Автор Тема: Короли и капуста. Официальный тред для флуда обо всем.

Offline marplik

• Стать: Жіноча
  • Шалена бджілка
ЛегИтимно!

Offline bobr.dobr

Вот вам мои образчики.
Докторе, зір у мене добрий, я просто читати не вмію.©
Насправді літери досить чітко відрізняються одна від одної, а це головне. Але з моїм знанням англійської прочитав лише "file to Susan" (і взагалі прописні англійські літери я бачив хіба у шкільного завуча  в кабінеті на плакаті)

Offline Ash

Запись из того периода, когда работы было много, поэтому сделана в спешке, а не максимально красиво( ну, насколько я могу красиво))
Тю, и чито тут некрасивого?
Хотел свой школьный почерк показать - да неохота потерять вас всех. Привык уже.
Гы, надо найти мой школьный)) Но это сложно).
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Otrawa

Мейдей, да скажи уже им усем, что ты их потроллила, это кардиограмма.

Offline Выдра

• ___

Offline Выдра

• ___
Завтра покажу).
На мой похож.
Cпойлер

Offline Ash

Завтра покажу).
На мой похож.
Cпойлер
Алаверды), кусок моего  конспекта на лекции в универе на немецком).
Одесса-это Украина.
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline marplik

• Шалена бджілка
Цитувати (виділене)
https://www.facebook.com/profile.php?id=100014997164625
В каждом поколении, нудит пасхальная Агада, человек должен почувствовать себя вышедшим из Египта.
Ладно, по сюжету там потом расступилось море. Море всегда расступается — в этом природа моря. Но тех, кто вышел в ту ночь из Египта, вырвался из медвежьих фараоновых объятий, узрел-таки чудо, прошел по мокрому дну, наелся ила, дошел до суши — что их ждало? Скитания, голод, пустыня, отчаяние, страх. Жили в дороге сорок лет, роптали, ругались между собой, страдали, в итоге умерли все. И вот сижу я, маленький винтик больших событий, чертова единичка на бесконечном господнем счетчике, и думаю — ёлки, чему мы учим детей?
Вышедшим из Египта. Вышедшим из Египта. Вышедшим, а не дошедшим. Тем, кто все потерял. Тем, кто все потерял. Твою мать. В смысле, даже мать потерял. Корни, смысл, причинно-следственные связи. Старая Агада у нас не дура — дура не прожила бы столько лет.
В каждом поколении есть скитания, голод, пустыня, отчаянье, страх. В каждом поколении смерть в лице фараона борется с бессмертием в лице Всевышнего. Кажется, мы учим детей, что без этой борьбы не будет того, что стоит между ними: нас.
Мы — та прибавочная стоимость, которая возникает в процессе непрерывного исхода. Всевышний тот еще юморист, но его нельзя назвать непоследовательным. Он изобрел железно работающий способ извлекать из человечества человечность: беги из дома, ни хрена не успев собраться, останься жив исключительно чудом, пройди насквозь соленую воду, лечи болезни песком, потеряй опору, ищи её всю оставшуюся жизнь, воспитай детей для Святой Земли и умри человеком. Повторить. Повторить. Повторить.
Выход из рабства, жар пустыни, близорукость, температура, боли в сердце, рецепт просрочен, смех за чаем, звонок телефона, кровь на пальце, осколки чашки и чем отличается эта ночь от других ночей? Ничем, ничем, ничем, ничем, ничем.
А хорошо ведь сказано, да? Не знала, куда разместить, поэтому пусть будет здесь.

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
У нас сильно упали зарядные станции в цене. Как думаете, имеет смысл покупать на лето?
Злобная заинька

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
На наступну зиму.
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
Bayer інвестує €60 млн у виробництво насіння в Україні

Німецький фармацевтичний та агрохімічний концерн Bayer AG оголосив про інвестиції в розмірі €60 млн з 2023 р. в свій завод з виробництва насіння кукурудзи в Почуйках на Житомирщині. Ці інвестиції включають нову сушарку для насіння, найсучасніше сільськогосподарське польове обладнання, складські приміщення та будівництво двох бомбосховищ для працівників.

«Ми з Україною. «Байєр» активно працює в Україні протягом багатьох років і відданий країні, її людям і фермерським громадам. Ми зробимо свій внесок у підтримку плану відбудови України та захист продовольчої безпеки для регіону та світу», — сказав керівник відділу зв’язків з громадськістю, науки та сталого розвитку Bayer Матіас Бернінгер.

Перед війною компанія зробила значні інвестиції у розмірі близько 200 мільйонів євро, щоб налагодити виробництво насіння кукурудзи через мережу кваліфікованих українських фермерів і завод з переробки насіння в Почуйках. Завод був урочисто відкритий у 2018 році, на ньому працює близько 100 співробітників і близько 250-300 сезонних працівників. Bayer зі своїм заводом є одним із найбільших інвесторів у регіоні. Завод забезпечує близько 25% податкових надходжень бюджету місцевої громади.

@OstanniyCapitalist
Злобная заинька

Offline RedCat

Oleg Soloviov
2 год  ·
Скоро ж Пасха. Не зміг залишитись осторонь. Тому у мене для вас ексклюзивно-пасхальна сирно-цукеркова колекція. Всі цукерки в ній, незалежно від начинки, будуть у формі яйця. Покриття традиційне — чорним та білим шоколадом.
Ця колекція особлива. Фішка  у тому, що цукеркові яйця можна розписати. Шоколад для розпису додається до замовлення. Сподіваюсь що пензлик ви у себе знайдете)
Тільки чесно, хто малював шоколадом? От скажіть, що то якась магія!
Технологія проста. Можна розписувати пензликами, а можна і з зіп пакетів. Грієте колети шоколаду в зіп пакетах у мікрохвильовці. Спочатку по 20, потім по 10 секунд і менше, до стану текучості. Потім відрізаєте ножицями куточок зіп пакету, щоб була тонюююсінька дірочка. Далі вмикаєте творчість і розмальовуєте струмочком шоколаду крашенку.
Задоволення для всієї сім’ї, особливо для дітей! Можливо це стане щорічною традицією.
Зіп пакети з шоколадом йдуть разом з замовленнями.
Ця колекція буде в наявності до Пасхи і в пасхальний тиждень. Тільки обов’язково при замовленні повідомляйте, що вам потрібна пасхальна колекція.
Крім того, об’являю КОНКУРС на найкраще РОЗМАЛЬОВАНІ ЦУКЕРКОВІ КРАШЕНКИ!!!
Фото росписаних вами цукеркових крашенок можна кидати під цїм постом.
Три переможця отримають по коробці моїх цукерок (12 штук). Переможці обираються по кількості вподобайок під вашими фото. Межевий термін голосування 20 квітня. Тоді і оголошу переможців.
Величезне прохання. НЕ ЗАТЯГУЙТЕ З ЗАМОВЛЕННЯМИ!!!
Хоча буде як завжди)))
Ваш сирний шоколадоманіак Oleh Soloviov, продавець щастя в коробках.
ПІДВІСИ для ЗСУ і ВОЛОНТЕРІВ як ніколи доречні!

https://cheesesweets.com.ua/?fbclid=IwAR2xMK2jam7ypsVCYEesFEEealIEQndddR9DyW_w4hHYEwsf8goqFfT6HY8

Online Фрейя

• Hero Member
"Я втомився - я йду"

Цитувати (виділене)
Михайло Поплавський напередодні тридцятиріччя на посаді ректора Університету культури вирішив піти з посади. Він заявив, що готовий бути головою Вченої ради, а свої повноваження передасть молодому наступнику.

Offline RedCat

цікаво, як будуть наступника обирати?

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
А хіба не Виннік? Начебто колись в них з Поплавським щось було. В хорошому сенсі (ну як в хорошому - якась колобарація)  :smilie5:
Чи плутаю?
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Охтирка

А хіба не Виннік? Начебто колись в них з Поплавським щось було. В хорошому сенсі (ну як в хорошому - якась колобарація)  :smilie5:
Чи плутаю?
Вінник десь пропав. Де - секретний секрет. Думаю, що в Німеччині.

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
Мінкульт звернувся до YouTube через падіння трафіку телемарафону, розповів міністр культури та інформполітики Олександр Ткаченко в інтервʼю LIGA.net. Це стосується також інших каналів, зокрема 24 каналу.  :sarcastic:

Окрім звернення до YouTube через певне зменшення трафіку багатьох ресурсів, які беруть участь в телемарафоні, Мінкульт також мав зустріч з Meta 13 квітня. Її тема – блокування Facebook-сторінок українців, які розповідають про війну, чи інформаційних ресурсів.

"Якщо мова йде про санкційну політику стосовно росіян, чи ресурсів на кшталт Страна, ми також звертаємося. Але вони періодично народжуються заново, і тут потрібно постійно це відслідковувати, будемо на це звертати увагу", – розповів Ткаченко.

За словами міністра, під час війни на YouTube налагоджена система швидкої реакції. Сервіс взяв в опрацювання повідомлення і перевіряє, що сталося. Вже є поновлення звичного трафіку на YouTube-каналі цих ресурсів.
Злобная заинька

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
Шо та я немного фигею. Вынуждена много готовить: каши разнообразные, выпечка творожная, кисели и желе - и везде, практически везде я уменьшаю сахар в два раза.
Нафига его столько добавлять???
Злобная заинька

Offline Teagan

Вынуждена много готовить: каши разнообразные, выпечка творожная, кисели и желе - и везде, практически везде я уменьшаю сахар в два раза.
ТБД. В мене був період коли я пекла постійно кексики-бісквіти і цукор додавала не скільки по рецепту, а в кілька разів менше, лише шоб яйця взбились. І було смачно.

Я розумію коли в массмаркетовську випічку додають купу цукру, шоб типу смачно, бо там все інше несмачне, але коли робиш домашнє, зі справжнім маслом і тд, нахіба той цукор.

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
ТБД. В мене був період коли я пекла постійно кексики-бісквіти і цукор додавала не скільки по рецепту, а в кілька разів менше, лише шоб яйця взбились. І було смачно.
О. А то вже не знаю, що й думати.

Ще дуже дивують різні поради від виробників і в самих рецептів з желатином. То його просто розчинити в холодному, а потім трохи нагріти з основою, то кип'ятити, то нізащо не кіп'ятити, бо тожі втратить свої властивості.
Злобная заинька

Offline May Day

• Hero Member
  • USA - Україна
Шо та я немного фигею. Вынуждена много готовить: каши разнообразные, выпечка творожная, кисели и желе - и везде, практически везде я уменьшаю сахар в два раза.
Рецепты отечественные или переводные? Я с таким столкнулась когда осваивала некоторые американские рецепты, маффины-брауниз и т.д. Сахар приходилось резать в два раза, а то и в три, потому что немыслимо много.
The best is yet to come.

Offline Ash

Кроме всего перечисленного ниже, сахар ( в определенных количествах) это консервант.
Одесса-это Украина.

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
Рецепты отечественные или переводные?
Да наши, на украинском. Правда на русском та же ботва.
Злобная заинька

Offline Otrawa

Кроме всего перечисленного ниже, сахар ( в определенных количествах) это консервант.
В американских рецептах сахара так много, что минимум в два раза приходится уменьшать. НО есть такие рецепты, где без потери/изменения качества уменьшить не получится. Потому что сахар это не только сладость. Например, в выпечке он является строительным материалом, который образует каркасную сетку изделия.
В кремах, пуддингах и тому подобных штуках, где нужна тепловая обработка, сахар может выполнять функцию загустителя, консерванта, или работать похожим образом как в случае с выпечкой.
Проще сахар урезать в кремах и Ко, которые не проходят тепловую обработку. Но и там есть моменты, которые нужно будет учитывать, изменяя рецепт.

Offline Kivi

Не знаю, куда лучше.
Пусть тут будет :smilie1:
https://twitter.com/pepel_klaasa/status/1647302310622642177
Сдаётся мне, Тотошка, что это не Канзас (с).

Offline Выдра

• ___
Проще сахар урезать в кремах и Ко, которые не проходят тепловую обработку. Но и там есть моменты, которые нужно будет учитывать, изменяя рецепт.
Я готовила рождественский фруктовый пирог, который надо три месяца томить и поливать алкоголем. Урезала сахар в три раза и масло в четыре.
Получилось полное говно.
Ещё и подгорело.
Лучше б эти сухофрукты и орехи я б просто так съела.

Offline Лиса_Алиса

А ми ходили святити їдло.
Черга в нашу капличку на освячення якихось небачених розмірів. Чим це пояснити - не знаю. Святить Отче кожні 15-20 хвилин. Зазвичай, якщо не встигли поміститися навколо каплички на освячення, то ідемо на наступне. Зараз стояли в черзі більше години. І це ще нам пощастило, бо за нами вистроїлося більше людей, ніж перед нами.  :wacko3:
Капличка УПЦ КП.

Offline Охтирка

Збільшена кількість цукру в рецептах це частково наслідок часів моди на знежирене все. Різали кількість жиру, а смак компенсували кількістю цукру, а на виробництвах ще додавали посилювачі смаку, збільшували кількість розпушувачів і т. д.
Я колись по моді в це гралася, але з часом зрозуміла, що якщо уж десерт, то хай буде нормальний, а не льогонькій тортік, в якому калорії приблизно ті самі, а смак -- рослинні вершки, желатин та бісквіт-подошва.

Offline Охтирка

А ми ходили святити їдло.
Черга в нашу капличку на освячення якихось небачених розмірів. Чим це пояснити - не знаю. Святить Отче кожні 15-20 хвилин. Зазвичай, якщо не встигли поміститися навколо каплички на освячення, то ідемо на наступне. Зараз стояли в черзі більше години. І це ще нам пощастило, бо за нами вистроїлося більше людей, ніж перед нами.  :wacko3:
Капличка УПЦ КП.
Вночі служби не було, тому прийшли всі, які ходили раніше вночі.

Offline Teagan

Я колись по моді в це гралася, але з часом зрозуміла, що якщо уж десерт, то хай буде нормальний, а не льогонькій тортік, в якому калорії приблизно ті самі, а смак -- рослинні вершки, желатин та бісквіт-подошва.
Вже наче в широких масах вирішили що жири (нормальні, не трансжири) менш шкідливі ніж цукор, а деякі навіть корисні. Я коли печу (рідко) то цукор урізаю, а вершкове масло - ніколи. Хоча загалом десерт це десерт, воно не корисне і калорійне апріорі, до чого ці танці з бубнами.
Якшо не можна торт-крем, то вже краще їсти просто ягоди, фрукти, горіхи, маскарпоне, і не витрачати час на незрозуміло що с заміннимками. Чіа залить фруктовим смузі, якщо хочеться трохи задовбатися.

0 Користувачів і 11 Гостей дивляться цю тему.