зізнатись: «я обісрався». Але це потрібно, інакше не допоможе і мільйон дронів.

Давайте починати говорити правду.

Дмитро Вербич

Offline Фрипп

« Reply #1326 : Липень 24, 2023, 13:06:09 »
Iryna Podolyak
3 days ago
  ·

Тут простий хлопець з Нового Роздолу - напевно, хороший ведучий, веселий, патріотичний чоловік Юрій Горбунов у своєму інстаграмі написав доступну, прямолінійну і зрозумілу відозву щодо майбутнього серіалу "Інгулець" про ше одного такого самого простого хлопця Поворознюка. Мовляв:
- подивіться статистику - українці найбільше запитують і дивляться російські комедійні серіали, бо хочуть розважитись, відпочити, перемкнутись від жахіть війни, а телебачення їм не має що запропонувати.

- ми, українці, хочемо дивитись про українців, а не про росіян, про людей, які живуть довкола нас, а не в Росії,  бо яку ідентичність, мовляв, ми закладаємо у сприйняття глядачів, що ми можемо протиставити російській пропаганді?
- як ми маємо боротись з російським засиллям у інтернеті?

Тон - впевнений, погляд - твердий, відсилання до власної допомогової діяльності ЗСУ - присутні. Увесь час мені, як узагальненій умовній "Антоніні" (if you know what I mean) хотілося кивати головою і підтакувати Юрію Горбунову)))
Увесь мій досвід спілкування з медіа-менеджерами полягав у тому, що таки яйце Бог створив першим, і тому українському народу треба давати телепродукт, щоб поржать, поплакать, розслабитись, зрозуміти, шо ти не найбільший рагуль, бо по тєлєку показують таких самих, і так вигляє нормальне життя, так виглядає модус операнді і рольова модель звичайного і зрозумілого українця. Телебачення не має розвивати, воно має розважати і заспокоювати, задовільняти порожній черепок цього тупуватого, смішнуватого, невибагливого, типового українчика і його "Антоніну".

Переперти таку позицію неможливо, бо телевізійників цікавлять лише рейтинги, бо від рейтингів залежить реклама, на якій вони до вторгнення частково заробляли, бо власники, у яких вони були на утриманні, хотіли хоч трохи зменшувати суми дотацій, а працівники телеканалів хотіли бонусів і комісійних. Рейтинги зашкалюють, значить народу подобається, значить треба давати більше такого гівна, як Капітанша, Свати, Мєнти,  і т.п. Така інерція триває і далі.
Мені ця логіка зрозуміла, лиш одне питання муляє - з якого біса це все має вироблятися зараз за мої кошти? Я такого не замовляю. Я взагалі не замовляю телевізор, я не хочу утримувати приватні телеканали, єдиний марафон і російськомовну фігню. Я замовляю нормальне фінансування Суспільного мовника з розвиваючим пізнавальним і об"єктивним україномовним контентом і готова його фінансувати, так само, як і українське авторське кіно, документалістику, анімацію, навіть серіали готова фінансувати, але коли я розумію, що мене трактують не як бидло, яке схаває все, а як адекватну людину, яка готова платити за релевантний продукт, в тому числі і за серіал.
Коротше, простий парєнь Юра Горбунов трохи собі гонить, і всі це розуміють, бо, як я вже не раз говорила, хороший професіонал у чомусь одному, не завжди означає, що перед вами розумна, солідна людина, думка якої щось має важити в контексті вашого життя.

А щодо росіян, то чим їх телевізор годував, то такими вони і виросли

Offline AVI

« Reply #1327 : Липень 24, 2023, 13:43:11 »
значить треба давати більше такого гівна, як Капітанша
Спасибі, що не Уланша. Хоча багатьом зайшло б.

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #1328 : Липень 24, 2023, 18:47:17 »

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #1329 : Липень 24, 2023, 19:28:34 »
А що про це говорити? Який би ти не був щирий патріотичний українець ти завжди готов трохи побалакати по русски если за это заплатят. А уж тем более если на благое дело.

Offline Eney

« Reply #1330 : Липень 27, 2023, 09:36:20 »
Цитувати (виділене)
☀️Доброго раночку, друзі!

А що я зараз перепостив? Почитайте, я вражений, і я пишаюся! Тільки так ми переможемо, коли будемо усі РАЗОМ!

Це скрін мапи програми єппо під час учорашньої ракетної атаки болотних п@дорасов. 530 громадян подбали про безпеку інших українців і, побачивши чи почувши крилату ракету, натиснули в додатку єппо велику червону кнопку. За 2-4 секунди ці сповіщення обробляв штучний інтелект єппо та видавав на мапу програми червоні точки - координати виявлених українцями низьколітаючих ракет. Ще наш AI будував траси ракет з обчисленням найбільш вірогідних напрямків руху та найбільш вірогідних швидкостей цілей. А також прогнозував де буде ракета + кілька хвилин. Візуалізіровані для військових дані ефективно доповнили радіолокаційну картину повітряного боя та суттєво покращили ситуаційну обізнаность підрозділов ППО.

Велике дякую всім тим хто сьогодні або раніше сповіщав ППО про ракети чи шахеди та допомагав збити літаюче болотне лайно. Хто подбався про безпеку інших українців. Уклін вам, найкращі, за рятування від можливих смерті, каліцтва чи поранень цивільних та військових.

Ми точно знаємо, що сьогодні програма єппо була корисною для наших стражів Неба.

Дяка, шана та повага військовим української ППО, які сьогодні 36 разів ефективно відпрацювали по п@дорским калібрам та х-101.

Технарі (https://www.facebook.com/technaryod)
Оборона Одеси 2.0 (https://www.facebook.com/profile.php?id=100083241165561)

АПД. Оце по-справжньому People Save People

АПД2. Благаю, уйобуйте від вікон під час повітряної тривоги. Бо велика кількість цивільних після презентацій руського мира пошкоджено саме уламками скла.

Offline May Day

• Hero Member
  • USA - Україна
« Reply #1331 : Липень 28, 2023, 16:39:17 »
Чепінога
Цитувати (виділене)
Нове село

На моїй вулиці лишилася одна людина, яка там жила тоді, коли й я. Це - тітка Она.

Всі інші - нові люди.

- Понаїхали, - бурчить Она... Яка  сама колись приїхала з Литви і вийшла заміж за дядька Йвана. Дядько вже давно "на горі", а тітка живе собі. Дочка - десь в Чікаго, в Америці. Десять років тому дочка передала долларів, то дядько Йван поставив нові красиві пластикові вікна і новий забор з воротами.

З Оною живе собачка, яка сама прийшла до неї, та й осталася там жить... - Шоб ти здохла, - каже Она. А собачка тулиться їй до ноги. Потім Она бере собачку на руки та несе додому, бо собака заморилася... Вона любить, коли її на руках несуть. Собачку не звать ніяк. Воно їй не нужне.

Колись ця вулиця звалася імені Мічуріна. Тепер - Івана Стешенка. Вона веде прямо на луг. Край села.

В хаті моїх батьків живуть люди з Бахмуту. Вони хотіли купить хату. І я їх розумію. Хочеться якоїсь стабільності й певності в цьому непевному світі. Але я хату не продаю. Не хочу. Хай живуть собі просто так, поки живеться.

Бахмутці почали розводити курей. На продаж. Посадили город. Тепер в городі ростуть картопля, помідори і перець, там де в матері були квіти. Тюльпани і троянди. Але я не вмішуюся, то їхнє діло. Хай так!

Біля тітки Они, у Валєтенків, поселилася ще одна сім'я з Донбасу. Купили подвір'я. Роблять ремонт, вже вставили вікна і двері. По двору ходять нові кури... Приглядаються...

По сусідству зі мною, в хаті голови колгоспу Луки Олексійовича Іваніщенка (героя Соціалістичної праці і депутата Верховної Ради УРСР) тепер живе вчителька сільської школи.

У баби Секліти не живе ніхто. У баби була наскільки мощна харизма й енергетика, що вона в свій город досі нікого не пускає... Там живе просто дух старої Секліти... Я навіть якось його бачив, сидів під абрикосом, дивився в берег...

Там де жила баба Марфа, тепер живуть якісь нові люди, яких я не знаю. Зі Сходу. Вони розводять смішних і комунікабельних кіз рудої породи. Я їм чухаю лоба по дорозі. Козам подобається. Тепер, коли мене бачать, самі спішать на зустріч.

В них є дві собаки і кіт. Біла собака вічно краде в чорної їжу, й тікає. Чорна лається... Кіт сидить на підвіконні, і, як правило, не робить нічого...

В березі в нових помешканців стоїть резиновий човен, висить на вербі прапор України над водою. З ранку до ночі звідти лунає музика. Козак-Систем, Вакарчук, Онука...

Коли Козак- Систем замовкає, співають жаби якусь свою вічну пісню...

Я так підозрюю, що ці нові люди визнали легалайз задовго до Верховної Ради! )) В общим, хороші люди!

... Я часто чую нарікання, що село гине... Немає роботи, немає людей, немає перспектив... Скоро всі погибнуть...

Це просто час, це просто зміни. Україна вже переживала не одну руїну на своїм віці. Не одну орду воно виділо…. Вижило село, вижила Україна. З новими людьми, з новими традиціями, з новими городами й кабачками, з новими котами і козами.

Село - це гриб. Це - міцелій. Ми навіть не підозрюємо, наскільки воно всеосяжне й глибоке. Село - це метафізика. Так, це люди, коти, собаки, кози, ставки, грядки, сади і хати… Але воно ще й село саме собі. Як окрема, жива істота…

Так буде й далі... Живи, Село!
The best is yet to come.

Offline Eney

« Reply #1332 : Липень 29, 2023, 15:50:33 »
Юрій Гудименко

Неймовірно коробить, коли якихось навальних, шендеровичів, латиніних і інших «не таких» росіян називають «лібералами».

Вони не ліберали. Вони такі ж людожери, як і Путін. Все, в чому їхні погляди розходяться – це в тому, що Путін ладен жерти людське мʼясо сирим, а ці хотіли б трохи підсмажити і користуватись виделкою та столовим ножем.

Слово «ліберал» походить від латинського liberalis – вільний. Але вони і близько не вільні. Їм незрозуміло, що таке воля.

Імперці і людожери.

Offline Skogkatt

• Франція
« Reply #1333 : Липень 29, 2023, 16:06:42 »
Юрій Гудименко

Неймовірно коробить, коли якихось навальних, шендеровичів, латиніних і інших «не таких» росіян називають «лібералами».

Вони не ліберали. Вони такі ж людожери, як і Путін. Все, в чому їхні погляди розходяться – це в тому, що Путін ладен жерти людське мʼясо сирим, а ці хотіли б трохи підсмажити і користуватись виделкою та столовим ножем.

Слово «ліберал» походить від латинського liberalis – вільний. Але вони і близько не вільні. Їм незрозуміло, що таке воля.

Імперці і людожери.
Вот точно.
Да простят меня marplik и Прекрасная Свинарка

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #1334 : Липень 29, 2023, 19:28:56 »
https://t.me/tanya_adams/5093
Їдемо в Яремче на вокзал з паном Іваном. Просто цитатами:

- Маю двох братів. Мати казали: "Я так плакала за тими двома, як були в армії. А за тобою не плакала, ти собі раду даси.

- Баба мала 94 роки, любила мене страшенно. Питаю її: "як ся маєте, як здоровлячко?". Каже: "Та бігаю, я ж молода ще, як постарію - подивимося."

- В Яремче гуцулів не залишилось, самій зброд. Гуцули тре у Верховині шукати.

Кажу пану Івану:
- Багатоповерхове щось будують?
- Та, будують. Хай будують. Поляки, австріяки, жиди будували, ніхто з собою не забрав, все тут залишилося.

- Маріуполь то окреме, то реально трагелія. От ви кажете Київ, прилетить, не прилетить, лотерея. А у нас тут до 61го року війна шла. Заходить загін НКВДістів в село, чоловіки поховаються, ці ходять, штиками штрикають землю, сіно. Якщо знайшли і забрали "до протоколу", то вважай пощастило, виживеш. 15 -25 років в Сибіру і з міцним здоров'ям додому пішки. А якщо ні - відвели за село і розстріляли.

- А скільки дівчат поклали, щоб бандерівців не народжували?! Скільки насильств?! У нас тут по селах так і називали тих дітей, що від НКВДистів понароджувалось "москалик". Тут москалик, там москалик, діти насильства над Україною.

-------

До побачення, Карпати. Тут легко дихати, тут не виють сирени і люди здебільшого дуже привітні. Сподіваюся, що наступного року приїду до вас з чоловіком. Сподіваюся, що наступного року і в Києві не витиме сирена. Сподіваюся, що наступного року після Карпат я поїду в Маріуполь, зариюся пальцями в мокрий пісок і згадаю слова пана Івана:

- Москаль то не людина. Бо мають найбагатшу країну в світі: живи, щось бери собі  потроху, щось людям давай, роби щастя у себе вдома. Але воно не може робити щастя собі, тільки руйнувати чуже щастя.
Злобная заинька

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #1335 : Липень 29, 2023, 21:13:55 »
Слово «ліберал» походить від латинського
Ліберал - любебжрав

Offline Milena

« Reply #1336 : Липень 30, 2023, 12:32:23 »
- Москаль то не людина. Бо мають найбагатшу країну в світі: живи, щось бери собі  потроху, щось людям давай, роби щастя у себе вдома. Але воно не може робити щастя собі, тільки руйнувати чуже щастя.
:good:

Offline jeckie

• Ірпінь, Донецьк
« Reply #1337 : Липень 31, 2023, 13:18:23 »
Кирило Данильченко
Цитувати (виділене)
Американці у Другій світовій задушили Японію промисловим виробництвом.

Флотська авіація та авіаносці в японців були, напевно, найкращими у світі – за нальотом, злагодженістю, результативністю.

Але вони зазнали втрат. І американці зазнавали втрат.

Тільки кількість кораблів, які спускали на воду Токіо та Вашингтон, було непорівнянними.

І 1944 року відбулося знамените побоїще у Філіппінському морі, “полювання на індичок”, коли поспішно підготовлених японських пілотів американські льотчики збивали, як птахів.

Японці втратили 300 машин і 4 авіаносці.

І вже не змогли оговтатися.

Японію загнали на острови. Токіо знесли стратегічними бомбардуванням. Завдали ядерних ударів.

Після Хіросіми та Нагасакі американці планували завдати удару по Кіото, древній столиці країни – “якщо японці погано нас почують”.

Щоб не втрачати людей на мінах і в банзай-атаках серед розбитих міст – пурпурових сердець, які тоді виготовили, щоб давати пораненим за десант, вистачило до Афганістану й Іраку.

Бо в США знали про плани використовувати жінок в обороні, мінування високоповерхівок і паливо з коренів дерев для літаків камікадзе.

Японці почули. Ці жертви зберегли сотні тисяч життів полонених, китайців, солдатів десанту і самих японців.

Це все – і проєкт "Манхеттен", і тисячі стратегічних бомбардувальників, і десятки авіаносців на рік – з'явилося, бо США перетворилися на військовий табір.

На машину для виробництва пайків, снарядів, двигунів, пороху та вибухівки.

Символом тих років стали не ділки чорного ринку, а клепальниця Роузі – дівчисько в комбезі, що працює на заводі.

На одних плакатах вона чорношкіра, на інших біла, але не суть – у країні, де навіть садівництво було чоловічим заняттям, сотні тисяч жінок збирали літаки і танки.

Вони стояли на лініях, робили тушкованку, яку вагонами відправляли в СРСР, або точили снаряди, якими стріляли британські зенітники.

Потім приходили додому, вирізали з книжки червоні картки, готували дітям із ковбасних залишків і бобів суп, намагалися знайти панчохи, щоб сходити в кіно.

450 грамів бекону коштували 35 центів. Це приблизно кілька годин праці кваліфікованого робітника, але щоб отримати кілька смужок бекону на сніданок, потрібно було вирізати 8 червоних марок.

Загалом на місяць їх видавали 65.

Тобто ласувати м'ясом і сирними начос виходило не дуже. Зовсім не дуже.

Звичайно, не як наші бабусі за трудодні орали коровами.

Але це все заради конфлікту, який відбувався на іншому континенті, а не посеред їхніх будинків.

Тому знімаючи за державні гроші фільми про “Паровоза”, плануючи добудувати музеї трагедій, які сталися 80 років тому, і замовляючи чищення ставка за 60 мільйонів, варто пам'ятати, що небезпека для нас зараз вища, ніж для США тоді.

Вони не мали мільйонів біженців, 20% окупованої території та сухопутного кордону, японці не бомбили їхніх міст і не завдавали ударів ракетами.

Тоді як нині ми не докладаємо і десятої частини зусиль з того, що робили американці.

Страждання та поневіряння є, а от зусиль могло б бути більше – такий ось парадокс.

Чиновникам варто отямитися зі стадіонами в Ківерцях та Олешках за мільйони гривень.

Отямитися, замовляючи фільми та флагштоки.

Ще є час. Його ми отримали найдорожчою ціною – пролитою кров'ю.

Але його також оплачують нам країни, де матері військкомів зазвичай не мають вілл на узбережжі Іспанії і синові не дарують будинок у передмісті Львова.

Час ще є. Поки що.

І те, що зараз злітають з посад чиновники і на проєкти музеїв накладають вето, означає, що імунітет країни ще живий.

І я все ще вірю, що ми зможемо.
Більше за посиланням.

Offline Фрипп

« Reply #1338 : Серпень 01, 2023, 23:56:05 »
Anton Senenko
20 minutes ago

Стало мені цікаво, а що ж там з виходом світових автобрендів з російського автомобільного ринку.

І занурився я у світ російських автомобільних ютуб-блогерів.
В принципі, тут не мало б бути для Вас цінної інформації, але таки, мені здається, вона є.
По-перше, дійсно, російський автомобільний ринок нині - це китайці, вази, гази і москвічі, які, по суті, ті самі китайці. Є ще трохи німців, які ввозяться з заводів Китаю, але то таке.

Якщо хочеш щось ілітне або просто хороше - сірий імпорт з кінським цінником і без офіційних сервісів.
По-друге, всі автоблогери кажуть, що канали поза політикою, що "ета сітуация, што слажилась", "скарєє би ета нєпанятнасть закончілась", але ніхто ніде ніяк нічого не засуджує і війну війною не називає.
Тобто ще раз підтверджується теза, що рятувати там нікого.
А от далі ще цікавіше.

По-третє, є дуже відомий російський автоблогер, який робить щотижневі огляди автоновин, документалки та тест-драйви. І ось зробив він огляд російського авторинку - мовляв, що з ним сталося за останні 1,5 року - чи дупа-дупа-дупа, чи ми всєх пабєдім.

Десь годину він пояснював телеглядачам, що 24 лютого 2022 року нічого страшного не трапилося. І хоча росіян лякали санкціями і відсутністю будь-яких авто - на порожній від світових брендів ринок підтягнулися китайські брати, які не такі вже й погані за якістю, автоваз і газ - молодці, а запчастини, як і раніше, можна придбати, бо сірий імпорт - рулить.

Загалом, все не просто добре. А дуже добре і стане ще краще.
Я, чесно, дивився по-діагоналі, але суть Ви зрозуміли.
Так от.

А санкції-то, виявляється, працюють.
Бо заліз я в коментарі до того відео, а там, замість звичайних одобрямсів від глядачів в стилі "Молодець, класну документалку зняв" і "Дякую за новини" щось геть неприємне для автора: "Ти геть придурів, я на запчастини почав витрачати втричі більше!", "Нащо нам китайські відра? Поверніть європейські авто!", "В смислі, авто не подорожчали? Ще й як подорожчали!"

І так далі.

Тобто, насправді, попри харахорєньє росіян в чат-рулєтках і коментарях для росТБ, росіяни ж відчувають, що СВО іде не по плану і володіти власним авто стає так само проблемно, як це було в часи дідів, коли копійка була мрією, а запорожець - кармою.

Тільки нині замість радянського автопрому їх запрошують пересісти на ліфани і чангани.
Тому - ще раз - санкції та вихід автобрендів з російського ринку працює і тисне не росіян.

А останнє взагалі мене дуже зацікавило чисто з волонтерської точки зору.
Бо, по-четверте, нарив дуже популярний канал СТО, де вони беруть якийсь джип чи пікап, розбирають до гвинтика і показують все його начиння, як він гниє чи, навпаки, який він хороший. Такі собі огляди тачок "зсередини".
Теж та сама тєма - "ми внє палітікі", "скарєй би ета закончілось...", але, увага, "...парням нада памагать".

І вони допомагають.

Так само, як ми з Мартіном Олеговичем збираємо гроші на купівлю тачок для ЗСУ, перебираємо їх до гвинтика і відправляємо Силам оборони, це російське СТО вигрібає УАЗи, якісно їх ремонтує і передає російським солдатам в зону еСВеО.

І отут особисто у мене є два висновки.

1. Як би хто там не вважав, в росії є волонтерський рух. Я не знаю, що там по аптечкам чи дронам, але, трохи покопирсавшись - вони так само збирають на тачки, ремонтують і відправляють у їхні війська. Конкретно у цього СТО збори чималенькі (хоча, порівнюючи їх аудиторію і, наприклад, мою - не вражає). Мабуть, нам щастить, що вони ремонтують частіше УАЗи, а не богомєрзкі Навари та Л200, але тим не менш - на фронті колеса є колесами. Особливо, якщо вони віддефектовані і робочі.
Це не погана і не хороша новина. Така реальність.

2. Як би там хто не вважав, в росії є волонтерський рух. Це ж було вже в пункті 1? Так. І це хороша новина. Бо спікер цього СТО постійно скиглить, як парням, каториє ваюют с х...ламі нужєн хорошій транспорт. Тобто в російській армії є очевидні проблеми з автівками підвищеної прохідності. І волонтери змушені їх закривати власними силами.
Мені здається, що це досить хороші новини.
Погано, що донатять, і погано, що ремонтують, але добре, що змушені донатити, і добре, що змушені ремонтувати.
Все ж тут дійсно нічого порівнювати можливості українського оборонного бюджету і ядерної наддержави.

А воно он як життя повертається.
Загалом, дякую, що допомагаєте своїми донатами нашим Силам оборони навалювати любителям ульяновского автозавода.

І, нагадую, що завтра ми з Мартин Брест десь ввечері (я окремо напишу) підбиваємо підсумки оцього аукціона, де всього за донат від 300 гривень можна автоматично отримати шанс виграти бомбічєскіє призи.

Offline Фрипп

« Reply #1339 : Серпень 02, 2023, 22:44:29 »
Нойнець

Я нічого не знаю про плани нашого генштабу, і ще більше нічого не знаю про плани їхнього генштабу. Але дивлячись на ситуацію, яка склалася, у мене таке скромне розуміння, що цей розділ книги про велику російсько-українську війну завершено. І можливо що навіть цей сезон серіалу про велику війну завершено також.

З різних точок зіткнення доходить одна і та сама інформація. Інформація така, що щільність мінування лінії зіткнення в середньому складає півтори міни на квадратний метр. Це, простіше кажучи, якщо ви ляжете на землю і розкинете руки, то на ваше тіло приходитиметься три міни.

Москалі зрозуміли важливу річ про москалів. Важлива річ про москалів полягає в тому, що міни кращі за москалів. Тому що міни не вміють відступати. Тому москалі просто засипають мінами в три слоя всі напрямки, на яких з'являється хоча б натяк на українців.

Додайте до цього фортифікації рівня першої світової, бетонні бункери, і доводиться визнати, що це буквально унеможливлює наступ.

Можливо, існує якийсь реально геніальний фінт. Я не знаю, я людина проста. Якщо буде геніальний фінт - окей, мойо почтєніє.

Можливо, існує якесь невідоме неочікуване слабке місце. Я не знаю, я людина проста. Якщо воно існує і ми його знайдемо - окей.

Але в базовому сценарії це все. Ми більше не можемо наступати. Вони також більше не можуть наступати. Побудовано патову ситуацію, плюс-минус село.

І я, до речі, не думаю, що це погано. Я з самого початку не вірив, що цю війну можна виграти на полі бою. Якби ми раптом завтра вийшли на кордони 91 року - це було б дуже погано. Тому що ми б тоді встали, отряхнулися і сказали ну, тепер заїбісь, тепер всі молодці, пішли додому. І через двадцять років зайшли на нове коло.

А так ми не можемо піти нікуди додому. Ми маємо на своїй землі сотні тисяч москалів, закопаних в бетонних дотах, яких ми не можемо виколупати в лоб.

Це означає, що ми вимушені їх виколупувати не в лоб, а з жопи. З жопи в москалів Росія. Це означає, що ми маємо перевести війну в формат АТО-2018, і кинути сили на розвал РФ зсередини.

Такі справи. Війна надовго. Welcome to the grim darkness of the far future, where there is only war.

Добрі новини полягають в тому, що москалів ця новина стосується набагато більше, ніж нас. Тому що нам-то шо, ми вже на війні. А от їм доведеться звикати до того, що дрони літають сука всюди, що телефонні хулігани можуть довести сусіда до того, що він тебе поріже, потім зробить з твого черепа коктейль молотова і піде його кидати у військкомат, тому що йому так сказали голоси ГУР в голові, тому що ФСБ буде приймати людей на вулицях за шапку злочинного кольору, і все це з щоденно накопичуваним кумулятивним економічним ефектом від санкцій.

Offline jeckie

• Ірпінь, Донецьк
« Reply #1340 : Серпень 02, 2023, 23:25:25 »
З різних точок зіткнення доходить одна і та сама інформація. Інформація така, що щільність мінування лінії зіткнення в середньому складає півтори міни на квадратний метр. Це, простіше кажучи, якщо ви ляжете на землю і розкинете руки, то на ваше тіло приходитиметься три міни.
Якщо взяти довжину лінії фронта у 1000 км, а глибину в 20 км, то от стільки мін там усього: 30.000.000.000. Щось я сумніваюсь, що таке хоча б приблизно можливо.

Offline Фрипп

« Reply #1341 : Серпень 02, 2023, 23:41:14 »
20 км то якось забагато трохи. А якщо 0.5 км?

Offline jeckie

• Ірпінь, Донецьк
« Reply #1342 : Серпень 02, 2023, 23:53:52 »
20 км то якось забагато трохи. А якщо 0.5 км?
750 мільйонів мін. Майже мільярд, щось теж дуже сумніваюся. А в цілому, текст якась зрадофільска фігня, його план - гарантований кінець УКраїни.

Offline fakir

« Reply #1343 : Серпень 03, 2023, 06:40:27 »
Якщо взяти довжину лінії фронта у 1000 км, а глибину в 20 км, то от стільки мін там усього: 30.000.000.000. Щось я сумніваюсь, що таке хоча б приблизно можливо.
якщо відкинути лінію, що йде по Дніпру, та те що було окуповане до 2022 року, виходить менше 500
південна ділянка десь 200, північна дуже не вся придатна для наступу суто географічно

Online Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #1344 : Серпень 03, 2023, 10:53:50 »
Тамара Горіха Зерня
У Польщі - як і в кожної іншої країні - є власні внутрішні інтереси, групи впливу і комерційні розрахунки, які не співпадають з інтересами України. Ось тут ми партнери, тут ситуативні союзники, тут конкуренти.
Це абсолютно нормально і природно, дивно було б чекати іншого.
Також дивно було б вимагати від поляків більшого рівня розуміння, жертовності, ніж від українців. Навіть зараз, влітку 23го, до багатьох із наших так і не дійшло, який масштаб цієї війни, яким буде її вплив і наслідки і чим нам це загрожує.
Не вірите? Вийдіть зі своєї бульбашки і подивіться на ухилянтів і спекулянтів, а також на мародерів по всій вертикалі влади. Чи нам цих воєнкомів поляки підкинули?
З початку вторгнення ми розуміли, що у нас дуже мало часу. (Ми - це я про себе і друзів, з якими обговорюю ситуацію, без широкого узагальнення). "Золоті місяці", коли Україна була на перших шпальтах світової преси, коли світ жахнувся і трошки здригнувся, - ці місяці витекли як пісок крізь пальці.
Імідж Зеленського і поведінка його команди теж будувалися довкола короткої перспективи - вирвати своє тут і зараз, нахрапом, криком, епатажем. Ця його футболка була цікавою, доки була свіжою. А потім вилиняла і примелькалася, залишивши її власника у дещо дурному становищі.
Це ніби необачно пообіцяти не голити бороду до кінця війни - а потім раз, і за три роки ти її вже заправляєш у труси.
Але в даному випадку справа якраз не у Зеленському. росія оговталася від першого провалу, мобілізувалася і запустила маховик війни на повну - і на захід знову потекли ріки грошей на підкуп чиновників, журналістів та публічних фігур. Це з одного боку.
З другого - звичайний обиватель втомився від української війни. У своїй голові вони прийняли той факт, що війна в Україні буде вічною, як в Афганістані. Звісно, словами вам цього ніхто не скаже, але маємо що маємо.
Що нам з цим робити?
Ні, помінятися місцями з поляками не вийде :)
Терпіння, впертість, розрахунок у першу чергу на себе. Зайти в осінь, пережити зиму, посіяти навесні, переробити і продати урожай влітку. Знову готуватися до важкої зими. По можливості, вивозити дітей у безпечне місце, дбати про їхню освіту. Відновлювати роботу того, що було до війни, тільки під час війни.
Я, до речі, навіть виборів не виключаю - це зараз сама думка здається дикою, але через три роки? П'ять? Десять?
Ну і бути морально готовим до того, що у всьому потім все одно звинуватять нас. Не так летиш, не так свистиш - це точно буде про Україну, постараються як зовнішні воші, так і свої гниди.
Але знаєте що?
Насерматері. Все одно прорвемося.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #1345 : Серпень 03, 2023, 12:01:16 »
Цитувати (виділене)
Імідж Зеленського і поведінка його команди теж будувалися довкола короткої перспективи - вирвати своє тут і зараз, нахрапом, криком, епатажем.
Після Вільнюса кількість візитів союзників в Україну значно поменшала. А демонстративне звільнення Пристайка остаточно виявило профнепридатність "найвеличнішого лідера сучасності" до мистецтва дипломатії.  :kos:
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Eney

« Reply #1346 : Серпень 05, 2023, 15:41:47 »
Цитувати (виділене)
Павло Клімкін
Зустріч у Саудівській Аравії це безсумнівний успіх. І наш, і Заходу. Зібрати за одним столом представників західного та незахідного світів
є до речі ляпасом ООН, яка не є і не спроможна стати таким майданчиком. Але ООН не звикати. Втім, успіхом є факт проведення зустрічі і старт процесу, але поки що не результат. Незахідні країни не хочуть продовження війни, вона їм заважає і відволікає від них увагу та ресурси. Але нашої Перемоги вони теж не хочуть, адже це буде перемога і Заходу, до якого багато з них особливо позитивних почуттів не мають. Це стосується всіх, в тому числі Китаю та Індії. В російську перемогу вони також не вірять, а їхній приїзд до Джидди і бажання говорити із Заходом і з нами в окремому форматі найкраще тому підтвердження. Тому їх більш ніж влаштовує "нічия" і параметри цієї "нічиї" вони готові і хочуть обговорювати.  Звісно, вони продовжують підтримувати активні контакти з РФ і мали консультацій перед цієї зустріччю. Якщо не всі, то майже всі. 

Незахідні країни також бачать ознаки втоми на Заході, вони навчилися читати західні настрої. Вони розуміють, що Захід хоче стратегічної поразки РФ, але ця поразка має бути комплексною, а не насамперед мілітарною, як це бачать в нас, «контрольованою" і включатиме перезавантаження системи світової
безпеки, тобто стосуватиметься як Заходу, так  неЗаходу. Тому майже всі незахідні країни приїхали до Джидди, щоб зрозуміти, які є варіанти майбутнього, де їхнє місце у ньому та які межі можливого компромісу. Саме пошук компромісів є головним викликом цього процесу. Захід та неЗахід впритул підійшли до моменту, коли готові про це говорити. З одного боку можливий компроміс може стати сильним важелем впливу на РФ, адже він точно не відповідатиме баченню Путіна. Але з іншого він
не буде пасувати до нашого бачення Перемоги, а протистояти спільній позиції Заходу та неЗаходу буде майже неможливо. Тому ми критично потребуємо їхнього спільного бачення, що не вимагало б від нас стратегічних поступок. Тим більше, що час працює проти всіх, але в кожного свій годинник і свій темп.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #1347 : Серпень 05, 2023, 17:29:25 »
Цитувати (виділене)
Тому ми критично потребуємо їхнього спільного бачення, що не вимагало б від нас стратегічних поступок.
ОПа кращі кадри кинула в бій. Сам Козир Єрмак очолює делегацію. Може зірка нового Талейрану засяє.  :kos:
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #1348 : Серпень 05, 2023, 20:23:04 »
Дуже важливі питання на кону. Не кожному кловану можна доручити. :pardon:

Offline Фрипп

« Reply #1349 : Серпень 07, 2023, 14:34:07 »
Mason Lemberg
26 minutes ago

Насправді, ця історія не про те, що після війни 3 роки не будуть випускати чоловіків закордон.

Ця історія про те, чому ті хто вже виїхав (до чи під час великої війни) не повернуться у своїй переважній більшості.
Не повернутися вони не через райське життя закордоном. Думаю, переважна більшість українців що виїхали під час великої війни змушені миритися з гіршими житловими умовами, нижчим соціальним статусом і низькооплачуваною фізичною працею, на яку багато з них ніколи б не погодилися в Україні і при цьому куди більшими витратами на життя.

Не повернуться вони не через слова вадима денисенка, а через існування таких денесенків, ткаченків, тищенків, безуглих гетьманцевих, рєзнікових, татарових та інших істот.

Через існування інститутів майбутнього без майбутнього.

Через лицемірство і показне публічне знущання над громадянами, в якому такі денисенки вивозять закордон власних дітей і безсовісно розказують про заборону для інших. В якому такі денисенки зовсім не бачать себе на фронті в окопах і планують подорожі закордонами, в той час коли горизонт їх фантазій мав би обмежуватись окопом і бажанням вижити.

В якому друзі зеленського стають адвокатами, а інші мандрують по закордонах, бо в них може влучити снайпер. Через показну неприховану публічну демонстрацію цього явища: "я пуп землі, а ти йди здихай".

Ось саме про це той пост. Про ЧЕРГОВУ публічну демонстрацію нерівності, зневаги, вищості по відношенню до "бидло-народу" (вони так ставляться, публічно демонструючи своє ставлення).

Це черговий прояв того, що какістократія зеленського втілилась і того, що це веде до відсутності будь-яких перспектив, навіть для тих, хто не може думати, але не може не бачити і не відчувати безперспективність.

І це не про песимізм, а про те що ця модель не може існувати в умовах перемоги України.

0 Користувачів і 9 Гостей дивляться цю тему.