Автор Тема: Українська політика до 16.08.2019

Offline Omela

• Global Moderator
  • Стать: Жіноча
  • Харьков
Re: Українська політика
« Reply #6930 : Березень 27, 2018, 11:27:32 »
И сколько ошибок сделает школьник при написании словосочетания "щебече соловейко".
shchebeche soloveyko
Тот, который знает, что ш - это sh, а ч - это ch, не сделает нисколько. А тот, который ничего не знает, по любому наделает ошибок. Можно подумать, в интернете сейчас на родной кириллице без ошибок пишут.
Там "щ", а не "ш", но звучит как шч. Вопрос - писать латиницей по звучанию или по написанию кирилицей? И не надо сравнивать интернет с диктантом, за который оценки ставят. И в solove...ko  писать  y или і.

Offline invariant

• Стать: Чоловіча
  • Київ <-> Вінниця
    • Шарага
« Reply #6931 : Березень 27, 2018, 11:28:38 »
Я в школі німецьку вивчав.  :pardon:
Schtschebetsche solovejko.
...І ми важкі несем мішки із написом "U235"...

Offline Mike123

« Reply #6932 : Березень 27, 2018, 11:31:52 »
Там "щ", а не "ш", но звучит как шч.
Так щ и звучит как шч :). Что в этом страшного такого? У поляков ничуть не меньше нашего шчокают. И ничего, как-то не умерли до сих пор.

Offline Eney

« Reply #6933 : Березень 27, 2018, 11:34:14 »
1096 днів роботи голови ДніпроОДА Валентина Резніченка. Публічний звіт за три роки

Offline Omela

• Global Moderator
  • Харьков
« Reply #6934 : Березень 27, 2018, 11:37:32 »
Там "щ", а не "ш", но звучит как шч.
Так щ и звучит как шч :). Что в этом страшного такого? У поляков ничуть не меньше нашего шчокают. И ничего, как-то не умерли до сих пор.
А у поляков был другой алфавит?

Offline Milena

« Reply #6935 : Березень 27, 2018, 11:39:13 »
 Руську правду Ярослава Мудрого віддамо Московії, а Шевченка спотворимо транслітераціїєю... :facepalm:   

Offline Oak

• Hero Member
« Reply #6936 : Березень 27, 2018, 11:39:30 »
У поляков сразу латиница. Зато своя неповторимая сшпивуча и жджурчажча мова

Offline AlexUA

• Hero Member
« Reply #6937 : Березень 27, 2018, 11:42:47 »
Руську правду Ярослава Мудрого віддамо Московії, а Шевченка спотворимо транслітераціїєю... :facepalm:   

Ну хватит уже писать бредни...

Алфавит это всего навсего способ передачи информации. К самой информации никакого отношения не имеет...

А то давайте еще книги вручную, как диды, переписывать... А богомерзкие планшеты повыкидываем...

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #6938 : Березень 27, 2018, 11:43:14 »
1096 днів роботи голови ДніпроОДА Валентина Резніченка. Публічний звіт за три роки
А чого ти їх сюди носиш? Вони ж російськомовні всі. І Голик, і Резніченко, та вся їхня команда. Головні вороги української державності.

Offline sergk1

• Хортиця
« Reply #6939 : Березень 27, 2018, 11:43:40 »

Offline Eney

« Reply #6940 : Березень 27, 2018, 11:44:12 »
Думаю, йому б сподобалась ідея. Нема там ніякого спотворення.
І Ярослав, аби знав до чого дійде, прокляв би ту правду на віки віків.

Offline Omela

• Global Moderator
  • Харьков
« Reply #6941 : Березень 27, 2018, 11:45:43 »
Такий розрив відновлюється навіть не роками, а місяцами.
Спроба пропихнути латиницю штовхне маятник зовсім не в тій бік, що потрібно, на мою думку.

Offline Eney

« Reply #6942 : Березень 27, 2018, 11:47:05 »
А чого ти їх сюди носиш? Вони ж російськомовні всі. І Голик, і Резніченко, та вся їхня команда. Головні вороги української державності.
Так. А Фаріон україномовна, і Тимошенко, і Шуфрич.
 А можна я сам буду вирішувати, що мені сюди "носити"? Чи мені питати вашого руськоязічного дозволу кожен раз, коли я буд сюди носити, те що вважаю потрібним.
ЗИ: Чекав я на це питання. Причому, від тебе.

Offline sergk1

• Хортиця
« Reply #6943 : Березень 27, 2018, 11:48:47 »
Спроба пропихнути латиницю штовхне маятник зовсім не в тій бік, що потрібно, на мою думку.
А чому, на твою думку, за латиницю вхопився Назарбаєв і впровадив її ? він теж "штовхає маятник не в той бік"(с) ? 

Offline Eney

« Reply #6944 : Березень 27, 2018, 11:49:04 »
Такий розрив відновлюється навіть не роками, а місяцами.
Якщо "пропихнути", то маятник може взагалі відірвати. А якщо спробувати для початку подискусувати, спробувати роз"яснити, провести опитування, то вже на крок далі від Москви будемо.
ЗИ: До речі, потім можна здати його у металобрухт. Чого добру пропадати. 

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #6945 : Березень 27, 2018, 11:52:09 »
А можна я сам буду вирішувати, що мені сюди "носити"?
Точно. Ти будеш сам вирішувати, що тобі носити, а всі інші будуть самі вирішувати, якою мовою їм розмовляти у побуті. А якщо ти залишаеш за собою право дорікати щодо мови, то особисто я залишаю за собою право дорікати тобі стосовно твоїх подвійних стандартів.

Offline Eney

« Reply #6946 : Березень 27, 2018, 11:53:21 »
А можна я сам буду вирішувати, що мені сюди "носити"?
Точно. Ти будеш сам вирішувати, що тобі носити, а всі інші будуть самі вирішувати, якою мовою їм розмовляти у побуті. А якщо ти залишаеш за собою право дорікати щодо мови, то особисто я залишаю за собою право дорікати тобі стосовно твоїх подвійних стандартів.
В побуті можеш розмовляти хоч на суахілі. Насправді, двійні стандарти в тебе у голові. Бо інформація, яку сюди, чи кудись інде приносить чи користуєтьтся людина в своїй справі, може бути на любій мові. Це важко зрозуміти? Так, в усьому світі заведено. Якщо ж тобі потрібен переклад, ти кажи, не соромся, це звичайна справа.

Offline Ash

« Reply #6947 : Березень 27, 2018, 11:56:16 »
 А можна я сам буду вирішувати, що мені сюди "носити"? Чи мені питати вашого руськоязічного дозволу кожен раз, коли я буд сюди носити, те що вважаю потрібним.
В тебе немає послідовності. Саме на це наголошує Чиби. Якщо ти вже такий борець за   тотальне вживання української мови - не використовуй   російську мову навіть у цитатах, і не пропагандуй тих, кто  іі  вживає.  Зовсім.  Бо вони ж роблять найстрашніше - руйнують Україну російськомовністю. Тоді твої волання  про  обурливу російськомовність  цього форуму будуть послідовними та  переконливими. А так , вибачай,  все це не вражає, а тільки дратує.
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #6948 : Березень 27, 2018, 11:57:04 »
В побуті можеш розмовляти хоч на суахілі.
:pray: Дякую! :smilie5:
То ми так само тут і робимо. Форум -- це наше побутове життя, а не спілкування в державній установі.

Offline Eney

« Reply #6949 : Березень 27, 2018, 11:57:51 »
В тебе немає послідовності. Саме на це наголошує Чиби. Якщо ти вже такий борець за   тотальне вживання української мови - не використовуй   російську мову навіть у цитатах, і не пропагандуй тих, кто  іі  вживає. Зовсім.  Бо вони ж роблять найстрашніше - руйнують Україну російськомовністю. Тоді твої волання  про  обурливу російськомовність  цього форуму будуть послідовними та  переконливими. А так , вибачай,  все це не вражає, а тільки дратує.
Це якийсь пиздець. Лютий. Почати хоча б спілкуватися на форумі українською мовою - це тотальне вживання? Знайди будь ласка, де я про це писав? Правий був Пітон, передьоргування і маніпулювання - це ваше все.

Offline Oak

• Hero Member
« Reply #6950 : Березень 27, 2018, 11:58:35 »
А чому, на твою думку, за латиницю вхопився Назарбаєв і впровадив її ?

Сколько лет казахский был на кириллице? И насколько кириллица вообще подходит для этого языка? В сравнении с украинским.

Offline Eney

« Reply #6951 : Березень 27, 2018, 11:59:21 »
В побуті можеш розмовляти хоч на суахілі.
:pray: Дякую! :smilie5:
То ми так само тут і робимо. Форум -- це наше побутове життя, а не спілкування в державній установі.
Насправді це не так. Приват - це ваше побутове життя, а форум - це ваше суспільне життя.   

Offline AlexUA

• Hero Member
« Reply #6952 : Березень 27, 2018, 12:01:17 »
А чому, на твою думку, за латиницю вхопився Назарбаєв і впровадив її ?

Сколько лет казахский был на кириллице? И насколько кириллица вообще подходит для этого языка? В сравнении с украинским.

А на чем основывается мнение что для украинского лучше кириллица?

Offline Oak

• Hero Member
« Reply #6953 : Березень 27, 2018, 12:02:26 »

Она для родственного языка была разработана. И правило одна буква = один звук худо-бедно работает.

Offline Eney

« Reply #6954 : Березень 27, 2018, 12:04:41 »
Тотальна мова - і я один проти всіх.  :good:

Offline AlexUA

• Hero Member
« Reply #6955 : Березень 27, 2018, 12:05:37 »
Она для родственного языка была разработана.

Это для какого? Там где было 45 букв? Так это заимствование греческого... Никаким боком к украинскому...

Offline sergk1

• Хортиця
« Reply #6956 : Березень 27, 2018, 12:07:03 »
Кириллицу Византия емнип сочиняла для западных славян(чехи и моравы) вкупе с проектом внедрения православия. Там не прокатило ни одно ни второе, потом через много лет достали из загашника.

Offline ~Багира~

• Hero Member
  • Львов
« Reply #6957 : Березень 27, 2018, 12:08:25 »
Тебе уже говорили неоднократно - чем меньше будут заставлять на украинском говорить, тем быстрее начнут. Вот я тут время от времени (и в ФБ) начинала писать на украинском, теперь, из-за твоего поста, принципиально не буду. Скажи себе спасибо. Это я озвучила, а сколько сделают это молча?
Извини, но по-моему это отмазка. Желающие - делают. Не будет тут Эней всех доколупывать по этому поводу, тогда сошлются на Фарион с Тягнибоком? Ну и сын Порошенко всегда в запасе.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #6958 : Березень 27, 2018, 12:08:38 »
Вопрос языка общения на форуме чётко прописан в пункте 5 правил форума.

5. Наш форум двомовний, ми користуємося і українською, і російською мовами, змиріться з цим.
Наш форум - двуязычный, мы пользуемся и украинским, и русским языками, смиритесь с этим.

Если кого-либо такое положение вещей не устраивает - инициируйте внесение изменений в правила.
Но не в этом треде, пожалуйста.

Все претензии к участникам относительно языка общения - оффтоп, флейм, провокация конфликта и нарушение правил форума.
Прошу в этом контексте больше к данному обсуждению не возвращаться.
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Eney

« Reply #6959 : Березень 27, 2018, 12:10:37 »
Тебе уже говорили неоднократно - чем меньше будут заставлять на украинском говорить, тем быстрее начнут. Вот я тут время от времени (и в ФБ) начинала писать на украинском, теперь, из-за твоего поста, принципиально не буду. Скажи себе спасибо. Это я озвучила, а сколько сделают это молча?
Извини, но по-моему это отмазка. Желающие - делают. Не будет тут Эней всех доколупывать по этому поводу, тогда сошлются на Фарион с Тягнибоком? Ну и сын Порошенко всегда в запасе.
Чого ж я й кажу про демагогію. Завжди знайдеться тисяча причин для виправдовувананя себе і своїх дій або бездіяльності.

0 Користувачів і 6 Гостей дивляться цю тему.