Я вже 5 років пралку вмикаю тільки вночі. Двохтарифний лічильник дуже до цього спонука. А ще бойлер, кондіціонер, коли була - мультиварку (дуже добре , що не стали її покупати її перед війною, хоч я думала це зробити, але й так і не зробила)
Холодильник працює. Так, запасів до морозилки роблю менше, ніж раніш, вся верхня шухляда морозилки заповнена пляшками з водою. Єдиний раз, коли довелось терміново щось робити зі вмістом морозилки - це коли 4 дні зовсім не було світла, а на балконі + 14.
Зараз майже не використовую пилосмок. Переважно підмітаю віником. Майже не використовую праску( бо працюю переважно дома, коли працювала виключно у офісі, то напрасовувала свій одяг майже щоденно).
Продукти зараз покупаю у тільки магазинах, у яких дійсно є генератор. Менше шансів придбати щось зіпсоване. До речі. Місцеві магазини м'яса були одними з перших, хто поставив собі генератор. Дуже оперативно спрацювала Таврія. У моєму районі - всі Таврії з генераторами. У всіх Тавріях постійно працюють банкомати та різні термінали( у інших - лише за наявності електроенергії у мережі). Але їх цінова політика вже для мене недосяжна. Я там майже нічого не купую зараз. На щастя, маю у пішому доступі магазин АТБ з потужним генератором( він такий єдиний на весь величезний спальний район) та магазин Сільпо з генератором( в них дещо краще з генераторами , але не так як у Таврії) - в них ціни порівняно з Таврією ще людяні.