Я вас сильно расстрою, если скажу, что этот кусок выступления касался поправки 1905, которую не проголосовали? Ну а мое мнение про Дзиндзю вам известно. Сливной бачок общего пользования.
Вот, на всякий, стенограмма. Слова из видео уж сами найдете.
10:25:58
ЮЗЬКОВА Т.Л.
Не можу в повному обсязі погодитись з доповідачем, оскільки для того, щоб не обтяжувати апеляційну інстанцію Вищого антикорупційного суду України, потрібно просто зазначити це в законі або у "Прикінцевих положеннях".
Мої правки за номером 1905 і 1907, окрім правильної системи двох судів у складі Вищого антикорупційного суду, встановлюють можливість окремого суддівського самоврядування для обох ланок: першої інстанції і апеляційної інстанції, - що є запобіжником можливих зловживань суддів цього суду. Тому я зараз висловлююсь відносно правок за номером 1905, 1917. Я буду наполягати на голосуванні за обидві правки, але по другій не буду вже виступати.
Дякую.
ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякуємо за роз'яснення.
І хочу наголосити, колеги, що пані Юзькова тільки що дала свою позицію по двом поправкам: 1905, 1917.
Є коментар шановного голови комітету. Будь ласка.
10:27:21
КНЯЗЕВИЧ Р.П.
Я хочу сказати, Тетяна Леонідівна, що ми це зробили, коли я вже висловлювався минулого разу, як техніко-юридичні правки, які в тому числі звернуло увагу юридичне управління, я під стенограму їх сказав. Я можу ще раз нагадати, про що іде мова. Це і визначення термінів, де чітко написано, що Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду – виключно стосовно судових рішень, ухвалених як судом першої інстанції Вищим антикорупційним судом.
Так само ми дали фактично нову редакцію розділу "х", пункту "х" точніше, де ми вилучили 2-й і 6 пункти, а в 3-му добавили слова і "розпочато і не закінчено розгляд". І добавили новий пункт, я ще раз його продублюю, що: "Суди апеляційної інстанції, крім Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду (зумисно його прибрали), продовжують приймати до розгляду апеляційні скарги на судові рішення, які ухвалені судами першої інстанції, і не набрали законної сили у кримінальних провадженнях щодо злочинів, віднесених цих кодексом до підсудності Вищого антикорупційного суду, розгляд яких розпочато в судах першої інстанції до дня початку роботи Вищого антикорупційного суду".
Тому такі запобіжники встановлені. Я сподіваюсь, що ми ще сьогодні на комітеті підтвердим…