Автор Тема: За Ж и М. Всё вокруг.

Offline fakir

Re: За Ж и М. Всё вокруг.
« Reply #3090 : Вересень 18, 2022, 12:58:50 »
Настільки, щоб в деяких областях діяльності мали різни права та обов'язки
Те, що у нашій армії зараз  приблизно 35% відсотків жінок, це теж про це ?

чи не могли б ви надати посилання на цю інформацію, бо я зміг нагуглити лише ось це
Цитувати (виділене)
За даними Міноборони, станом на грудень 2021 року в ЗСУ служили 57 тис. жінок, тобто майже 22% всього особового складу. З них близько 32 тисяч – саме військові (понад 12% особового складу). Але після 24 лютого дуже багато жінок пішли в підрозділи територіальної оборони та війська. Тож про точнішу кількість бійчинь на війні дізнаємося згодом.
https://zmina.info/articles/buty-efektyvnoyu-bojovoyu-odynyczeyu-istoriyi-zhinok-na-vijni/
заздалегідь щиро дякую

Offline fakir

« Reply #3091 : Вересень 18, 2022, 13:02:28 »
ще є таке
Цитувати (виділене)
Що стосується безпосередньо армійців, то зараз їх є приблизно 700 тисяч бійців на противагу 150 тисячам, що були ще рік тому.

Станом на зараз за чисельністю своїх збройних сил Україна потрапляє в топ-10 армій світу. Випереджаючи, до прикладу, Іран і Туреччину, що мають збройні сили на рівні 650-550 тисяч військових.

https://www.bbc.com/ukrainian/features-62632583
і таке
Цитувати (виділене)
Вона наголосила, що зараз спостерігається не аби яке збільшення військовослужбовиць на усіх рівнях та категоріях військової справи.

У лавах ЗСУ нині перебуває понад 50 тисяч жінок-військовослужбовиць, з них близько 5 тисяч — несуть службу на передовій лінії фронту.

Скільки жінок приєдналося о ЗСУ після 24 лютого?
З початку повномасштабної війни до армії вступило 7 тисяч жінок. Ще у жовтні 2021 року ЗСУ налічували 31 тисячу військовослужбовиць. Зараз у ЗСУ їх 38 тисяч, а ще близько 12 тисяч — цивільні жінки, що вступили до армії України.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр під час участі у Другому міжнародному Саміті перших леді та джентльменів заявила: наше протистояння не було б таким ефективним без жінок у складі ЗСУ.
https://vikna.tv/video/ukrayina/skilky-zhinok-sluzhyt-v-ukrayinskij-armiyi-zaraz/

Online Mike123

• Стать: Чоловіча
« Reply #3092 : Вересень 18, 2022, 13:03:27 »
Ще раз. Все це не задля жінок та їх комфорту . А тому що  керівництво  недолуге.
Ще раз. Прописувати права та обов'язки громадян - це функції нашого керівництва. І так, воно недолуге. Але ж ви не обурюєтеся, а пасивно спостерігаєте :smile4:.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #3093 : Вересень 18, 2022, 13:03:33 »
а, здавалося, мало б бути навпаки, повинні були розказати про об'єктивізацію жінок, бо якщо випускають за кордон, то умаляють жінок порівняно з чоловіками, зверхнє ставлення патріархальної країни. а диви ж - це не об'єктивізація, це примарні переваги.
Якщо тобі не цікава моя думка, будь ласка, не читай мої повідомлення , та не комментуй. Це як найменше буде послідовно.

не можу не читати, бо я модератор, змушений читати усе, навіть нецікаве. а щодо коментувати - ну, сама розумієш, смішно вказувати кому що коментувати. можливо я, як людина добра та з вірою у людство, знов і знов даю тобі шанс написати щось цікаве з цього приводу, та знов і знов розчаровуюсь відсутністю логіки і переконуюсь, що з тобою дійсно нецікаво, бо ти як всілася колись на той велосипед, так і крутиш педалі тільки вперед.
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Ash

• Стать: Жіноча
« Reply #3094 : Вересень 18, 2022, 13:06:38 »
заздалегідь щиро дякую
На жаль, зараз не зможу, бо  це був якийсь стрім.  Ще було сказано, що зараз лише у армії Ізрааїлю вищий процент жінок , ніж в Україні.
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Ash

« Reply #3095 : Вересень 18, 2022, 13:08:49 »
можливо я, як людина добра та з вірою у людство, знов і знов даю тобі шанс написати щось цікаве з цього приводу, та знов і знов розчаровуюсь відсутністю логіки і переконуюсь, що з тобою дійсно нецікаво, бо ти як всілася колись на той велосипед, так і крутиш педалі тільки вперед.
О, як чемно та поважно).
Гаразд, просто буду ігнорувати все, що ти пишеш, не як модератор.
Одесса-это Украина.
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Ash

« Reply #3096 : Вересень 18, 2022, 13:10:50 »
Але ж ви не обурюєтеся, а пасивно спостерігаєте .
Звісно, в жінок же ж  масса ресурсів зараз, щоб витрачати їх ще й на це.)) Які ці жінкі дурні та пасивні))
Одесса-это Украина.

Offline Rumor

« Reply #3097 : Вересень 18, 2022, 13:11:10 »
В свете общечеловеческого феминизма, как тут у нас обстоят с этим дела и что такое быть женщиной в Германии и почему моя позиция к феминизму такая, а не иначе.
Cпойлер
- Каждая третья женщина в течение своей жизни подвергается психическому или сексуальному насилию.
- Каждая четвертая подвергается физическому или сексуальному насилию от партнера, бывшего или теперешнего.
- От половины до 80% жертв получают долговременные последствия, такие как бессоница, депрессия, страхи.
- Практически каждый день какой-нибудь партнер пытается убить женщину. Примерно в половине случаев ему это удается.
- Число жертв домашнего насилия между мужчинами и женщинами распределено как 20% на 80%.
- Мужчине,гораздо проще совместить карьеру с детьми, что находит отражение в статистике по заработным платам и позициям на управленческих постах.
- В Германии то-то около 2,1 миллиона матерей, воспитывающих детей одни (и 0,4 миллиона отцов). Для 700 000 одиночек государство вынуждено платить за содержание детей, потому что отцы не платят алименты.
- Я регулярно читаю адвоката по разводам и что она слышит в суде. Судебная система постоянно преуменьшает опасность насилия мужчины к женщние, мотивируя тем, что ребенку полезно видеть отца. Система убежищ для женщин, куда она могла бы сбежать от мужа насильника развита очень слабо.

Offline Teagan

« Reply #3098 : Вересень 18, 2022, 13:11:35 »
насправді всі ці -ізми в сучасному світі перетворилися в жалюгідну пародію на боротьбу
+1000
Це вже давно помітно, а на фоні останніх подій ще більше.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #3099 : Вересень 18, 2022, 13:13:10 »
можливо я, як людина добра та з вірою у людство, знов і знов даю тобі шанс написати щось цікаве з цього приводу, та знов і знов розчаровуюсь відсутністю логіки і переконуюсь, що з тобою дійсно нецікаво, бо ти як всілася колись на той велосипед, так і крутиш педалі тільки вперед.
О, як чемно та поважно).
Гаразд, просто буду ігнорувати все, що ти пишеш, не як модератор.

бачиш, завжди можна знайти вихід з будь-якої ситуації, якщо бути трохи більш гнучким. можливо і в питаннях фемінізму ми могли б з тобою порозумітися, якщо б ти ставила питання не "чоловіки повинні", а я маю щось зробити, як жінка. також цілком припускаю, що ти цікавий співрозмовник з якихось інших питань, просто ми поки що їх не виявили.

Offline fakir

« Reply #3100 : Вересень 18, 2022, 13:13:44 »
Особисто мені більше до вподоби швейцарська модель.
кажуть "ізраїльська" та "швейцарська" - це одне й те саме
Cпойлер
Цитувати (виділене)
В 1949 году, после того как Израиль выжил в Войне за независимость, перед руководством государства евреев встал вопрос об организации вооруженных сил: то есть как создать большую армию, при этом будучи маленьким и нищим аграрным (кибуцным) государством?

Генштаб тогда возглавлял молодой 32-летний военачальник Игаль Ядин, который со специальной миссией отправился в Швейцарию и перенял швейцарский опыт организации вооруженных сил, а именно — модель милиционной армии. Маленькое регулярное ядро и большой активный резерв.

Цель Игаль Ядина была оптимизировать армию евреев в 31,000 регулярных солдат и резерва в 200,000 человек, способных встать под ружье в течении одних суток. А это все при населении одного миллиона граждан, то есть 25% от населения. Сумасшедшая цифра, но другого выхода они не видели.

Полное видео, кстати, вот тут  (https://youtu.be/VvW__hPwXOQ?t=770 )⬅️  (с 12:50, прим. fakir)

@yigal_levin
https://t.me/yigal_levin/30498

Offline fakir

« Reply #3101 : Вересень 18, 2022, 13:16:11 »
заздалегідь щиро дякую
На жаль, зараз не зможу, бо  це був якийсь стрім.  Ще було сказано, що зараз лише у армії Ізрааїлю вищий процент жінок , ніж в Україні.

дякую
вочевидь - це була неправдива інформація
Cпойлер
Лише у 2013 році жінкам дозволили служити в бойових підрозділах армії США. Станом на 2020 рік 224 тисячі американських військових (або 17%) — саме жінки, пише ВВС.24 груд. 2021 р.
https://suspilne.media/192532-ak-vijskovij-prizov-dla-zinok-pracue-u-sviti/

Offline Ash

« Reply #3102 : Вересень 18, 2022, 13:19:40 »
В свете общечеловеческого феминизма, как тут у нас обстоят с этим дела и что такое быть женщиной в Германии и почему моя позиция к феминизму такая, а не иначе.
Cпойлер
- Каждая третья женщина в течение своей жизни подвергается психическому или сексуальному насилию.
- Каждая четвертая подвергается физическому или сексуальному насилию от партнера, бывшего или теперешнего.
- От половины до 80% жертв получают долговременные последствия, такие как бессоница, депрессия, страхи.
- Практически каждый день какой-нибудь партнер пытается убить женщину. Примерно в половине случаев ему это удается.
- Число жертв домашнего насилия между мужчинами и женщинами распределено как 20% на 80%.
- Мужчине,гораздо проще совместить карьеру с детьми, что находит отражение в статистике по заработным платам и позициям на управленческих постах.
- В Германии то-то около 2,1 миллиона матерей, воспитывающих детей одни (и 0,4 миллиона отцов). Для 700 000 одиночек государство вынуждено платить за содержание детей, потому что отцы не платят алименты.
- Я регулярно читаю адвоката по разводам и что она слышит в суде. Судебная система постоянно преуменьшает опасность насилия мужчины к женщние, мотивируя тем, что ребенку полезно видеть отца. Система убежищ для женщин, куда она могла бы сбежать от мужа насильника развита очень слабо.

Rumor,  лайк  кроме всего прочего - выражение моего глубокого уважения.
Одесса-это Украина.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #3103 : Вересень 18, 2022, 13:21:27 »
ба, дійсно, я вчора на той перший пост Майка очікував вибух емоцій, тому й написав, що закидають його каблуками. бо як це так - всіх жінок автоматично понизили в правах з чоловіками, записавши в слабкі створіння, яким можна і необхідно тікати та рятуватися. тобто аж на цілому державному рівні об'єктивували взагалі всіх жінок. но ніт.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #3104 : Вересень 18, 2022, 13:27:35 »
задумався. коли я допомагаю, наприклад, дружині, колезі, комусь жіночої статі, наприклад, щось дістати з шафи, бо я високий, чи щось важке піднести, перетягнути - це об'єктивізація чи ні? жінка ж може стати на стілець, драбину, зробити це сама. де ця межа, коли я ще чоловік, який допоміг, а коли вже хєроносець, що принижує жінку своїми діями, своїм поблажливим ставленням? чи кожна жінка має визначати це самостійно з власного життєвого досвіду та ступеню фемінності?

Offline Teagan

« Reply #3105 : Вересень 18, 2022, 13:30:56 »
чи кожна жінка має визначати це самостійно з власного життєвого досвіду та ступеню фемінності?
Ось це. Бо досвід у всіх жінок різний і ми ніколи навіть між собою до кінця не порозуміємося.

Offline Марика

• Hero Member
  • Варшава
« Reply #3106 : Вересень 18, 2022, 13:35:11 »
Cпойлер

Rumor,  лайк  кроме всего прочего - выражение моего глубокого уважения.

:plusone:

Offline Rumor

« Reply #3107 : Вересень 18, 2022, 13:39:39 »
 Да ладно вам с уважением,  я не активист же и ничего не делаю. Я к тому, что в свете такой общей картины разговоры о феминитивах воспринимаются иначе.  Есть вообще такая Стамбульская Конвенция, она систематически предписывает, что надо государству для прав женщин делать. Ей уже много лет, Германия не сделала ничего.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #3108 : Вересень 18, 2022, 13:40:06 »
чи кожна жінка має визначати це самостійно з власного життєвого досвіду та ступеню фемінності?
Ось це. Бо досвід у всіх жінок різний і ми ніколи навіть між собою до кінця не порозуміємося.

ну тоді це буде типове двоємразіє. бо одна й та сама дія може бути оцінена як позитивно так і негативно жінкою, якщо її виконали два різних чоловіка. або інше - одна й та сама дія може бути по різному оцінена різними жінками з огляду на їх минулий досвід. за цим ми можемо констатувати, що немає ні референтної системи, ні критеріїв, а у більшості випадків це просто вигідне прикриття власної позиції. як набрати весь каст акторів з people of color згідно повєстки, а потім, коли фільм провалиться, бо акторів набирали не за професійними якостями, всім критикам затикати рота що ви йобані расисти.

Offline Teagan

« Reply #3109 : Вересень 18, 2022, 13:53:38 »
у більшості випадків це просто вигідне прикриття власної позиції
Так і є. Взагалі в нас хоч вцілому патріархальне суспільство, та наче основні правила більш менш прийняті. Наприклад питати на співбесіді коли ти плануєш розмножитись - це однозначно зашквар і дрємучесть. Запропонувати допомогти з важкою сумкою або дістати шось з високої шафи - це нормально як на мене, не бачу тут приводу для обурення.

Мене особисто всі ці крики про обєктивізацію дратують, воно якесь штучне. Жінки чоловіків теж обєктивізують. Рівні права і ставлення на роботі, рівні умови для догляду за дитиною (декрети і лікарняні на законодавчому рівні), загальний рівень безпеки (не страшно ввечері пройтись по вулиці без чоловіка поряд) - це важливо, на мою думку. Решта вже хайпожорство з жиру.

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #3110 : Вересень 18, 2022, 13:59:56 »
Ні. Я не обурився, бо я не фемініст. І я розумію, чому саме так. Але я чекаю жіночого обурення до такої несправедливості щодо жінок. Але, мабуть, не дочекаюся :)
Я, хоч і фемінистка, також розумію, чому саме так :)
Несправедливість тут не щодо жінок, а щодо чоловіків. Зараз, під час війни, загально не змінити.
Cпойлер
Цивільним морякам все ж дозволили працювати за кордоном. Ще когось відпускають під залог. Це винятки.
А після війни провести б реформу. Про Ізраїль як зразок вже сказали.

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #3111 : Вересень 18, 2022, 14:02:28 »
Швейцарія - нейтральна країна. Що там за модель і чого?

Offline Teagan

« Reply #3112 : Вересень 18, 2022, 14:05:03 »
Модель армії. Нейтральність не означає відсутність армії, і навіть навпаки. У Швейцарії є власна армія і вона досить сильна. Гугль допоможе.

Offline Teagan

« Reply #3113 : Вересень 18, 2022, 14:06:15 »
Я к тому, что в свете такой общей картины разговоры о феминитивах воспринимаются иначе.
Та бісять вони. В той час коли існують реальні проблеми, і ніхто їх не вирішує, зате на слуху розмови про фемінітиви, воплі з боліт що актриси пішли в кіно некрасиві, і те що не можна людині зробити комплімент бо це обєктивізація і свинство :scare3:

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #3114 : Вересень 18, 2022, 14:06:35 »
Модель армії. Нейтральність не означає відсутність армії, і навіть навпаки. У Швейцарії є власна армія і вона досить сильна. Гугль допоможе.

щодо досить сильна, як виявилося, це можна перевірити тільки практично. але модель так, цікава.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #3115 : Вересень 18, 2022, 14:08:16 »
Я к тому, что в свете такой общей картины разговоры о феминитивах воспринимаются иначе.
Та бісять вони. В той час коли існують реальні проблеми, і ніхто їх не вирішує, зате на слуху розмови про фемінітиви, воплі з боліт що актриси пішли в кіно некрасіви, і те що не можна людині зробити комплімент бо це обєктивізація і свинство :scare3:

до речі, я не з боліт, но чому всі актриси в тому ж ДД некрасиві? чи це нова фішка, бо більшість людей некрасиві, щоб нікого не ображати?

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #3116 : Вересень 18, 2022, 14:11:29 »
Чоловіки - це не тільки воєнний ресурс. Це також трудовий ресурс. Бо в країні хтось повинен працювати. При чому не тільки за себе, але й за тих хто воює на фронті. І ось у трудовій повинності чоловіки та жінки повинні бути рівноправні, чи не так? Ні, не так. Жінка без дітей ліворуч від траси Одеса Київ може кинути роботу та поїхати в Европу на рік. А чоловік не може виїхати на 2 тижні до родини чи по справах. Тільки за вчора в мене 2 приклади (а за півроку їх до лиха). Чоловіку виповнюється 60 у грудні. Хотів виїхати на день народження внучки в вересні. Не випустили. Сім'я орендаторів паю дружини. Чоловік, дружина, син. Син в армії. Дружина в армії, Чоловік вирощує хліб. Виїхати по справах на 2 тижні не можна. Готов підписати будь що страшне, що повернеться. Не можна. Дві людини з трьох з сім'ї вже в армії. Не можна.
Так, негаразд.

Цитувати (виділене)
Нагадую, що свобода пересування - це конституційне право громадянина України.
Під час війни пересування обмежується.

Online Mike123

« Reply #3117 : Вересень 18, 2022, 14:12:44 »
Несправедливість тут не щодо жінок, а щодо чоловіків.
Безумовно. Насправді, я цю тему порушив, бо це дуже принизливо для чоловіків. От жінки мають право віиїзджати. І що? Скільки виїхало? Скільки повернулося? Безумовно, без тих, кому розтрощили домівки та зруйнували міста. Їм нікуди повертатися, а Україні поки не до того, щоб відстроювати мирне життя. А от чоловікам виїжджати не можна. А чому? Всі перелякаються та втечуть назовсім? Чи не всі? А скільки? А чому б не зробити ці 48 діб та контракт для далекобійників для всіх чоловіків? Але якщо вже втік, то не ображайся. Навіщо ви так не довіряєте своїм громадянам? Ви думаєте, це чемно? Ні. Це принизливо.

Offline Teagan

« Reply #3118 : Вересень 18, 2022, 14:13:36 »
до речі, я не з боліт, но чому всі актриси в тому ж ДД некрасиві? чи це нова фішка, бо більшість людей некрасиві, щоб нікого не ображати?
Всіх найкрасивіших вже задіяли в ГП  :grin: Це не тільки про жінок, до речі.

Що, взагалі ніхто не подобається? Подружка Дєймона, Міссая, як на мене, красива. "Доросла" Алісента теж буде. Таргаріени некрасиві бо вони ж вирождєнци, це скоріше фішка.

Offline Thor Egidijus

• **
« Reply #3119 : Вересень 18, 2022, 14:13:57 »
у більшості випадків це просто вигідне прикриття власної позиції
Так і є. Взагалі в нас хоч вцілому патріархальне суспільство, та наче основні правила більш менш прийняті. Наприклад питати на співбесіді коли ти плануєш розмножитись - це однозначно зашквар і дрємучесть. Запропонувати допомогти з важкою сумкою або дістати шось з високої шафи - це нормально як на мене, не бачу тут приводу для обурення.

Мене особисто всі ці крики про обєктивізацію дратують, воно якесь штучне. Жінки чоловіків теж обєктивізують. Рівні права і ставлення на роботі, рівні умови для догляду за дитиною (декрети і лікарняні на законодавчому рівні), загальний рівень безпеки (не страшно ввечері пройтись по вулиці без чоловіка поряд) - це важливо, на мою думку. Решта вже хайпожорство з жиру.

мене більше всього "тисне" коли жінки, на роботі, або вдома, тискають тяжкі предмети - не можу з цим змиритись

більше всього денервує, коли чоловік, несе немовля, а жіночка "пхає" візочок з сумками

мені, здається, що нас "стараються" зробити бездуховними предметами

в Норгах, дуже багато жінок з проблемами з спиною - таскання тяжких предметів....

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.