Автор Тема: За Ж и М. Всё вокруг.

Offline jeckie

• Стать: Жіноча
  • Ірпінь, Донецьк
Re: За Ж и М. Всё вокруг.
« Reply #4200 : Травень 24, 2023, 00:00:33 »
особливо якщо білети тільки в касах купляти.
Нібито зараз такого не буде, можна буде купляти онлайн. Якщо не буде величезної різниці в ціні у порівнянні зі звичайним - гадаю пустувати не буде.

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #4201 : Травень 24, 2023, 00:05:25 »
Няма вважає,що жінкам це не потрібно
:shok:

Offline Фрипп

« Reply #4202 : Травень 24, 2023, 00:06:16 »
Коли беруть білети офлайн то легше зрозуміти що жінка купляє, можливо просто технічно реалізувати не змогли в онлайн продажах вибір жіночого купе/вагону?

Offline Teagan

« Reply #4203 : Травень 24, 2023, 00:12:56 »
Коли беруть білети офлайн то легше зрозуміти що жінка купляє, можливо просто технічно реалізувати не змогли в онлайн продажах вибір жіночого купе/вагону?
Теж про це подумала, але ніц. Квитки по паспортам все одно продають, провідники можуть водночас з прізвищем і стать звірить. Взагалі квитки в ці купе мають продаватися на таких самих умовах, тільки тоді можна буде робити якісь висновки про економічну доцільність. Може бути вагон і полупустий, так і весь поїзд може буть полупустий.

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #4204 : Травень 24, 2023, 00:16:17 »
Нічого неможливого у цьому не має (це я тобі як програмістка говорю). В Європі працює.

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #4205 : Травень 24, 2023, 00:20:10 »
Якщо пробували виділяти саме вагони, цілком можливо було не вигідно економічно
Вагонів не треба. Достатньо купе.

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #4206 : Травень 24, 2023, 00:33:25 »
Вже ж намагались робити жіночі купе, але щось пішло не так. Підозрюю - було не ефективно.
Звідкіля береться неефективність? Занадто мало в Україні жінок, що подорожують без чоловіків?
Я колись їздила потягом з Німеччини до Італії у жіночому купе.
Няма вважає,що жінкам це не потрібно, тому  й не буде мати економічного( та й усякого іншого успіху).

Ні, я так не вважаю. Я вважаю, що проблема є комплексною і наявність купе її не вирішить. Частково полегшить, але не суттєво.
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

Offline Ash

« Reply #4207 : Травень 24, 2023, 00:33:42 »
Про купе.
 Моя  мама усе життя пропрацювала на залізниці, більше, звісно, на посаді інженера, але  залізничну систему  та  те, що відбувається у потягах, вона знала  дуже добре.
Її вічна настанова мені була ( у випадку  самостійної подорожі): брати квитки лише у плацкартних вагонах. Бо це набагато безпечніше для жінки. Хоч і дуже  незручно.
Сподіваюсь, що мені повірять на слово, якщо я скажу, що моя матуся була жінкою  зовсім не занадто обережною( і це м'яко сказано), більше того, досить наївною у багатьох життєвих моментах, схильною до авантюрних вчинків(після закінчення вишу мало  не відправилася у якусь глушину на Півночі СРСР, бо вважала це своїм комсомольським обов'язком, вчасно  комсорг відмовив, бо то були дуже небезпечні місця - рядом  саме розташовувалися  чи то виправні колонії, чи то  ще щось гірше). І вона ніколи-ніколи не вважала, що чоловіки всього світу чатують на її дитину, щоб напасти. Але в неї був досвід праці провідницею і вона зробила  свої висновки.
Я б із задоволенням обирала квитки у жіночому вагоні, якщо б у мене була така можливість.  Це не дорівнює  автоматично повній безпеці, але значно її підвищує.
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Ash

« Reply #4208 : Травень 24, 2023, 00:42:43 »
Я вважаю, що проблема є комплексною
Так, проблема є комплексною, але як ти вважаєш, коли ми дочекаємось її комплексного вирішення? Вагони для жінок будуть заважати прийняттю комплексного рішення?
Одесса-это Украина.
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #4209 : Травень 24, 2023, 00:48:30 »
Вагони для жінок
Навіщо саме вагони?

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #4210 : Травень 24, 2023, 00:51:12 »
Запишите, если кто ведёт списки - я за женские купе. Взагалі то я за женские вагоны, но готова взять купями.
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #4211 : Травень 24, 2023, 00:52:07 »
Я вважаю, що проблема є комплексною
Так, проблема є комплексною, але як ти вважаєш, коли ми дочекаємось її комплексного вирішення? Вагони для жінок будуть заважати прийняттю комплексного рішення?

Я десь казала, що цього не треба робити? Я взагалі хоч якось поставила це під сумнів? Я просто знов попереджаю, що не треба сподіватись на прості рішення, і люди, що кажуть про ці купе, мають також казати, що це далеко не все і тільки деталь пазла. Бо введуть купе, результату майже не буде і знов почнуть кричати, що треба знайти іншу чарівну пігулку. А її, одної, нема в принципі, як і війни за 2-3 тижня. Наша основна проблема, що ми боремося всюди не з причинами, а з наслідками. Бо з ними можна боротись безкінечно. Нікого не хвилює результат, зато всі в процесі. Оце мене й засмучує. І головне те, що ніхто й не намагається працювати з причинами. Ми так з корупцією боремось, завзято і безкомпромісно. 
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

Offline Ash

« Reply #4212 : Травень 24, 2023, 00:54:22 »
Вагони для жінок
Навіщо саме вагони?
Бо, якщо я не помиляюсь, у петиції мова йшла саме про вагони, а не про одне купе у вагоні.
 Чи є більш доцільним одне купе на кожен вагон, мені зараз невідомо. Можливо, що й так. А можливо, що й ні.
Одесса-это Украина.

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #4213 : Травень 24, 2023, 01:01:56 »
Чи є більш доцільним одне купе на кожен вагон, мені зараз невідомо. Можливо, що й так. А можливо, що й ні.
А чому лише одне купе? Одного замало. Взагалі є ж десь статистика. І можна використати європейский досвід у цьому питанні.

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #4214 : Травень 24, 2023, 01:02:58 »
Бо введуть купе, результату майже не буде
Чому ти вважаєш, що результату не буде?

Offline Ash

« Reply #4215 : Травень 24, 2023, 01:19:17 »
А чому лише одне купе? Одного замало. Взагалі є ж десь статистика. І можна використати європейский досвід у цьому питанні.
Я підозрюю, що в нас статистики нема. Бо ніхто цим не займався.
Одесса-это Украина.

Offline Ash

« Reply #4216 : Травень 24, 2023, 01:24:08 »
Я десь казала, що цього не треба робити?
Твій пост у фейсбуці, на мою думку,  дуже чітко  це транслює. Так, там нема слів " не треба робити жіночі вагони /купе, забороніть це", але  на мою думку твоє ставлення  добре читається у тоні цього посту. Він, вибач, на мою думку,  зневажливий.  Насамперед до тих, хто подав цю петицію.

Одесса-это Украина.

Online Mike123

• Стать: Чоловіча
« Reply #4217 : Травень 24, 2023, 05:40:11 »
А чому лише одне купе? Одного замало.
Якщо одиниця - купе, то її можна зробити гнучкою і продавати стільки квитків, скільки потрібно. Після заповнення одного жіночого купе формується нове. Максимальна нестача - непродані три місця. А от з вагонами таке не вийде. Тому купе - найефективна  середина.

Щодо самої ідеї - то мені байдуже. Якщо жінкам це потрібно - то й на здоров'я. Мені не дуже подобається гендерна нерівність. Жіночі купе є, а чоловічих нема :smile4:. Але то таке. Я вже звик, що чоловік - це істота, яку всі пригнічують як хочуть.

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #4218 : Травень 24, 2023, 07:30:51 »
Бо введуть купе, результату майже не буде
Чому ти вважаєш, що результату не буде?
Бо наші люди ще не навчились жити по правилах. Введуть якісь купе, почнуться шкандалі, комусь там місця не хватило, якісь будуть їздить пусті, потім туди знов начебто почнуть чоловікам квитки продавати. Це як з роздільним мусором - вже який раз який рік намагаються людей навчити мусор сортувати, результатів щось не бачу.

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #4219 : Травень 24, 2023, 07:36:50 »
Я десь казала, що цього не треба робити?
Твій пост у фейсбуці, на мою думку,  дуже чітко  це транслює. Так, там нема слів " не треба робити жіночі вагони /купе, забороніть це", але  на мою думку твоє ставлення  добре читається у тоні цього посту. Він, вибач, на мою думку,  зневажливий.  Насамперед до тих, хто подав цю петицію.

Тон - це твоє особисте сприйняття. І мій тон насамперед стосувався не петиції, а хайпу навколо неї. Так, я не проти, але я НЕ ВІРЮ в те, що це якось суттєво покращить ситуацію. І оці масові битви навкруги це підтверджують. Якби суспільство в цілому було з цим згодне, ніхто б нічого нікому не доводив. Бо, повторюю - починати треба не з цього, інакше на цьому все й закінчиться.  Але так, в нас всі люблять прості рішення.

Offline May Day

• Hero Member
  • USA - Україна
« Reply #4220 : Травень 24, 2023, 08:09:50 »
Але так, в нас всі люблять прості рішення.
Хіба впровадження простого (часткового насправді) рішення якось заважає поліпшувати ситуацію взагалі? Коли нога поламана, то потребує процедур реаібілітації та часу на відновлення. Доки цього не відбулося, користуєшся милицями.
Я за рівну безпеку для всіх. Зараз проблема в тім, що ступінь небезпеки геть не рівний (для жінок і чоловіків), але деякі цього не усвідомлюють. Глузують і розповідають про гендерні переваги.
The best is yet to come.

Offline RedCat

« Reply #4221 : Травень 24, 2023, 08:36:27 »
не знаю, треба чи не треба окремі купе,скоріше так, бо був у мене сумний досвід - коли на мене з верхньої полиці летіло 100 кіло пьянючого хропучого щастя, добре що хропів як танк, я не спала то встигла згрупуватися у куточку, бо був би з мене млинець

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #4222 : Травень 24, 2023, 09:48:03 »
Я за вагон, якщо це буде можливим.
Злобная заинька

Offline May Day

• Hero Member
  • USA - Україна
« Reply #4223 : Травень 24, 2023, 09:55:10 »
не знаю, треба чи не треба окремі купе,скоріше так, бо був у мене сумний досвід - коли на мене з верхньої полиці летіло 100 кіло пьянючого хропучого щастя, добре що хропів як танк, я не спала то встигла згрупуватися у куточку, бо був би з мене млинець

На це можно слушно зауважити, що летючі пьянючі 100 кіло бувають будь-якого гендеру (так, чоловічого статистично вірогідніше, але все ж :)).
Є подорожні ризики спільні для всіх. Випадкові неприємні супутники - занадто настирливі, неохайні, нечемні, таке інше. Тут не вбережешся, як пощастить.
Є ризики специфічні, пов‘язані з сексуальними домаганнями. Не обов‘язково гвалтування, але небажані залицяння, дотики - ви самі все розумієте. І так, жінки більш уразливі в цьму сенсі, і частіше стикаються з такими проявами хиб поведінки. Можно довго дискутувати чому саме так, або надати можливість уникати таких ситуацій. Чом би і ні, особливо коли це вирішується не за рахунок інших.
The best is yet to come.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #4224 : Травень 24, 2023, 09:55:38 »
моя думка проста - краще мати можливість вибору і можливість цей вибір обговорити, ніж навпаки. поруч расєя, можна подивитися, куди там зміщується роль і статус жінки.
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Rumor

« Reply #4225 : Травень 24, 2023, 09:59:28 »
В раздельных купе в вагонах нет совершенно ничего особенного. Давно существует в мире и работает.

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #4226 : Травень 24, 2023, 10:48:49 »
Але так, в нас всі люблять прості рішення.
Хіба впровадження простого (часткового насправді) рішення якось заважає поліпшувати ситуацію взагалі? Коли нога поламана, то потребує процедур реаібілітації та часу на відновлення. Доки цього не відбулося, користуєшся милицями.
Я за рівну безпеку для всіх. Зараз проблема в тім, що ступінь небезпеки геть не рівний (для жінок і чоловіків), але деякі цього не усвідомлюють. Глузують і розповідають про гендерні переваги.

В мене таке враження, що я тут китайською пишу. Або щось дійсно якось так формулюю, що люди геть не розуміють, про що я пишу . Відпочатку я написала пост у ФБ з питанням, про що гвалт в мережі, якщо вирішується бізнес-питання? Я дійсно не розумію, що тут так дискутувати. Є питання насильства у суспільстві, це дуже комплексне питання, яке має вирішуватися довго і на різних рівнях різними структурами. УЗД його не вирішує.
Є клієнтських запит к УЗД - хочемо роздільні купе або вагони. УЗД робить пілотний проект, спочатку з купе, потім, якщо піде, з вагонами. Якщо це буде популярне і буде мати ефект, вносить відповідні зміни в структуру роботи УЗД (я маю особисту думку щодо популярності, але маю на неї право. До принципу роботи процесу вона відношення не має). При цьому ситуація з насильством у суспільстві все одно ніяк не вирішується, бо все одно залишаються не жіночі купе, в яких жінки також будуть їздити, а чоловіки будуть продовжувати споживати алкоголь і зі 100 кг залазити на верхні полки навіть у плацкартах. Жінки також, між іншим. І ще питання, з ким безпечніше мордобиттям займатись. То що народ так завзято доводить одне одному?
ПиСи. Для уточнення ситуації - я не в білому пальті. Як я вже писала в ФБ, мене в житті тричі намагались згвалтувати, один з них - в поїзді. Окрім того, я декілька місяців працювала провідницею в своєму житті, причому на рейсах "Київ - Новосибірськ" та "Київ - Баку", мені не треба розказувати, що б я там могла бачити. Я сама можу розказати.

Offline May Day

• Hero Member
  • USA - Україна
« Reply #4227 : Травень 24, 2023, 11:23:26 »
В мене таке враження, що я тут китайською пишу. Або щось дійсно якось так формулюю, що люди геть не розуміють, про що я пишу . Відпочатку я написала пост у ФБ з питанням, про що гвалт в мережі, якщо вирішується бізнес-питання? Я дійсно не розумію, що тут так дискутувати. Є питання насильства у суспільстві, це дуже комплексне питання, яке має вирішуватися довго і на різних рівнях різними структурами. УЗД його не вирішує.
Я твої пости в фб не читала і як тебе розуміють люди не знаю.
Коментувала твій конкретний пост тут. Про бізнес-питання в ньому нічого не було, зате було про згоду суспільства, з чого не треба починати та про прості рішення.
The best is yet to come.

Offline Smoke

« Reply #4228 : Травень 24, 2023, 11:26:01 »
Щодо самої ідеї - то мені байдуже. Якщо жінкам це потрібно - то й на здоров'я. Мені не дуже подобається гендерна нерівність. Жіночі купе є, а чоловічих нема . Але то таке. Я вже звик, що чоловік - це істота, яку всі пригнічують як хочуть.
Буде як с жіночими фітнесами - кому потрібно іде туди.
А если что-то нужно объяснять, то ничего не нужно объяснять.

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #4229 : Травень 24, 2023, 11:34:22 »
Я твої пости в фб не читала і як тебе розуміють люди не знаю.
Коментувала твій конкретний пост тут. Про бізнес-питання в ньому нічого не було, зате було про згоду суспільства, з чого не треба починати та про прості рішення.
Просто я побачила, що ноги ростуть з того посту, тому продовжила тут. Ну й не знаю, що там зневажливого, бо я майже так і там писала, що не розумію, звідки така хвиля обговорень.
Ну і це і є просте рішення - підміна комплексної проблеми клієнтських запитом . І ось це мені не подобається, про що я також казала і кажу

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.