Anton Shvets
28 хв ·
Ряд думок. Для себе, для вас і для майбутнього мабуть.
Тут не буде позитиву. Точніш він буде, але не той до якого ви звикли.
0.
Народ який вирішив не здаватися і може контролювати свої владні еліти(ми можемо, всі відомі маркери кажуть про це) неможливо перемогти. Тільки тотальним знищенням. Асад, за допомогою Путіна та аятол, вже більше 10 років не може перемогти свій народ, саме тому що опозиційні еліти є представницькими. Навіть широке застосування хімічної зброї не допомагає. Чи ми готові заплатити таку ціну за незалежність ніхто не знає (ахаха, да хуй вам там, звісно готові). Але я вам як практик, кажу що кожен наступний крок у боротьбі за незалежність зробити легше, ніж попередній. Я особисто спокійний в цьому плані. Коли потрібно, в боротьбі за майбутнє України в одному окопі зустрічаються люди які доброго слова один одному не сказали за все життя. І норм їбошать. Як там у вас в фб я хз, на обороноздатність це не впливає ніяк.
1.
Я хз хто там вже святкує перемогу, просто через те що ракети все ще прилітають до Києва, але артилерією Київ вже нема звідки накрити. Нагадаю що війні вже 8 років. І поточна ескалація все ще не скінчилася. Загалом, після підвищення рівня реакції, він вже не відкочується назад, доти, доки супротивник НЕ ПОЗБАВЛЕНИЙ МОЖЛИВОСТІ ПІДВИЩИТИ РІВЕНЬ АГРЕСІЇ. Є декілька сценаріїв коли війна закінчується за місяці. І набагато більше набагато вірогідніших сценаріїв, що війна в такій фазі як зараз, в тому чи іншому вигляді, буде тривати роки. Роки в режимі, коли в будь-який день почнеться артобтсріл, ракетний обстріл, або десантна операція перед черговими перемовинами. Думаєте я нагнітаю? В мене немає жодного бажання це робити, я дуже хочу в увалі покурити кальяну та зависнути десь, дуже хочу спокійного тилу та дій на території Росії. Але такі прогнози об’єктивний факт. Ізраїль так живе півстоліття з набагато менш системним ворогом під боком. І ми проживемо.
Зараз ми побачимо спроби росіян завдати нам неприйнятних втрат на Донбасі. Там багато вирішиться, стосовно того місяці нас чекають чи роки, і які умови нас чекають на перемовинах. Ну то нехай вам інші розповідають, ті хто казав про надцятий сезон Чорнобаївки, та виправдовуються чому ми повинні погодитися на умови, які комусь здаються неприйнятними. У колишній зоні ООС все дуже не просто. І зараз я так розумію що багато волонтерки потрібно буде відправити туди. Ну і нашим хлопцям з військ яких не існує.
2.
Я дуже сподіваюся що особисто я, якщо потраплю у полон, буду вести себе гідно. Дуже сподіваюся, бо від цього не застрахований ніхто. Я не дуже розумію людей, які перебуваючи у відносній безпеці за спинами ЗСУ та ТРО розповідаюсь як повинні інші поводити себе під тортурами, під камерами, на окупованих територіях під обстрілами, без води та їжї, в полоні або будь де ще. Стуліть пельку. Ніхто не знає свого майбутнього і можливо, що у кожного з нас ще буде шанс випробувати себе під тиском. Можливо це буду я, можливо це будете ви, nobody knows. Не треба засуджувати інших, ви не були там де були вони. Як я вже казав, війна не закінчилася. Багато ще попереду.
Та ж сама ізраїльська армія прямо НАКАЗУЄ своєму солдату (я не кажу вже по мірняк, навіть), розповісти все що запитують, сказати все що просять, аби лише повернутися домів неушкодженим. Я вважаю це дуже правильна стратегія, яка на тактиці призводить до того що нам похій, що каже полонений, ми самі дали йому право казати все що завгодно. Це ще не прийнято в Україні на рівні законодавства, але я благаю вас поводитись саме так. Той хто у полоні може казати що завгодно, на нас це не впливає, ми знаємо чому він так каже, ми дозволили йому так зробити.
3.
Хаос перемог та соцопитування надули вітру у сраку попутників війни. Нагадаю, що перемогу скували ті люди, які зараз не дуже можуть щось писати та розповідати. Немає часу. Те що я вам тут маю час чогось написати, це якраз тому що я у ТРО, а не 72й наприклад. Не вчіть інших жити, зосередьтеся на собі. Он Колумбет пише з 72 одного поста на тиждень. Костенко взагалі пише щось дуже рідко. Люди в чистому камуфлі чи флісках в телеку мають дуже відносний вплив на перебіг подій на фронті. Взагалі, якщо ви бачите розповідь про дуже сонечок в сторіс на фб та інсті, які щось там роблять - просто подивіться на їх форму. Ну і розумійте, що людина яка фоткається разом з розйобанним вщент танком, що вже не горить, скоріш за все дякує розрахунку Д-30. Я хз як хто всьо робить, особисто я більшість часу на позиції був брудний і схожий на того самого канонічного діда Миколу. А ще волосся дуже видає, так 😉. Хоча Гудименко здається продав душу, щоб у будь-який ситуації виглядати свіжим та чистим, хоч би що. Не розумію як йому вдається це.
Тим не менш. Бачите загін що на нулі в тактикулі і чистий - розумійте, що скорші за все вони тут проїздом. Сафарі-тур, як то кажуть.
4.
Багато політиків поводяться так, якби вже завтра вони почнуть дерибанити 400 мільярдів баксів заарештовані з резервів рсн. В мене для вас дві новини. По-перше. Резерви насправді заарештовані не так як ви уявляєте, дивіться на дефолт рсн, якого чомусь не сталося. Задайте собі питання чому так? По-друге заарештовані вони не для нас і їх ще потрібно буде отримати. Перспективи отримання дуже залежать від того який рівень боротьби з корупцією покажуть ті люди, які підготували перед війною до оборони Маріуполь та Херсон, Енергоатом та Антонова, озброїли ТРО та протидіяли рсн згідно з даними розвідок США, Юкей та країн Балтії. Якщо вони будуть діяти як діяли до війни - ми отримаємо декілька мільярдів баксів кредитів під госгарантії. На цьому все. Кредити потрібно буде віддавати.
4.
Економіка повинна працювати. Відкривайте кабакі, вони продукують найбільшу додану вартість. Нічого не є і не може бути безоплатним. Волонтерка то є ІНВЕСТИЦІЯ. Це я вам кажу як людина, яка задонатила чимало. Це інвестиція у майбутнє, у зниження глобальних ризиків країни. Віддав і забув. Влада знову проїбала, тому нас врятував народ. І себе врятував. Я дуже, дуже вдячний тим людям, які годували ТРО та ЗСУ весь цей час. Тепер це годування потрібно поставити на системну основу, там де це можливо, звісно. Нехай МО виділяє бабки ВЧ, ВЧ нехай платять постачальникам, а ті своїм контрагентам. Контрагенти нехай заплатять податки та мита, і ці бабки потраплять у бюджет, а потім до МО. Це називається економіка. Або нехай будуть послаблення по подакткам, тим хто годує ТРО та тим хто це дотягує на передок для ЗСУ. Але не безоплатно, бо бізнеси сдохнуть і закриються.
Дуже поважні персони на блокпосту не можуть вирішувати чи це нормальні ціни на продукти, які везуть до міста, чи ні. Якщо вони бажають вирішувати нехай пиздують у сіло на город. Є ринок, знайдете дешевше - вперед. Місяць ми можемо протягнути на запасах, три на волонтерці, далі тільки норм економіка. Їбіть снабженців частин, нехай пробивають бабло від МО, бабок вистачає. А є ще допомоги міжнародної відрами та тисячі тонн гуманітарки. Бюджет виконаний за березень майже на 100%. Всі ці бабкі повинні потрапляти у економіку, а не витрачатись хз на що.
6. Нагадую що все одно ми переможемо. Під перемогою я сприймаю лише розпад Росії як країни та як системи. І саме на це я працюю кожен день, як і багато тисяч людей навколо мене.
7. Пішов слухати перехоплення СБУ.
8. Допомогти через нашим воїнам ви можете тут -
https://bit.ly/33x63odНа фото я питаю чи варто мене фотографувати в такому вигляді.
Хтось пита, то відповідаю, що на перемикачі в мене монтажна стрічка в багато шарів, бо пальці були розйобані до кісток в перші дні.
З вами був Антон Швець, до зустрічі.