Автор Тема: За Ж и М. Всё вокруг.

Offline Ash

• Стать: Жіноча
Re: За Ж и М. Всё вокруг.
« Reply #3120 : Вересень 18, 2022, 14:14:23 »
Да ладно вам с уважением,  я не активист же и ничего не делаю. Я к тому, что в свете такой общей картины разговоры о феминитивах воспринимаются иначе.  Есть вообще такая Стамбульская Конвенция, она систематически предписывает, что надо государству для прав женщин делать. Ей уже много лет, Германия не сделала ничего.
Да, с немецким равноправием женщин тоже не все  просто. Я про это читала.
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Mike123

• Стать: Чоловіча
« Reply #3121 : Вересень 18, 2022, 14:15:56 »
Під час війни пересування обмежується.
Так. Але не для всіх :smile4:. Хоча, про це я вже писав.

Online Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #3122 : Вересень 18, 2022, 14:16:09 »
до речі, я не з боліт, но чому всі актриси в тому ж ДД некрасиві? чи це нова фішка, бо більшість людей некрасиві, щоб нікого не ображати?
Всіх найкрасивіших вже задіяли в ГП  :grin: Це не тільки про жінок, до речі.

Що, взагалі ніхто не подобається? Подружка Дєймона, Міссая, як на мене, красива. "Доросла" Алісента теж буде. Таргаріени некрасиві бо вони ж вирождєнци, це скоріше фішка.

тільки один абсолютно по ДСТУ зроблений охоронець. но він настільки стандартно симпатичний, що не симпатичний :smilie5: а, точно, подружка Дєймона, но її настільки мало що я б і не згадав, пару хвилин екранного часу в 2 серіях.
я просто згадую ГП, там же що не жінка, то бомбічна і всі різні за типажами і всі попадають в ці типажі.
I always tell the truth. Even when I lie.

Online Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #3123 : Вересень 18, 2022, 14:17:23 »

мене більше всього "тисне" коли жінки, на роботі, або вдома, тискають тяжкі предмети - не можу з цим змиритись

більше всього денервує, коли чоловік, несе немовля, а жіночка "пхає" візочок з сумками

мені, здається, що нас "стараються" зробити бездуховними предметами

в Норгах, дуже багато жінок з проблемами з спиною - таскання тяжких предметів....

типу не прийнято допомагати щось важке нести? ну це як поступатися місцем в суспільному транспорті, також не всюди це є.

Offline Teagan

« Reply #3124 : Вересень 18, 2022, 14:19:00 »
я просто згадую ГП, там же що не жінка, то бомбічна і всі різні за типажами і всі попадають в ці типажі.
В ДК в принципі набагато менше героїв в порівнянні. Ходять колами 5 чоловік.

Online Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #3125 : Вересень 18, 2022, 14:20:39 »
В ДК в принципі набагато менше героїв в порівнянні. Ходять колами 5 чоловік.

кароч мінусуємо відповідального за кастинг. хоча, після Відьмака мене вже нічим не здивуєш.

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #3126 : Вересень 18, 2022, 14:21:20 »
а, здавалося, мало б бути навпаки, повинні були розказати про об'єктивізацію жінок, бо якщо випускають за кордон, то умаляють жінок порівняно з чоловіками, зверхнє ставлення патріархальної країни. а диви ж - це не об'єктивізація, це примарні переваги.
Заборона чоловікам на виїзд за кордон - це не дискримінація жінок, а дискримінація чоловіків.
Аш вже ж сказала саме про патріархальність країни.

Offline fakir

« Reply #3127 : Вересень 18, 2022, 14:21:39 »
Особисто мені більше до вподоби швейцарська модель.
Швейцарія - нейтральна країна. Що там за модель і чого?
Модель армії. Нейтральність не означає відсутність армії, і навіть навпаки. У Швейцарії є власна армія і вона досить сильна. Гугль допоможе.
нейтральній країні потрібна більш потужна армія ніж не нейтральній, у нейтральної за визначенням немає союзників
щодо досить сильна, як виявилося, це можна перевірити тільки практично. але модель так, цікава.
горці зазвичай дуже войовничі та патріотичні - шотландці, чеченці, швейцарці, непальські гурки

Offline Teagan

« Reply #3128 : Вересень 18, 2022, 14:22:56 »
мене більше всього "тисне" коли жінки, на роботі, або вдома, тискають тяжкі предмети - не можу з цим змиритись
В Україні теж таскають, куди діватися, якщо треба, а чоловіка нема.
Cпойлер
Або гірше того - чоловік як принц лежить на дивані або зайнятий у генделику

Online Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #3129 : Вересень 18, 2022, 14:25:03 »

горці зазвичай дуже войовничі та патріотичні - шотландці, чеченці, швейцарці, непальські гурки

історія нам показує, що звідти завжди було багато найманців, які у Пап підвізалися і охороною і армією. але, якщо чеченці плюс мінус зараз живуть як і 300 років тому, то життя швейцарців дещо змінилося за останнє сторіччя і хз, чи вони досі воїни.

Offline Pe

« Reply #3130 : Вересень 18, 2022, 14:26:50 »
а, здавалося, мало б бути навпаки, повинні були розказати про об'єктивізацію жінок, бо якщо випускають за кордон, то умаляють жінок порівняно з чоловіками, зверхнє ставлення патріархальної країни. а диви ж - це не об'єктивізація, це примарні переваги.
Заборона чоловікам на виїзд за кордон - це не дискримінація жінок, а дискримінація чоловіків.
У нас много беженцев мужчин (с семьями)
Из всех, кто уехал всей семьей (говорю про наш центр) ни одни не собираются возвращаться
Думаю, что это тоже играет роль (почему не выпускают всех)

Online Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #3131 : Вересень 18, 2022, 14:26:55 »

відчуваєш цей ніжний шурхіт протиріччя - в патріархальній країні дискримінують чоловіків? в моєму ж твердженні все логічно - поблажливе ставлення як до більш слабких.

Offline Rumor

« Reply #3132 : Вересень 18, 2022, 14:28:24 »
Та бісять вони. В той час коли існують реальні проблеми, і ніхто їх не вирішує, зате на слуху розмови про фемінітиви, воплі з боліт що актриси пішли в кіно некрасиві, і те що не можна людині зробити комплімент бо це обєктивізація і свинство :scare3:
По моей выборке тут тот, кто говорит о феминитивах, занимается и реальными проблемами. И наоборот. Но я читаю активистов опять же. И имею опыт разговоров с коллегами, которые сначала грязно и пошло шутят за обедом, а потом говорят, что кроме слов как-будто никаких проблем нет.
Ничего персонального если что, я тут спорить не собираюсь, время не то.

Offline Thor Egidijus

• **
« Reply #3133 : Вересень 18, 2022, 14:29:02 »

більше всього денервує, коли чоловік, несе немовля, а жіночка "пхає" візочок з сумками

в Норгах, дуже багато жінок з проблемами з спиною - таскання тяжких предметів....

типу не прийнято допомагати щось важке нести? ну це як поступатися місцем в суспільному транспорті, також не всюди це є.

особливо молодь реагує (ловив, погляд - не можу пояснити, але пропадає бажання, навіть коли пропускаєш, поперед себе в магазин, або потяг)
старші, +50 реагують, дякують... :pardon:

Offline Teagan

« Reply #3134 : Вересень 18, 2022, 14:29:14 »
щодо досить сильна, як виявилося, це можна перевірити тільки практично
Кажуть що якщо армія досить сильна і страшна, то бажаючих це перевірити на практиці менше.

Online Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #3135 : Вересень 18, 2022, 14:33:39 »
Та бісять вони. В той час коли існують реальні проблеми, і ніхто їх не вирішує, зате на слуху розмови про фемінітиви, воплі з боліт що актриси пішли в кіно некрасиві, і те що не можна людині зробити комплімент бо це обєктивізація і свинство :scare3:
По моей выборке тут тот, кто говорит о феминитивах, занимается и реальными проблемами. И наоборот. Но я читаю активистов опять же. И имею опыт разговоров с коллегами, которые сначала грязно и пошло шутят за обедом, а потом говорят, что кроме слов как-будто никаких проблем нет.
Ничего персонального если что, я тут спорить не собираюсь, время не то.

мені здається, глобально тут може змінити ситуацію тільки невідворотність покарання. тобто без держави, що має монополю на насильство, без партії, що буде представляти інтереси та просувати законопроєкти, кіна не буде. якщо людина знає, що може отримати прихисток, що насильника посадять в тюрму, а не затримають на півдня і він потім повернеться та вб'є, якщо насильник потенційний знає, що він загримить, тоді в цій статистиці можливі зміни. і весь цей фреймворк має бути створений та забезпечений державою. в Німеччині, як в демократичній країні, мені здається, є така можливість, працювати з полісімейкерс та обирати своїх представників до різних органів влади.

Online Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #3136 : Вересень 18, 2022, 14:34:39 »

особливо молодь реагує (ловив, погляд - не можу пояснити, але пропадає бажання, навіть коли пропускаєш, поперед себе в магазин, або потяг)
старші, +50 реагують, дякують... :pardon:

ну може вдалося виростити покоління нейтральногендерних)

Offline Teagan

« Reply #3137 : Вересень 18, 2022, 14:35:34 »
И имею опыт разговоров с коллегами, которые сначала грязно и пошло шутят за обедом, а потом говорят, что кроме слов как-будто никаких проблем нет.
Я також таких бачила і не думаю що розмови і вмовляння їм допоможуть. Такі й помруть.

По моей выборке тут тот, кто говорит о феминитивах, занимается и реальными проблемами.
Як на мене це не дуже правильний підхід, проблеми треба вирішувати покроково. Оппоненти якраз будуть чіплятися до слів і ігнорувати реальні речі. Але я не буду звісно вчити активістів.  :)

Offline Thor Egidijus

• **
« Reply #3138 : Вересень 18, 2022, 14:35:56 »
В Україні теж таскають, куди діватися, якщо треба, а чоловіка нема.
Cпойлер
Або гірше того - чоловік як принц лежить на дивані або зайнятий у генделику

во, во....

колись халтурка була, жінка кожного ранку возила тачкою дрова (по 3-4 мішка), а чоловік (кабанчик такий собі, працював водієм два дні в тиждень ) робив сніданок двум маленьким доцям...

вона весь час щось робила по домі, а він з дітьми - вона казала, що він дуже любить дочок і весь час сумує, коли їх не бачить......

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Останнє редагування: Вересень 18, 2022, 14:55:30 від Volf Ram »

Offline Rumor

« Reply #3140 : Вересень 18, 2022, 14:40:04 »
мені здається, глобально тут може змінити ситуацію тільки невідворотність покарання. тобто без держави, що має монополю на насильство, без партії, що буде представляти інтереси та просувати законопроєкти, кіна не буде. 
Да. Создание государством соответствующих структур и просвещение населения. Молодёжь в Германии уже другая, но консерваторы и церковь все ещё очень сильны и совершено не заинтересованы в равноправии.

Offline Rumor

« Reply #3141 : Вересень 18, 2022, 14:43:22 »
Я також таких бачила і не думаю що розмови і вмовляння їм допоможуть. Такі й помруть.
Я таким был и думал, что у нас тут равноправие почти и феминистки с жиру бесятся. Это мы ещё тему угроз и домогательств в социальных сетях не подняли. Там закон ещё хуже работает, чем в оффлайне.

Online Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #3142 : Вересень 18, 2022, 14:46:15 »
Я таким был и думал, что у нас тут равноправие почти и феминистки с жиру бесятся. Это мы ещё тему угроз и домогательств в социальных сетях не подняли. Там закон ещё хуже работает, чем в оффлайне.

чим більше стикаєшся з реаліями на Заході, про який раніше думав, що там кисельні береги, тим більше здається, що основні дії влади - намутити бабла корупційними схемами, проблеми заховати під ковдру, хай наступні вирішують, а всім бути ввічливими та посміхатися один одному і не казати про проблеми.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #3143 : Вересень 18, 2022, 14:52:13 »
Під час війни пересування обмежується.
Так. Але не для всіх :smile4:. Хоча, про це я вже писав.
Запрет на выезд мужчин из Украины на время войны никакого отношения к сексизму не имеет, потому что после 60-ти выпускают всех, чистой воды эйджизм. :mad:

Offline Teagan

« Reply #3144 : Вересень 18, 2022, 14:53:16 »

чим більше стикаєшся з реаліями на Заході, про який раніше думав, що там кисельні береги, тим більше здається, що основні дії влади - намутити бабла корупційними схемами, проблеми заховати під ковдру, хай наступні вирішують, а всім бути ввічливими та посміхатися один одному і не казати про проблеми.
Про Німеччину це точно.

Offline Марика

• Hero Member
  • Варшава
« Reply #3145 : Вересень 18, 2022, 14:53:22 »
Да ладно вам с уважением,  я не активист же и ничего не делаю. Я к тому, что в свете такой общей картины разговоры о феминитивах воспринимаются иначе.  Есть вообще такая Стамбульская Конвенция, она систематически предписывает, что надо государству для прав женщин делать. Ей уже много лет, Германия не сделала ничего.
А у Польщі у 2021 року у Сейм був поданий проект постанови про вихід із Стокгольмської конвенції. На щастя, не пройшов. Але вона і так майже не діє
У Польщі щотижня від домашнього насильства гине 3 польські жінки, приблизно 500 жінок щороку.
Знайшла дані по Україні за 2017 рік - 600 жінок щороку. І про це якось мало говорять
https://vechirniy.kyiv.ua/news/58734/

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #3146 : Вересень 18, 2022, 14:54:04 »
Ти вважаєш, це обговорення для цього треду? 
Вибач, але це ти приніс тему заборони виїзду чоловікам в цей тренд, а не я. :)
Щодо подальшого, то я вважаю, що ти неправий. Бо жінки в нас теж трудовий ресурс, кількість домогосподарок в нашому суспільстві відносно невелика, переважна більшість жінок працює. Тож якби йшлося про трудовий ресурс, то виїзд дозволений був би тільки жінкам, що супроводжують дітей.
Те, що в нас спочатку ухвалюють закони, а потім чешуть репу, як прибрати наслідки, про які ніхто не здогадався подумати, -- це не таємниця, так воно працює скрізь, хоч би чого торкнутися. Також нагадую, що переважна більшість тих, хто такі закони розробляє, ухвалює та доповнює різними підзаконними актами, -- чоловіки. :) І окрім того, що здебільшого нікому просто не хочеться розбиратися в деталях бо це кропітка робота, простіше загребти всіх гамузом, це ще чудовий ресурс для збагачення, бо кому війна, а кому мати рідна. :(

Offline Teagan

« Reply #3147 : Вересень 18, 2022, 14:59:29 »

Не, я знаю что у нас нет полного равноправия. Но проблем базовых слишком много еще осталось. Я считаю что без базы невозможно перепрыгнуть на следующий уровень.
А в плане Германии вообще смешанные чувства. С одной стороны к вам геи из Польши переезжают, потому что в Германии они могут жениться и спокойно жить, с другой, оказывается многие проблемы с домашним насилием не решены и вообще Киндер-Кюрхе_забыла что там третье. Очень сложно у вас там.
Я по работе общаюсь со скандинавами очень плотно, у них конечно на первый взгляд кисейные берега, комплексно, молодцы.

Offline Rumor

« Reply #3148 : Вересень 18, 2022, 15:00:56 »
 Марика, в Польше с запретом абортов жуть же началась совсем.

Offline Rumor

« Reply #3149 : Вересень 18, 2022, 15:02:21 »
Teagan, я считаю, что язык очень сильно определяет сознание. Чиби вон филолог,  хотелось бы её заслушать на эту тему. :)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.