Автор Тема: За Ж и М. Всё вокруг.

Offline Teagan

• Стать: Жіноча
Re: За Ж и М. Всё вокруг.
« Reply #3150 : Вересень 18, 2022, 15:02:32 »
Молодёжь в Германии уже другая, но консерваторы и церковь все ещё очень сильны и совершено не заинтересованы в равноправии.
Тогда только ждать пока вымрут. Как коммуняки и гебисты в РФии.

Offline Ash

« Reply #3151 : Вересень 18, 2022, 15:04:52 »
Teagan, я считаю, что язык очень сильно определяет сознание. Чиби вон филолог,  хотелось бы её заслушать на эту тему. :)
Есть даже очень хорошая книга про это, фантастика, но от этого не менее хорошая. Самюэль Дилейни,  Вавилон-17. 
« Останнє редагування: Вересень 18, 2022, 15:19:17 від Ash »
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Mike123

• Стать: Чоловіча
« Reply #3152 : Вересень 18, 2022, 15:08:31 »
Щодо подальшого, то я вважаю, що ти неправий. Бо жінки в нас теж трудовий ресурс, кількість домогосподарок в нашому суспільстві відносно невелика, переважна більшість жінок працює. Тож якби йшлося про трудовий ресурс, то виїзд дозволений був би тільки жінкам, що супроводжують дітей.
Я про це писав. Проте, я вважаю, що я правий. Бо жінок чипляти стрьомно. А чоловіків можна. Достатньо згадати, що піднялося в країні місяць тому на тлі слухів о жіночій військовій повинності. Рада швиденько прийняла спеціальний закон, а Генштаб потім, на всяк випадок, ще переніс це питання на рік. Бо чоловіки потерплять, а жінки рознесуть все к чортам :smile4:

Offline Rumor

« Reply #3153 : Вересень 18, 2022, 15:10:16 »
Тогда только ждать пока вымрут. Как коммуняки и гебисты в РФии.
Они успешно успевают перезаразить достаточную часть молодёжи, чтобы это все ещё длилось и длилось. И риск возврата правого консерватизма он довольно высокий. В этом смысле феминитивы это как раз, на мой взгляд,  один из эффективных методов борьбы с вытеснением проблем из фокуса общества.

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #3154 : Вересень 18, 2022, 15:14:07 »
Але ж ви не обурюєтеся, а пасивно спостерігаєте .
А знаєш, от зараз сил нема. Бо коли в тебе з лютого всього шість або сім вихідних, причому половина з них трапилися тому, що ти себе погано почував, то якось не до того. Ну й, окрім всього, я вважаю, що чоловікам слід боротися за свої права, якщо вони порушені, а не чекати, що за них це робитимуть жінки-феміністки.

Offline Марика

• Hero Member
  • Варшава
« Reply #3155 : Вересень 18, 2022, 15:16:08 »
Марика, в Польше с запретом абортов жуть же началась совсем.
:smilie2:
Маю надію, що це зміниться після парламентних виборів у 2023 року, що цей наш ПіС втратить владу

Offline Mike123

• Стать: Чоловіча
« Reply #3156 : Вересень 18, 2022, 15:18:07 »
Ну й, окрім всього, я вважаю, що чоловікам слід боротися за свої права, якщо вони порушені, а не чекати, що за них це робитимуть жінки-феміністки.
Це передьорг. По перше, я одразу написав, що розумію, що до чого і терплю. Але хоча б поговорити можна? :) По друге, зараз воєнний стан. Як ти собі уявляєш боротьбу під час воєнного стану? Те вже незважаючи на те, що ця боротьба дійсно не на часі і чоловіки це прекрасно розуміють.

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #3157 : Вересень 18, 2022, 15:23:35 »
Teagan, я считаю, что язык очень сильно определяет сознание. Чиби вон филолог,  хотелось бы её заслушать на эту тему. :)
Ох, сорри, я болею и сейчас просто не в состоянии опять про феминитивы. :) Давайте отложим до лучших времён.

Offline Rumor

« Reply #3158 : Вересень 18, 2022, 15:26:58 »
Ох, сорри, я болею и сейчас просто не в состоянии опять про феминитивы. :) Давайте отложим до лучших времён.
Да какое сорри, выздоравливай скорее.  И мне можно на украинском писать. :)

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #3159 : Вересень 18, 2022, 15:29:04 »
По друге, зараз воєнний стан. Як ти собі уявляєш боротьбу під час воєнного стану?
Ніяк. :( Зараз доведеться лише терпіти. :(
То я просто згадала розмову про феміністок, яка відбулася в мене з другом ще до великої війни, то він якраз обурювався, що жінки переймаються правами жінок, а за права чоловіків чомусь боротися не хочуть. :) Пропозиція поборотися самим його майже шокувала. :)))

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #3160 : Вересень 18, 2022, 15:54:26 »
Щодо подальшого, то я вважаю, що ти неправий. Бо жінки в нас теж трудовий ресурс, кількість домогосподарок в нашому суспільстві відносно невелика, переважна більшість жінок працює. Тож якби йшлося про трудовий ресурс, то виїзд дозволений був би тільки жінкам, що супроводжують дітей.
Я про це писав. Проте, я вважаю, що я правий. Бо жінок чипляти стрьомно. А чоловіків можна. Достатньо згадати, що піднялося в країні місяць тому на тлі слухів о жіночій військовій повинності. Рада швиденько прийняла спеціальний закон, а Генштаб потім, на всяк випадок, ще переніс це питання на рік. Бо чоловіки потерплять, а жінки рознесуть все к чортам :smile4:
А я пам'ятаю, що було, коли це тільки ухвалили. :) У військкоматах схопилися за голову. Бо закон є, а ресурсів для його виконання нема. Мій знайомий при мені дзвонив колишньому колезі у військкомат з питанням, які документи мені треба мати з собою, так скрегіт зубів було на відстані чутно. :) А зараз їм це не на часі й поготів. Вони поточні питання за наявних ресурсів розв'язати не можуть. Тож Генштаб точно не про жінок переймався.
« Останнє редагування: Вересень 18, 2022, 16:10:00 від Чиби »

Offline Выдра

• ___
« Reply #3161 : Вересень 18, 2022, 16:12:01 »
я не бачу десанту з феміністок у країнах ісламу,
А ты искал? Честно?
Если искал и не увидел - то плохо искал.
Если не искал и болтаешь - то сам понимаешь, ты кто.

Offline Выдра

• ___
« Reply #3162 : Вересень 18, 2022, 16:16:30 »
насправді всі ці -ізми в сучасному світі перетворилися в жалюгідну пародію на боротьбу
+1000
Це вже давно помітно, а на фоні останніх подій ще більше.
Какая в Украине очередь на шелтеры для женщин в ситуации домашнего насилия?
В Квебеке - 31 тысяча человек.
На шелтеры выдали дополнительный миллион в ковид. На цирк Дю солей - двести миллионов.
Я считаю, что очень и очень есть за что бороться. За тридцать одну тысячу человек, которые не могут уйти оттуда, где их бьют

Offline Ash

« Reply #3163 : Вересень 18, 2022, 16:21:19 »
Подозреваю, что у нас шелтеры, как и хосписы - экзотическое явление, не равны нулю, но исключительно редки. И, как ты понимаешь, редки ровно по той же причине, что и хосписы. Вовсе не потому, что не нужны.
 Апд. Вот что нашла :

Цитувати (виділене)
В Украине до декабря этого года планируется создать 28 новых шелтеров для жертв домашнего насилия, также будут создаваться дневные центры помощи и служба быстрого реагирования.
Об этом рассказала супруга Президента Елена Зеленская в интервью изданию "Корреспондент", сообщает Укринформ.

По ее словам, в Европе на каждые 10 тыс. населения страны должно быть одно место в шелтере, а Украине до 2021 года было 16 шелтеров, то есть даже не в каждой области.
« Останнє редагування: Вересень 18, 2022, 16:47:38 від Ash »
Одесса-это Украина.
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Выдра

• ___
« Reply #3164 : Вересень 18, 2022, 16:24:05 »
Подозреваю, что у нас шелтеры, как и хосписы - экзотическое явление, не равны нулю, но исключительно редки. И, как ты понимаешь, редки ровно по той же причине , что и хосписы.
Я подозревала такой ответ.
То есть ещё больше есть за что бороться.

Offline Ash

« Reply #3165 : Вересень 18, 2022, 16:25:57 »
То есть ещё больше есть за что бороться.
Безусловно.
Одесса-это Украина.

Offline Teagan

« Reply #3166 : Вересень 18, 2022, 16:26:14 »
У нас и шелтеров нет. Но зато селебрити делают красивые фотосессии из разряда "Не мовчи".
Я об этом писала дальше, нет базовых вещей, поэтому борьба за слова в соцсеточках кажется никчемной.

Offline Ash

« Reply #3167 : Вересень 18, 2022, 16:27:36 »
поэтому борьба за слова в соцсеточках кажется никчемной.
Кажется не означает является. Важно  все.
Одесса-это Украина.

Offline Teagan

« Reply #3168 : Вересень 18, 2022, 16:37:43 »
Під час війни пересування обмежується.
Так. Але не для всіх :smile4:. Хоча, про це я вже писав.
Запрет на выезд мужчин из Украины на время войны никакого отношения к сексизму не имеет, потому что после 60-ти выпускают всех, чистой воды эйджизм. :mad:
Кроме эйджизма, счастливых отцов трех детей тоже свободно выпускают. Дискриминация по количеству детей еще.

Offline Выдра

• ___
« Reply #3169 : Вересень 18, 2022, 16:40:47 »
У нас и шелтеров нет. Но зато селебрити делают красивые фотосессии из разряда "Не мовчи".
Дитё не плачет - мать не разумеет.
Пока общество не будет согласно, что семейное насилие - вещь отвратительная, оно не прекратится. А чтоб общество согласилось - надо обсуждать. А доставать такие темы из-под ковра лучше из безопасной позиции селебрити.

Offline Gabare

• Союзники Мазепы
« Reply #3170 : Вересень 18, 2022, 16:44:23 »
Я тоже болею. Не феминизмом, а чем-то противным.
Omnia praetereunt.

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #3171 : Вересень 18, 2022, 16:45:32 »
Я тоже болею. Не феминизмом, а чем-то противным.
Давай выздоравливать! :drinks:

Offline Выдра

• ___
« Reply #3172 : Вересень 18, 2022, 16:46:12 »
Пещерный чайлдизм...
Детоцентризм.

Offline Teagan

« Reply #3173 : Вересень 18, 2022, 16:47:38 »
Та шо ж такое, сколько болеют. Выздоравливайте все быстрее  :hot:

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #3174 : Вересень 18, 2022, 16:48:00 »
насправді всі ці -ізми в сучасному світі перетворилися в жалюгідну пародію на боротьбу. бо я не бачу десанту з феміністок у країнах ісламу,
Справді вважаєш, що для вирішення гендерних проблем в Україні чи Німеччині українські/німецькі фемінистки повинні їхати до Ірану?
Про Іран ти сам приніс новину щодо смерті (вирогидного вбивства) іранської фемінистки. Сьогодні там масові протести жінок:
Cпойлер
В Иране женщины начали срывать с себя хиджабы и кричать «Смерть диктатору» на похоронах 22-летней Махсы Амини, которая скончалась вскоре после задержания полицией нравов. Об этом сообщают BBC, The Guardian и Al Jazeera... Затем, по сообщениям изданий, протестующие двинулись к офису губернатора и начали скандировать еще больше слоганов. Полиция применила к ним слезоточивый газ, после чего недовольных удалось разогнать.

Сегодня в социальных сетях появились сообщения о том, что протесты начались и в других городах Ирана, например, в Тегеране.

В начале сентября суд в Иране приговорил двух ЛГБТ-активисток, 31-летнюю Зару Седигхи Хамедани и 24-летную Эльхам Чубдар, к смертной казни по делу о «распространении разврата на Земле». Это был первый в истории Ирана смертный приговор, вынесенный женщинам из-за их сексуальной ориентации.

не бачу масових атак клубів байкерів у шкіряних куртках з боку борцунів проти вбивства тварин, і так далі. тобто вся страшенна боротьба на 95% це бокс за перепискою з тими, хто не може з тих або інших причин відповісти.
По-перше, міліарди небайкерів носять шкіряне взуття. Їх також не атакують. За байкерські куртки не скажу, чи можна їх адекватно замінити, а у хутрах ніякої потреби давно не має. Хутра - це статусні річі. Тобто хутрових тварин вбивають для багатіїв заради демонстрації їхнього статусу.

По-друге, проти вбивства тварин зараз здебільшого борються пропагандою веганських продуктів. На мій погляд, успішно, бо веганські продукти стають постійним асортіментом навіть у дешевих супермаркетах. Також деякі господарства відмовляються від вбивства курчат-хлопчиків (звичайно їх вбивають, бо вони не несуть яйця і непригодні на м'ясо); виявляють стать ще у зародків і, якщо не помиляюсь, знищують самі яйця.
Також працюють далі над покращенням смакових якостей штучного м'яса.

потім, звісно, маятник знов піде з найбільш лівої точки до найбільш правої з забороною абортів і тд, що потвори типу Трампа вигідно експлойтують.
Потвори вигідно експлойтують що завгодно. Патріархальни сили в Штатах ще дуже великі і впливові.

Offline Ash

« Reply #3175 : Вересень 18, 2022, 16:50:30 »
Всім хворим - одужання!
Одесса-это Украина.

Offline Teagan

« Reply #3176 : Вересень 18, 2022, 16:51:52 »
Дитё не плачет - мать не разумеет.
Пока общество не будет согласно, что семейное насилие - вещь отвратительная, оно не прекратится. А чтоб общество согласилось - надо обсуждать. А доставать такие темы из-под ковра лучше из безопасной позиции селебрити.

Общество это понимает, но шелтеров от этого больше не становится. Я в последнее время очень негативно настроена против говорильни и сомневаюсь в ее ценности.
На прогрессивном Западе столько говорят за мир и ценность человеческой жизни, что обговорились все. А на деле большинство с лапками и отреагировать адекватно на происходящее, чтоб подтвредить свои озвученные стораз ротом принцыпы делом, что-то непреодолимо мешает.

Offline Выдра

• ___
« Reply #3177 : Вересень 18, 2022, 16:52:13 »
Справді вважаєш, що для вирішення гендерних проблем в Україні чи Німеччині українські/німецькі фемінистки повинні їхати до Ірану?
Мое глубокое ХО - украинские и немецкие феминистки должны решать свои проблемы, киргизские и иранские - свои.
Очень уж попахивает "белым спасителем" от нас мецкой (допустим) феминистки, которая лезет в Кыргызстан.

Offline Выдра

• ___
« Reply #3178 : Вересень 18, 2022, 16:54:15 »
Общество это понимает, но шелтеров от этого больше не становится.
Я не уверена, что общество понимает.
Не так давно на этом форуме была шутка о том, что женщину надо в мешке подвешивать и ломом бить.
Ну? Вот серьезно? Серьезно смешно?

Offline Teagan

« Reply #3179 : Вересень 18, 2022, 16:56:01 »
Не так давно на этом форуме была шутка о том, что женщину надо в мешке подвешивать и ломом бить.
Ну? Вот серьезно? Серьезно смешно?
Не смешно. Ссылкой поделишься? Или хотя бы автором.

0 Користувачів і 6 Гостей дивляться цю тему.