Автор Тема: Українська політика. Війна. 24 лютого - 19 квітня

Offline Donna

• Hero Member
Это может дать какие-то отдаленные последствия в смысле здоровья в будушем, но у них и этого не будет.  потому что, как мы поняли, этот контингент, гордость российской армии, весь из регионов, где рождаются пьяными и под наркотой и живут недолго.
Я помню, что после 86года мужиков радиация больше всего пугала последствиями на половую систему. "полшестого" для них было страшнее рака на все органы. А теперь "гордость российской армии" очень внимательно изучит что такое радиация и если не на физическом, то на ментальном уровне им этот Чернобыль аукнется. :yes:

Offline Shannou

• Global Moderator
  • Стать: Чоловіча
  • The world is yours
⚡️Замминистра обороны Анна Маляр пишет, что вся Киевская область освобождена от противника
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
⚡️Замминистра обороны Анна Маляр пишет, что вся Киевская область освобождена от противника
Так як нема повідомлень про захоплення чи винищення великих груп супротивника, то називати це звільненням якось некоректно. Ці орки підуть на інші фронти.
Тю, ля, а шо?

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
Так як нема повідомлень про захоплення чи винищення великих груп супротивника, то називати це звільненням якось некоректно. Ці орки підуть на інші фронти.

не хочу тебе ображати, но піди зроби краще, щоб було справжнє звільнення.

Offline True Path Into Nowhere

як тобі сказати, тут весь шлях від Броварів до Прилук чи Ніжина, завалений знищеною та кинутою за останній тиждень технікою, й воно якшо дивитись окремі ділянки то наче й небагато, там танк розвалений, десь бтр спалений(у нас сьодні вже тягнули на ремонт мінімум один бтр їхній), тут пару вантажівок посічених осколками, й разом воно в солідну цифру складається, тобто шо я хочу донести, вони не просто так виходили, їх весь шлях єбашили і сподіваюсь єбашать по мірі наших сил
Shannou, ти хуєсос.

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
не хочу тебе ображати, но піди зроби краще, щоб було справжнє звільнення.
То мабуть мої егоїстичні почуття.
Я сьогодні вперше під час війни побачив труп чоловіка, якого вбило снарядом, коли йшов на роботу.
Тю, ля, а шо?

Offline Leo_need

• Україна, м.Київ
Так як нема повідомлень про захоплення чи винищення великих груп супротивника, то називати це звільненням якось некоректно.
На те,щоб робити котли, у наших, ймовірно, не вистачає сил. Та й при відході стопудово орків валили зі всіх видів зброї.
А звільнення - назва корректна, бо орків там вже нема.

Offline Leo_need

• Україна, м.Київ
То мабуть мої егоїстичні почуття.
Не тільки твої. Я мріяв, щоб оце угрупування під Києвом оточили і гатили так, щоб не було полонених.

П.С. Подивись на ютубі Марка Солоніна за сьогодні (02.04.22), він там якраз розповідає як саме звільняли. Я так розумію - трупів свинособак там достобіса.
« Останнє редагування: Квітень 02, 2022, 21:29:10 від Leo_need »

Offline fakir

аналітики
Cпойлер
чи "аналітики"?
кажуть, що, швидше за все, такого відступу спочатку не планувалось, мали відійти, перегрупуватись, закріпитись і т.ін. але наші ввалили і обвалили відхід, довелось тікати як попало і місцями аж до кордону, тому і так дохера втрат

Offline Eney

Місцями були вогневі котли. Прорватись можна, але не всім.

Online APR

• Нiмеччина, Colonia Claudia Ara Agrippinensium
    • Мир Замков
Вот так организовано отступала армия великой московии
https://www.reddit.com/r/ukraine/comments/tuoz2e/russian_soldiers_dressed_up_in_clothes_stolen/

Offline Ellianna

• Стать: Жіноча
  • Люблю читать чужие мысли
Не дуже оптимістичний прогноз (щодо тривалості війни) від Антона Швеця.
Cпойлер
Anton Shvets
28 хв  ·
Ряд думок. Для себе, для вас і для майбутнього мабуть.
Тут не буде позитиву. Точніш він буде, але не той до якого ви звикли.
0.
Народ який вирішив не здаватися і може контролювати свої владні еліти(ми можемо, всі відомі маркери кажуть про це) неможливо перемогти. Тільки тотальним знищенням. Асад, за допомогою Путіна та аятол, вже більше 10 років не може перемогти свій народ, саме тому що опозиційні еліти є представницькими. Навіть широке застосування хімічної зброї не допомагає. Чи ми готові заплатити таку ціну за незалежність ніхто не знає (ахаха, да хуй вам там, звісно готові). Але я вам як практик, кажу що кожен наступний крок у боротьбі за незалежність зробити легше, ніж попередній. Я особисто спокійний в цьому плані. Коли потрібно, в боротьбі за майбутнє України в одному окопі зустрічаються люди які доброго слова один одному не сказали за все життя. І норм їбошать. Як там у вас в фб я хз, на обороноздатність це не впливає ніяк.
1.
Я хз хто там вже святкує перемогу, просто через те що ракети все ще прилітають до Києва, але артилерією Київ вже нема звідки накрити. Нагадаю що війні вже 8 років. І поточна ескалація все ще не скінчилася. Загалом, після підвищення рівня реакції, він вже не відкочується назад, доти, доки супротивник НЕ ПОЗБАВЛЕНИЙ МОЖЛИВОСТІ ПІДВИЩИТИ РІВЕНЬ АГРЕСІЇ. Є декілька сценаріїв коли війна закінчується за місяці. І набагато більше набагато вірогідніших сценаріїв, що війна в такій фазі як зараз, в тому чи іншому вигляді, буде тривати роки. Роки в режимі, коли в будь-який день почнеться артобтсріл, ракетний обстріл, або десантна операція перед черговими перемовинами. Думаєте я нагнітаю? В мене немає жодного бажання це робити, я дуже хочу в увалі покурити кальяну та зависнути десь, дуже хочу спокійного тилу та дій на території Росії. Але такі прогнози об’єктивний факт. Ізраїль так живе півстоліття з набагато менш системним ворогом під боком. І ми проживемо.
Зараз ми побачимо спроби росіян завдати нам неприйнятних втрат на Донбасі. Там багато вирішиться, стосовно того місяці нас чекають чи роки, і які умови нас чекають на перемовинах. Ну то нехай вам інші розповідають, ті хто казав про надцятий сезон Чорнобаївки, та виправдовуються чому ми повинні погодитися на умови, які комусь здаються неприйнятними. У колишній зоні ООС все дуже не просто. І зараз я так розумію що багато волонтерки потрібно буде відправити туди. Ну і нашим хлопцям з військ яких не існує.
2.
Я дуже сподіваюся що особисто я, якщо потраплю у полон, буду вести себе гідно. Дуже сподіваюся, бо від цього не застрахований ніхто. Я не дуже розумію людей, які перебуваючи у відносній безпеці за спинами ЗСУ та ТРО розповідаюсь як повинні інші поводити себе під тортурами, під камерами, на окупованих територіях під обстрілами, без води та їжї, в полоні або будь де ще. Стуліть пельку. Ніхто не знає свого майбутнього і можливо, що у кожного з нас ще буде шанс випробувати себе під тиском. Можливо це буду я, можливо це будете ви, nobody knows. Не треба засуджувати інших, ви не були там де були вони. Як я вже казав, війна не закінчилася. Багато ще попереду.
Та ж сама ізраїльська армія прямо НАКАЗУЄ своєму солдату (я не кажу вже по мірняк, навіть), розповісти все що запитують, сказати все що просять, аби лише повернутися домів неушкодженим. Я вважаю це дуже правильна стратегія, яка на тактиці призводить до того що нам похій, що каже полонений, ми самі дали йому право казати все що завгодно. Це ще не прийнято в Україні на рівні законодавства, але я благаю вас поводитись саме так. Той хто у полоні може казати що завгодно, на нас це не впливає, ми знаємо чому він так каже, ми дозволили йому так зробити.
3.
Хаос перемог та соцопитування надули вітру у сраку попутників війни. Нагадаю, що перемогу скували ті люди, які зараз не дуже можуть щось писати та розповідати. Немає часу. Те що я вам тут маю час чогось написати, це якраз тому що я у ТРО, а не 72й наприклад. Не вчіть інших жити, зосередьтеся на собі. Он Колумбет пише з 72 одного поста на тиждень. Костенко взагалі пише щось дуже рідко. Люди в чистому камуфлі чи флісках в телеку мають дуже відносний вплив на перебіг подій на фронті. Взагалі, якщо ви бачите розповідь про дуже сонечок в сторіс на фб та інсті, які щось там роблять - просто подивіться на їх форму. Ну і розумійте, що людина яка фоткається разом з розйобанним вщент танком, що вже не горить, скоріш за все дякує розрахунку Д-30. Я хз як хто всьо робить, особисто я більшість часу на позиції був брудний і схожий на того самого канонічного діда Миколу. А ще волосся дуже видає, так 😉. Хоча Гудименко здається продав душу, щоб у будь-який ситуації виглядати свіжим та чистим, хоч би що. Не розумію як йому вдається це.
Тим не менш. Бачите загін що на нулі в тактикулі і чистий - розумійте, що скорші за все вони тут проїздом. Сафарі-тур, як то кажуть.
4.
Багато політиків поводяться так, якби вже завтра вони почнуть дерибанити 400 мільярдів баксів заарештовані з резервів рсн. В мене для вас дві новини. По-перше. Резерви насправді заарештовані не так як ви уявляєте, дивіться на дефолт рсн, якого чомусь не сталося. Задайте собі питання чому так? По-друге заарештовані вони не для нас і їх ще потрібно буде отримати. Перспективи отримання дуже залежать від того який рівень боротьби з корупцією покажуть ті люди, які підготували перед війною до оборони Маріуполь та Херсон, Енергоатом та Антонова, озброїли ТРО та протидіяли рсн згідно з даними розвідок США, Юкей та країн Балтії. Якщо вони будуть діяти як діяли до війни - ми отримаємо декілька мільярдів баксів кредитів під госгарантії. На цьому все. Кредити потрібно буде віддавати.
4.
Економіка повинна працювати. Відкривайте кабакі, вони продукують найбільшу додану вартість. Нічого не є і не може бути безоплатним. Волонтерка то є ІНВЕСТИЦІЯ. Це я вам кажу як людина, яка задонатила чимало. Це інвестиція у майбутнє, у зниження глобальних ризиків країни. Віддав і забув. Влада знову проїбала, тому нас врятував народ. І себе врятував. Я дуже, дуже вдячний тим людям, які годували ТРО та ЗСУ весь цей час. Тепер це годування потрібно поставити на системну основу, там де це можливо, звісно. Нехай МО виділяє бабки ВЧ, ВЧ нехай платять постачальникам, а ті своїм контрагентам. Контрагенти нехай заплатять податки та мита, і ці бабки потраплять у бюджет, а потім до МО. Це називається економіка. Або нехай будуть послаблення по подакткам, тим хто годує ТРО та тим хто це дотягує на передок для ЗСУ. Але не безоплатно, бо бізнеси сдохнуть і закриються.
Дуже поважні персони на блокпосту не можуть вирішувати чи це нормальні ціни на продукти, які везуть до міста, чи ні. Якщо вони бажають вирішувати нехай пиздують у сіло на город. Є ринок, знайдете дешевше - вперед. Місяць ми можемо протягнути на запасах, три на волонтерці, далі тільки норм економіка. Їбіть снабженців частин, нехай пробивають бабло від МО, бабок вистачає. А є ще допомоги міжнародної відрами та тисячі тонн гуманітарки. Бюджет виконаний за березень майже на 100%. Всі ці бабкі повинні потрапляти у економіку, а не витрачатись хз на що.
6. Нагадую що все одно ми переможемо. Під перемогою я сприймаю лише розпад Росії як країни та як системи. І саме на це я працюю кожен день, як і багато тисяч людей навколо мене.
7. Пішов слухати перехоплення СБУ.
8. Допомогти через нашим воїнам ви можете тут -  https://bit.ly/33x63od
На фото я питаю чи варто мене фотографувати в такому вигляді.
Хтось пита, то відповідаю, що на перемикачі в мене монтажна стрічка в багато шарів, бо пальці були розйобані до кісток в перші дні.
З вами був Антон Швець, до зустрічі.

Sarcasm and compassion are two of the qualities that make life on Earth tolerable
Nick Hornby

Offline Eney

Теж варіант відступу від мокшанських ВДВ. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1894999670696730&id=100005601464611

Offline ~Багира~

• Hero Member
  • Львов
Монова

Вчора пізно ввечері я подивилася відео зі звільненої Бучі. Ніч не спала, тільки під ранок вдалось провалитися в якесь напівзабуття. Сьогодні намагалась декілька разів щось написати, вербалізувати свій стан — так і не змогла. Немає таких слів, які здатні описати ті чорні сили, які прокинулись десь глибоко всередині і тепер спрагло жадають помсти. Жорстокої, як в прадавні часи, коли ворогів саджали на палю.
Це не забудеться ніколи.
Це змінило нас назавжди.
Ми стали чорними спраглими згустками концентрованої ненависті.
Ненависті, яка стала нашим паливом.
І ще, це головне, що треба зрозуміти і запам'ятати: все, що нелюди робили в Бучі та Ірпені з мирним населенням, все, що ви зараз бачите на відео, і від того терпнете в розпачливій люті, — все це вони хотіли зробити з усією Україною. І продовжують хотіти. Знищити нас усіх. Вбити дітей, тварин, спалити домівки, вкрасти все, що можна вкрасти, спотворити, спаплюжити, познущатись. І реготати, знімаючи це на телефон.
І вони б це зробили, якби між нашим світом і їхньою пітьмою не стояли хлопці із ЗСУ та ТРО. Які щодня, щохвилини їбашать вилупків оберемками і не дають зупинитись цьому кривавому млину Помсти.
Ми побачимо ще не одне свідчення звірств орди. Ми ще не раз будемо оплакувати загиблих. Усвідомлення справжнього масштабу наших втрат у нас ще попереду. Але нам не можна відводити погляд і закривати очі.
Ми краще закриємо очі і мертвого рота черговому виблядку нашою землею.

Якщо мене забанять за цей текст, ви знаєте, де мене шукати. Я цкрбргу труба шатал.
https://t.me/monovaolena

Offline Kуcта

• Україна, Київ

Моего брата 7-го мая 86-го года призвали в Чернобыль как офицера-сапера после военной кафедры КИСИ. Он там был до февраля 87-го. Первый месяц они катались на 4-й блок. Если смотреть по карте, они приезжали под станцию и потом пехом шли справа в обход. Он мне только что долго рассказывал о перекрестке 4-х дорог и ж/д станции выше. Говорил о том, что слева отличный плоский участок, мечта для лагеря. Учитывая показания Старины (ночью рыли окопы, а утром увалили) и признаниях кацапии о наличии  случаев лучевой болезни - я б сказала, что как минимум части выведенные с правого берега Днепра - дееспособны очень  частично. И, учитывая как нас местное население принимало в 86-м под Богодуховым (не отравляйте колодец - когда мы пытались попить из него) они заразные для многих на россии. И я правда верю (да, это бездоказательно), что и левобережная часть оккупантов могла поддаться панике. Со знанием географии там проблемы. Я просто помню 86-й год и силу слухов.  Мы можем помочь в разгоне. Зараженная техника, снаряжение. То, се.
« Останнє редагування: Квітень 02, 2022, 23:23:19 від Kуcта »

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
а потім вже Зє розповів нам про шашлики

У середині січня розвідка США передала найвищому керівництву України детальні плани РФ щодо наступу на Київ, що могло зіграти ключову роль для успішного відбиття наступу на столицю у критично важливі перші дні війни.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у великому матеріалі The Wall Street Journal.

Видання пише, що під час таємного візиту до Києва в середині січня керівник розвідки Вільям Бьорнс зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським та надав йому нові дані, отримані США, щодо планів Російської Федерації.

Зокрема, тоді американська розвідка вже знала про наміри росіян наступати з території Білорусі через зону відчуження, найкоротшим шляхом, та захопити аеропорт у Гостомелі і використовувати його як ключовий плацдарм для атаки на Київ.

Offline Ellianna

Активно шарять в неті, наскільки правда,хз, але вже нічого не дивує. Якщо правда, рашисти планували масові вбивства на території України.
https://mobile.twitter.com/sumlenny/status/1510168073831165956?fbclid=IwAR1goixP3_4ZvNlgeiJc6qfhYNmU6jNNI1j-vvuLmzfX6VfYLBruGze6_60
Sarcasm and compassion are two of the qualities that make life on Earth tolerable
Nick Hornby

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
а потім вже Зє розповів нам про шашлики
Cпойлер
У середині січня розвідка США передала найвищому керівництву України детальні плани РФ щодо наступу на Київ, що могло зіграти ключову роль для успішного відбиття наступу на столицю у критично важливі перші дні війни.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у великому матеріалі The Wall Street Journal.

Видання пише, що під час таємного візиту до Києва в середині січня керівник розвідки Вільям Бьорнс зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським та надав йому нові дані, отримані США, щодо планів Російської Федерації.

Зокрема, тоді американська розвідка вже знала про наміри росіян наступати з території Білорусі через зону відчуження, найкоротшим шляхом, та захопити аеропорт у Гостомелі і використовувати його як ключовий плацдарм для атаки на Київ.
В мене в черговий раз враження, що весь світ підозрював, що Україна проживе декілька годин, дивлячись на Зе та його команду. І навіть підозрюю, що на тій зустрічі Зе сам міг сказати, що ми воювати не будемо. Але ж українці - не зе...
З іншої сторони, сильна Україна нікому не цікава, а мертву Україну виборці на Заході своїм не пробачать. Як з нами важко усьому світу..  :facepalm:
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
Премьер-министр Финляндии Санна Марин заявила, что «вторжение России в Украину заставило нас пересмотреть нашу политику безопасности. Россия не сосед, как мы думаем.

Этой весной необходимо принять решение о вступлении в НАТО комплексно и быстро»

Offline fakir

Активно шарять в неті, наскільки правда,хз, але вже нічого не дивує. Якщо правда, рашисти планували масові вбивства на території України.
https://mobile.twitter.com/sumlenny/status/1510168073831165956?fbclid=IwAR1goixP3_4ZvNlgeiJc6qfhYNmU6jNNI1j-vvuLmzfX6VfYLBruGze6_60
про це казали ще 24.02
а як ще мали проводити денацифікацію по вашому?

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
Мене досі трясе, коли згадую тупий піздьож Зе про шашлики. І про те як бездарно проїбали наступ через Кримський перешийок.
Тю, ля, а шо?

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
Мене досі трясе, коли згадую тупий піздьож Ще про шашлики. І про те як бездарно проїбали наступ через Кримський перешийок.

не проїбали. розміновували, не взорвали мости. це по іншому називається.

Offline Ellianna

Сьогодні в стрічці багато жахів про те, що творилося в звільнених нині містах та селах Київщини. Трусить.
Nick Hornby

Offline Pe

З іншої сторони, сильна Україна нікому не цікава, а мертву Україну виборці на Заході своїм не пробачать. Як з нами важко усьому світу..  :facepalm:
В каком смысле? В том, что она и сама бы справилась, раз сильная?
Или ты что-то другое имеешь ввиду?
Насчет мертвой и простить..
Запросто простят. Бомбежки Сирии проглотили и не подавились, чего бы Украины не проглотить?(я именно про выборцев) или ты думаешь, что тут прямо 100%выборцев так прямо войной живут? Ну так это не так, увы
Но я тоже не была занята помощью сирийцам, что есть, то есть
Ну и опять же, я совершенно не поклонница зели, более того к нему очень большие вопросы по поводу как войну встретили
Но сейчас он выжимает максимум из всех, имхо

Offline Suddenly

довелось тікати як попало
Хм... Арестович утверждал обратное, что отходят грамотно, по всем правилам.

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
❗️Якщо українці на референдумі підтримують збереження курсу на НАТО, то будемо проводити з росією нові переговори – член української делегації Давид Арахамія.

Сьогодні Арахамія підбив проміжний підсумок переговорів:

– рося погодилась, що чернетки документів достатньо напрацьовані, щоб готувати зустріч Зеленського та путіна. Вона може відбутися у Туреччині;

– запропонована Україною концепція: зробити "власне НАТО". Кілька країн вже попередньо погодилися. Головна умова – учасники нового альянсу вступають у війну, якщо на Україну нападають;

– Україна наполягає, що росія не матиме права вето в будь-якій новоствореній системі безпеки;

– якщо попередньо узгоджений мирний договір і нова концепція безпеки не будуть підтримані українцями на референдумі – процес переговорів почнеться спочатку.
Злобная заинька

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
Вот так организовано отступала армия великой московии
https://www.reddit.com/r/ukraine/comments/tuoz2e/russian_soldiers_dressed_up_in_clothes_stolen/

ИисусМарияИосиф, сколько же их было? Взвод? Всё бросили, мальчики в трусиках. Форму, защиту, оружие. Муж говорит, что автоматы оч-оч годные. 
Такого скопления в одном месте брошеной полной выкладки я ещё не видела.
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
Какой в пень вообще референдум и технически как возможно. Надеюсь, это просто слова
Злобная заинька

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours

Offline Eney

А тим часом в замкє у шєфа
Цитувати (виділене)
Зеленський домовився з президентом Колумбії про економічні та оборонні проєкти після війни  :kos:

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.