Если твои сегодня только приедут во Львов, то до понедельника они могут не успеть добраться до Медыки. Попроси своего коллегу их дождаться
Да, вот об этом я тоже хотела посоветоваться. У мужа в рассылке советуют не идти через границу пешком (родственники мужа говорили, что это реально сложно и долго), а пересекать ее на поезде. Я не знаю, как организовано движение этих поездов и пересечение границы. Люди пешком переходят и пересаживаются в другой или как? Можно ли из Львова уехать напрямую в какой-то город, где есть аэропорт? Спасибо.
Может, перенести сообщения о беженстве в какую-то отдельную тему, чтобы не засорять эту?
Привіт, маю таку інформацію Hi all Please share with those who are looking for a safer place. These are trains to Prague and the rest of the Czech Republic that will be launched tomorrow. Завтра, у середу, 2 березня, зі Львова до Праги вирушить перший нічний потяг Regiojet, який курсуватиме щодня і доки буде потреба. Поїде: Інтерсіті о 15:40 (номер поїзда U 7611) зі Львова до Перемишля, з Перемишля пересадка на поїзд Regiojet до Острави, Оломоуца, Пардубіце та Праги. Інформація українською тут:
https://novy.regiojet.cz/uk/ukrayina Проїзд безкоштовний, можлива резервація місць за 3 гривні. До поїзда у Львові необхідно прибути раніше! У поїзді пасажири отримають безкоштовну постільну білизну, гарячу вечерю, воду, сніданок. Ми розповсюдимо безкоштовні варіанти проживання для жінок та дітей.
Я так розумію, що то на додаток до поїздів, які і так курсують.