Автор Тема: Побут під час війни

Offline Helten

• **
  • Стать: Чоловіча
Re: Побут під час війни
« Reply #2100 : Листопад 27, 2022, 22:10:42 »
Звичайного ДБЖ для коммутатора Ethernet, що провайдери використовують ненадовго вистачить. Є варіант оптику завести? У мене провайдер, що використовує лише оптику (ОВК прям в квартиру заходить, далі медіа-конвертер і роутер), 44 години без світла - інет був постійно. Зрозуміло, що у провайдера повинні бути генератори.

Offline Аля

• Стать: Жіноча
  • Київ. Місто мрій.
« Reply #2101 : Листопад 27, 2022, 22:25:32 »
У нас вся оптика або не зайшла і не зайде до массиву, або збирається. коли небудь.
Злобная заинька

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #2102 : Листопад 27, 2022, 22:36:08 »
Ламп багато не буває.

Чоловік придбав собі налобного ліхтарика для читання книг у разі відсутності світла. Вже спробував. Каже, що в рази зручніше за лампу )
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #2103 : Листопад 27, 2022, 22:40:56 »
Ламп багато не буває.

Чоловік придбав собі налобного ліхтарика для читання книг у разі відсутності світла. Вже спробував. Каже, що в рази зручніше за лампу )
Але голову у бік не повернути, бо поруч чоловік.  :smilie5: В мене так.
Я теж думаю за вдалу конструкцію ліхтарика, бо ті шо маємо - поганенькі і занадто потужні. Там промінь десь на 150 метрів.
Злобная заинька

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #2104 : Листопад 27, 2022, 22:44:04 »
Ламп багато не буває.
Але голову у бік не повернути, бо поруч чоловік.  :smilie5: В мене так.
Я теж думаю за вдалу конструкцію ліхтарика, бо ті шо маємо - поганенькі і занадто потужні. Там промінь десь на 150 метрів.

Ну, мій чоловік для читання спробував багато чого - різноманітні ліхтари, свічки, усіляки лампи, але ось зупинився на налобному ліхтарику, каже, що це найкраще рішення. Звісно, для нього. Я просто поділилася, може кому буде корисним.
250 гривень ціна питання.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #2105 : Листопад 27, 2022, 23:09:07 »
Я років 15 тому купив налобний ліхтарик у магазині "все по 8 гривень", возити в машині в бардачку. Зара забрав додому, досі працює.

Offline Ash

« Reply #2106 : Листопад 27, 2022, 23:24:30 »
поганенькі і занадто потужні. Там промінь десь на 150 метрів.
:grin:
Здається мені, що ці "поганенькі та занадто потужні" ліхтарики мають зовсім інше призначення ніж читання.
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #2107 : Листопад 27, 2022, 23:28:59 »
А, зара чоловік ще сказав, що коли голова втомлюється від ліхтарика, від вішає його на кріплення настінного бра й тоді він світить як би зверху, але теж дуже зручно для читання.

Offline Ash

« Reply #2108 : Листопад 27, 2022, 23:32:30 »
 Теперь нам дают свет только ночью/утром. Света не было с 11 утра до почти 9 вечера.  позавчера отключили в 16 и включили в 4 утра. Я не против, но очень хотелось бы графика отключений.
Насколько вредно для компа каждый раз отключаться таким принудительным путем? Я пытаюсь отключать комп до отключения электроэнергии, но далеко не всегда удается.
Одесса-это Украина.
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Ash

« Reply #2109 : Листопад 27, 2022, 23:37:44 »
 В местном АТБ Пункт Незламности. И это же самое АТБ не работает  во время  отключения электроэнергии. 
Соответственно, и Пункт тоже закрыт во время отключения электроэнергии.
Просто прелесть какая-то.
Одесса-это Украина.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #2110 : Листопад 27, 2022, 23:38:25 »
Теперь нам дают свет только ночью/утром. Света не было с 11 утра до почти 9 вечера.  позавчера отключили в 16 и включили в 4 утра. Я не против, но очень хотелось бы графика отключений.

Вроде графики это когда плановые, а когда экстренные или аварийные, тогда как придётся. Сейчас, читала, либо вторые, либо третьи, в Одессе, во всяком случае.

Offline Ash

« Reply #2111 : Листопад 27, 2022, 23:42:00 »

Вроде графики это когда плановые, а когда экстренные или аварийные, тогда как придётся. Сейчас, читала, либо вторые, либо третьи, в Одессе, во всяком случае.
Да, это понятно, просто никто и нигде не пишет, какие сейчас отключения. И каждый раз не понимаешь, ждать 4 часа или искать другие варианты.
Одесса-это Украина.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #2112 : Листопад 27, 2022, 23:43:55 »
Да, это понятно, просто никто и нигде не пишет, какие сейчас отключения. И каждый раз не понимаешь, ждать 4 часа или искать другие варианты.

Ну вот я ж и говорю, что где-то прочитала (не помню где, встречу ещё, сохраню ссылку), что сейчас в Одессе либо экстренные, либо аварийные. То есть, у кого-то первые, у кого-то вторые (аварий тоже много). Ориентируйся на это пока.

Offline Фрипп

« Reply #2113 : Листопад 28, 2022, 13:02:17 »
Теоретично можливо трохи вихлопну трубу подовжити. Дехто із руками міг би мабуть і глушника доварити. Але звісно Алі я б таке не радив.

Доречі років 10 тому був в Осло, бачив багатоповерхівку в якій із кожної квартири був виведений вихлоп. Мабуть індивідуальне опалення в кожного, на газу.

Offline Eney

« Reply #2114 : Листопад 28, 2022, 14:58:38 »
шах і мат

Offline Фрипп

« Reply #2115 : Листопад 28, 2022, 15:00:51 »
Квартира ж на першому поверсі, так? Номер чотири...

Offline Охтирка

« Reply #2116 : Листопад 28, 2022, 15:03:13 »
шах і мат

Повдупляла на теє з/п. Курва мать до пари з Ув.

Offline Sindie

• Дніпро - Київ
Ну это совсем черно-бело))
На самом деле , и тут я очень серьезно, люди , которые никогда не были в Западной Европе, просто не имеют представлиения что и как и это очень логично, конечно
Поэтому мы, например, видим шикарное место жительства, о котором половина Голландии может только мечтать, а они в панику впадают, потому что аааа, где цивилизация и магазины)))
Я, из своего опты, уже потом, сказала, что в отдельный домрк(пусть и с сауной личной) не поселю, потому что он в 6 км от деревни и стала спрашивать про права хотя бы(на машину 500 евро можно и заработать и там тогда другие расклады), поэтому пусть и не отдельно, но все рядом, все магазины, станция и т д
Но это у меня тоже был учебный процесс)))
Поэтому очень таки советую заранее смотреть куда едете(не всегда возможно, но тут дали название деревушки) и все дотошно выяснять и состыковывать со своей ситуацией
Потому что везде свои плюсы и свои минусы))

Украинцы бежали от войны, и они никому не обязаны бывать в благословенной Западной Европе, знать все языки и ориентироваться с закрытыми глазами. И да, то, что работающему и зарабатывающие у голландцу курорт, то беженцу жопа мира. Потому что у беженца нет машины. Беженцу нужна работа, а на живописном курорте, где автобус раз в час, работы мало или вообще нет. Собственно потому туда и автобус раз в час, потому что не нужен этот курорт никому кроме курортников. Тут, в ЮК множество украинцев расселяли на острова. Это замечательные места, заповедники, природные жемчужины и дорогие курорты. Только без машины там только магазин на заправке и работа в одном отеле. Да и с машиной до ближайшего города три часа плюс паром

Украинцы это не эмигранты, которые приехали за лучшей жизнью, это люди, которые были вынуждены все бросить и бежать. И такое отношение просто недопустимо.
А нам з тобою своє робити (с)

Offline Thor Egidijus

• **
« Reply #2118 : Листопад 28, 2022, 15:57:21 »
Теоретично можливо трохи вихлопну трубу подовжити. Дехто із руками міг би мабуть і глушника доварити. Але звісно Алі я б таке не радив.

Доречі років 10 тому був в Осло, бачив багатоповерхівку в якій із кожної квартири був виведений вихлоп. Мабуть індивідуальне опалення в кожного, на газу.

В нас немає газового опалення і також газових кухонних плит для приготування їди - все на електриці
скорше всього Ви бачили вихлопні труби від буржуйок (але дивно, що Ви труби бачили, зазвичай все виводиться в загальну вентиляційну систему)

буржуйки такі

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #2119 : Листопад 28, 2022, 16:17:30 »
зазвичай все виводиться в загальну вентиляційну систему
:facepalm:
Нда, я так понимаю количество угоревших может легко превысить количество замёрзших. С нашей то предприимчивостью и привычкой ложить с прибором на всякие там ненужные правила и нормы.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #2120 : Листопад 28, 2022, 16:45:10 »
У нас счастье - включили отопление! Наконец-то можно снять шубу  :smilie5:

Cпойлер
А то уже подумывали в дом перебираться.

Offline Rumor

« Reply #2121 : Листопад 28, 2022, 16:52:57 »
Нда, я так понимаю количество угоревших может легко превысить количество замёрзших. С нашей то предприимчивостью и привычкой ложить с прибором на всякие там ненужные правила и нормы.
Я почитал, бывают типы каминов, которые выводятся в общую дымовую трубу в доме. Но это явно не просто так трубу буржуйки в вентиляционный канал воткнуть (и убить соседей). Клапаны важны, сечение трубы и вообще вопрос сложный.

Offline Thor Egidijus

• **
« Reply #2122 : Листопад 28, 2022, 16:55:07 »

nullЯ как-то очень туго представляю, как два камина можно соединить в одну трубу.[/quote]

парни, я же вообчих чертах написал, естественна, вентиляция отдельно, дьімоход отдельно

недавно, одному клиенту обновлял печку - на первом єтаже - камин, на втором буржуйку будет "подключать"

в одну "обшую" трубу, вмуровано два отдельньіх дьімохода....

Offline Omela

• Global Moderator
  • Харьков
« Reply #2123 : Листопад 28, 2022, 16:56:32 »
Якщо вони виведені до загальнодомової вентсистеми, то можуть бути сюрпризи. Народ чомусь любить робити вентотвори не там де заплановано, а у сусідньому вентканалі, а бува взагалі прибирають вентканал у своїй квартирі (нащо така дура, півметра в коридорі краде!) перекриваючи його у полу наглухо. Я у себе вдома час від часу нюхала, що сусіди готують, а так і дим може піти.

Offline Omela

• Global Moderator
  • Харьков
« Reply #2124 : Листопад 28, 2022, 17:00:12 »
Дуже сподіваюсь, що зроблено буде у всіх правильно і робити тільки добро людям.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #2125 : Листопад 28, 2022, 17:02:26 »
Именно. Выводятся в дымовую трубу, а не в вытяжку. Но у нас будут пихать именно в вытяжу, зуб даю
Cпойлер
молочный
поскольку в наших домах дымовых труб нет как класса.
Это как чувак устанавливавший мне стиралку
Cпойлер
мастер с сервиса, не хер собачий
долго не верил что у меня в квартире нет штатного заземления, а когда я послал его в щиток чтобы он сам поискал важно надул щёки и сообщил что в этом случае нужно в розетке соединить землю и ноль. :facepalm:

Offline Охтирка

« Reply #2126 : Листопад 28, 2022, 17:11:48 »
:smilie9:
Я дуже боюся, що вся ця самодіяльність з самодільним опаленням і генерацією може принести більше шкоди, ніж відключення.

Offline Thor Egidijus

• **
« Reply #2127 : Листопад 28, 2022, 17:21:11 »
:smilie9:
Я дуже боюся, що вся ця самодіяльність з самодільним опаленням і генерацією може принести більше шкоди, ніж відключення.

в Норег, на цю тему - дійсно, все по правилам
їх зі школи вчать, що треба робити при пожежах
ми як приїхали, попали на свято в сина, в школі (було десь біля 300 людей в залі)
коли все закінчилось, відкрили дві двері - і майже десь 5-7 хвилин всі вже були на вулиці
я таке перший раз побачив, як все чітко організовано...

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #2128 : Листопад 28, 2022, 17:29:47 »
Лайфак. Заздалегідь запам'ятайте скільки часу треба щоб посмажити котлети і ви зможете готувати їх в темряві. :girl_dance:

Offline Фрипп

« Reply #2129 : Листопад 28, 2022, 17:47:13 »
Доречі, з'ясувався зовсім новий для мене факт, що бензогенератор видає дві фази, а не фазу і нуль, як можно було б очікувати. І щоб зробити нуль на генераторі, на деяких генераторах виробник дає схему, по якій один із провідників потрібно заземлити.

Я поки свій генератор чіпать не стану, але інформація цікава важлива.

0 Користувачів і 4 Гостей дивляться цю тему.