Автор Тема: Українська політика. Війна. 19 квітня - …

Offline fakir

Re: Українська політика. Війна. 19 квітня - …
« Reply #6300 : Липень 28, 2022, 15:12:10 »
Швец (который вещает из США) вчера злословил, что ФБР взялось за Ермака.
Гы-гы
Хотелось бы верить, что  основные доноры таки аккуратненько  взяли Зелю за яйца и объяснили, что его воинственно-героический образ может превратиться в тыкву ровно как закончится война.
Ми поки що бачимо геть іншу ситуацію, на жаль. :(
Не знаю як до цього ставитись, але скажу, що чув: вчора Яковина задвинув, мовляв в Україну приїхали контррозвідники з Ізраїлю та надають допомогу в чистках, тому і пішли звільнення і всяке таке.
А ще Ігаль Левін( канал ressentiment) таке пише:"Вместе с тем Израиль делает колоссальные вклады помощи Украине, чем собственно очень и бесит Москву. Самое главное, в чем заслуга Израиля, вообще не озвучивалось в СМИ и об этом я не уполномочен писать. Отмечу только, что без этого война для Украины уже была бы окончена. Не в пользу украинцев конечно же. Впрочем, компетентные люди очень хорошо знают об этом вкладе.  https://t.me/ressentiment_channel/27796" Народ в коментах, звичайно там, м'яко кажучи, недоумєваєт :)
може і справді щось там таке відбувається, ну когось за щось міцно взяли і повільно стискають... може

Offline fakir

« Reply #6301 : Липень 28, 2022, 15:21:44 »
нагадаю, ми обговорюємо тезу що на руках у людей тьма необлікованої зброї (саме зброї, не набоїв), а не просто окремі факти
А набої -- це що? :) За зберігання трьох патронів 5,45 дають від 5 до 7 років ув'язнення, між іншим. Це по-перше. По- друге, якщо автомат тобі, на відміну від патронів, видали, то нащо тягти свій? Хай лежить, де лежав. А от набої, гранати та РПГ зайвими не будуть. Але з вантажівок у місті їх ніхто при здоровому глузді не роздаватиме. Бо можна швидко поїхати не в частину, а в тюрму.
А, ну й так, це не теза, це факт. Я, до речі, про нього ще років шість тому казала.
Ну звичайно всі ми тут оперуємо фактами, беззаперечними і невідворотними, кожен своїми але то не критично.
Я мав на увазі, що просування окупантів селами півніних, тай південних, регіонів не зустрічали озброєного, необлікованою зброєю, опору цивільних. Аж допоки не прийшли в міста де зброю офіційно роздали. А мали б, якби тієї зброї було овердофіга на руках.
Про три патрони не вражає, так, строк мєнти може і спроможуться накрутити, хоч я і не чув такого, а от окупантам на три патрони пох.  Ну типу тепле і м'яке.  :unknown:

Offline Чиби

• Стать: Жіноча
  • Disce pati
« Reply #6302 : Липень 28, 2022, 15:36:07 »
Я мав на увазі, що просування окупантів селами півніних, тай південних, регіонів не зустрічали озброєного, необлікованою зброєю, опору цивільних. Аж допоки не прийшли в міста де зброю офіційно роздали. А мали б, якби тієї зброї було овердофіга на руках.
Тут така справа... Всі ті люди, що завозили необліковану зброю в 14-му, вони були ОР-1. І в перші ж дні великої війни більшість із них опинилася якщо не в своїх колишніх бригадах, то в ТРО. І звісно, віддавати якусь зброю цивільним, коли самім потрібно, ніхто не збирався. І не збирається.
 Звісно, зараз необлікованої зброї на руках в рази більше, але проблема постала не сьогодні й не в лютому.

Offline Sukin

• Hero Member
« Reply #6303 : Липень 28, 2022, 15:36:41 »
Самое главное, в чем заслуга Израиля, вообще не озвучивалось в СМИ и об этом я не уполномочен писать. Отмечу только, что без этого война для Украины уже была бы окончена. Не в пользу украинцев конечно же. Впрочем, компетентные люди очень хорошо знают об этом вкладе.
Наверное они споили русский народ.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • Стать: Чоловіча
  • The world is yours
« Reply #6304 : Липень 28, 2022, 15:51:44 »
Гы-гы
Хотелось бы верить, что  основные доноры таки аккуратненько  взяли Зелю за яйца и объяснили, что его воинственно-героический образ может превратиться в тыкву ровно как закончится война.
Не знаю як до цього ставитись, але скажу, що чув: вчора Яковина задвинув, мовляв в Україну приїхали контррозвідники з Ізраїлю та надають допомогу в чистках, тому і пішли звільнення і всяке таке.
А ще Ігаль Левін( канал ressentiment) таке пише:"Вместе с тем Израиль делает колоссальные вклады помощи Украине, чем собственно очень и бесит Москву. Самое главное, в чем заслуга Израиля, вообще не озвучивалось в СМИ и об этом я не уполномочен писать. Отмечу только, что без этого война для Украины уже была бы окончена. Не в пользу украинцев конечно же. Впрочем, компетентные люди очень хорошо знают об этом вкладе.  https://t.me/ressentiment_channel/27796" Народ в коментах, звичайно там, м'яко кажучи, недоумєваєт :)
може і справді щось там таке відбувається, ну когось за щось міцно взяли і повільно стискають... може

все ж таки той шпиталь на трасі, я знав!
а взагалі У нас есть ТАКИЕ приборы! Но мы вам о них не расскажем.
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #6305 : Липень 28, 2022, 16:08:19 »
Я мав на увазі, що просування окупантів селами півніних, тай південних, регіонів не зустрічали озброєного, необлікованою зброєю, опору цивільних.
Місцева влада попереджала неодноразово: не намагайтеся стріляти по танках з автоматів. Бо були випадки, коли у відповідь сміливцям танк зносив півбудинку.
Запитай Мадам Петрановську, чи доцільно було їй з чоловіком використати свою вогнепальну зброю, коли у селище зайшла броньована ворожа техніка.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #6306 : Липень 28, 2022, 17:58:31 »
Гы-гы

ну як сказати, різко з'явився прокурор в САП за два роки.
Так, але вони максимально підготували почву для того, щоб він нічого не зміг зробити. От якби вони "соломку не підстелили", я б ще мала надію...
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #6307 : Липень 28, 2022, 17:59:37 »
Cпойлер
Гы-гы
[/spoiler]
Я це також читала і думала. Може, десь. Але те, що ми бачимо офиційно, якось не весело.
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

Offline fakir

« Reply #6308 : Липень 28, 2022, 18:10:24 »
Я мав на увазі, що просування окупантів селами півніних, тай південних, регіонів не зустрічали озброєного, необлікованою зброєю, опору цивільних.
Місцева влада попереджала неодноразово: не намагайтеся стріляти по танках з автоматів. Бо були випадки, коли у відповідь сміливцям танк зносив півбудинку.
Запитай Мадам Петрановську, чи доцільно було їй з чоловіком використати свою вогнепальну зброю, коли у селище зайшла броньована ворожа техніка.
так, але місливці все ж таки влаштовували сафарі, тільки зі своєю, зареєстрованою зброєю
і ТРО воювала теж з офіційно виданою, і міста відбивали разом з ЗСУ, всяке було
а от про партизан з тією самою зброєю не чув
можливо ще почуємо, можливо її і справді багато, а можливо і ні
покищо непомітно - це все що я хочу сказати

Offline Oak

• Hero Member
« Reply #6309 : Липень 28, 2022, 18:15:10 »
Хто там дивився в першій місяць чим воюють.

Offline dlifua

• liveinly
« Reply #6310 : Липень 28, 2022, 18:33:22 »
Тих, кого в нас прийнято називати партизанами, далеко не партизани, за малим виключенням.
Три дні тому загинув мій одногрупник.
liveinly

Offline andronchik

• Херсон
« Reply #6311 : Липень 28, 2022, 18:58:09 »
так, але місливці все ж таки влаштовували сафарі, тільки зі своєю, зареєстрованою зброєю
Таке "сафарі" можна влаштовувати лише на дезертирів, що вештаються посадками.
В сто перший раз нагадаю про долю ТРО Херсона, що зустрічала колону підготовлених орків, калашами та коктейлями.
"Бузковий парк", ще довго буде у нас символом кладовища  :smilie2:
Большинство людей  узнаёт, что они думают, по телевизору.

Offline wounded_zmey

• Hero Member
« Reply #6312 : Липень 28, 2022, 19:17:06 »
тільки зі своєю, зареєстрованою зброєю
Правда? ти перевіряв в них доки на зброю? і вижив при тому? ти мабуть Чак Норріс, або Даффі Дак

Offline fakir

« Reply #6313 : Липень 28, 2022, 19:20:51 »
Таке "сафарі" можна влаштовувати лише на дезертирів, що вештаються посадками.
В сто перший раз нагадаю про долю ТРО Херсона, що зустрічала колону підготовлених орків, калашами та коктейлями.
"Бузковий парк", ще довго буде у нас символом кладовища  :smilie2:
так, проте на Вознесенщині вийшло інакше

Offline fakir

« Reply #6314 : Липень 28, 2022, 19:23:48 »
тільки зі своєю, зареєстрованою зброєю
Правда? ти перевіряв в них доки на зброю? і вижив при тому? ти мабуть Чак Норріс, або Даффі Дак

може й перевіряв
не в тім річ, фантазувати можно про що завгодно, я лише кажу про інформацію з українського інформаційного поля, публічного
а так да, кожен вуйко поливає полісадник мастилом і т.ін. ага

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #6315 : Липень 28, 2022, 19:30:06 »
Я щось не можу знайти як то кажуть «нить». Про що сперечаємося?
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline wounded_zmey

• Hero Member
« Reply #6316 : Липень 28, 2022, 19:32:27 »
ок, тоді по пунктах:
1) там, де цивільні активно застосовували зброю, з'ясувати її походження не є можливим
2) те що люди не перли на танки із автоматами та ручними гранатами не значить, що вони їх не мали. зничить тільки, що вони не ідіоти
3)частина незаконної зброї легко могла опинитись в руках тих, хто не стане її світити ні перед українською, ні перед окупаційною владою. і в умовах наявності будь-чиїх значних сил поблизу таки прикопає ту зброю і буде грати мирного
4)зброї на руках дофіга, бо так буває під час всіх війн, а у нас війна 8 років плюс 5місяців

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #6317 : Липень 28, 2022, 19:44:48 »
Здається, все так. Принаймні мені.

До цього ж я вважаю, що основна частина незарегистрованої зброї знаходиться (знаходилася) у тих, хто вже був у лавах чи став до них. Як вони нею скористувалися, чи скористувалися взагалі (а мо й досі десь так й «прикопана») чи то всією, тут вже є багато різних варіантів.

До речі, в нашій родині є зброя, зарегистрована. Але її призначення під час війни ми бачили, як захист від мародерів (та й то не від усіх) та чергування в збірних нарядах (на які час від часу викликають деякіх володарів). Палювати самотужки нею на окупантів, відверто кажучи, такої думки в нас практично не було. Були якись фантазії про відстріл поодиноких заблукавших, але мені це здається несерйозним у відриві від організаційного спротиву. Й якщо б ця зброя була незарегистрованою, навряд чи щось змінилось би в наших планах щодо її застосування.
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Мадам Петрановская

• А хто борець, той здобуває світ.
« Reply #6318 : Липень 28, 2022, 19:55:17 »
Русня по селу ездила, всегда в шлемах, в брониках, с автоматами в руках и автоматы на встречных людей направляли. После прохождения колоны, у нас начал падать забор, (по следам на секциях было похоже, что его цепляли) и мы боялись, что убегут собаки, мужу пришлось выходить и забивать гвозди, а я стояла внутри участка и придерживала ему доски. Естественно, эти сволочи, в это время ехали мимо. Я просто окаменела от ужаса, казалось, что сейчас услышу автоматную очередь. :mad:
Как-то их подразделение, ночью, в полной темноте, окапывалось около нашего дома, что говорит о наличие у них приборов ночного видения. Те, что стояли у нас, вооружены и защищены были хорошо.
Ну, и я уже писала, что они пришли к батюшке и сказали, что один выстрел в их сторону и они расхерачат село. А село уже приняло беженцев из Бородянки и свои остались старики и куча неходячих больных. И куда с автоматом лезть?
-Ты не туда идешь! Огни в другой стороне.
-Мне все равно, я зажгу свои.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #6319 : Липень 28, 2022, 22:16:24 »
покищо непомітно - це все що я хочу сказати
Інколи таки помітно.
Цитувати (виділене)
На Дніпропетровщині затримали п’яного полковника СБУ
Затримання сталося під Верхньодніпровськом. Чоловік був із дружиною, обидва були нетверезими
При затриманні він намагався втекти та застосувати автомат
Його швидко втихомирили та під конвоєм доправили до Дніпра

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #6320 : Липень 28, 2022, 22:19:31 »
Цитувати (виділене)
За даними контррозвідки Служби безпеки України, нардеп Віктор Медведчук, обвинувачений у державній зраді, отримав від країни-агресора щонайменше один мільярд доларів. Ці кошти представники російської ФСБ передавали йому для того, щоби політик витратив їх на підготовку до війни в Україні

Саме на ці гроші, отримані злочинним шляхом, Медведчук та його родичі купували рухоме та нерухоме майно.
Думаю, можна відпускати хлопа. Він на нас працював, виявляється.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #6321 : Липень 28, 2022, 22:23:04 »
Цитувати (виділене)
Окупанти у формі ЗСУ з білими пов’язками намагалися прорватися біля Пісків – Генштаб

Російські окупанти намагалися обманом прорвати оборону Збройних сил України в районі селища Піски Донецької області. Вони були одягнені в українську військову форму з білими пов'язками.

Ворог пішов на штурм, намагаючись ввести в оману наших воїнів.
Тре було не в білих пов'язках, а у білих тапках одразу наступати.

Offline Kaa

• Жидомоскальский укр
Praise the Lord and pass the ammunition
And we'll all stay free

Offline andronchik

• Херсон
« Reply #6323 : Липень 29, 2022, 02:54:26 »
Херсон.
Колискова від Хаймарсів для Чорнобаївки.
Попрокидалися усі, включно з кішкою.
Перетягнули їй підстилку у найбезпечніший куток.
Пишуть, що гучно у Брилевке.
А це, як не міряй, біля 100 км від найближчих позицій.
Що то може бути? Загадка   :)
Большинство людей  узнаёт, что они думают, по телевизору.

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #6324 : Липень 29, 2022, 09:31:36 »
По ТВ сказали что вчерашние пролёты по киевской и черниговской области - в учебки. И не слова про пострадавших. Надеюсь, сейчас при тревоги все в убежищах.
Злобная заинька

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #6325 : Липень 29, 2022, 09:47:18 »
Гончаренко
А в Брянськ підвезли бавовну на військову частину з складом БК.

Вибухи з ночі і зараз тривають. Тримаємо кулачки, що побільше росіян померло.
Злобная заинька

Offline Аксельбант

« Reply #6326 : Липень 29, 2022, 09:57:03 »

У ТРО Херсона не было никаких калашей и патронов к ним в массе своей. Только бутылки. И их покрошили из гранатометов.

З.Ы. С учетом того, какой уровень обучения у ТРО Киева (был до начала их массового обучения), по части владения оружием, думаю даже если бы у каждого был калашников, это бы не помогло. :(
« Останнє редагування: Липень 29, 2022, 10:08:51 від Аксельбант »
There is no truce with Adam-zad, the Bear that looks like a Man!

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
« Reply #6327 : Липень 29, 2022, 11:59:54 »
Цитувати (виділене)
Посольство Украины: в порт Триполи вошло судно с похищенным зерном

Посольство Украины в Ливане заявило, что в Триполи сегодня пришвартовалось судно с пшеницей и ячменем "Лаодикея" (Laodicea).

Украинский МИД утверждает, что его груз был похищен российскими войсками.

"Судно прибыло из крымского порта, закрытого для международных грузоперевозок с 5000 тоннами ячменя и 5000 тоннами пшеницы, изъятыми, как мы подозреваем, из украинских запасов", - цитирует агентство Рейтер источник в посольстве.
Борітеся — поборете! Вам бог помагає!

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
« Reply #6328 : Липень 29, 2022, 12:02:16 »
Гончаренко
А в Брянськ підвезли бавовну на військову частину з складом БК.

Вибухи з ночі і зараз тривають. Тримаємо кулачки, що побільше росіян померло.
Уже официально и чиста конкретно подтвердили.
Цитувати (виділене)
ВСУ обстреляли поселок Климово и деревню Курковичи Брянской области
Вооруженные силы Украины (ВСУ) обстреляли поселок Климово и деревню Курковичи Брянской области.
Lenta.ru

Уточняется, что ударам подверглись село Климово, деревня Курковичи и город Клинцы.
News.ru

Позже появилось сообщение о обстреле села Курковичи в Стародубском районе.
Брянская улица
О пострадавших в результате обстрела пока ничего неизвестно.
Lenta.ru
Борітеся — поборете! Вам бог помагає!

Offline ~Багира~

• Hero Member
  • Львов
« Reply #6329 : Липень 29, 2022, 12:28:49 »
Цитувати (виділене)
Іван Леньо:
"Дорогий мій, Друже. Дорогий мій впертий і добрий, Друже. Ти прийшов в це життя як світлий Янгол. Біля тебе було завжди тепло і драйвово. Ти завжди мріяв і робив. Ти знав чого хочеш, і був переконливим в своїй правоті. Ти був унікальним поєднанням справжнього воїна і справжнього поета. Ми написали з тобою «Подай зброю», «Сила і зброя», «Досить сумних пісень», «Свобода наче любов», «Мольфар», «Ті, що тримають небо над Різдвом». У нас залишилася одна пісня, яку ми мали видавати буквально на днях - «Не покинь». Ніколи б не подумав, що саме вона стане прощальною в нашому з тобою житті. Я тебе любив. І люблю. І буду любити. Бо ти мій внутрішній голос. Ти був чесним і справжнім. І дуже добрим. Дуже. І безкорисним. Глібич, дорогий, дай сигарету, будь ласка, сьогодні я закурю… Ти відірвав сьогодні шматок мого серця… Сука -війна."

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.