Автор Тема: Короли и капуста. Официальный тред для флуда обо всем.

Offline Garfield

• Стать: Чоловіча
  • Nederland
а ще ж є категорія водіїв в Україні - водії Camry.
Невже гірше ніж тут водії всяких бусиків (будівельники, сантехніки і т.ін.)? Ті не тільки гонять як навіжені, ще й у планшеті щось длубають - на дорогу дивитися нема коли.
Homo homini felis est.

Offline Lilьka

• Стать: Жіноча
  • Львів
Крім того, сюрприз, називання  людини  з виразними рисами африканського походження  у зовнішності мавпочкою
Мені здається, що расизм - це щось зовсім інше.
Цитувати (виділене)
Раси́зм (фр. racisme, від race — рід, порода) — політична ідеологія, що стверджує вищість одних рас чи етносів над іншими та упередження й дискримінація, пов'язані з такою вірою[1]. Підставою для расизму є науково необґрунтовані політичні теорії, що виводять з біологічних особливостей людських рас (колір шкіри, структура та колір волосся, риси обличчя, будова тіла тощо) їхню нерівноцінність, обґрунтовують поділ на «вищі» раси (творців цивілізації) і «нижчі», не здатні до самостійного культурного прогресу[1][2].
В Україні немає підґрунтя для расизму. Оті всі "мавпочки" і т.ін. - результат поганого виховання. Для ксенофобії у нас причини, є, і це буде поглиблюватись. Зрештою, ідеальних людей не існує.
Цитувати (виділене)
Те, що ми, українці, зараз героїчно опираємося  путинській навалі, не робить нас ані святими, ані безгрішними
До чого тут війна, не зрозуміло.  :unknown:

Offline Выдра

• ___
Проблема у жінок-водіїв деяка невпевненість, а в чоловіків занадта самовпевненість.
Вот поэтому я и не женат.
Я выехала в первый раз, заглохла на механике на перекрестке, мне сразу начали гудеть, потом какой-то мужик открыл мою дверь, начал на меня орать и брызгать слюнями. Честно говоря, ну его в пень, это вождение, я уж лучше как-нибудь так. 

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
Жінки нерідко їздять занадто повільно.
І особливо полюбляють це робити в лівій полосі.  :)
Але зараз на сільських дорогах стикнулися з іншим явищем - жінки на велосипедах зі смартфонами. Лівою до вуха притискає, а правою за кермо тримається. І той велік зигзаги по дорозі виписує.  :facepalm:
Чоловіків отак не бачили. Мабуть встигають до поїздки переговорити.  :smilie5:
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Выдра

• ___
Але зараз на сільських дорогах стикнулися з іншим явищем - жінки на велосипедах
Кайф.

Online Ash

В Україні немає підґрунтя для расизму. Оті всі "мавпочки" і т.ін. - результат поганого виховання. Для ксенофобії у нас причини, є, і це буде поглиблюватись. Зрештою, ідеальних людей не існує.
Це дуже-дуже наївно, але на жаль, ти не розумієш це.
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Garfield

• Nederland
Лівою до вуха притискає, а правою за кермо тримається. І той велік зигзаги по дорозі виписує. 
Чоловіків отак не бачили.
Тут - скільки завгодно. І так, руль вони однією рукою не тримають,  бо вони його зовсім не тримають. :scare3:
Homo homini felis est.

Offline Lilьka

• Львів
Це дуже-дуже наївно, але на жаль, ти не розумієш це.
ОК, поясніть мені.
Тільки прошу вас спиратися на наукові дані або на результати соціологічних досліджень (якщо такі були в Україні).

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
Чому порівняння зовнішності з кішкою чи лисичкою це майже комплимент, а з мавпою - расизм?  :kos:
А, наприклад, порівняння з цапом це не расисзм. Чому ображаються - не ясно.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
А "свинособаки"- це расизм?  :scratch_one-s_head:
Це гибрідізацизм.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
но хуже реагируют на нестандартные ситуации
не надо создавать нестандартные ситуации

Offline Gabare

• Союзники Мазепы

Статистика только говорит, что женщины водят безопаснее и это чистая правда. Из моего опыта, водят менее агрессивно и чаще придерживаются правил, но хуже реагируют на нестандартные ситуации и реже уступают, когда у них преимущество.

А у нас один политик как-то раз сказал: «Женщины водят машину лучше, чем куры». И хотя он сказал правду (ведь лучше же), но с поста он слетел под аплодисменты как женщин, так и мужчин.
Omnia praetereunt.

Offline Rumor

Michele Mouton довольно сносно реагировала на ситуации. Для женщины,  конечно.

Offline Охтирка

Проблема у жінок-водіїв деяка невпевненість, а в чоловіків занадта самовпевненість.
Я выехала в первый раз, заглохла на механике на перекрестке, мне сразу начали гудеть, потом какой-то мужик открыл мою дверь, начал на меня орать и брызгать слюнями. Честно говоря, ну его в пень, это вождение, я уж лучше как-нибудь так. 
Настоятельно рекомендую коробку-автомат. Оно того стоит.

Offline Выдра

• ___
Настоятельно рекомендую коробку-автомат. Оно того стоит.
Да, я здесь на автомате переучивалась. Небо и земля.
К сожалению, придется опять водить.

Offline Smoke

не надо создавать нестандартные ситуации
Нестандартные ситуации бывают создаются сами. Например когда несколько машин одновременно подъезжают с разных сторон к равнозначному перекрестку и когда машина, которая должна пропустить остальных, их на самом деле блокирует.

А у нас один политик как-то раз сказал: «Женщины водят машину лучше, чем куры».
Слетел за сравнение с животными. Вполне заслуженно.

Второе - "лучше" слишком неоднозначное слово. Позволяет огромное количество трактовок.
А если что-то нужно объяснять, то ничего не нужно объяснять.

Offline Omela

• Global Moderator
  • Харьков
О, я також якось на початку (років 20 було) водіння на копійці на перехресті заглохла. Я тоді ще в блондинку крашена була (то ще видовище   :scare3:). А там з'їзд був на бокову і апендикс з магазинами. Я туди побігла, кажу "дядєчки, рятуйте, хоч з перехрестя мене витолкайте будь ласка!". Поржали, але віштовхали. Подивились, що сталося, допомогли завестись.

Offline Выдра

• ___
О, я також якось на початку водіння на копійці на перехресті заглохла. Я тоді ще в блондинку крашена була (то ще видовище   ). А там з'їзд був на бокову і апендикс з магазинами. Я туди побігла, кажу "дядєчки, рятуйте, хоч з перехрестя мене витолкайте будь ласка!". Поржали, але віштовхали. Подивились, що сталося, допомогли завестись.
Не, мне просто надо было перезавестись в тот раз.
Я один раз на Хюндай Герц (900 мл машинка) заехала в снег: пока бегала по делам, на парковке 10-15 см намело и все, насмерть. Проходящий мужик вытолкнул меня плечом.

Offline Lilьka

• Львів
Я хочу продовжити про расизм в Україні:
Цитувати (виділене)
З 1980-х років в нормативно-правових актах різних країн використовується термін «злочини на ґрунті ненависті». Він включає багато ознак в тому числі расову та етнічну. В українському кримінальному законодавстві такого поняття не існує. Натомість стаття 161 Кримінального кодексу карає дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі максимальною санкцією позбавленням волі на строк до трьох років. Якщо дії, поєднані з насильством, обманом чи погрозами – до п'яти років. Крім того, расова, етнічна чи релігійна ворожнеча завжди розглядаються судом як обтяжуюча обставина будь-якого злочину.

Offline Smoke

Michele Mouton довольно сносно реагировала на ситуации. Для женщины,  конечно.
Некоторые мужчины не умеют пользоваться логикой и опровергают статистику (слова чаще - реже) единичными примерами.
А если что-то нужно объяснять, то ничего не нужно объяснять.

Offline Lilьka

• Львів
І таки наполягаю на відповідь іншої сторони суперечки. Видри і Ash.

Offline Выдра

• ___
Я хочу продовжити про расизм в Україні:
Если в обществе есть представление о каких-то народах, как "лучших", о каких-то культурах, как "более развитых", и есть понятие, что "лучшие" имеют больше прав и меньше обязанностей (втч - право указывать "худшим" их место в "иерархии наций", как в данном примере - между животными и "настоящими" людьми), то такая ситуация называется для простоты расизм.
Если понятия расизм нет в списке преступлений (совершенных на почве расовой ненависти, например), это не значит, что таких преступлений нет. Это значит, что есть дыры в законодательстве.   

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
Бытовой расизм у нас есть. И про африканцев, и про азиатов, по моему, у нас всех полощут, кроме золотого милиарда. И обидные высказывания я слышу с детства. И недоверие к другим народностям тоже слышу.
Злобная заинька

Offline Lilьka

• Львів
то такая ситуация называется для простоты расизм.
Ця ситуація не називається "расизм". Я надала визначення расизму із Вікіпедії. Якщо в тебе є інші означення, прошу їх навести.
Цитувати (виділене)
Если в обществе есть представление о каких-то народах, как "лучших", о каких-то культурах, как "более развитых", и есть понятие, что "лучшие" имеют больше прав и меньше обязанностей
І де це є в українському суспільстві?
Ще раз наголошую: в українському суспільстві присутня ксенофобія, антисемітизм, релігійні міжконфесійні конфлікти. Це так.
Та расизму в цьому немає.

Offline BigSister

• Німеччина
ОК, поясніть мені.
Тільки прошу вас спиратися на наукові дані або на результати соціологічних досліджень
Питання дефініцій вирішується словниками.
Расизм - це ідеологія, світогляд. Думки знаходятся в голові, а назовні расизм проявляється через дискримінацію, образливі вирази ("мавпочки" та гірше) тощо.
Расизм - одна з форм ксенофобії. Ксенофобія можлива за будь-якою ознакою: етносом, релігією, статтю, гендером, сексуальною орієнтацією, рівнем освіти чи здоров'я...

Offline Lilьka

• Львів
Бытовой расизм у нас есть. И про африканцев, и про азиатов, по моему, у нас всех полощут, кроме золотого милиарда. И обидные высказывания я слышу с детства. И недоверие к другим народностям тоже слышу
То піди почитай означення расизму.

Offline Выдра

• ___
Ты хочешь сказать, что хрен слаще редьки, или что?
Напомню, что в исходном диалоге обсуждали австралийских аборигенов, и один говорящий сказал "я не расист, но", а другой следом провел анологию с утконосами.

Offline BigSister

• Німеччина
І де це є в українському суспільстві?
Ще раз наголошую: в українському суспільстві присутня ксенофобія, антисемітизм, релігійні міжконфесійні конфлікти. Це так.
Та расизму в цьому немає.
Антисемітизм - один з видів расизму.

Online Ash

Бытовой расизм у нас есть. И про африканцев, и про азиатов, по моему, у нас всех полощут, кроме золотого милиарда. И обидные высказывания я слышу с детства. И недоверие к другим народностям тоже слышу
То піди почитай означення расизму.

Почитай щось більше, ніж означення, і тоді поговорим.
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Lilьka

• Львів
Почитай щось більше, ніж означення, і тоді поговорим.
Дякую за пораду. Сподіваюсь, це в тебе не прояв расизму щодо мене, чи щось таке подібне  :crazy:

0 Користувачів і 9 Гостей дивляться цю тему.