Cпойлер
Я действительно всегда так думала и думаю - у нас и мобильность населения выше, и народ менее зашоренный, и помогать друг другу более готовый.
Духа безысходности у нас не висело (немного было при овоще, но и там витальность победила).
Москва и Питер истории другие
Подтверждаю.
Я училась в москве, нас там казахстанцев было черыте человека, и все выделялись на общем фоне, как солнечные придурки. Улыбались, шутили, излучали дужелюбие всем без разбору, а не только тем, кому надо.
а как же самыйлучшийгордназемле и москваневерслип?))) Если честно, то у меня всегда было ощущение, что у них столь сил уходит на поддержание "имиджа" , что им некогда ни смеяться ни быть самим смешными. И, кстати, вот не знаю почему, что мышление жителей этого города мне кажется очень провинциальным (не могу другого слова подобрать и никак не хочу обидеть провинцию). Ну они, например, так осторожно выбирают способы и стиль общения (с оглядкой, что бы это общественное одобрение получило), делают не так как нравиться им, а так как модно в этот период времени.
Но, это, конечно, мое впечатление очень в общем и на всех, без разбору москвичей не распространяется.
Напочатку 90, коли в нас були мільйони, купони та дуже скрутне становище, я підробляла у Москві, на зйомках "Брейн-рінгу" та "Любові з першого погляду" (компанія Ігра давала можливість українцям вижити, за 2 тижні у Москві я отримувала стільки, скільки в Україні за 9 місяців). Звісно, ти їдеш на 2 тижні, береш не маленьку валізу, бо ж Москва, тре гарно виглядати, потім там щось купляєш, везеш додому, отетовсьо. Отже, отпрацювавши 2 тижні, виходжу з готеля, чекаю на таксі. Всюди стоять машини, бачу свою, але таксіст мене не бачить. Я з валізою за ним бігати не можу. Отже, оставляю валізу біля охоронця на вході, біжу до таксиста. Він знаходить місце, де стати, я вертаюсь до охоронця - валізи нема. І охоронець такий дивиться на мене великими очима і питає "Яка валіза?". При тому, що я персонально його просила придивитись. І ситуація зрозуміла - в мене квиток на поїзд, таксі, то немає часу на міліцію, оформлення протоколу і т.ін. Добре, що вже тоді була звичка завжди ходити з сумкою, де документи та гроші, окремо від валіз.
От тоді я зрозуміла, що Москва - не місце мого заробітку. Що я не зможу жити там, де навіть охоронець працює разом з крадіями і чесно тобі про це розказує. І саме цьому тоді я там не залишилась, хоча на ТБ звали і можна було там гарно прилаштуватись. Але...
ПиСи. В той же день на Курському вокзалі в мене на очах у жіночки черговий крадій потягнув валізу - ніхто навкруги не зупинив, хоча купа народу всюди. Менти робили вигляд, що глухі й сліпі. Жахіття якесь