Автор Тема: Побут під час війни

Offline Lilьka

• Стать: Жіноча
  • Львів
Re: Побут під час війни
« Reply #2460 : Грудень 13, 2022, 06:54:06 »
Новий тренд в Україні: пофарбуй свого котика в світлу масть!  :smilie5:

Offline AVI

• Стать: Чоловіча
« Reply #2461 : Грудень 13, 2022, 08:41:14 »
Сходил на кухню хлебнуть колы и только на обратном пути осознал что спокойно перемещаюсь по квартире в темноте без фонарика. Если бы пытался такое исполнить год назад то или на косяк бы налетел или на котика наступил бы. :scratch_one-s_head:
Наступна стадія адаптації - опанування ехолокації.

Offline Eney

« Reply #2462 : Грудень 13, 2022, 09:42:34 »
Сходил на кухню хлебнуть колы и только на обратном пути осознал что спокойно перемещаюсь по квартире в темноте без фонарика. Если бы пытался такое исполнить год назад то или на косяк бы налетел или на котика наступил бы. :scratch_one-s_head:
Перший позитивний досвід застосування левітації пройде взагалі непомітно. Причому котик тут буде відігравати не останню роль.

Offline ~Багира~

• Hero Member
  • Львов
« Reply #2463 : Грудень 13, 2022, 09:51:23 »
Во! То саме! Тільки вчора казала про те саме!
Не, на котика я все равно наступила, но это не темнота виновата, а котик.  :smilie5:

До речі, котики.

І побут.

Offline Eney

« Reply #2464 : Грудень 13, 2022, 09:59:11 »
Свєча горєла на столє, свєча горєла...

Offline Крижинка

• США
« Reply #2465 : Грудень 13, 2022, 10:10:44 »
До речі, котики.
Добре, що я далеко, бо таку чашку могла б випадково поцупити  :blush:

Offline ~Багира~

• Hero Member
  • Львов
« Reply #2466 : Грудень 13, 2022, 10:30:53 »
Свєча горєла на столє, свєча горєла...

Таке кльово на холодильник ставити, тоді всю кухню освітлює.

Фото до.  :grin:

Ліхтарик скерувати в стелю.

Магія!  :grin:

Сам це деевий ліхтарик з алі за пару баксів. Вистарчає на годину яркого освітлення і десь 4 все більш тьмяного. Всередині 18650, з нею і приходить, добровільно не розбирається, але все можливо при вмінні.
https://www.aliexpress.com/item/1005004541106861.html
Заряджається від ЮСБ, має вихід, щоб самому заряджати девайси, але скільки там тої потужності.
Як за такі гроші - норм і зручно. Часто буває на акції 3 за 5,99 (я так розумію, вона тільки в додатку на телефоні)
Я вже третій беру по цій акції, бо один віддала мамі, а за другий вернули кошти - всередині була не працююча батарея. Замінили на нову. Тобто, це дешеве з алі, відповідно і якість. Щоб не було непорозумінь.
Але мені зайшло, як буду ще на цю акцію щось брати, може й ще докину в корзину.  :smilie5:

Offline ~Багира~

• Hero Member
  • Львов
« Reply #2467 : Грудень 13, 2022, 10:33:07 »
До речі, котики.
Добре, що я далеко, бо таку чашку могла б випадково поцупити  :blush:

Я з задоволенням тобі її подарую, якщо є пропозиції як то зробити.  :)
Нє, ну в гості, звичайно, заходь, якщо близько будеш.  :)

Offline Крижинка

• США
« Reply #2468 : Грудень 13, 2022, 10:42:13 »
заходь, якщо близько будеш
Дякую. Не можу передати, як мене тягне зараз в Україну  :smilie2:

Offline Eney

« Reply #2469 : Грудень 13, 2022, 10:49:16 »
 :yes: Так і є. У ліхтарику два режима, той, що яскравіший майже замінює одну лампочку з люстри. Акумулятора АА вистачає десь на 4-5 годин. Так і живемо.

Offline Мадам Петрановская

• А хто борець, той здобуває світ.
« Reply #2470 : Грудень 13, 2022, 14:33:32 »
Води ні краплі нема три доби, технічна закінчилася. Сьогодні вирубали лунку на озері. Але це все таке собі. Більш за все мені заважає жити те, що порушений звичний ритм життя. Бо я та людина, якій потрібно щоби і тучи ходили строєм. Оцей рваний ритм, тут ми працюємо, а через хвилину - світла нема, води нема і все - вже ми лежемо, мене виводить із себе. :weep:
-Ты не туда идешь! Огни в другой стороне.
-Мне все равно, я зажгу свои.

Offline ~Багира~

• Hero Member
  • Львов
« Reply #2471 : Грудень 13, 2022, 15:00:29 »
Води ні краплі нема три доби, технічна закінчилася. Сьогодні вирубали лунку на озері. Але це все таке собі. Більш за все мені заважає жити те, що порушений звичний ритм життя. Бо я та людина, якій потрібно щоби і тучи ходили строєм. Оцей рваний ритм, тут ми працюємо, а через хвилину - світла нема, води нема і все - вже ми лежемо, мене виводить із себе. :weep:
Жахливо. А що кажуть?

Offline Ash

« Reply #2472 : Грудень 13, 2022, 18:25:54 »
Дуже співчуваю, на власному досвіді відчула , як воно тяжко. На щастя в нас зараз більш-менш краще, ніж було на вихідних
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline jeckie

• Ірпінь, Донецьк
« Reply #2473 : Грудень 13, 2022, 20:39:23 »
Слухайте, тут в мене трохи дурнувата ідея, але цікаво. Чи можна якось використати електронні цигарки (айкос, ліл солід - ті що з акумулятором) як типу повербанк для лампи, що живиться від юсб? Там type c роз'єм, може через перехідник, чи не варто пробувати?

« Reply #2474 : Грудень 13, 2022, 20:41:47 »
Новий тренд в Україні: пофарбуй свого котика в світлу масть!  :smilie5:
У нас так темно, що коли я собак запускаю з вулиці, то не розумію, усі зайшли, чи ні. Чую, що повз прошли, але не бачу їх.

« Reply #2475 : Грудень 13, 2022, 20:44:01 »
Жахливо. А що кажуть?
Згорів насос. Сьогодні намагалися встановлювати новий, пів годинки була вода, зараз вже нема.

Offline May Day

• Hero Member
  • USA - Україна
« Reply #2476 : Грудень 13, 2022, 21:04:04 »
У нас так темно, що коли я собак запускаю з вулиці, то не розумію, усі зайшли, чи ні. Чую, що повз прошли, але не бачу їх.
О, нагадала. Важливо щоб зайшли саме собаки :)

The best is yet to come.

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #2477 : Грудень 14, 2022, 05:31:58 »

В мене інша фішка. В темряві я й так добре бачу з дитинства, то квартира не проблема взагалі. Але я дуже не люблю холод. Раніше все, що нижче 15, доводило мене до сказу або сплячки. Я люблю +30С, а холод - це смерть.
Зараз в мене автономний котел, який на газу, але для роботи потрібна електрика. В нас люди на початках купляли аккуми, щоб підтримувати роботу, але коли електрика включається на 1,5 години, то вони все одно не заряджаються, а котел не встигає прогріти квартиру. Тому потихеньку загальна температура знижувалась. І от, з моїх улюблених зимніх 24 вона потроху почала повзти все нижче. Зараз вночі середня біля 14,5С, вдень 16С. І от раз вночі електрика була годин 7 і батареї гріли. Вранці прокидаюсь - тепло, я прям у білизні, не відчуваючи холоду, побігла до термометра, а там 17С!
А 2 роки тому я тільки заїхала в цю квартиру, де було 2 тріснувших вікна і ще не було двері до дуже холодної комори, то в квартирі було 17С, дикий мороз, я закривалась в окремій кімнаті та грілась там.
От що робить правильне ментальне налаштування!  :sneaky:   
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #2478 : Грудень 14, 2022, 05:36:39 »
:yes: Так і є. У ліхтарику два режима, той, що яскравіший майже замінює одну лампочку з люстри. Акумулятора АА вистачає десь на 4-5 годин. Так і живемо.
Для мене подарунком виявились колись китайські лампочки на батарейках, з фотоелементами. Купила їх в нову квартиру для шафів, щоб, коли відкриваєш, лампочки тобі підсвічували деякий час. Виявилось, що в мене нема таких шафів і вони валялись, все думала комусь подарувати. А тепер вони класно працюють в туалеті/ванній та коморі. Батарейки, як поставила, то досі не міняла. Ото щастя!
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #2479 : Грудень 14, 2022, 05:41:09 »
В мене теж псих був. Зараз в нас деякий ритм наче зявився. Правда, замість обіцяних 4х4 години якісь 4 зі світом можуть пропустити, дати на півгодини пізніше (це святе) або на 1,5 години раніше відключити, але хоч щось можна в цей період спіймати. То я з мамою і так прокидаюсь 2 рази серед ночі, а тепер просто прокинулась, є електрика - сіла, попрацювала, потім пішла спати. Тільки що дзвінки вдень заважають спати. Що таке проспати 6-7 годин підряд, я вже давно не памятаю... :(

Offline Фрипп

« Reply #2480 : Грудень 14, 2022, 07:43:52 »
Слухайте, тут в мене трохи дурнувата ідея, але цікаво. Чи можна якось використати електронні цигарки (айкос, ліл солід - ті що з акумулятором) як типу повербанк для лампи, що живиться від юсб? Там type c роз'єм, може через перехідник, чи не варто пробувати?

Мені здається не стане воно працювати як повербанк, тобто на віддачу е/е

Я свого часу купляв електронні цигарки на 18650 елементах. І в мене є два фонарика на них. То ще можно було б скористатись мабуть.

Offline Eney

« Reply #2481 : Грудень 14, 2022, 17:58:43 »
Цитувати (виділене)
Енергетики просять вмикати електроприлади поступово, через 15-20 хвилин після повернення е/е.

Інакше трансформатори не витримають зростання напруги і будуть відбуватись локальні аварії.

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #2482 : Грудень 14, 2022, 18:06:04 »
Та давно вже так робимо.
Злобная заинька

Offline Фрипп

« Reply #2483 : Грудень 14, 2022, 19:16:05 »
Додам до малюнку що посудомийка теж добре жере, наша так під 2 квт.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #2484 : Грудень 14, 2022, 20:54:54 »

У нашей написано такое: Мощность подключения: 1,8 кВт; Энергопотребление: 0,81 кВтч / цикл. А+++
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline fakir

« Reply #2485 : Грудень 14, 2022, 21:19:46 »

0,81 кВтч / цикл. А+++
якщо цикл - 0.5 часа, то потужність буде 1.62 кВт

Offline Rumor

« Reply #2486 : Грудень 14, 2022, 21:22:49 »
У посудомойка основная мощность на подогрев воды. Греет она её не все время цикла, отсюда и меньшее энергопотребление.

Online OlegKrm

• Краматорський бЕндерiвець
« Reply #2487 : Грудень 14, 2022, 21:25:30 »
При нагріванні води буде максимальна потужність, інше небагато споживає
       Ой у лузі червона калина

Offline fakir

« Reply #2488 : Грудень 14, 2022, 21:39:20 »
При нагріванні води буде максимальна потужність, інше небагато споживає

так, одразу після увімкнення нагрівач почне жерти 2кВт, через 15 хвилин закінчить (0.5кВтч) і решту циклу буде жерти 300Вт

Offline Ash

« Reply #2489 : Грудень 14, 2022, 21:48:10 »
(написано  намного раньше, незадолго перед отключением света).
Сейчас потратила час на многократное заполнение анкеті  для NRC. Еще летом папа  подал на помощь.
Результат . Сервер сайта или анкеты  не работает, ошибка 500.
 Времени на заполнение до 18.00 сегодняшнего числа. СМС  от 12.12 пришла на телефон папы сегодня. Мой папа такое бы в жизни бы сам не заполнил особенно с телефона. Как и сотни людей его возраста.
Апд( пишу сейчас). С 11 или с 12 попытки  анкета  была отправлена. Сестрой. У меня в это время интернета уже не было.
Я очень уважаю Норвегию за то, что она делает для Украины, но ее помощь не ориентирована на самых незащищенных. Ее может получить только уверенно владеющий современными средствами связи человек, который находится на территории с бесперебойным интернетом. И крепкими нервами. Удачная отправка произошла за 30 минут до истечения срока. А могла и не.
« Останнє редагування: Грудень 15, 2022, 08:49:06 від Ash »
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

0 Користувачів і 4 Гостей дивляться цю тему.