Автор Тема: Нотатки про насущне

Offline Фрипп

Re: Нотатки про насущне
« Reply #1080 : Травень 18, 2023, 23:17:11 »
Я теж збирався цей допис Гончаренко принести. Ви те ж вважаєте, що
Цитувати (виділене)
Україна вже не зможе поводитись на міжнародній арені, як раніше.
?

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
  • Russia delenda est.
« Reply #1081 : Травень 18, 2023, 23:47:42 »
Не знаю. Я ж не блогір. :unknown:

Offline RedCat

• Стать: Жіноча
« Reply #1082 : Травень 19, 2023, 18:28:25 »
#хроніки_Залужного
российские СМИ 19.05.2023: Российская ПВО за сутки перехватило семь крылатых ракет Storm Shadow, сообщило Минобороны РФ.

ЗСУ: Бггг.

(За декілька годин до цього)

Залужний (по закритому зв'язку): ППО, на доповідь.

Старшина (у тапік): Альо. Оперативний черговий.

Залужний: Кхм... альо... Мдаааа. Командувача на зв'язок.

Старшина: Командувач дуже вибачався, але він зара відсутній.

Залужний: Схуя... в смислє - де він?

Старшина: Та на новій же ж італійській SAMP-T колісо спустило, ранком же ж доповідали.

Залужний (сердиться): І шо, для заміни колеса потрібен цілий генерал-лейтенант?

Старшина: Та нє. Але ж ви понімаєтє, установку ще на облік не брали. А з хєровіной, яке не на обліку, у Збройних Силах багато що може статися... корочє - контролює пан генерал-лейтенант. Ізо всєх сіл.

Залужний: Прийняв. Тоді доложить витрату ракет "Storm Shadow" станом на зараз.

Старшина (равнодушно): Нуль.

Залужний: Нуль?

Старшина: Ну може не нуль, а ноль. Я єбу, як у вас там в Генштабі правильно.

Черговий офіцер ГШ (заходить у кабінет Главкома): Пане генерал, Повітряні сили прислали БЧС.

Залужний (кидає трубку на стіл. З трубки чутно напряжонне дихання): О. Давайте. Нуль, ноль...

Черговий офіцер ГШ: Та я не розпечатував, бумагу ж економім. Ви бачили ціну зара на пачку бумаги? Я вам на вотсапа скинув.

Залужний (бере свій 14-й Pro Max): Так, МіГи... ага... Сушкі... А, о, ппо почалося... так, бачу шо "Петріота починили". Чим ремонтували?

Черговий офіцер ГШ (скромно): Старшина підварив там, по мєлочі...

Старшина (з трубки): Хуяссє - по мєлочі? С Ігнатом пів ночі вожкалися ц цим бєнзобаком!

Залужний (продовжує читати): Так, ага... розход "Storm Shadow" - нуль. Як так?

Черговий офіцер ГШ: Ну ладно, ноль. Єбу як, як тут правильно...

Залужний (втомлено): Ох, мля... ну добре. А чому не відпрацювали Сторм-ами по базам?

Черговий офіцер ГШ: Не можу знати, це тре у Командувача Повітряних питати...

Залужний (задумчиво): А командувач колісо на SAMP-T міняє... мля, замкнуте коло якесь. Корочє! Слухай бойовий наказ! Довести до командуючих та керівників родів та видів військ! Наказую: відпрацювати раніш визначені цілі черговими вогневими засобами!

Черговий офіцер ГШ: Слухаюсь!

Сташина (з трубки): Слухаюсь!

Залужний (дивиться на трубку): Куда! Стій! Це не тобі!

российские СМИ (через декілька годин): Российская ПВО за сутки перехватило семь крылатых ракет Storm Shadow, сообщило Минобороны РФ.

Старшина: Ага. Перехватило шляхом отримання ракети у бочіну раніш виявленої цілі. Нє, ну тоже логічно. Так, і шо там з колесом?...
https://t.me/martin_brest_pehota/2010

Offline Фрипп

« Reply #1083 : Травень 21, 2023, 16:37:24 »
Луганський у відповідь Тані Адамс

Таня, если честно - да, меня поплавило.

И не от поста Алексея Петрова про классическое «партия сказала нужно - комсомол ответил ЕСТЬ!» Я понимаю жесткие последствия советского воспитания в виде любимых фильмов про десант «В зоне особого внимания». Аргумент «так НУЖНО, понимаешь?» - он глубокое следствие советского понимания общественных процессов и общественных ценностей, когда люди существуют как ресурс для государства, а не государство создано людьми для для людей. Тут ровно та же самая дискуссия образца 2013-го года про Майдан, про европейские ценности, права и достоинства человека с одной стороны и государственного аппарата и интересов государства с другой.

Верховная Рада 16 января 2014-го тоже сказала «так НУЖНО, понимаете?», а люди не поняли. Янукович, аргументируя «интересами государства», тоже не смог принять непонимание со стороны общества, аргумент «просто так нужно» был не принят.

Майдан не закончился, общество до сих пор разделено на два лагеря. Один - выступает и борется за свободу, за права человека, за европейские ценности, за человеческое достоинство, за государство ДЛЯ человека. Второй - за интересы государственной машины, поощряя и соглашаясь на использование человеческого ресурса этой машиной  (смешное теперь надолго это слово «ресурс», зрители поймут).

Я оказался одной из жертв русских солдат мародеров еще в 2014-м году. На нашей даче, разместив минометную батарею на горе возле дачного поселка, русские солдаты украли и вывезли всё. Украли детские вещи, детские старые игрушки, куклы и кроватку для кукол, украли инструменты и (зачем им это?) украли нижнее бельё. Трусы украли. В ящике лежали чистые постиранные, обычные футболки и трусы. Украли. Разломав напополам зубные щетки и новые дорогие спиннинги - я х.з. зачем они это сделали, может не знали предназначение зубных щеток?

Русские до сих пор шутят про «трусы Луганского» - они реально считают, что это смешно «Луганский, ты трусы свои нашёл? АХАХА! Стринги небось носил?» Такое чувство юмора - это дно. Днище. Они самоунижаются, не подозревая об этом.

Шутки про трусы и памперсы - днище. Шариевщина. Русский юмор.
Сложно было бы себе представить мои шутки про трусики Тани Адамс, про «цветочки, которые завяли, и кружева, которые закружились еще сильнее от прочитанного». Это оскорбляет достоинство человека, это недопустимо.

Сложная дискуссия про решение проблемы нехватки личного состава в армии требует поиска эффективных решений. Совковый метод операции «Бусик» не решает проблему, а создаёт новую серьезную проблему для общества и закладывает бомбу для взрыва общества.

Я написал пост (https://t.me/telelug/15796) про возможные методы рекрутинга и показал на примере западных стран механизмы привлечения личного состава в армию. Почему бы не использовать эффективные современные механизмы рекрутинга для решения проблемы?

Ведь даже отсталая рашка отказалась от совковых методов закрытия границ и насильственной мобилизации, от наказания в виде повесток, признав неэффективность этих методов.

Я говорю (https://t.me/telelug/15796) про эффективность на  примере США и Германии - в ответ слышу аргумент «ТАК ТРЕБА» и унизительные шутки про трусы, унижающие на самом деле не меня, а автора шутки.

Плавит меня не от совкового мышления «ТАК ТРЕБА», а от разочарования в умных лидерах общественного мнения, которые скатываются в русские шутки юмора про трусы и памперсы вместо аргументированных дискуссий для поиска эффективных методов решения общественных проблем.

А трусы я себе стараюсь покупать веселые, разноцветные, если тебя они интересуют больше чем рекрутинг, мобилизация и ценностные проблемы общества.

Все равно, хочется вам или не хочется, общественная дискуссия про принудительную насильственную мобилизацию и закрытые границы неизбежно идёт. Общественные процессы накаляют общество, возникает внутренняя агрессия к своим же собственным гражданам. На лицо все симптомы аутоиммунного заболевания. Ваша задача, как лидеров общественного мнения, вовремя диагностировать проблемы и помогать их решать, раз уж политики молчат (я обещал не употреблять словосочетание «засунули языки в жопу»).

Offline Фрипп

« Reply #1084 : Травень 22, 2023, 10:11:34 »
Volodymyr Omelyan
10h
  ·

Оскільки питання Бахмуту мають право коментувати лише Президент і Сирський, напишу про економіку.

Цього тижня ЄБРР опублікував звіт, де зазначається, що якщо Україна хоче економічно бодай відновитися до довоєнного рівня, нам потрібно за 5 наступних років після перемоги залучити 250 млрд дол інвестицій. Умовно, війна закінчилася в 2024, уряд, бізнес, народ несамовито працюють, щороку залучають фінансування на 50 млрд дол, ВВП зростає на 14% кожного року і - у 2029 році ми опиняємося в 2021 р…

Російські репарації чи зовнішня фінансова допомога на відновлення - це дуже добре, але якщо цього не буде? Чи буде в набагато меншому обсязі і ці отримані кошти підуть виключно на те, щоб хоч якось утримати країну і запустити вкрай потрібні реформи, перший ефект від яких у вигляді економічного зростання ми отримаємо через 1-2 роки.

Отже, ставку треба робити на іноземні інвестиції. Нагадаю, що мінімум необхідно залучати 50 млрд дол/рік. А якщо згадати, що збитків економіці завдано на сотні мільярдів і мільйони людей виїхало - то удвічі більше.
У найкращі часи (ні, це було не у 2019-22) у нас виходило отримувати 12-15 млрд дол/рік і давати зростання економіки у понад 10%. Але щастя було недовгим.

Щоб ми могли не копати землянки після перемоги і дати людям роботу, влада має забезпечити прості речі:
1. Програма національного будівництва/відновлення/відродження і чіткий план дій з її виконання. DREAM - чудово, якщо йдеться про відбудову школи/лікарні/дороги, латання даху чи заміни вікон. Влада повинна публічно визначити приорітети, отримати щодо них консенсус нації і партнерів, домогтися їхнього втілення.

2. Верховенство права, проста і прозора фіскальна система, боротьба з корупцією, професійні кадри і інші нудні базові речі, які нарешті треба зробити від А до Я.

3. Підготувати грунтовні проекти бодай на 300 млрд дол у всіх сферах економіки. ТЕО, а не просто список невідомо чого і адреса, куди передати гроші.

4. З цими проектами робиться road-show по світу, переконують світові топові компанії проінвестувати в Україну. Половина з них погодиться, якщо на переговорах з українського боку будуть адекватні люди.

5. Провести переговори з урядами G7, щоб вони виділили додатковий ресурс на страхування інвестицій їхніх компаній в Україну. Можливо, я когось здивую, але немає страховки - немає інвестицій. На превеликий жаль, і ця робота навіть не розпочиналася.

Зробіть бодай ці прості 5 кроків. Економічний блок уряду точно не воює і навіть гуманітарку на фронт не возить. Якщо вам цікава моя думка, то падіння ВВП більш ніж на 30% - це катастрофа. Втрата мільйонів робочих рук - ще більша трагедія. Перереєстрація і релокація українського середнього і великого бізнесу в інші держави на другий рік війни, коли начебто перемога вже в кишені - це вирок економічній політиці. І не треба самозаспокоюватися, що все могло би бути набагато гірше.

Гірше ще може бути попереду, якщо не почати зараз працювати краще.
Злочином було не готуватися до війни, коли всі навколо волали про її неминучість.
Я, і десятки мільйонів українців, точно не хочуть рецидиву, коли виявиться, що до відбудови теж ніхто не приготувався.

І покарання винуватих буде слабкою втіхою на фоні занепаду і постійної загрози зі сходу.

Offline Eney

« Reply #1085 : Травень 23, 2023, 09:41:28 »

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #1086 : Травень 23, 2023, 19:15:27 »
Цитувати (виділене)
Боевые действия в Белгородской области окажутся на руку любому наступлению, которое Украина планирует против оккупационных войск. Об этом заявил бывший начальник Генштаба британской армии генерал Ричард Даннат.

По его словам, не столь важно, кто устроил эти атаки — украинские диверсанты или российские партизаны — т.к. после этого у жителей приграничных территорий России будет больше вопросов к своему президенту Владимиру Путину.

"Он несет за это ответственность и потому должен обеспечить больший уровень безопасности в этом районе. Откуда он возьмет эти войска? Из других территорий России. Возможно, выведет какую-то часть из Украины", — пояснил Даннат.

Offline Фрипп

« Reply #1087 : Травень 23, 2023, 19:36:24 »
Так, критики із нашої сторони роблять наголос на беззмістовності нападу (або "нападу") на Бєлгород, а прихильники вказують на можливість відтягування війск із України на захіст росії. Подивимось, звичайно, але я скоріше скептично на цей хід дивлюся.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #1088 : Травень 23, 2023, 21:25:27 »
Я пригадую скільки в нас було невдоволених екс пертов коли наші першій раз в'їбали по рашці, таємничими гвинтокрилами. Ой вей.

Offline jeckie

• Ірпінь, Донецьк
« Reply #1089 : Травень 23, 2023, 21:37:10 »
Я пригадую скільки в нас було невдоволених екс пертов коли наші першій раз в'їбали по рашці, таємничими гвинтокрилами. Ой вей.
Мені єдине, що не подобається (і сильно), що там засвітилась якась американська техніка. Це, на мій погляд, дуже зайве. От хтось пропоновав, щоб використовували виключно російські трофеї - це було б бездоганно!  :girl_in_dreams:
Апд. То нібито росіянські вброси, про американську техніку, вони її з інших місць притягли, щоб сфоткати. Тоді все круто.
« Останнє редагування: Травень 23, 2023, 23:57:27 від jeckie »

Offline Фрипп

« Reply #1090 : Травень 24, 2023, 00:02:39 »
там засвітилась якась американська техніка
Ніби то експерт, якого Еней приніс на відео із радіо НВ, посилався не на фотки русні, а на якесь відео. Більш ранішне.

Offline Фрипп

« Reply #1091 : Травень 24, 2023, 00:11:22 »
Anton Senenko
1h  ·

Нагорі щось гучно тріснуло і почувся гуркіт розбитого скла.
Не те щоб цей звук дуже вразив після вибуху, що струсонув фундамент будівлі кілька хвилин тому, посадивши нас на дупи.
Одначе гвалт, що далі зчинився, напружив ще сильніше.
“Евакуація!!..” - пролунало на всі коридори. “Евакуація!!! Виходьте!!! Бігом!!!”.
“Може знову пожежа?”, - подумалося, - “Вже ж наче актову залу гасили… Якщо будівля запалає - ми тут будемо поховані заживо”.
Згоріти живцем чи вийти на вулицю, де йде бій… Вибір був очевидним.
Я почав носитися від кімнати до кімнати, в яких були десятки людей, волаючи “Евакуація!”, а потім миттю злетів сходами з підвального приміщення в холл і просто таки наштовхнувся на чоловіка з автоматом Калашникова.
Він стояв до мене боком і гучно лаявся з якимись людьми, що ховалися разом із нами і теж вилізли подивитися, що коїться.
Було темно, проте світло від вуличних пожеж, що мерехтіло на стінах і стелі, більш-менш давало зрозуміти, що людина зі зброєю була у якійсь формі. І вона, ця озброєна людина, вимагала від присутніх покинути їхній сховок.
І присутні цього робити точно не хотіли.
- Евакуація!!! Бігом!!!- волав він їм в обличчя.
- Не вірте йому! Це росіяни! Вони хочуть нас вивести з укриття і зробити живий щит, щоб йти на Київ! - луною відповідав йому хор з кількох чоловічих голосів з натовпу.
- Бігом я сказав!!! Ми приїхали вас евакуювати!!!
“Так от воно як буває”, - майнуло в голові, - “таки росіяни, заполонивши, мов сарана, всі вулиці Ірпеня, чомусь зайшли саме в нашу будівлю. Чомусь саме в нашу. От і все”.
Хоча брешу…
Це мені потім здавалося, що я міркував структуровано.
Насправді, я був в суцільній паніці.

Пазл склався.
Росіяни, що у нас на очах короткими перебіжками займають провулок за провулком.
Ми, що поховалися під підвіковання і повідповзали під стіни вглиб холлу, а далі в підвал.
Ця людина по формі зі зброєю, що вломилася в приміщення і закликала людей вийти на вулицю, де постійно лунали звуки стрілецької зброї і щось вибухало.
Я закляк, не відриваючись дивився на автомат і відверто не знав, що робити.
Бігти назад? Там пастка. Запасний вихід, імовірно, вже теж заблоковано.
Пробігти повз нього на вулицю? Щоби що?
В цю секунду - саме в цю і ні секундою пізніше - переді мною виник хтось у чорному, схопив мене за комір, почав трусити і волати в обличчя:
- …тон! Антон!!! Це я, Костя! Костя!
Я перефокусував очі на лице людини в чорному і дійсно розпізнав у ньому Костянтин Бакуемський, що смикав мене за куртку.
- Збирайся! Це евакуація! Ми тікаємо звідси.

- Я повторюю. Ми - МОРСЬКА ПІХОТА УКРАЇНИ. Ми приїхали вас евакуювати! - одночасно донеслося до мене від людини зі зброєю.
Пазл стрімко перебудувався. Це наші. Це були наші, що повернулися за нами.
Час сповільнився.
Я вибіг на вулицю, зупинився на мить, вражений картиною палаючого приватного сектору і квартир у багатоповерхівках навпроти нашого укриття.
На дворі, біля будівлі, зайнявши периметр, розташувались ще два бійця - один з автоматом, інший з величезним кулеметом - в такій само формі, що й солдат в середині.
Вони тримали свої сектори, дивлячись в різні боки вулиці.
Бійці були як натягнуті струни.
Струни, що готові випустити зграї розлюченого свинцю в будь-що, що з’явиться з-за рогу.
- Бігом! До машини! В колону! Ми - перші! Бус - другий! Ти - третій! Беремо тільки жінок і дітей! - крик одного з морпіхів змусив мене зістрибнути з ганку і побігти до авто.
Оксана Бондарь вже була біля свого Спрінтера і вперто крутила стартер, намагаючись завести двигун.
Бусу точно пощастило менше, ніж нашому з Андрієм Ніссану - він був посічений уламками мін навиліт, без вікон і весь якийсь перекошений.
Я ж клацнув сигналізацію.
Ніссан, на диво, слухняно блимнув задніми ліхтарями і відчинився. На передніх сидіннях і торпеді було повно скляної крихти, лобове скло - абсолютно матове від мільйона тріщин, що його вкрили після розриву міни, зі стелі звисали якісь дроти, шматки пластику і чимось дивно смерділо в салоні.

Ключ в замку. Затамований подих. Увімкнення запалення.  Двигун заревів крізь відірваний глушник.
Я зі свистом шин, перескочивши вирву від вибуху, розвернув машину і став за бусом Оксанки, яка, в свою чергу, стала бампер до бампера мінівена військових.
З укриття вибіг морпіх:
- Все, поїхали! Ніхто не хоче більше їхати! Вони бояться! Їдемо отак самі!
Мене ніби вдарило струмом:
- Чекайте! Там мій Андрій! Ми не можемо їхати без нього! Він готовий евакуюватися!
- Немає часу чекати! Ми їдемо!!! Більше ніхто не хоче!
Я вискочив з машини, підбіг до військового і просто закричав:
- Ми не поїдемо без Андрія! Я вам точно кажу, що він хоче їхати! Я зараз його знайду!
Морпіх якось уважно подивився на мене і відрізав:
- В тебе хвилина. Вона пішла.

Це була одна з найстрашніших митей в моєму житті.
Точно вам кажу.
Не так страшно лежати під мінами чи заходити у темні підвали, наскільки страшно бігати десятком приміщень по двом поверхам, волати “Андрію! Андрію! Їдемо! Андрій!”, смикати в темряві за плечі людей, схожих зі спини на нього, взиратися ніби одночасно в сотні облич… І як же страшно було його тоді не знайти, загубити Андрія там, у темряві і приймати рішення, що робити, коли хвилина, відведена морпіхом, мине…
Але ж ось його спина. Він нависає над кимось і щось тихо і спокійно, як він вміє, пояснює.
Він вмовляє водія автобуса набрати людей і виїжджати з нами колоною.
Водій дивиться на нього скляними очима, мов неживий. І лише дрібно-дрібно хитає головою, намагаючись відповзти кудись в бік і назад.
- Андрію! Поїхали! Вони не будуть чекати. Зараз! - закричав на нього я, смикаючи за плечі. - Зараз же!
Морпіхи низько летіли у мінівені з відчиненими дверима і їхня машина виглядала, наче той їжак, у якого замість голок - стволи автоматів і кулеметів.
Ми мчали зі швидкістю під 100 кілометрів на годину, підстрибуючи на клятих ірпінських лежачих поліцейських.
Задні двері Оксанкиного буса постійно відчиняло і зачиняло на кожному повороті.
Вулиці палали, було багато диму і якогось сміття на дорозі.
Мені здається, що весь шлях до романківського мосту (його назву ми дізналися наступного ранку) я лиш тис на педаль газу і читав мантру машині:
- Давай, давай, давай, давай…
Вони вивезли нас на міст, дозволили зробити з собою фото на згадку і поїхали назад, у пекло.
Потім нас підібрало СБУ, потім Нацполіція розвезла по домівках.

Але в самісінький вир подій за нами приїхала Морська піхота України.
І якщо у Вас виникне питання, яке море було в Ірпені, що там з’явилися морпіхи, то я відповім: в Ірпені 5 березня 2022 року було море вогню.

Шановні морпіхи.
Саме завдяки Вам вже 6 березня ми з Андрієм повернулися назад і багато днів поспіль вивозили людей з Ірпеня так само, як це робили Ви.
Бо, Ви показали, що так можна було.

А сьогодні, у Ваш день, я проводив екскурсію у своїй лабораторії для студентів КНУ ім. Т. Шевченка, які розуміють, що таке графен, електронний мікроскоп і тунельний ефект.
Теж завдяки Вам.
Повертайтесь живими.
А те, що Ви вірні завжди - я бачив на власні очі.

Дякую.

Offline Eney

« Reply #1092 : Травень 25, 2023, 16:23:39 »

Offline Eney

« Reply #1093 : Травень 27, 2023, 08:33:22 »
Цитувати (виділене)
Кирилл Данильченко
7 хв  ·
Все фантазии о судах Линча, о том, что ребята с фронта придут и наведут это очередная разновидность божьего высшего суда времен Раннего Средневековья. Да, никакой справедливости нет, да нас тащат пороть на конюшню, наших жен пользуют правом первой ночи бароны, но зато уж на том свете со всех спросят. 
Хотя ведь прямым текстом всегда говорилось - вся власть от Бога. Мы знаем о чем ты даже думаешь, мы можем сдирать с тебя кожу и мучить как тут, так и после смерти, очень долго, например, вечность. Так, что согни шею и в поле,  Бог накажет-накажет грешников, конечно. Кислая витамина после укола, чтобы ноющая попа делала не так  обидно.
Нашу страну строила под себя бывшая партноменклатура, судьи,  офицеры КГБ, которые поменяли буквы, а суть осталась та же. Армия тут никогда никакой роли не играла. Это не Латинская Америка. Не может играть никакой особой роли тот, кто в конце жизни получит общагу и пенсию, которую убьет первая же девальвация.
Можете сами проверить, чем прославила себя армия до войны - "Точка" в Бровары, взятки за то, чтобы поехать в Ирак и Косово. Финита ля комедия. Не знаю как будет после Великой войны, но  после 14 года особо сильно все не поменялось.  В плане влияния на социум. Доверяют то ЗСУ доверяют, да только я и ассенизатору доверяю, что он мне дачу  не обнесет.
А вот судьи и партийцы среднего звена,  в свое время внимательно слушали голос Америки, вставляли кассеты в видеомагнитофоны и поняли одну простую максиму. Что можно доить лоха более лучше, а жить как на загнивающем. И что их Сочи, Ялты, дачи и "Волги" доступны любому белому да и синему воротничку на западе.
И чиновники да судьи  заточили  новую страну под себя.  В ней можно сумками передавать друг другу бабло за решалово, записывать 8 квартир на жену, давить крепостных и служивых, крышевать бизнес, пудрить нос в Раде, и жить даже намного ярче чем на Западе живут судьи и чиновники. А что вас удивляет в ящиках кэша, если в налоговой Киева планы на год  соболиная шуба и миллион долларов?
Государство - инструмент правящего класса. Естественно, правящий класс  может  ездить ночью в комендантский час, да, что там судьи - даже их медийная обслуга, даже певец третьего эшелона  может ездить через мост, куда не пускают военных,  бухать за рулем, употреблять любые вещества.  Потому, что это их страна.
У них пожизненные  должности, персональные пенсии, которые правильно индексируются,  они все учились вместе, знают друг друга  поколениями. Для них этот нацгвардеец, который усыновив двоих чужих и родил одного своего, не нашел ничего лучше, чем пойти на срочную службу  - низшее сословие. Не его семья  возьмет отступные, то кто-то другой возьмет, чтобы все порешалось. 
И когда вы про суды Линча говорите и про сдирание кожи на гравюрах английских - признаете бессилие свое автоматом. Бог накажет-накажет. Это как с теми же сегрегационными вагонами в УЗ - решите вопрос, чтобы в тамбуре не курили за 20 гривен и не продавали синьку проводники за долю малую. Не можете? Значит вы всрете и вагоны. 
Так это работает в реальном мире.
Никто не придет за и не наведет. Бесчисленное количество людей в армии  9 лет. Они похоронили родителей за кредиты, сливали зарплаты на бесконечные починки корчей волонтерских и покупки дронов подразделению.
Они привезут с фронта только болячки и знание, что когда было нужно государству они их дернуло, а когда нужно им - посидите за штатом и переводитесь по полгода, один рапорт потеряли, а другой поломали.
Ветераны многие  будут блевать от государства. У нас шутка в чате с товарищем - больше никогда. Бойцам самим многим понадобится помощь.
Никто не наведет. Или вы сами или никто. Как-то уже аж неудобно слушать про то, как завтра все пойдут  распинать судей преступников спустя 9 лет. Можно конечно сублимировать. Но вам не понравится страна, где у военных под контролем суды Линча, я гарантирую это.

Offline Eney

« Reply #1094 : Травень 27, 2023, 12:33:10 »

Offline Фрипп

« Reply #1095 : Травень 27, 2023, 17:55:58 »
никакой справедливости нет
Так. Виходу теж ніякого немає.

Offline Eney

« Reply #1096 : Травень 27, 2023, 18:12:54 »
никакой справедливости нет
Так. Виходу теж ніякого немає.
Вихід є завжди. До речі, іноді він там де вхід.

Offline Eney

« Reply #1097 : Травень 29, 2023, 20:21:20 »
Олексій Петров
Мужик, родом из российской глубинки утром проснулся и отработанным годами движением почесал свои «джунгли» под давно нестираными сатиновыми трусами. Хотя это нельзя было назвать пробуждением в классическом понимании. Он скорее очнулся после ночного пьяного угара. Вынырнул на поверхность бытия жадно глотнув воздух. Цыкнув левым углом рта, мужик поковырялся грязным ногтем в кривом заборе гнилых зубов, поддел ногтем кусок мяса и прищурив глаза, внимательно посмотрел на добычу. Через секунду, облизав палец, мужик тяжело встал с постели. Опрокинув стопарь сивухи, он вытер рот тыльной стороной ладони, громко «рыгнул» и посмотрел в окно. У соседей, как всегда было весело. Тихо играла «Ой у лузі червона калина», доносился детский смех и Галя, аппетитная брюнетка, как ни в чем не бывало белила стволы молодых деревьев вишни. Там жили украинцы. Вернее как жили? Пытались жить в промежутках между визитами пьяного соседа, который ежедневно наведывался в гости, варнякал и качал права. Всё ему не нравилось. Дом, чистый и ухоженный. Двор, который разительно отличался от его собственной свалки. Дети, которые своим ежедневным весельем доводили мужика до бешенства. Нравилась только Галя. Но её недоступность, вызывала ежедневные приступы бешенства у соседа. Он отравил их собаку и двух котов, но они завели новых. Сломал забор. Украинцы его отремонтировали. Ночью насрал перед воротами. К утру всё было убрано. Выбрав тот редкий день, когда был трезв, мужик взяв бутылкой пришёл в гости, навести диалог. Но Галя, скривившись как от зубной боли сказала, «Прошу вас! Залишьте нас в спокої», и подарив презрительный взгляд из-под черных как смоль ресниц, захлопнула калитку перед самым его носом.

Сегодня мужик решил расставить все точки над буквами и знаками препинания. Кто тут хозяин, в конце концов? Он, или какая-то строптивая украинка. Взяв огромную дубину в качестве аргумента и опрокинув для храбрости ещё один стакан мутной жидкости, как и был в трусах, он ринулся к воротам дома, где жили украинцы. От удара ноги хлипкая щеколда отлетела до самого крыльца. Сирко, здоровенная дворняга, зашлась неистовым лаем в вольере. Предвкушая как увидит испуганные глаза Гали, как она будет его умолять не трогать её и детей, а может только детей, мужик хищно ухмыльнувшись рванул входные двери на себя… Неожиданный толчок в грудь, отбросил визитера на несколько метров назад. На пороге дома стоял парень в военной форме и спокойно смотрел на соседа. Из-за его спины испуганно выглядывала хозяйка дома, а уже за ней, прятались не менее испуганные дети.
- Сышшшишь, бля на х…й! Ты кто такой? - Сквозь зубы прошипел сосед.
- Галю. Почекай будь ласка в будинку! - Парень оглянулся назад через плечо, убедился, что хозяйка дома выполнила его просьбу и спокойно спустился с крыльца.

Сосед, в глазах которого от ярости и выпитого, стояла сплошная пелена, замахнувшись дубиной ринулся вперед. Парень в форме холодно блеснув карими глазами, сделал шаг в сторону провалив нападающего и тут же нанес сильнейший удар в челюсть. Три гнилых зуба долетели до земли первыми. Через мгновение рухнул сосед. Парень стоял и спокойно смотрел на то, как мужик, неистово бормоча проклятия себе под нос, пытается встать. Шатаюсь, он размазывал ладонью алую субстанцию по губам,
- Шука… Ты мне жубы выбил! - Сосед провел по губам и уставился на алую ладонь, - Ты кто такой, в натуре?
- Я?! Господар цього дому!
- А эта… - мужик закрывая ладонью разбитый рот, кивнул в сторону дома, где спряталась Галя, - Кто тебе эта шала…

Закончить фразу он не успел. Классическая двойка сломала нос, мгновенно погасив в его голове свет. И пока тело соседа стремилось к земле, его настигли ещё несколько, сумасшедших по силе ударов. «Вона мені мати… дружина… донька… сестра… вона моя сусідка… вона жінка, яку я навіть не знаю… вона українка! Почув, потвора ти…?», и парень добавил слово, которое давно характеризует соседей из-за поребрика. Взяв за шкирку бездыханное тело, он вытащил его за ворота и бросил возле неглубокой канавы.
- Ще раз ти перешагнеш поріг цього дому, я тобі цю дубину знаєш куди засуну?
- Тыыыы бл… бля… тыыы! - Сосед произнес что-то невнятное.
- Чую потвора, що зрозумів… Ну відпочивай, набирайся ума…

Через минуту из двора выбежал злющий Сирко и вцепился в ногу лежащего без чувств соседа! «Ааааыыыыы…», едва слышно закричал тот. Собака отпустил ногу, развернулся и задрал лапу. Струя желтой жидкости ударила в закрытые глаза мужика стекая к полуоткрытому рту. С чувством исполненного долга, пёс несколько раз гребанул задними лапами землю и радостно побежал домой.

Вечерело…

Offline Фрипп

« Reply #1098 : Травень 30, 2023, 10:50:02 »
Sergey Fursa
1h
  ·
Беспілотник у Москві?
Добре, але не ефективно. Особливо у порівнянні із атаками на Київ.

Це не ефективна помста. Нажаль, нашіх ресурсів не висточить, щоб не давати спати всій Москві кілька ночей поспіль. Прикро, але це факт. А один- два беспілотніка ні на що не вплинуть. Кияни не дадуть збрехати.

І тому помста нашім сусідам, що заважають спати, має бути інша. Гібридна помста. Як у морі. Де Україна не може йти лоб в лоб, крейсер на крейсер. Але може топити російські кораблі. І можемо вдарити так, як зробили це над Кремлем - для приниження Путіна. Для посилення розмов про те, що цар голий. Але не копіювати за росіянами їх атаки.

Яка найкраща відповідь на теракти в Києві? На полі бою. Не в російських містах, а саме на полі бою. На фронті. І відповідь там потенційно може спровокувати в тому числі хаос в російських містах. Вони потім самі з цим справдяться краще. Треба просто їх на це спровокувати. І ніщо не впорається краще, ніж російська поразка на фронті.

У нас обмежені ресурси. І тому ми не можемо собі дозволяти емоційні відповіді. Ми маємо бути злі, сконцентровані і раціональні. Ми не можемо йти на прямий обмін ударами як боксери, один із яких має слабку щелепу. І противник його може провокувати на це. Провокувати на емоції.

А беспілотнік над Москвою - це про емоції. Нажаль.
Але, якби, ми обирали, кого з російських військових злочинців покарати саме зараз, то це мала б бути Набіуліна. Це був би найефективніший крок. Бо саме вона робить для фронту і успіхів у війні найбільше. Жоден російський генерал чи спецслужбовець не зрівняється з нею. Вона - це стійкість російської системи. Вона ключ до шафи, де смерть кощєєва. Вона розум цього зомбі-монстра, який намагається затягнути нас із собою у могилу.

А ще вона розуміє, що коїть. Вона живе в реальному світі, а не вірить у всесвітні змови, біолабораторіі і рептілоїдів, які пьють шампанське на вершині вулкану в Йелоустоуні. Вона якраз добре відрізняє, де добро і де зло. І свідомо підтримує зло. Робить його сильним.  І тому вона винна набагато більше, ніж міські божевільні аля Дугіни.

Вони кошмарять нас і хочуть, щоб ми психували і нервували. Вони забирають сон, щоб забрати наш розум. Вони концентровано бьють по мирному місту і І робили емоційні кроки. Чи хочемо ми робити росіянам такі подарунки?

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #1099 : Травень 30, 2023, 11:21:43 »
А один- два беспілотніка ні на що не вплинуть. Кияни не дадуть збрехати.
Коли треба підігнати факти під рішення.
Хай згадає перші дні коли почали їбашити по Київу.

І ще, ось сидить такій Залужний і думає, а давай йобнемо безпилотниками по москві, отомстім...
Фурса десь так собі це уявляє?

Offline Фрипп

« Reply #1100 : Травень 30, 2023, 14:11:24 »
Не думаю що він дискутує із Залужним, скоріш із тими хто саме так бачить цю акцію. Як помсту.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #1101 : Травень 30, 2023, 15:40:05 »
Залужний, як на мене, тут ні до чого. Схоже, дрони взагалі з території рашки запускали. То вже підопічні Буданова бавляться. Подобається їм останнім часом кошмарити своїх земляків.  :smilie5:
Най буде. Хай сіпаються.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Teagan

« Reply #1102 : Травень 30, 2023, 16:01:30 »
Я не знаю з ким Фурса дискутує, але не згодна з Фурсою в тому що він констатує "це не ефективна помста". Ніхто точно не знає яка в цьому мета і користь, хто конкретно бавиться, але це вже точно не помста.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #1103 : Травень 30, 2023, 16:15:40 »
FT з Фурсою теж сперечається.

Цитувати (виділене)
Британське видання "Financial Times" пише, що Україна проводить "операції з формування обстановки", аби ввести в оману чи відволікти увагу російського командування і сформувати сприятливе для себе тло для контрнаступу.
Джерело: "Financial Times"

Дослівно: "Спочатку був загадковий удар безпілотника по Кремлю. Потім було "вторгнення", незручні наслідки якого для Москви можуть змусити її перекинути фронтові війська в прикордонні регіони. Потім, наприкінці минулого тижня, Україна здійснила атаку морських безпілотників на російський шпигунський корабель у Чорному морі. У вівторок вранці до двох десятків безпілотників атакували Москву.

Напередодні довгоочікуваного контрнаступу Києва, який має на меті повернути окуповану територію, такі атаки є лише чотирма з дедалі сміливіших "операцій з формування обстановки" (англ. shaping operations), які Україна розпочала цього місяця.

Від символічних ударів до більш стратегічно важливих атак, ці операції з формування є частиною стандартної військової практики. Їхньою метою, за словами представників оборонного відомства та аналітиків, є обдурити ворога, втрутитися в його мислення та іншим чином "сформувати" поле бою перед великим наступом".

Деталі: Видання нагадує про вибух двох безпілотників над куполом Кремля 3 травня і про ранкову атаку безпілотників на Москву 30 травня, які проявили вразливість російської столиці. Також вторгнення двох груп ультраправих російських партизанів у прикордонну Бєлгородську область РФ 22 травня показало, що кордони Росії "не є непроникними".

"Успішний наступ починається з успішного психологічного наступу. Їхній [російський – ред.] бойовий дух не на найвищому рівні", – сказав високопоставлений український чиновник.

Колишній офіцер британської армії і автор книги "Як вести війну" Майк Мартін каже: "Ідея полягає в тому, щоб створити багато дилем для російського командування. Проблеми – такі як прорив лінії фронту – привертають увагу. Дилеми, навпаки, паралізують дії".

Джон Спенсер, колишній майор армії США, який очолює кафедру міської війни в Інституті сучасної війни у Вест-Пойнті, зазначає, що "операції обману" завжди були частиною війни, але зараз їхній ефект посилюється соціальними мережами.

"Це українські операції в сірій зоні, які вимагають від Росії витрачати ресурси – чи то війська, чи то інформаційні операції. Вони схожі на фокуси фокусника: вони обманюють глядача і змушують його звернути увагу на щось інше", – каже Спенсер.

FT зазначає, що операції з формування мали певний психологічний ефект у Москві, їх прокоментували у Кремлі та в блогосфері.

Представник української військової розвідки сказав, що рейд у Бєлгородську область і подібні операції покликані "завдати удару по моральному духу [росіян] і змусити їх передислокувати війська" вздовж кордону, хоча "ми поки що не бачимо жодних ознак" цього.

За словами Спенсера, "Україна використовує російський сценарій проти Росії". Москва розкручувала сценарій наступу з території Білорусі – і змусила Україну розмістити війська поблизу, а "зараз українці так само відволікають увагу Росії".

FT зазначає, що Україна успішно використовувала подібну тактику минулого літа: протягом декількох тижнів вона обговорювала ідею контрнаступу на півдні, а коли російські війська рушили туди – Київ розпочав бліцкриг на півночі, у Харківській області.

Західні офіційні особи кажуть, що не ясно, наскільки ефективним виявиться нинішній контрнаступ, але Україна продовжуватиме свої "операції з формування", поєднуючи їх з точними атаками, які мають на меті підірвати російські військові активи і можливості.

Це можуть бути дальні удари з використанням крилатих ракет "Storm Shadow", а також атаки безпілотників на "жирні цілі", як то розвідувальний корабель "Іван Хурс".

"Вони [українці] тестують і зондують, з'ясовуючи, що працює, а що ні", – сказав високопоставлений західний чиновник.

"Весь сенс цього контрнаступу полягає в тому, що ні Росія, ні [західні союзники] не знають, коли він насправді розпочався. І те, що ми бачимо зараз, – це те, що вони змушують росіян постійно гадати", – вважає він.

З української точки зору, ця "нервова невизначеність" є ключовою, підсумовує FT.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Фрейя

• Hero Member
« Reply #1104 : Травень 30, 2023, 16:24:02 »
І Ронин також

Цитувати (виділене)
Кирилл Данильченко

Пока россиянам  платят по 250 тысяч в силовых структурах, люди у них будут. На этот момент работают санкции, бан нефтепродуктов и растущий дефицит бюджета. 
Как они сплотятся по поводу прилетов дронов или не будут сплачиваться - нам должно быть плевать. Если не будут - мобилизуют, надергают из МВД и ФСБ, найдут ресурс. 
Рейды на БНР, вылазки белорусского добровольческого корпуса за старую границу и фото с пусками ПЗРК, шепот Шебекино и прочие дроны по Москве это звенья одной цепочки.
А вдруг сейчас украинцы пришлют пару бригад, а не ротную группу и сядут таки в этом Грайвороне? Надо выходит держать резервы, перебрасывать "Пионы" и "Гиацинты-б".
А вдруг перестанут наводнять приграничье малыми группами, а начнут захватывать села и делать анклавы?  Опять из Москвы присылать Альфы и Вымпелы?
А если дрон будет не с проникающей головой или и вовсе без головы, а шариками набит? В центре Москвы бахнет, а Стрелковы и Пригожины подхватят про Шойгу, Герасимов, где наше ПВО?
После домов в Днепре, Умани, Кременчуга - трудно про терроризм рассказывать, если окна в Москве выбило. Летели по военной цели, да сбились с курса.
Зуб даем, КЗ-6 в боевой части дрона не для того, чтобы дома разбивать - для цистерны хорошо, а дом он в кухне взорвется, в сральне люди живы могут остаться. Не нужно было своим РЭБ излучать, да ракетами стрелять.
Ну и  это Москва - главный генератор новостей и путинской стабильности. Бизнес активность вниз, перекрытие аэропортов, миллиард историй с придыханием - Впервые с Великой Отечественной, эксперты в студиях рассказывают про СВО идет по плану и тут  такая неудача.
Надо туда больше батареек, надо Панцирь не только на крышу Минобороны, но на Рублевку, и территориальную оборону делать, и посты наблюдения. Активнее резервы жечь - не стесняться. Плевать на Шебекино - тут уже над дачами любовниц этажерки летают. Не промахнулся ли наш хромающий Акелла?
Диктатуры к таким к таким вещам уязвимы. Но это не только про медийку.

Offline Фрипп

« Reply #1105 : Травень 30, 2023, 18:42:11 »
Представник української військової розвідки сказав, що рейд у Бєлгородську область і подібні операції покликані "завдати удару по моральному духу [росіян] і змусити їх передислокувати війська" вздовж кордону, хоча "ми поки що не бачимо жодних ознак" цього.

У Роніна це теж тільки припущення, що може перекинуть. А може й ні.

Offline Eney

« Reply #1106 : Травень 30, 2023, 22:17:12 »
Военная доктрина Израиля подразумевает, что после вражеской агрессии и начала войны, израильская армия должна как можно быстрее перенести боевые действия на территорию врага.

Чтобы разрушалось его государство, а не израильское.

В целом это подразумевают все военные доктрины западной военной мысли. Победить в войне, воюя только на своей территории - невозможно. Враг ведь ничего не теряет (помимо захваченного).

Вот вам интересные фото и карта с последних часов Войны Судного дня 1973 года.

Это подразделения израильской армии во время захвата египетского города Суэц, после того, как была окружена 3-я египетская армия. Большой город был взят менее чем за сутки, ценой потери 200 человек.

Это фотографии с того самого рассекреченного на днях архива. Возможно, публикуются впервые.

То есть когда Египет и Израиль сели за стол переговоров (а этим заканчивается любая война), то Египет, который и начал агрессию, был поставлен перед реальностью, когда у него окружена целая армия и захвачен целый город.

Наглеть и что-то требовать в такой ситуации сложновато, мягко говоря.

Итогом этого всего стала полная демилитаризация Синайского полуострова, мирный договор с Израилем и окончание десятилетий постоянных разрушительных полномасштабных войн с Израилем.

Но это все было бы невозможно, если бы армия Израиля была бы только в пассивной обороне, только на своей территории.

Фото: израильские военные журналисты "Бамахане"

— Игаль Левин

@yigal_levin

Offline Фрипп

« Reply #1107 : Травень 31, 2023, 10:41:10 »
Osman Pashayev
10h  ·

З 2002 року майже щодня читав по два турецьких видання. Спочатку просто новини, потім їхніх авторів і аналітиків. Потім підсів на економістів і письменників. І рвався розуміти, а потім комусь пояснювати, що відбувається з настроями турків. До рівня С1/С2 турецьку довів лише роки 2-3 тому.

Дуже повільно опановував їхні регіональні особливості, класові відмінності і релігійно-містичні течії.
Проте зараз, мені здається, все трохи простіше.

Більшість турків живе в субтропічному кліматі. За винятком Карсу на вірменському кордоні і кількох провінцій в горах ніхто не потерпає від холоду. Скільки тої турецької зими. Я пережив дві: 2014 в січні в середньому було +15. Один раз за 20 років потрапив у снігопад. В квартирі на Каракьої, де не було ніякого опалення, два тижні рятував звичайний обігрівач. Двічи бачив повінь. Ну залило перші поверхи сантиметрів на 10-15 см...

Від голоду теж ніхто не помирає. Дешеві фрукти і овочі цілий рік. Нема зовсім грошей - супермаркети увечері часто виносять на вулицю таке, що в Німеччині продається по 2-3 євро за кг. Нема грошей на м'ясо - йдеш з вудкою на Халіч і буде риба. Навколо всюди вода, де можна і дику качку спіймати. Нема грошей на квартиру - знайдеш в нетрях Тарлабаши якусь закинуту халупу. Або кімнату при церкві, мечеті і меблі у старйовщика часом безкоштовно...
22 роки нічого не міняється? Там с 1453-го особливо нічого не міняється чи з 395-го.
Ататюрк, Ердоган, Сулейман, Юстініан.

Яка різниця: Босфор тече, Золотий ріг стоїть і хай все решта навколо стрибає  конем.

Offline Фрипп

« Reply #1108 : Травень 31, 2023, 19:43:43 »
"Цікаві" коменти до цього допису
https://www.facebook.com/serg.marco/posts/pfbid02MU498qfeJ8xKhb38GwKhLzgHfcnWSE854fjf4ifdgHNdSYiCQQcg5EpMiMY8L86hl

Що ж, як то кажуть...

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #1109 : Травень 31, 2023, 21:03:07 »
Да, показово. Своїм все, не своїх на стовп. Іншіх лібералів в нас для вас нема. :pardon:

0 Користувачів і 4 Гостей дивляться цю тему.