Автор Тема: Короли и капуста. Официальный тред для флуда обо всем.

Offline Кошкер

• Стать: Чоловіча
  • Израиль
Для справедливости и полноты картины хочу добавить, что хотя я, мягко говоря, не разделяю взглядов автора, некоторые его чувства мне знакомы и понятны, также как они, думаю, понятны многим израильтянам и евреям диаспоры либеральных взглядов. Это очень странное чувство - быть назначенными главными злодеями мира, на основе обвинений, 99% которых ложь. Вдруг оказаться в эпицентре иррациональной, древней ненависти, опять охватившей мир, вечно ищущий козла отпущения для своих неисчислимых грехов. Но самое болезненное это то, что ненависть эта исходит как раз от тех людей, которых ты уважал, читал, слушал, смотрел, людей, взгляды которых на многие вопросы ты разделяешь. Ты вдруг оказываешься в ужасной пустоте. Только в отличие от автора у меня это предательство рождает не желание еще сильнее вывернуть карманы, чтобы доказать, что я не вор, и не подставить другую щеку или другую часть тела, чтобы меня простили и полюбили.

У меня это, наоборот, вызывает самую настоящую ненависть к этим сытым, благополучным тварям, ко всем этим активистам-паразитам, присасывающимся к любому полезному делу и заражающим его своей сраной интифадой, к слабоумным деятелям искусства, бесполезным профессорам и злобным зверенышам-студентам, охреневшим от своего кафкианского мира, полного непонятных им  самим запретов и ограничений, и получивших наконец разрешенную точку приложения для своей загнанной в кишки фрустрации.

Это вызывает у меня желание критически пересмотреть многие "истины", которые я принимал не особо задумываясь, как часть стандартного продуктового набора прогрессивного идей. Этот набор оказался поражен ужасной гнилью в самом центре, и мне трудно винить даже тех, кто особо не разбираясь отправит его целиком на помойку (хотя это и неправильно).

Это заставляет считать любую информацию на любую тему, исходящую от источников информации, постоянно врущих о моей стране, враньем по умолчанию, а любого, кто продолжает работать в этих СМИ, мразью. Я не собираюсь держать в голове сложную систему коэффициентов и поправок на вранье, которые надо прилагать к прочитанному в зависимости от освещаемой темы. СМИ, тиражирующие кровавый навет, своей ложью делающие жизнь евреев в любом уголке мира во много раз опаснее, и помогающие разжигать конфликт, который без их участия давно закончился бы, идут нахуй в полном составе, вместе со спортивным разделом и прогнозом погоды. Я не забуду вот этого. Думаю, не только я.

Так что... да, чувства автора статьи понятны и знакомы многим. Его меланхолическое самобичевание мерзко и смешно.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
Валерій Пекар
2 год
 ·
Ніл Ферґюсон -- один із найавторитетніших істориків. І він насмілився сказати те, що сьогодні у світі говорити не прийнято: що увага до війн та їх засудження політиками й суспільствами залежать не від кількості жертв і не від масштабу воєнних дій -- а від того, чи безпечно й не страшно засуджувати. Критикувати росію страшно, краще поговоримо на безпечну тему.

Горгона Бобровицька
19 год
 ·
«Геноцид триває - але не в Газі»
У The Times сьогодні вийшла стаття Ніла Ферґюсона, присвячена лицемірству західних політиків, які піднімають свої рейтинги епічною підтримкою Гази, натомість практично ігноруючи реальний геноцид в Україні. Надрукувати таке в британській газеті сміливо, бо текст багатьом не сподобається. Стаття є реакцією на наміри урядів деяких країн визнати Палестину окремою державою. Якщо вам цікаво, тут уривки в моєму аматорському перекладі:
«Наша підтримка цих двох демократій у кращому випадку двозначна, а в гіршому - лицемірна. Через 22 місяці після вбивства невинних людей ХАМАСом та Палестинським Ісламським джихадом, кривавими придатками Ісламської Республіки Іран, західні ліберали приєднуються до іранців та апологетів ХАМАСу, лицемірно та помилково звинувачуючи Ізраїль у геноциді. На додачу, уряди Франції, Великої Британії та Канади оголошують про свій намір - безумовний у випадку Франції - визнати палестинську державу на Генеральній Асамблеї OOH у вересні… вони потім звертають свою побожну увагу на президента Володимира Зеленського, звинувачуючи його в недостатній жорсткості щодо корупції - навіть попри те, що західні компанії продовжують отримувати прибуток від своєї торгівлі зі значно корумпованішим фашистським режимом президента Путіна, а постійний потік західної зброї до України залежить від міжусобних суперечок між урядовими відомствами у Вашингтоні.
Ці настрої можна підсумувати під одним заголовком: «Нове пораженство» (defeatism). Це моральна поза політиків та публіцистів, які більше стурбовані демонстрацією власної заплутаної етики, ніж допомогою демократіям у перемозі над авторитарними режимами
Фразу «статусні переконання» (luxury beliefs, я не знаю як точніше перекласти, в нашій мові не знайшла поки цього терміну. Це ідеї, які висловлюють не стільки щире переконання, скільки демонстрацію приналежності до “прогресивного” середовища) придумав блискучий молодий психолог Роб Хендерсон, щоб підсумувати найабсурдніші ідеї, які можуть собі дозволити прогресисти — «Перестаньте фінансувати поліцію!», «Відкрийте кордони!», «Чоловік може стати жінкою!» — тому що вони значною мірою захищені від наслідків, коли такі ідеї втілюються на практиці. Звинувачення Ізраїлю в геноциді та визнання неіснуючої держави — це «статусні переконання» західної зовнішньої політики, висловлені у відповідь на оманливі фотографії на перших шпальтах та фальшиву статистику смертності, і абсолютно відірвані від стратегічної реальності.
Почнемо з хибного твердження, що Ізраїль вчиняє геноцид у Газі — твердження, яке давно висуває Іран та його посередники, але тепер майже щодня повторюється лівими політиками, а також зростаючою кількістю правих популістів, і посилюється ліберальними ЗМІ від ВВС до New York Times. Це твердження швидко стає консенсусом. У березні цього року український уряд підтвердив, що 19 456 українських дітей було вивезено з окупованої України до Росії з початку війни. Лабораторія гуманітарних досліджень Єльського університету наближає цю цифру до 35 000. За даними Інституту вивчення війни, «росія використовує щонайменше 43 дитячі табори по всій Росії для розміщення депортованих дітей, щонайменше 32 з яких є явно «перевиховними» закладами». Дані з російських джерел свідчать про те, що багатьох із цих дітей віддають на усиновлення, процес, якии позбавляє
їх українських імен та місць народження. Для українських хлопців-підлітків примусова русифікація може призвести до майже негайного призову до російської армії проти своїх співвітчизників-українців.
Ізраїльський уряд не має наміру вбивати палестинських мирних жителів. Російський уряд має намір вбивати українських мирних жителів. В останні місяці по всій Україні спостерігається безпрецедентний рівень ракетних атак та атак безпілотників на цивільні цілі.
За даними Місії ООН з моніторингу прав людини в Україні (ММПЛУ) у червні спостерігалася найбільша щомісячна кількість жертв серед цивільного населення за три роки: 232 особи загинули та 1343 отримали поранення. Росія здійснила вдесятеро більше ракетних атак та атак боєприпасами, що барражували, проти України, ніж у червні минулого року. Загалом у першій половині 2025 року було вбито або поранено 6754 мирних жителів, що на 54 відсотки більше, ніж за відповідний період 2024 року. З початку повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року ММПЛУ задокументувала загибель "...щонайменше 13580 мирних жителів, включаючи 716 дітей». Хотілося б, щоб ті люди (включно з принаймні одним відомим британським істориком), які значну частину кожного дня публікують та репостять клікбейти про тяжке становище палестинців у Газі, подумали про справжній геноцид, який зараз відбувається у Східній Європі. Але пʼятничний Guardian демонструє покручені пріоритети ліберальної свідомості. Основна тема: «Математика голоду: чи Ізраїль спричинив голод у Газі». Нижче «Джастін Тімберлейк розкриває діагноз хвороби Лайма», «Зеленський закликає до «зміни режиму» в росії після нападу на
Київ, який забрав життя 16 людей» і «Протестувальники в Києві святкують, оскільки парламент проголосував за відновлення повноважень антикорупційних органів”.
Правильно: Україна — це демократія. Виборці можуть вийти на вулиці та вимагати зміни урядової політики. Те саме стосується Ізраїлю, де протести проти Нетаньягу відбуваються в Єрусалимі частіше, ніж попередження про рейди. Але як щодо Гази? Починаючи з березня, сміливі жителі Гази наважувались протестувати проти політики вбивств та крадіжок, яку проводить ХАМАС. Різниця полягає в тому, що ці протести зустріли насильством та залякуванням - і вони нічого не змінили.
Палестинська держава — це лише фантазія. Саме це робить розмови французів, британців та канадців про визнання палестинської держави таким ідеальним прикладом «статусних переконань». Адже нічого, що віддалено нагадує палестинську державу, сьогодні не існує. І навряд чи вона існуватиме в будь-якому найближчому майбутньому. Тридцять років тому, згідно з угодами в Осло, Ізраїль погодився з ООП щодо початку палестинського самоврядування - «окремого палестинського утворення, не повʼязаного з державою», за словами премʼєр-міністра Ізраїлю Іцхака Рабіна. Один з його наступників, Ехуд Барак, пішов ще далі в Кемп-Девіді у 2000 році. Але потім лідер ООП Ясір Арафат пішов з-за столу переговорів. Чи посилили палестинці аргументи на користь державності в наступні роки? Ні. Палестинська адміністрація (ПА) - це оксюморон; палестинці зневажають її, і вона не має жодної влади. ХАМАС продовжує користуватися значною підтримкою як у Газі, так і (деякі опитування показують навіть більшу) на Західному березі. На запитання, чи підтримують вони чи виступають проти роззброєння ХАМАС з метою зупинення війни, 64 відсотки жителів Гази відповіли, що вони проти. Однак справжня природа ХАМАСу була оголена 7 жовтня 2023 року, що слід розглядати — і розглядається більшістю ізраїльтян, яких я знаю — як подію, яка позбавляє палестинців права на самоврядування, а не дає їм на нього права. Девʼять з десяти і палестинців просто заперечують злочини 7 жовтня.
Визначальною рисою розкішних статусних речей є те, що вони надзвичайно дорогі.  Те ж стосується і розкішних «статусних переконань». Віра в те, що Ізраїль здійснює геноцид у Газі, як і віра західних лідерів в те, що можна створити палестинську державу на замовлення, — це ідея, яка нагадує сумочку Hermès. Вона подібна до віри в те, що мир між Україною та Росією може бути досягнутий без застосування значного економічного та військового тиску на Москву - ідея, яка більше схожа на годинник Patek Philippe (ці аналогії з дорогими статусними речами, де ти просто дорого платиш за бренд, бо так роблять інші, мені важко перекласти адекватно)
Витрачайте енергію на такі статусні переконання, і ви не помітите допомоги, яку надаєте осі авторитарних режимів, щоб досягти поразки Заходу. Ви - також не помітите допомоги, яку вони надають вам — через канали соціальних мереж, якими вони так добре вміють маніпулювати — щоб ви були корисними ідіотами. Якими ви є»
Проілюстровано статтю серед іншого світлиною з Часового Яру: «Український Часів Яр, був зруйнований російськими бомбардуваннями. росія вбила щонайменше 12 580 українських мирних жителів»
До речі, історичні книги Ферґюсона є в українському перекладі. Правда в мене колись була колись претензія до його «Цивілізації» де він Україну лишив на узбіччі, розглядаючи нас через російську оптику і не усвідомлюючи, що ми завжди були частиною Європи в усіх сенсах. Але це, як на мене, проблема більшості західних істориків.
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Minime

• Австралия: au2ua
появилось слезная статья "хорошего израильтянина"
У нас с любыми израильтянами проблема и с хорошими и с плохими. Если они живут в Австралии, они уже не израильтяне.
Зато евреев есть у нас.
Одно время главные газеты любили о них (хороших!) писать.
"Марк Кац - хоть и еврей, но человек хороший внук переживших Холокост.
И сам, и родители кушать не могут об палестинцах переживают...Не все так однозначно. В общине, мнения разделены поровну: Кац-сын, Кац-мать и Кац-отец за Палестну - остальные евреи Австралии пока еще не поняли зa что им любить   террористов"
"Не забыть бы нам всё, не простить бы и не потерять". В. Высоцкий

Offline Кошкер

• Израиль
Одно время главные газеты любили о них (хороших!) писать.
"Марк Кац - хоть и еврей, но человек хороший внук переживших Холокост.
И сам, и родители кушать не могут об палестинцах переживают...Не все так однозначно. В общине, мнения разделены поровну: Кац-сын, Кац-мать и Кац-отец за Палестну - остальные евреи Австралии пока еще не поняли зa что им любить   террористов"

В нашем болтливом мире у всего есть название. Есть оно и у этого явления - tokenism. В общем случае это практика использования отдельных представителей меньшинств для создания картинки инклюзивности и прикрытия дискриминации по отношению к этим меньшинствам. В пропаганде это означает использование маргинального мнения представителя меньшинства для того, чтобы легитимизировать это мнение, создать иллюзию того, что оно разделяется всей (или значительной частью) общины, и избежать обвинений в ксенофобии. Например, если ты хочешь продекларировать, что в США расизма нет, ты находишь афроамериканца, который озвучит это мнение. В либеральном мире эта практика хорошо известна, многократно развенчана и справедливо осуждается *

*не распространяется на евреев

Offline Solmir

• Киев
Сонце сьогодні.

Offline Teagan

• Стать: Жіноча
Дуже вдалий випуск, сміялась всю дорогу. Про крінжові інтеракції зі знаменитостями, розмови з іноземцями, нещодавні протести, ніч ходячих наркоманів,  і ще багато всякого. Рекомендую для емоційного розвантаження.

Offline Solmir

• Киев
Пишу сюда о том, что трудно отнести к одной из обычных тем. Помогите мне выработать отношение к тому, чем занимается блогер Андрей Попик. Дам один из его заходов в чат-рулетку.

Андрей то называет себя ЦИПСОшником, то изображает украинца, русского, эстонца, литовца и т.д. Сам он явно тащится от того, что он делает и демонстрирует при этом знания, талант и актерское мастерство. Ну и талант вдохновленного лгуна и выдумщика, причем импровизатора, мгновенно подстраивающегося под собеседника. Как безымянные лиса и кот из Пиноккио, которые в сплагиаченном Буратино стали Алисой и Базилио.
Вопрос в том, есть ли от всего этого реальная польза для Украины. Если он реальный ЦИПСОшник, то он военнослужащий и должен своей деятельностью приближать победу, вносить раздов в ряды врагов, дезориентировать их, искать союзников или объекты для манипуляции. А не только ловить кайф и стебаться.
Как вы думаете, есть польза или нет?
Подобных видео (где он в других образах) десятки.

Offline AVI

Сергію, тобі зламали аккаунт?

Offline Solmir

• Киев
Ні, це я. З чим пов'язане питання, з мовою, на якій я написав (бо цікава думка людей з інших країн), з постаттю Попика, про існування якого я дізнався вчора, чи з чимось іншим? Я не розумію, як ЦІПСОшник може викладати свою роботу у Ютуб. Може це псевдоЦІПСОшник? Чи якась рекламна постать, таке собі "обличчя ЦІПСО"?
Може хтось знає щось про цього Попика, бо я спантеличений.

Offline Teagan

• Стать: Жіноча
Вопрос в том, есть ли от всего этого реальная польза для Украины
Нема. Ти сам дав відповідь на питання:

Если он реальный ЦИПСОшник, то он военнослужащий и должен своей деятельностью приближать победу, вносить раздов в ряды врагов, дезориентировать их, искать союзников или объекты для манипуляции. А не только ловить кайф и стебаться.

Про цього мужика не знала і не планую дізнаватись. В українців зараз ресурс обмежений, треба дотримуватись інформаційної гігієни.

Offline Solmir

• Киев
Про цього мужика не знала і не планую дізнаватись.
Мені його запропонував youtube. Я все гадаю, чи він видає себе, чи насправді є ціпсошником. Бо грубо натякає. Тому й спитав, може хто щось про нього знає. Чи можна по ньому робити висновки про ЦІПСО. Бо це як бабай: все чули, але нихто не бачив.
Те, що немає користі, не свідчить, що це не роблять. Це може бути ІБД.

Offline AVI

ЦІПСО у чатрулетці - це мем, "почесне ім'я", яким росіянці нагороджують усіх відеоблогерів з України. Оцінювати діяльність ЦІПСО як структури (якщо вона дійсно існує) по відео ентузіастів розмовного жанру - таке собі зайняття. І навпаки: вони роблять те, що вважають за потрібне. Як тут можна порахувати користь, по яким критеріям? Люди дивляться, якось реагують, можливо про щось замислюються. Колись метою деяких блогерів вважалось намагання донести до росіян правду про війну. Коли з'ясувалось, що це майже не працює, стали робити упор на демонстрацію українцям справжнього нутра північних дикунів. Зараз і це стало наактуальним. Навіщо ж продовжують? А щоб було.
Стосовно підготовленості та майстерності Попика - люди різні. Хтось веде бесіди з кам'яним виразом обличчя, використовуючи заготовки, не занурюючись у дебрі питань.
Попик - артистична, ерудована людинач яка отримує задоволення від самого процесу.
Ще він волонтер, підприємець, педагог, it-шник.
Колись дивився (як і багатьох інших). Зараз дивлюсь тільки Vox veritatis (майже реклама).

Offline Milena

В Попика є свій особистий "почерк", завдяки якому йому вдається легко і невимушено (нібито) демонструвати рашенську тупість, дурість і імперську зверхність. Особисто я від нього не в захваті, але докоряти йому відсутність "інформаційної гігієни" - ось цього я не розумію.
    А Vox veritatis - читаю, і щоб навчатися історії. :yes: 

Offline Solmir

• Киев
Зараз дивлюсь тільки Vox veritatis (майже реклама)
Я Дрібницю теж дивлюсь, але з ним все зрозуміло. Він не видає себе за когось іншого. Від його відео користь очевидна.
Якщо Попик це ентузіаст, який з власної ініціативи робить те, що він робить, то це оцінюється за одною мірою. Якщо він офіційний ціпсошник і виконує накази, то за іншою. Тому й питаю.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
по-перше, від слів ципсо та ципсошнік хочеться блювати, бо це повністю кацапська шляпа, яка чомусь в нас теж вкоренилася. по-друге, що значить офіційний? має демонструвати посвідчення "Офіційний представник Міністерства інформаційних диверсійних операцій"?
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Solmir

• Киев
На першій його беседі, яку я бачив, він сказав, що пійде переодягнеться в форму своєї фірми, вийшов і повернувся у футбольці з написом ЦІПСО та малюнком прогрес-бару. Його співрозмовник був російським телепнем і розшифрував це як "центр исследования по славянской чего-то там". Наприкінці Попик розшифрував абревіатуру.
З іншого боку, людина, яка постійно видає себе за когось і говорить неправду, може зробити це "для прикола".
Багато разів показував книжку про відповідну роботу, начебто з автографом автора з ЦРУ.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
Мені його запропонував youtube
Таких "ципсошиків" на ютюбі дофіга і трішки.

Offline Solmir

• Киев
Якщо треба вибрати одного з блогерів-істориків, що використовують чат-рулетку, то поставлю на Морозенка.

Offline Milena

Я за Морозенка "руками й ногами", але не розумію потреби вибирати з блогерів-істориків ОДНОГО...

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.