Президент Володимир Зеленський під час виступу перед німецьким Бундестагом: «... З неба вас не вбивали, як зараз у нашій країні, коли ми не можемо навіть зробити повітряний міст. Коли неба дає хіба що російські ракети та авіабомби. Я звертаюсь до вас від імені українців старшого віку, багатьох тих, хто пережив Другу світову війну, хто врятувався під час окупації 80 років тому, хто передив Бабин Яр, куди минулого року приїжджав президент Штайнмайєр… і куди зараз влучили російські ракети, вбивши родину, яка йшла в Бабин Яр. Вбивши знову через 80 років.
Звертаюся до вас від усіх, хто чув, які щороку політики кажуть «Ніколи знову!» та побачили, що ці слова нічого не варті… Я звертаюся до вас, від імені наших військових, які захищають нашу державу, а отже і цінності, про які часто говорять всюди в Європі, і у вас – свободу і рівність, можливість жити вільно, не підкорятись іншій державі, яка вважає чужу землю своїм життєвим простором. Вони захищають все це без вашого лідерства… Чому держава за океаном нам виявились ближче ніж ви? Тому що це стіна. Стіна, яку хтось не помічає. Але в яку б’ємося ми поки воюємо за те, щоб вберегти свій народ.
Пані та панове, німецький народе, я вдячний усім, хто підтримує нас. Я вдячний вам, звичайним німцям, які допомагають українцям на вашій землі, журналістам, які роблять свою справу чесно, показуючи усе зло, яке Росія принесла до нас. Вдячний тому німецькому бізнесу, який поставив мораль і людяність вище за бухгалтерію та економіку. І вдячний політикам, які все ж намагаються зламати цю стіну, які між російським грошима та життям українських дітей обирають життя. Які підтримують посилення санкцій проти рф, такі, які можуть гарантувати нам мир, миру Україні та Європі…
Нам складно вистояти без допомоги світу, без вашої допомоги… Я звертаюсь до вас і нагадую те, без чого Європа не виживе, не збереже свої цінності. Колишній актор, президент США Рейган сказав одного в Берліні «Руйнуйте цю стіну!». Я хочу сказати тепер вам, канцлере Шольц «Руйнуйте цю стіну! Дайте Німеччині лідерство, якого ви заслуговуєте і чим ваші нащадки будуть тільки пишатись. Підтримайте нас, підтримайте мир, підтримайте кожного українця. Зупиніть війну, допоможіть нам її зупинити!».