Автор Тема: Короли и капуста. Официальный тред для флуда обо всем.

Offline fakir

А якщо розглядати свідомість як сукупність нейронів і їхню біохімічну та електричну активність?
І що це змінить в тому конструкті, що я навів ?
воно є матеріальне і його можна досліджувати
його можна відтворити у вигляді нейромережі
в майбутньому, звичайно, але не такому вже і далекому

Offline Minime

• Стать: Чоловіча
  • Австралия: au2ua
У нас через пару месяцев будет референдум.
Можно голосовать "да" и "нет".
На тему?
ХЗ подробно, если честно.

Что-то типа ответа на вопрос: "Нужно ли обо всем спрашивать разрешения у аборигенов?" (т.к. они first nation people, эта их земля и бла-бла-бла...)
О чем спрашивать? Можно ли копать, строить, сеять и т.д.
По предварительным данным больше всего "да" будет в нашем штате. Потому, что у нас аборигенов живет меньше всего  :sneaky:

Родственник ставит ветряные электро-станции.
Говорит, они уже должны нанимать аборигена, чтобы они случайно своими мельницами ничего не нарушили-оскорбили. Сидит на стульчике на хорошей почасовой зарплате и наблюдает...  :smilie5:

Дело не в том я за или против аборигенов. Дело в том, что их представлять будет всякое жулье, такой же аборигенности как я или вы...

Я вам уже рассказывал, как моего знакомого фин. аудитора (ревизора) аборигенской общины, лидер общины ("не знаю абориген или нет, но смуглый") обещал всем племенем усыновить (и его семью, с кучей плюшек и льгот) если он закроет глаза на махинации этого лидера.

Он отказался. "Лидер общины" посоветовал "watch you back" ("следи за спиной" чтобы туда бумеранг не воткнулся... :scare3:)
"Не забыть бы нам всё, не простить бы и не потерять". В. Высоцкий

Offline Solmir

• Киев
Что-то типа ответа на вопрос: "Нужно ли обо всем спрашивать разрешения у аборигенов?" (т.к. они first nation people, эта их земля и бла-бла-бла...)
О чем спрашивать? Можно ли копать, строить, сеять и т.д.
Думаю, это полумера. Утконосы были раньше аборигенов. Почему не спрашивать и их разрешения? А аборигены имеют разрешение утконосов на проживание на материке? Что за унижение тех, кто не примат?
И т.д. и т.п.

Offline Выдра

• ___
Приравнивать людей к животным по национальному признаку - ну такое.
Так же как и говорить, "я не расист, но".
Простите, не нашла кнопку "забанить".

Offline Rumor

ХЗ подробно, если честно.
Как говорила моя мама, ныне фашистских взглядов: "неважно как ты стал богатым, дети тебя еще будут презирать, а внуки простят".

Offline Leo_need

• Україна, м.Київ
Я казав, що бог не може бути матеріальним.
А якщо дискутувати на тему чи може нейромережа в щось вірити, можливо це буде весело, але надто далеко від реального життя. А от віруючі люди в житті є )))

Offline SergJant

Придираешься к Solmir(у) по половому признаку?  :acute:

Offline fakir

Я казав, що бог не може бути матеріальним.
А якщо дискутувати на тему чи може нейромережа в щось вірити, можливо це буде весело, але надто далеко від реального життя. А от віруючі люди в житті є )))
віра - це процес мислення, він матеріальний, можна навіть глянуть на функціональному томографі, результат віри -специфічним чином упорядковані біологічні та хімічні структури в мозку, теж в наявності
чи можна це змоделювати? судячи з тенденцій розвитку нейромереж - однозначно так, і є підозра, що ще за нашого життя

Cпойлер
це як сперечатись чи матеріальна комп'ютерна програма, транзистори пам'яті - так, процесор - так, картинка на екрані - є, але чи матеріальна програма? :sarcastic:

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
Три источника бытия. Энергия, материя, информация.
И всё может переходить из одной формы в другую.

Offline Аля

• Стать: Жіноча
  • Київ. Місто мрій.
Була сьогодні в вайкікі - там дивовижні ціни. Джинси купила, як треба, за 400 грн. Халат махровий, довгий, щільний - 600.  вибір жилетів біля 1000 грн.

Нью беланс також здивував - але вже неприємно цінами та вибором.
Злобная заинька

Offline Lilьka

• Львів
Не розумію, чому ти через гуморну фразу звинувачуєш людину у расизмі. Можливо, Солмір невдало пошуткував, та в твоїх постах я бачу цю тенденцію. Можливо, в тебе в Канаді існує страшний расизм, про який ми можемо й не знати. Який расизм може бути в Україні? Звідки б він взявся? Ксенофобію я не заперечую, звичайно, вона є. І може набирати обертів. Та расизм - це геть інше. І не закидай нам цього, прошу.

Offline Ash

Не розумію, чому ти через гуморну фразу звинувачуєш людину у расизмі. Можливо, Солмір невдало пошуткував, та в твоїх постах я бачу цю тенденцію. Можливо, в тебе в Канаді існує страшний расизм, про який ми можемо й не знати. Який расизм може бути в Україні? Звідки б він взявся? Ксенофобію я не заперечую, звичайно, вона є. І може набирати обертів. Та расизм - це геть інше. І не закидай нам цього, прошу.

В Україні є расисти, навіть якщо ти про них не знаєш. Більше того, є  цілком свідомі расисти ( я зараз не натякаю, що Solmir до них належить, у жодному разі). Звісно, що оцих свідомих дуже мало. Якщо треба підтверджень, загугли, наприклад,  такий гурт, як "Сокира Перуна". Заперечувати  саму наявність расистів у Україні , то дуже наївно та нерозважливо як на мене.
 Крім того, сюрприз, називання  людини  з виразними рисами африканського походження  у зовнішності мавпочкою( за  своє життя я ставала свідком цього неймовірну кількість разів. У дуже різних верствах населення.) це теж расизм. Побутовий.  Як би це не було неприємно.
 Те, що ми, українці, зараз героїчно опираємося  путинській навалі, не робить нас ані святими, ані безгрішними. Расизм це не щось химерне та притамане тільки комусь іншому, це те, що є усюди. Як і інші дуже погані речі, які існують у світі.
« Останнє редагування: Вересень 14, 2023, 21:02:20 від Ash »
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
Чому порівняння зовнішності з кішкою чи лисичкою це майже комплимент, а з мавпою - расизм?  :kos:
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline fvk

• Иркутск
Чому порівняння зовнішності з кішкою чи лисичкою це майже комплимент, а з мавпою - расизм?  :kos:
Исторически сложилось. Банан - это просто банан, но так уж получилось, что и он может быть расистским оскорблением.
Где же ты, Гаага, с кем теперь гуляешь...

Online Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
це ж через расизм білі не хочуть житі в Дені чи Комптоні, або навіть гуляти там, навіть вдень?
I always tell the truth. Even when I lie.

Online Teagan

Це наче так очевидно. Тому що людина еволюціонувала від мавпи. Ну і взагалі важливий контекст. Називати темношкіру людину мавпою - це натяк на "нижчу" ступінь еволюції.
Називати жінку за кермом "мавпою з гранатою" - мізогінія.
Називати хуйло "мавпою з гранатою" - русофобія але водночас коректне і влучне порівняння.

Offline Garfield

• Nederland
Чому порівняння зовнішності з кішкою чи лисичкою це майже комплимент
Тільки не в виразі "кішка драна"... :crazy:
Був колись текст щодо того, як араби не розуміють як це порівняння жінки з кобилою може бути образою. :f1:
Homo homini felis est.

Online Teagan

От я доречі теж не розумію чому в нас закріпилось "кобила" як шось образливе. Коні дуже красиві.
Та й взагалі це якщо не згадувати що саме в нашому причорномор'ї коней вперше приручили й одомашнили, то має бути більше позитиву й поваги.

Offline Garfield

• Nederland
нашому причорномор'ї коней вперше приручили й одомашнили
Це було в другий раз. Була зникла культура, де коней не тільки одомашнили але й до роботи приставили. Але це було втрачене. Сучасні свійські коні генетично до них не мають відношення (тільки дикі коні Пржевальського).

До речі про естетику арабів щодо коней - просто згадайте, що таке арабські скакуни - і все стає ясно.  :)
Homo homini felis est.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
А "свинособаки"- це расизм?  :scratch_one-s_head:
Бо тоді українці таки свідомі расисти. :pardon:

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
Ну таке. Ми з чоловіком багато мандрували по різних країнах автомобілем. Якщо бачиш на дорозі авто, яке поводить себе дивно і непередбачувано, 99%, що за його кермом жінка.  :smilie5:

Offline jeckie

• Ірпінь, Донецьк
Ну таке. Ми з чоловіком багато мандрували по різних країнах автомобілем. Якщо бачиш на дорозі авто, яке поводить себе дивно і непередбачувано, 99%, що за його кермом жінка.  :smilie5:
Ні, це явище яке називається confirmation bias. Бо гравітація статистика, хоча і безсердечна сука, але це спростовує.

Offline Охтирка

Ні, це явище яке називається confirmation bias. Бо гравітація статистика, хоча і безсердечна сука, але це спростовує.
Статистика фіксує кількість зареєстрованих випадків. Як я зрозуміла, тут більше йдеться про те, коли на дорогах "чудять".  Дослідити і зробити висновки щодо того, хто більше чудить важко. Я бачу і тих і інших, і сама часом.

Offline Rumor

Немцы делали исследование вроде. Женщины слегка чаще делают мелкие ошибки, мужчины чаще тяжёлые. Любая статистика естественно осложнена тем, какой опыт в среднем по палате у мужчин и женщин.

Offline Mike123

З того моменту як у водіїв з'явилися смартфони, з великою ймовірністю, якщо хтось їде як довбень, то у нього або в руках телефон, або він розмовляє по телефону через авто. Жінки нерідко їздять занадто повільно.

Online Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
у вас у всіх biased opinion, бо ви жінки/чоловіки/з досвідом водіння/без нього/з авто та без :lol2:

Offline Выдра

• ___
В КЗ делали два исследования в страховых компаниях, женщины лучше водят, меньше дтп.
Даже ролики по этому поводу сняли.

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
Проблема у жінок-водіїв деяка невпевненість, а в чоловіків занадта самовпевненість.
Хоча з цієї точки зору, я жінка- водій.
Тю, ля, а шо?

Offline Smoke

Ну таке. Ми з чоловіком багато мандрували по різних країнах автомобілем. Якщо бачиш на дорозі авто, яке поводить себе дивно і непередбачувано, 99%, що за його кермом жінка. 
Якісний тролінг  :yes:

В КЗ делали два исследования в страховых компаниях, женщины лучше водят, меньше дтп.
Даже ролики по этому поводу сняли.
Статистика только говорит, что женщины водят безопаснее и это чистая правда. Из моего опыта, водят менее агрессивно и чаще придерживаются правил, но хуже реагируют на нестандартные ситуации и реже уступают, когда у них преимущество.
А если что-то нужно объяснять, то ничего не нужно объяснять.

Online Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
а ще ж є категорія водіїв в Україні - водії Camry.

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.