Сонячна станція, як я бачу, це необхідність, щоб бути з інетом та гаджетами.
Якщо чесно, то сумніваюсь що у Києві взимку сонячна панель багато енергії може дати. Світловий день всього годин 8, та ще й постійно туман чи хмарно. Може хтось мене виправить, але мені здається вартість/користь сонячної панелі в нас не дуже.
Коли прочитала пост Алі про ту штуку із сонячними панелями, хотіла відписатися, та передумала. Ну раз вже почали обговорювати, то теж напишу.
Буквально кілька тижнів тому бачила передачу (чи в тв, чи на ютюбі) про ось такий пристрій на сонячних батареях. Там спеціалісти оцінювали ефективність цього пристрою. Якщо коротко:
- для нагріву води до кипіння - краще взяти із собою термос із окропом або сухе пальне;
- для підзарядки мобільника або планшету - краще взяти пауербанк:
- для підтримання зв"язку (рація) годиться на відстані до 30 миль тільки для аварійного зв"язку;
І найголовніше:
такі пристрої гарно працюють (наскільки гарно, див. вище) тільки у південних широтах, там де багато сонця. У наших середніх широтах, тим більше взимку, вони практично непрацездатні.
Там ще сказано було, що якщо ви збираєтесь їхати далеко у південну пустелю, то та штука може знадобитись, якщо у вас є зайві гроші.
Сперечатись не буду.