Добре, що ти все ж визнаєш спроможність людей робити помилки. Погано, що:
- не розумієш, що за деякі виді праці платять замало чи зовсім нічого;
- квазі відмовляєшь людині в реалізації себе переважно або цілково в домогосподарстві та/або матір'ю/батьком;
- заперечуєш наявність власних грошей ("фінансової подушки") як спосіб мінімізації фінансових різиків. Власне, найкрайщий.

Лікарю, де ви такі картинки берете? (с)
1. Ну чого б мені це розуміти, я ж топ-менеджер у великій американській компанії, а не бібліотекар в українському виші.

2. Я не відмовляю нікому ні в чому, а просто вказую на існуючі ризики. Які існують незалежно від того, чи вони нам подобаються, чи ні. Навіть найчудовіша людина у світі може тебе розлюбити, полюбити іншу людину та піти від тебе.
Cпойлер
А ще вона може раптово померти.
І вона -- сюрпрайз! -- має на це право. І ще один сюрпрайз -- вона не зобов'язана утримувати всіх, кого колись у житті любила. Дітей -- так, зобов'язана, а їхню мати чи батька -- ні. До речі, якщо людина реалізується в домогосподарстві, то де вона візьме гроші на роздільний бюджет та створення фінансової подушки? Не мати роботи й сидіти вдома з дітьми -- це ризик, такий самий, як втратити здоров'я чи навіть життя під час народження дитини. І його треба усвідомлювати, от і все.
3. З якого це часу наявність роботи -- це заперечення наявності власних грошей? Як на мене, то якраз навпаки: постіна робота -- це наявність постійних грошей. І постійних соціальних зв'язків, між іншим. Які значно підвищують шанси вибратися з дупи, якщо, не дай боже, вона таки настане.
Як вчитися? Який підручник з навчання людинознавству рекомендуєш? Де можна ознайомитися з результатами іспиту цього підручника на реальних людях?
Немає підручника. Кожен вчиться, як може, -- з літератури, кіно, спостереження за оточенням. Або не вчиться. Це теж власний вибір.
І що робити тим, хто все ж помилився, але помилка виявилася не одразу і людина вже знаходится в скрутному становищі?
Вибиратися й починати знову. Або піти втопитися. Ти бачиш інші варіанти? Я ні. Я й на власному досвіді знаю, що їх не існує. Бо, бач, я хоч і не помилилася глобально в людині, за яку виходила заміж, але мені все ж таки не пощастило. І так, я знаю, як це, коли руйнується життя, яким ти була цілком задоволена. Далі -- або вставай та йди, або помирай.