Интересно, а зачем тогда ходил на Нью сван?
Taras Chornovil
2 ч ·
Учора таки зробив дурницю - пішов на це вечірнє шоу від НьюсВану. Знаю на 100%, що по телевізору дивитися б не став, а побачити було потрібно й трошки відчути атмосферу. Відчуття дуже гнітюче. Там раптом могли б завести в студію Януковича, Захарченка або Гіркіна й це б у нікого не викликало якихось збурень. А якби він ще й сказав першою фразою, як ненавидить Порошенка, зал би зірвався в оваціях. Виринув "консультант" Володимир Грановський. Це, хто забув, ті дикі перший і другий тури 2004-го, мільярди на підкуп, три сорти українців (ну це вже разом із Шуваловим), багаторічне партнерство з Павловським та іншими кремлівськими політтехнологами... Він уже нас учить, як розвиватися країні...
Від Савченко чітке враження, що вона таки піде в списку кремлівського проекту Рабіновича-Мураєва-Шуфрича-Медведчука "За жизнь". А загалом домінуюче відчуття реваншу Кремля та пропутінських сил в українському суспільстві. Я не політтехнолог, не знаю, як з цим усім правильно боротися, щоб навпаки не додати їм балів. Але мені весь час видається, що влада дає слабинку. Може через те, що не навчилася доволі наступально й активно комунікувати зі суспільством. Хоча я не впевнений, чи саме суспільство готове слухати відвертий діалог.
Рівень політичного мракобісся вже починає зашкалювати. Але це тільки половина лиха. Гірше, що дурна й доволі примітивно склепана кремлівська пропаганда, яку спершу ретранслюють ольгінські, потім доносять усякі прокремлівські видання, далі легітимізують уже сайти "з іменем", а остаточно закріплюють політики-популісти, знаходить відгук. Я не знаю, чи можна вилікувати людей, які хочуть бути обманутими й ненавидять кожного, хто їм пробує хоч щось пояснити. Це як з онкохворим, який свято увірував, що йому допоможуть знахарі й ворожки. З тих часів, коли досить професійно займався психологією, пригадую, що спроба допомогти таким закінчується лише їхньою агресією та ще глибшим зануренням у свої забобони.