Автор Тема: Короли и капуста. Тред для разговоров обо всем. Часть І
 

Offline Daisy

  • *****
  • Повідомлень: 3023
  • Karma: 527
  • Стать: Жіноча
Cпойлер
Я раніше в борщ для кислинки додавала лимонний сік, а тут спробувала із лайма і набагато краще смакує. Один лайм на велику каструлю але ти мабуть вариш маленьку. Коти таке не їдять.
[/spoiler]

А томат нащо?

Якщо помідори з городу то борщ мені смакує, а з парникових не те. Вживаю томатну пасту і ще підкисляю бо так борщ буде солодким.

Offline Eney

  • *****
  • Повідомлень: 37113
  • Karma: 24505
  • Стать: Чоловіча
На всіх Старини не хватить.
Земля наша багата й люди роботящі. Ти думаєш, в нас такий Старина один? :smile4:
На жаль, так.  :(

Offline Кіндрат Калистратович

  • Hero Member
  • ******
  • Повідомлень: 38699
  • Karma: 23439
  • Стать: Чоловіча
А я как не люблю Cпойлер варить надо!

Я и есть не люблю, и помню, как мои чешские туристы говаривали: велико искусство - навалить в одну кастрУлю столько всего и считать, что это вкусно.
И еще чехи известны тем, что у них супы "пустые", как и принято в Европе. :sneaky:


Говорят, чехи, готовят гуляш. А он, в свою очередь, густой суп. :unknown:

Offline Daisy

  • *****
  • Повідомлень: 3023
  • Karma: 527
  • Стать: Жіноча
Я раніше в борщ для кислинки додавала лимонний сік, а тут спробувала із лайма і набагато краще смакує. Один лайм на велику каструлю але ти мабуть вариш маленьку. Коти таке не їдять.
А я помню, как меня на фэре чуть в асфальт не вбили, когда я сказала, что лимон давлю в борщ. Моя украинская свекровь всегда добавляла лимонную кислоту, а у меня лимоны во дворе растут - и низзя? Фигвам.

Це мені моя мама порадила замість лимона вживати лайм і в дійсності так мені більше подобається. Думаю великої різниці в кислоті нема але є в запаху. Лимон дає запах, а лайм -ні. Хто б подумав бо лайм такий пахучий.

Offline Milena

  • *****
  • Повідомлень: 8473
  • Karma: 3367
Якщо помідори з городу то борщ мені смакує, а з парникових не те. Вживаю томатну пасту і ще підкисляю бо так борщ буде солодким.

А я свої овочеві супи (без буряка!!!) зараз підкислюю квашеними помідорами.

Online Omela

  • Global Moderator
  • *****
  • Повідомлень: 6974
  • Karma: 3875
  • Стать: Жіноча
  • Харьков
У меня родственница добавляет в борщ лимонную кислоту (или сок лимона), довольно вкусно получается. И мама с бабушкой ее так делают.  :smilie5:

Offline Кіндрат Калистратович

  • Hero Member
  • ******
  • Повідомлень: 38699
  • Karma: 23439
  • Стать: Чоловіча
Лимон дає запах, а лайм -ні. Хто б подумав бо лайм такий пахучий.
Удивительно. Но пробовать не буду. Я потом мохито не смогу.

Offline Daisy

  • *****
  • Повідомлень: 3023
  • Karma: 527
  • Стать: Жіноча
Даешь борщесрач?
Не.
Не взлетит.



Мій любий нещодавно сказав, що борщ слов'янського походження.   :obm:

Offline Milena

  • *****
  • Повідомлень: 8473
  • Karma: 3367
Говорят, чехи, готовят гуляш. А он, в свою очередь, густой суп.

Знаю про венгерский гуляш, а у чехов -" вепршо-кнедло-зело" = свинина- кнедлики-капуста, а их главный суп - чочкова полевка = суп из чечевицы, без мяса.

Offline Тинатин

  • *****
  • Повідомлень: 3221
  • Karma: 4342
  • Стать: Жіноча
Якщо помідори з городу то борщ мені смакує, а з парникових не те. Вживаю томатну пасту і ще підкисляю бо так борщ буде солодким.
:plusone:
А в Великих Сорочинцах хозяйка гостиницы кормила домашним борщом, в который она добавляла свекольный квас. Очень вкусно!

Offline marplik

  • *****
  • Повідомлень: 9179
  • Karma: 8376
  • Стать: Жіноча
  • Шалена бджілка
У меня борщ получается сладкий - свекла сладкая, а я люблю, когда её много, морковка, лук, а я ещё в зажарку ложечку сахара добавляю (опять же, по заветам моей харьковской свекрови), с просто помидорами не люблю, а в пасте тоже есть сахар. Получается десерт, а не пееервое. Надо сбалансировать эту сладость.

Offline Даяна

  • Hero Member
  • ******
  • Повідомлень: 10990
  • Karma: 5799
  • Стать: Жіноча
  • Дніпро
Вживаю томатну пасту і ще підкисляю бо так борщ буде солодким.
Ясно, я тікі томат.
Як заміж вийшла і переїхала від батьків один раз зварила с томатом із пакету. Добре, що чоловік все їсть. Я вилити хотіла одразу, а він зупинив.
Нарешті МВФ перетерли із Кабміном
В Борисполі сідає два борта із кокаїном

Offline Daisy

  • *****
  • Повідомлень: 3023
  • Karma: 527
  • Стать: Жіноча
Лимон дає запах, а лайм -ні. Хто б подумав бо лайм такий пахучий.
Удивительно. Но пробовать не буду. Я потом мохито не смогу.

Хаха :good: Ні, це зовсім інше. Мені і лимон в борщі не дуже із-за запаху, а от лайм того запаху не дає. Але мій улюблений борщ літній коли все молоденьке, з городу і смачнючі помідори.

Offline Ксеня

  • Global Moderator
  • *****
  • Повідомлень: 16164
  • Karma: 15494
  • Стать: Жіноча
  • Одеса
Объясните мне принципиальную разницу между лимонной кислотой и соком свежего лимона. Плиз.

Я, честно говоря, не понимаю, что и лимонной кислоте делать в борще  :f1: Поэтому ты права, разницы никакой  :smilie5:

Cпойлер
Присоединяйтесь  :smilie5:
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Даяна

  • Hero Member
  • ******
  • Повідомлень: 10990
  • Karma: 5799
  • Стать: Жіноча
  • Дніпро
Буряк не зажариваю. У нас никто не зажаривал.
А бабушка как-то старым салом "заталкивала". Борщ у нее вкусный был, а как варила - уже не у кого спросить.

А есть еще капустняяяяяк  :i_am_so_happy:
Нарешті МВФ перетерли із Кабміном
В Борисполі сідає два борта із кокаїном

Offline Гелла

  • *****
  • Повідомлень: 35232
  • Karma: 12354
  • Стать: Жіноча
  • едкое вещество
Так в конце сало с зеленью и чесноком растолочь в кашу и в борщ.

Offline Daisy

  • *****
  • Повідомлень: 3023
  • Karma: 527
  • Стать: Жіноча
а я ещё в зажарку ложечку сахара добавляю

А моя мама додає ложку борошна.

Offline Ксанка

  • *****
  • Повідомлень: 8473
  • Karma: 2224
  • Стать: Жіноча
  • Одесса
Вживаю томатну пасту
Я теж.
Так! я буду крізь сльози сміятись,
Серед лиха співати пісні,
Без надії таки сподіватись,
Буду жити! Геть думи сумні!

Offline Daisy

  • *****
  • Повідомлень: 3023
  • Karma: 527
  • Стать: Жіноча
Вживаю томатну пасту і ще підкисляю бо так борщ буде солодким.
Ясно, я тікі томат.
Як заміж вийшла і переїхала від батьків один раз зварила с томатом із пакету. Добре, що чоловік все їсть. Я вилити хотіла одразу, а він зупинив.

Чоловік у тебе добрий. Я його постійно згадую коли роблю млинці.  :smilie5:

Offline Ксанка

  • *****
  • Повідомлень: 8473
  • Karma: 2224
  • Стать: Жіноча
  • Одесса
Я, честно говоря, не понимаю, что и лимонной кислоте делать в борще
:yes:
Так! я буду крізь сльози сміятись,
Серед лиха співати пісні,
Без надії таки сподіватись,
Буду жити! Геть думи сумні!

Offline Daisy

  • *****
  • Повідомлень: 3023
  • Karma: 527
  • Стать: Жіноча
В оксфордському словнику написано, що в Україні є більше 40 (чи 45) видів борщу як ніде інше.

Offline Eney

  • *****
  • Повідомлень: 37113
  • Karma: 24505
  • Стать: Чоловіча
А ми якусь фігню в банках привозимо з села (його там усі "борщове" називають). От з нього дружина того борща й варить.

Offline Eney

  • *****
  • Повідомлень: 37113
  • Karma: 24505
  • Стать: Чоловіча
В оксфордському словнику написано, що в Україні є більше 40 (чи 45) видів борщу як ніде інше.
Не знаю, що там у них в оксхвордах пишуть, але в нас у області 64 видів. І всі я їв.
Ну майже всі. 
« Останнє редагування: Лютий 15, 2017, 19:01:56 від Eney »

Offline Кіндрат Калистратович

  • Hero Member
  • ******
  • Повідомлень: 38699
  • Karma: 23439
  • Стать: Чоловіча
В оксфордському словнику написано, що в Україні є більше 40 (чи 45) видів борщу як ніде інше.
Не знаю, що там у них в оксхвордах пишуть, але в нас у області 64 виду. І всі я їв.
На майже всі. 
І з бичками?

Offline Сушка з маком

  • *****
  • Повідомлень: 6585
  • Karma: 3416
  • Стать: Жіноча
  • непозбувна бентега
И еще чехи известны тем, что у них супы "пустые", как и принято в Европе.  :sneaky:
На обед один пустой суп - и всё?  :cray:

А борщ с лимоном аж любопытно стало попробовать. Это и томат, и лимон, всё вместе кладут?

Offline Аля

  • *****
  • Повідомлень: 26537
  • Karma: 5593
  • Стать: Жіноча
  • Київ. Місто мрій.
У нас по мотивам борща. Без капусты и томатов, много мяса, фасоль, буряк, иногда грибы, лук, лаврушка, морковка, толченая разваристая картошка. вкусно. )) все делается 2 часа в мульте.
Злобная заинька

Offline Eney

  • *****
  • Повідомлень: 37113
  • Karma: 24505
  • Стать: Чоловіча
В оксфордському словнику написано, що в Україні є більше 40 (чи 45) видів борщу як ніде інше.
Не знаю, що там у них в оксхвордах пишуть, але в нас у області 64 виду. І всі я їв.
На майже всі. 
І з бичками?
Ну а чого, це звичайний пісний борщ.

Offline Даяна

  • Hero Member
  • ******
  • Повідомлень: 10990
  • Karma: 5799
  • Стать: Жіноча
  • Дніпро
Единственное, что я не делаю в капустняке, не расталкиваю картошку, оставляю кусочками
Нарешті МВФ перетерли із Кабміном
В Борисполі сідає два борта із кокаїном

Offline Аля

  • *****
  • Повідомлень: 26537
  • Karma: 5593
  • Стать: Жіноча
  • Київ. Місто мрій.
Начиталась про лимон - теперь хочу солянку. ))
Злобная заинька

Online Omela

  • Global Moderator
  • *****
  • Повідомлень: 6974
  • Karma: 3875
  • Стать: Жіноча
  • Харьков
А борщ с лимоном аж любопытно стало попробовать. Это и томат, и лимон, всё вместе кладут?
Емнип, лимон если с помидорами. С томатной пастой не уверена.

0 Користувачів і 42 Гостей дивляться цю тему.