Вимикання світла саме в мене можна поділити на дві частини - до нового року і після. Найголовніше, що змінилося, тепер не вимикають воду. І коли є вода, то вже зовсім інша справа. Можна жити, як цивілізована людина, а не ось ці всі банячки, щоб унітаз змити.
Ну а так в нас графіки. 4 години є світло ("зелені"), 4 години немає ("червоні") і 4 години можливі відключення ("білі"). До цього тижня вимикали і білі, і червоні, світло було тільки по зеленому. Тобто 8 годин нема, 4 є, 8 знов нема, 4 є. Позаминулий тиждень біле почали ділити і не виключали на всі 4 години, а комусь перші дві, комусь другі. Тобто був графік 6 через 6. І це було чудово! Останні дні "білі" перестали вимикати. То відключення вже майже не помітні. 4 години ранок и ніч та 4 години вечір. Решта 16 годин світло є. Це взагалі вже зручно!
І ось сьогодні рапотове свято і ранок не виключили навіть червоне. Звісно, завтра буде гірше, бо робочий день, але радіємо і тому, що маємо.
Нема світла - нема опалення. Тут вже комусь гірше, комусь краще. Саме в мене не встигає сильно вистигнути квартира. Нижче 18 градусів не було. Більше 21 також. В мене загальне опалення.
Ну і чудово, що газова плита.
На алі накупила купу всяких ліхтарів, вже можу лекції читати про доцільність під кожні потреби. І батькам, звичайно, також забезпечила освітлення.
То, якщо не стане гірше, ттт, зима проходить у цілком терпимих умовах.