Автор Тема: За Ж и М. Всё вокруг.

Offline Shan

Re: За Ж и М. Всё вокруг.
« Reply #3480 : Березень 17, 2023, 09:45:28 »
Да я бы не сказал, что сильно практикуется раздельный бюджет  у обычных людей. Накопления отдельные какие-то свои могут быть, да, куда каждый месяц сколько-то уходит. Так тут и у ребенка с рождения накопительный счет может быть.

У меня в окружении процентов 60 из тех, про кого знаю. Но у меня выборка маленькая, конечно

Offline Smoke

• Стать: Чоловіча
« Reply #3481 : Березень 17, 2023, 09:46:42 »
Интересно, встречалась ли кому-то работающая модель раздельного бюджета. Вот чтобы работала долго и устраивала обоих участников.
Я вижу столько потенциальных проблем и причин для конфликтов, что отношусь к этой идее крайне скептически.
У меня с бывшей женой была работающая модель. Было 3 счета. - 2 индивидуальных, один общий. На индивидуальные капали зарплаты. С общего снимались все расходы - комуналка, продукты, отпуска итд итп. На него переводили с индивидуальных счетов пропорционально доходу. Менялись доходы, менялись пропорции, увеличивались расходы, увеличивались переводы.
Но такая модель работает только если работают оба и расходы меньше доходов.
« Останнє редагування: Березень 17, 2023, 09:59:48 від Smoke »
А если что-то нужно объяснять, то ничего не нужно объяснять.

Offline May Day

• Hero Member
  • Стать: Жіноча
  • USA - Україна
« Reply #3482 : Березень 17, 2023, 09:58:03 »
Ти думаєш, що їм би дозволили запровадити роздільний бюджет?
Якби вони з самого початку його запропонували, а їм відмовили, то це збільшило б ймовірність того, що їх стосунки не були б довгими.   Але ж я впевнена, що їм і в голову б не прийшло його запропонувати.
Тут таке міркування. Ми переважно живемо в країнах, де за законом, права на гроші та майно у шлюбі рівні (а не розподілені згідно особистих статків). Тобто, щоб роздільний бюджет працював як в хороші часи, так і в разі розлучення, потрібен контракт. Той з подружжя, хто зацікавленний в розділі бюджету, і таким чином у власному захисті, повинен офіційно оформити це з початку спільного життя. (Або з моменту прийняття рішення про розділ).
The best is yet to come.

Offline Ash

« Reply #3483 : Березень 17, 2023, 10:41:29 »
Т.к. необходимость уйти может по закону подлости совпасть с периодом отсутствия дохода - болезнь, безработица, беременность.  При общем бюджете, даже работая, это невозможно.
Это не закон подлости, это вполне продуманная стратегия абьюзеров, которые обычно и начинают кошмарить партнёра/шу именно в период беспомощности.
Как один из вариантов ( и распространенный) - да.  Выше я рассматриваю самый "вегетарианский" вариант развития событий, без активного присутствия абьюзера.
« Останнє редагування: Березень 17, 2023, 11:29:23 від Ash »
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Rumor

« Reply #3484 : Березень 17, 2023, 10:44:03 »
В абьюзерстве, как и везде, одна из основных проблем это юстиция. Как говорят немцы, иметь право и его получить - это две разных вещи.

Offline Pe

« Reply #3485 : Березень 17, 2023, 11:17:24 »
Да, чтоб дверь в отношениях всегда была открыта.
Для этого достаточно обоим работать.
И иметь возможность накопить личную финансовую подушку. Т.к. необходимость уйти может по закону подлости совпасть с периодом отсутствия дохода - болезнь, безработица, беременность.  При общем бюджете, даже работая, это невозможно.
Непонятно почему при общем бюджете невозможно?
Общий на то и общий, что у обоих есть доступ к деньгам
Понятно, что если в кубышках пусто, то и брать нечего, но тут общий бюджет ни при чем

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #3486 : Березень 17, 2023, 11:23:02 »
С таким человеком нельзя в одном трамвае ехать, не то что разделять жизнь.
Ага. Я тут чем больше читаю - тем больше собой горжусь. Пойти что-ли подарок себе купить. :grin:

Offline Rumor

« Reply #3487 : Березень 17, 2023, 11:25:52 »
Ага. Я тут чем больше читаю - тем больше собой горжусь. Пойти что-ли подарок себе купить. :grin:
Своей лампочкой пользуйся!

Offline Ash

« Reply #3488 : Березень 17, 2023, 11:27:27 »
Ти думаєш, що їм би дозволили запровадити роздільний бюджет?
Якби вони з самого початку його запропонували, а їм відмовили, то це збільшило б ймовірність того, що їх стосунки не були б довгими.   Але ж я впевнена, що їм і в голову б не прийшло його запропонувати.
Тут таке міркування. Ми переважно живемо в країнах, де за законом, права на гроші та майно у шлюбі рівні (а не розподілені згідно особистих статків). Тобто, щоб роздільний бюджет працював як в хороші часи, так і в разі розлучення, потрібен контракт. Той з подружжя, хто зацікавленний в розділі бюджету, і таким чином у власному захисті, повинен офіційно оформити це з початку спільного життя. (Або з моменту прийняття рішення про розділ).
Так, це вірна модель. Але на жаль, в нашій традиції вона відсутня. Більшість жінок ( а саме їм  зазвичай потрібен захист, бо саме жінка народжує дитину, саме жінка досі  отримує у багатьох випадках меншу платню за ту ж роботу,  має складнощі з побудуванням професійної кар'єри та  все таке інше)одружуються , маючи думки, подібні до тих, що озвучила Чібі (якщо  що,  я теж так раніше думала, тобто я  мало чим відрізнялась від інших оточуючих жінок  на початку свого життя), або навіть більше того, жінки  бачать у одруженні той  самий страховий поліс, що гарантує їм захист  у скрутному становищі.  На жаль, обставини та люди можуть змінюватись. У тому числі й  чоловіки. Звісно, можна звінуватити тих, кого зрадили( у  самому широкому розумінні того слова, я це підкреслюю) в тому , що вони погано обирали. Але щось мені підказує, що життя бентежне.
Одесса-это Украина.
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Pe

« Reply #3489 : Березень 17, 2023, 11:29:44 »
Ну і що робити, коли усе було і щастило багато років, а потім щастя закінчилося? Упс.
Народження дітей то великий ризик для жінки. Можна страхуватися і готуватися хоч все життя шоб його мінімізувати, але все одно до всього не підготуєшься.
Чет вспомнила одного товарищи с форума рассвет))
Он каждому свеже приезжающему сюда рассказывал и очень настойчиво, чтобы ни в коем случае не женился(если уже женатый пусть разводится там) и ни в коем случае детей бы не заводил(ну у кого их еще их не было, хорошо хоть уже имеющихся утопить не предлагал))) потому что они все-равно обязательно разведутся и будут ему гайки!!!
Прав на детей никаких, только платит за все
Годами уже вещает, даже пособие по разводу накатал, угомонить его пытались, но не получилось)))

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #3490 : Березень 17, 2023, 11:43:36 »
Це не страхування, а омана - вважати себе вандер-вумен.
Не зовсім зрозуміла, що мається на увазі під "вандер-вумен", але в будь-якому разі кожна людина передусім сама відповідальна за своє життя. Так, світ навколо несправедливий, і часто-густо поряд опиняються жахливі люди. Якщо це не батьки, то тільки від тебе залежить, чи впустиш ти цих непорядних людей до свого ближнього кола. Так, люди можуть помилятися, але такі вже існують ризики, коли ти укладаєш шлюб. Подумай сто разів, подивись на людину як слід, піклуйся про те, щоб у тебе завжди була робота -- от і вся можлива мінімізація тих ризиків.
Але люди не завжди мають роботу.
Не завжди. Але якщо ти дієздатна особа, то ніхто не зобов'язаний тебе утримувати й в будь-який момент може відмовитися це робити. Це сувора реальність, на яку не варто закривати очі.
Майже це ти і пропонуєш, бо не кожна людина здатна "уважно подивитися" та не помилитися. Тільки рятувального круга з такою позіцією не буде.
Ну треба, значить, вчитися уважно дивитися. Ну принаймні на початку спільного життя. І якщо в тебе починають забирати гроші з першого дня, то, може, не варто й далі жити з цією людиною, а тим паче народжувати з нею дітей. А так, повторюся, життя взагалі дуже несправедливе, і навіть якщо ти все правильно розрахував та підклав соломки скрізь, де можна, ніхто не гарантує, що все буде гаразд. Сотні тисяч прямо минулого року втратили всі свої рятувальні круги, і добре, якщо хоча б усі живі.

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #3491 : Березень 17, 2023, 11:46:07 »
Якщо тебе з самого початку обмежують фінансово, то, може, варто задуматися?

Offline Teagan

« Reply #3492 : Березень 17, 2023, 12:08:57 »
або навіть більше того, жінки  бачать у одруженні той  самий страховий поліс, що гарантує їм захист  у скрутному становищі
Це їх вибір. Феміністки намагаються переконати жінок що мати власні гроші краще? Це наче безумовний факт, який не потрбує пояснень, але щоб власні гроші зявилися, їх треба заробляти. А є жінки які не хочуть цього робити, вони хочуть комфортно перейти з батьківського дому до чоловічого і шоб чоловік їх забезпечував і всі проблеми за них вирішував. А потім коли раптом шось іде не так, то їх зрадили, кинули, загнали у глухий кут і тд. І я не кажу що жінка завжди самавинна, але є ситуації коли це таки власний вибір прийняти саме такий ризик.
Мені не подобається шо ти жінок малюєш зовсім вже тупенькими інфантилками. Ах, вони просто не знають що можна мати власні гроші і відкладати собі частину на форс-мажор. Ніколи не чули про депозити і заощаджувальні рахунки. Все вони знають. Просто купують поліс в іншій страховій. Заощадження на форс мажор до речі і поза шлюбом і дьтьми не всі роблять. Бо або тупо не вистачає доходів, або фінансова подушка не в пріоритеті.

Offline Ash

« Reply #3493 : Березень 17, 2023, 12:14:19 »
Якщо тебе з самого початку обмежують фінансово, то, може, варто задуматися?
Обмеження можуть (насамперед, у випадку аб'юза, там це майже обов'язково) вводитися поступово. Майже непомітно. І лише потім, коли вже жінка знаходиться у залежному становищі, аб'юзери припиняють  бути обережними.
Одесса-это Украина.

Offline Ash

« Reply #3494 : Березень 17, 2023, 12:15:01 »
Це наче безумовний факт, який не потрбує пояснень
Виключно для тебе.
Одесса-это Украина.

Offline Ash

« Reply #3495 : Березень 17, 2023, 12:19:23 »
Мені не подобається шо ти жінок малюєш зовсім вже тупенькими інфантилками
Лише у твоїй уяві. Я їх такими не вважаю. Можна мати  стале хибне уявлення про  щось та не бути тупенькою інфантилкою. Сподіваюсь, що ти  це зрозумієш колись.
Одесса-это Украина.

Offline Rumor

« Reply #3496 : Березень 17, 2023, 12:20:56 »
А є жінки які не хочуть цього робити, вони хочуть комфортно перейти з батьківського дому до чоловічого і шоб чоловік їх забезпечував і всі проблеми за них вирішував.
Это все очень сильно зависит от реалий вокруг. Если женщина, например, зарабатывать треть семейного дохода (что в условиях детских садов до 13.00, ограничений в работе, декретов и прочего, еще очень хорошо), то в случае развода с парой детей, ей без денег от мужчины очень сложно будет себя обеспечивать. На съем хватит еле еле. В Германии, а это одна из самых богатых стран мира, 30% матерей одиночек вынуждены получать финансовую помощь от государства.

Online Mathilda

• Nederland
« Reply #3497 : Березень 17, 2023, 12:24:51 »
Прочитала останні три сторінки - здається, я все життя щось інше розуміла під спільним бюджетом.
В моїй картині світу, якщо треба кожного разу простити дозволу хоч на донат, хоч на "якусь фігню", то це не він.

Offline Rumor

« Reply #3498 : Березень 17, 2023, 12:28:17 »
Прочитала останні три сторінки - здається, я все життя щось інше розуміла під спільним бюджетом.
В моїй картині світу, якщо треба кожного разу простити дозволу хоч на донат, хоч на "якусь фігню", то це не він.
Да ладно, по крупным тратам-то люди договариваются обычно. На которые месяцы надо работать обоим.

Offline Teagan

« Reply #3499 : Березень 17, 2023, 12:34:47 »
Это все очень сильно зависит от реалий вокруг. Если женщина, например, зарабатывать треть семейного дохода (что в условиях детских садов до 13.00, ограничений в работа, декретов и прочего, еще очень хорошо), то в случае развода с парой детей, ей без денег от мужчины очень сложно будет себя обеспечивать. На съем хватит еле еле. В Германии, а это одна из самых богатых стран мира, 30% матерей одиночек вынуждены получать финансовую помощь от государства.
В Німеччині хоча б є ця соц допомога. І з виплатою аліментів має бути краща ситуація, бо всі фінанси прозорі.

Звісно ситуації по країнам різні. Он в сусідній педерації народження армійського мяса дітей стимулювали мат капіталом, результати невтішні. Я вважаю що скандинавська модель найбільш вдала. Бо краще створювати здорову систему, ніж розгрібати наслідки нездорової.

Online Mathilda

• Nederland
« Reply #3500 : Березень 17, 2023, 12:45:25 »
Да ладно, по крупным тратам-то люди договариваются обычно. На которые месяцы надо работать обоим.
Ну я не про іпотеку, нову машину або великий ремонт. Але. Коли, скажімо, хтось із родичів потребує значної фінансової допомоги і наш спільний бюджет це дозволяє, це не буде обговоренням, це буде повідомленням.
(Тут можна зайти на наступне коло дискусії щодо пріоритетів, поглядів на розумність витрат і таке інше, але це вже не про бюджет, це про вибір партнера)

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #3501 : Березень 17, 2023, 12:51:44 »
Обирай партнера під свій бюджет!

Online Mathilda

• Nederland
« Reply #3502 : Березень 17, 2023, 12:55:35 »
Обирай партнера під свій бюджет!

Замахаєшся міняти, надто вже нестабільний критерій  :smilie5:

Offline Rumor

« Reply #3503 : Березень 17, 2023, 13:05:51 »
Замахаєшся міняти, надто вже нестабільний критерій  :smilie5:
Можно же количеством регулировать.  Один покрупнее два помельче.

Offline invariant

• Київ <-> Вінниця
    • Шарага
« Reply #3504 : Березень 17, 2023, 13:10:25 »
Можно же количеством регулировать.  Один покрупнее два помельче.
Количеством бюджетов?  8)
...І ми важкі несем мішки із написом "U235"...

Offline Выдра

• ___
« Reply #3505 : Березень 17, 2023, 15:13:46 »
Феміністки намагаються переконати жінок що мати власні гроші краще? Це наче безумовний факт, який не потрбує пояснень, але щоб власні гроші зявилися, їх треба заробляти. А є жінки які не хочуть цього робити, вони хочуть комфортно перейти з батьківського дому до чоловічого і шоб чоловік їх забезпечував і всі проблеми за них вирішував. А потім коли раптом шось іде не так, то їх зрадили, кинули, загнали у глухий кут і тд. І я не кажу що жінка завжди самавинна, але є ситуації коли це таки власний вибір прийняти саме такий ризик.
Жырная тема какая. Два момента. Да, девочкам в уши льют с рождения, что надо замуж. Кино, книги, сказки и это все, вся культура - о том, что жила была хорошая девочка, красивая и добрая и ей Воздалось. Нет, я знаю, что есть исключения. И знаю, что их больше становится с каждым годом. Но по чесноку, это капля в море.
Второй момент, я не знаю, как в Украине, но я тут и там вижу и в литературе читаю, что мужественность строится на владении женщиной. "Не работай, дорогая, я о всем позабочусь" - это как дочь мне скзаала в три года: "Мама, поймай мне бабочку, я оторву ей крылышки и буду о ней заботиться". И да, когда "дорогая, я обо всем позабочусь" становится "не дам сыну денег на ботинки, он еще коньки не сносил" - уже поздно боржоми пить, дорогая слила все возможности бежать, с сыном или без. Об чем феминистки и говорят. Не верить сказкам (их писали мужики чтоб воспитывать женщин для своего удобства), не бросать работу, иметь свои деньги.
Оч.интересный для наблюдения есть форум, называется "антибабский". Там мужики обсуждают отношения, плюсы и минусы, все такое. Идеальная женщина, это красивая, разумеется, молодая, горячая в постели и заботливая. Разумеется, сидит дома с детьми и не работает. Брак с ней не оформлен, чтоб в случае чего "не пилить углероды". Дети общие на папу не записаны, чтоб в случае чего "не кормить спиногрызов". Собственность жены передается партнеру дарственной, "чтоб самец почувствовал полную меру ответственности за стаю". Не, я понимаю, что это идеал морального урода, но по моему мнению, это крайнее проявление все той же кривой распределения, где все мы живем.
Кстати, женщин с профессией и зарплатой эти чуваки называют "синежопые", типа, СИльные и НЕзависисимые Женщины, ниче так, остроумненько. Презирают.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #3506 : Березень 17, 2023, 15:37:30 »
коли я читаю, в якій безмежно великій кількості випадків треба бігти гублячи тапки та ухвативши дитину під пахву, мене здається, жоден брак не витримав би, якщо б дійсно зважав на такі поради.
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #3507 : Березень 17, 2023, 15:39:29 »
А м. такой приходит домой, как в отель, требует каждый день свежую еду и чтоб его детьми не долбали, на том простом основании, что "он здесь всех содержит". Даже если разница в зп в 25%
Это очень печально, на самом деле, и лучше раздельный бюджет, чем бытовое рабство.
Тут я в полном недоумении. С таким человеком нельзя в одном трамвае ехать, не то что разделять жизнь. И бюджет, в этом случае, дело третьестепенное.
бо, продовжуючи мою думку вище, описана тут ситуація - це, імхо, 60-70% сімей в Україні. думаю, ці жінки були б дуже здивовані, що з їх чоловіками западло навіть срати на одному гектарі.
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #3508 : Березень 17, 2023, 15:46:54 »
Обмеження можуть (насамперед, у випадку аб'юза, там це майже обов'язково) вводитися поступово. Майже непомітно. І лише потім, коли вже жінка знаходиться у залежному становищі, аб'юзери припиняють  бути обережними.
Я знаю. Яка ймовірність, що в такому разі буде збережений роздільний бюджет? Він на момент, коли неможливо піти, вже навіть спільним не буде.

Offline Teagan

« Reply #3509 : Березень 17, 2023, 15:50:24 »
Об чем феминистки и говорят. Не верить сказкам (их писали мужики чтоб воспитывать женщин для своего удобства), не бросать работу, иметь свои деньги.
Мені дуже дивно, шо так багато дівчаток типу сліпо вірять казкам, а не оточуючій реальності. В якій половина пар розлучається, життя матерів-одиночок дуже важке, та й вірогідність самій вирости безбатченком дуже висока. Тому що наївно вірити казкам і голлівудському кіно можна в глибині душі, але реальне життя рано чи пізно достукається.

З іншого боку, кажуть у жінок які всупереч казкам і "хибним уявленням" пашуть на свою фінансову незалежність і живуть з постійною галочкою що "партнер може кинути/зрадити/не довіряй нікому" також не завжди все так ідеально в житті. Але то звісно феміністок вже не турбує  :blum2:

0 Користувачів і 7 Гостей дивляться цю тему.