Автор Тема: Короли и капуста. Официальный тред для флуда обо всем.

Offline Sindie

• Стать: Жіноча
  • Дніпро - Київ
Щось із цього може подивитись?
https://snyder.substack.com/p/my-books-about-ukraine
Пардон. Не туди, клікнула. По цьому посиланні дійсно цікаві книги. Дякую
А нам з тобою своє робити (с)

Offline Фрейя

• Hero Member
Я читала Браму Європи українською, прорашистської пропаганди там немає. Цитата з епілогу:

Cпойлер
Цитувати (виділене)
Що стосується України, її прагнення до незалежності завжди мало європейську орієнтацію. Вона ввібрала в себе досвід України як країни, розташованої на вододілі Схід-Захід між православ’ям та католицизмом, центральноєвропейською та євразійською імперіями й політичними та соціальними практиками, які вони з собою приносили. Це місце на кордоні кількох культурних просторів допомогло зробити Україну контактною зоною, в якій українці різних віросповідань змогли навчитися співіснувати. Воно також допомогло створити регіональні поділи, які експлуатуються учасниками сучасного конфлікту. Україна завжди була відома (й останнім часом це особливо схвалювалося) культурною гібридністю свого суспільства, але наскільки довго нація може нести цю гібридність і залишатися єдиною перед обличчям гібридної війни — є одним із важливих питань, що наразі вирішується у конфлікті між Росією та Україною.

Проєвропейська революція в Україні, яка вибухнула за чверть століття після завершення «холодної війни», наслідувала захоплення Заходом тих часів, яке було поширене серед дисидентів Польщі, Чехословаччини та інших країн регіону. Революція Гідності та війна викликали геополітичну переорієнтацію українського суспільства. Частка тих, хто позитивно ставився до Росії, знизилася з 80% в січні 2014 року до менш ніж 50% у вересні того ж року. У листопаді 2014 року 64% опитаних підтримували вступ України до ЄС (у листопаді 2013 року цей показник становив 39%). У квітні 2014 року тільки третина українців хотіли вступу своєї країни до НАТО, а в листопаді 2014 року понад половина опитаних підтримували цей курс. Немає сумнівів у тому, що досвід війни не лише об’єднав більшість українців, а й повернув їхні симпатії в бік Заходу.

У більшості країн світу шок війни, приниження поразки і відкрита рана від втрачених територій служили потужними інструментами для побудови національної солідарності та формування сильної національної ідентичності. Поділи Польщі у другій половині XVIII століття стерли Польську державу з мапи Європи, але послужили відправною точкою для формування модерного польського націоналізму, в той час як наполеонівське вторгнення до Німеччини на початку XIX століття дало поштовх розвитку пангерманських ідей і сприяло розвитку модерного німецького націоналізму. Спогади про поразку і втрачені території підживлювали національні почуття французів і поляків, сербів та чехів. Україна, яка зазнала вторгнення, приниження і поділу війною, здається, йде за цим загальним зразком.

Російська анексія Криму, гібридна війна на Донбасі та спроби дестабілізувати решту країни створили нову й небезпечну ситуацію не тільки в Україні, а й у Європі в цілому. Вперше з моменту закінчення Другої світової війни велика європейська держава пішла війною на слабшого сусіда й анексувала частину території незалежної держави. Вторгнення Росії порушило не тільки російсько-український договір 1997 року, а й Будапештський меморандум 1994 року, який запевнив безпеку України в обмін на відмову від ядерної зброї і приєднання до Договору про нерозповсюдження цієї зброї як неядерної держави. Неспровокована агресія Росії проти України поставила під загрозу основи міжнародного порядку — загрозу, на яку Європейський Союз та більшість світу виявились не готовими відповісти вчасно та ефективно. Незалежно від результатів нинішньої української кризи, від її розв’язання залежить не тільки майбутнє України, а й майбутнє відносин між Сходом і Заходом Європи — Росією та Європейським Союзом — а отже, майбутнє Європи в цілому.

Щоправда, вона якраз починаючи зі стародавніх часів і по 2014 рік.

Offline Otrawa

Сергій Плохій The Gates of Europe. A History of Ukraine
Так, його книги є скрізь, але я не впевнена що вони хороші. Ви читали?

Я читала багато класних інтервью із ним, і дивилася лекції. Ще він писав дуже цікаві статті про Україну. Мені дуже подобається Плохій!
Він точно не "расійській".

Online Teagan

Щось із цього може подивитись?
https://snyder.substack.com/p/my-books-about-ukraine
Дякую. Хотілося щось про сучасну історію, не потрібно зі стародавніх часів. Щось щоб пояснити ситуацію на сьогодні

Щоб сучасну то The Road to Unfreedom Снайдера.
Ну і в принципі Снайдер у колонках своїх і циклі лекцій про історію України гарно іноземцям пояснює.

Offline Drakonchik

• Дніпро

Дякую. Хотілося щось про сучасну історію, не потрібно зі стародавніх часів. Щось щоб пояснити ситуацію на сьогодні

Тоді саме Сергій Плохій The Russo-Ukrainian War

Снайдера зустрічала, що критикують за надто полонізований погляд.

Offline Sindie

• Дніпро - Київ
Дякую за поради. Майже купила книгу Плохіх, але виявляється у магазині акція, друга безкоштовно або три книги по ціні двох. Вот думала купити ще про Голодомор книгу. Я знаю тільки Гаррієта Джонса, але там є не його книга, а про нього. Можливо хтось порадить ще щось про Голодомор англійською.

Дякую

Offline Solmir

• Стать: Чоловіча
  • Киев
виявляється у магазині акція, друга безкоштовно або три книги по ціні двох.
Дивна акція. Якщо друга безкоштовно, то купуючи дві можна отримати 4, дві безкоштовно. Який сенс у "три книги по ціні двох", крім полювання на лохів?

Offline Sindie

• Дніпро - Київ
виявляється у магазині акція, друга безкоштовно або три книги по ціні двох.
Дивна акція. Якщо друга безкоштовно, то купуючи дві можна отримати 4, дві безкоштовно. Який сенс у "три книги по ціні двох", крім полювання на лохів?

Це різні книги :)
Друга безкоштовно це у м'якій обкладинці, три по ціні двох це у твердій

Offline Drakonchik

• Дніпро
Дякую за поради. Майже купила книгу Плохіх, але виявляється у магазині акція, друга безкоштовно або три книги по ціні двох. Вот думала купити ще про Голодомор книгу. Я знаю тільки Гаррієта Джонса, але там є не його книга, а про нього. Можливо хтось порадить ще щось про Голодомор англійською.

Дякую

Є така
Red Famine: Stalin's War on Ukraine by Anne Applebaum

Offline Solmir

• Киев
Тоді зрозуміло.

Offline jeckie

• Ірпінь, Донецьк
Останні кілька днів зустрічаю багато американських відео в Тіктоці про те, що Black Friday як явище більше не існує. Що американські мережі взяли на озброєння тактику аліекспресівських магазинів перед розпродажем - спочатку збільшити ціну на 20%, а потім типу скинути на 15. А покупці це як не дивно (😂) помітили і ніякого натовпу чи штурмів дверей магазинів, як раніше, більше нема. Цікаво, це якась ознака кризи чи чому? Закордонні піквічки, розкажіть як з цим у вас. В Україні, мені здається, з фіксованими датами знижок все гірше і гірше.

Offline Rumor

Я уже очень давно покупаю все онлайн. Там уценки круглый год. Но сейчас посмотрел статистику,  там рекордные обороты в этом году.

Offline Drakonchik

• Дніпро
Останні кілька днів зустрічаю багато американських відео в Тіктоці про те, що Black Friday як явище більше не існує. Що американські мережі взяли на озброєння тактику аліекспресівських магазинів перед розпродажем - спочатку збільшити ціну на 20%, а потім типу скинути на 15. А покупці це як не дивно (😂) помітили і ніякого натовпу чи штурмів дверей магазинів, як раніше, більше нема. Цікаво, це якась ознака кризи чи чому? Закордонні піквічки, розкажіть як з цим у вас. В Україні, мені здається, з фіксованими датами знижок все гірше і гірше.
Мені здалося, що тут в Німечинні, натовп був, а саме в H&M, але в ньому знижки були упродовж тижня. Але ж досить помірна знижка, 20%, така доволі часто буває в них. По інших магазинах не бачила. В Бенетоні сестра помітила, що підняли ціни. А взагалі тут магазини до 19:00 працюють, в неділю вихідний, то в суботу та перед закриттям завжди натовп.

Offline Omela

• Global Moderator
  • Харьков
Донька в Бершці отоварилась цього року, але через додаток купувала. Там 30-50% було протягом двох годин у четвер.  :grin: В натовп ходити не любимо. Бачила об'яви 20-40% знижок. Так що б 60-80 немає. :unknown:

Offline Крижинка

• США
А у нас трошки впала ялинка. Ми тепер місцева знаменитість на своїй вулиці  :grin:
І що найцікавіше - не через вітер, як у нормальних людей, а через дощ.

Offline Omela

• Global Moderator
  • Харьков
Ніфігасобі. :consul:

Online Teagan

А у нас трошки впала ялинка.
страшне   :scare3:

Ніхто хоч не постраждав? Крім машинок звісно.
« Останнє редагування: Грудень 06, 2023, 21:00:53 від Teagan »

Offline marplik

• Шалена бджілка
А у нас трошки впала ялинка. Ми тепер місцева знаменитість на своїй вулиці 
:scare3: :scare3: :scare3:

Offline Крижинка

• США
Насправді дуже пощастило. Я зазвичай паркуюсь там, куди впала верхівка, але була не вдома і приїхала секунд через 30 після падіння.

Online Teagan

Наліпка на авто файна  :give_rose:

Offline Gerbil

• Израиль
Зато теперь можете  в берлоге под корнями завести себе медведиков.  :girl_in_dreams:

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
А мэрии рождественская елочка на площадь не нужна?  :smilie5:
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Lilьka

• Львів
Цьогорічна ялинка у Львові виросла у Львові  :)
https://life.pravda.com.ua/society/2023/12/2/258061/

Offline Milena

Цьогорічна ялинка у Львові виросла у Львові  :) https://life.pravda.com.ua/society/2023/12/2/258061/
І таку красуню зрубали? Якось сумно мені стало...

Offline Lilьka

• Львів
Для подвір'я у невеликому селищі така ялинка завелика, погодься  :smilie1:

Offline Охтирка

Для подвір'я у невеликому селищі така ялинка завелика, погодься  :smilie1:
В Польщі тут ці ялинки на кожному подвір"ї, як у нас абрикоски.
Спочатку вони маленькі і гарненькі, потім підростають і шкода рубати, а потім вже 4-5 метрів і можна тільки попиляти на частинах, визвавши спеціальну техніку (дорого), бо подвір"я маленькі і якщо просто зрубати, то впаде на якусь будівлю.

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
До мене нарешті дійшла така виконавиця як Клавдія Петрівна. Я не сиджу в тик-тоці і про неї дізнався випадково. Ютуб мені її не пропонував. Ось сиджу і залипаю цілий день.
Тю, ля, а шо?

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
Так, прикольна.

Online Teagan

Шось ці росіянські чи іранські хакери геть подуріли з голоду чи шо. Спамлять сьогодні робочі мейли з іменем керівника і просять дивного типу  "я на зум мітінгу терміново купи мені еппл сертифікатів"  :grin: Багато скаржаться.

І воно таке очевидне шо навіть незручно, типу useoffice865@gmail.com. Довбойоби шоб їм повилазило.

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
Спрошу тут. Народ, чем в салате можно заменить мойонез?
Салат из пекинки, кукурузы и мяса. Какой то йогурт, наверное, но какой именно?
Майонез люблю - но боюсь из за желудка. Сметана, кмк, вообще не пойдет в этот салат.
Злобная заинька

0 Користувачів і 6 Гостей дивляться цю тему.