Автор Тема: Українська політика до 16.08.2019

Offline mxm

• Стать: Чоловіча
  • Одесса
Re: Українська політика
« Reply #1980 : Січень 26, 2018, 15:04:43 »
Є ціла колода всіляких засобів, щоб розсварити українців.
І в цій колоді мовне питання — джокер.

Offline sergk1

• Хортиця
« Reply #1981 : Січень 26, 2018, 15:06:26 »
О, зрадофилам есть о чем повозмущаться. Мы собераемся выполнять требования МВФю Цена для населения вырастет емнип на 1,2*1,17(озвучиваемая ранее разница цен пром/население*изменение курса)
Цитувати (виділене)
Кабинет министров Украины готов установить цену на газ в соответствии с требованиями Международного валютного фонда.
http://biz.liga.net/ekonomika/tek/novosti/3725760-kabmin-izmenit-tsenu-na-gaz-po-trebovaniyu-mvf-poroshenko.htm
« Останнє редагування: Січень 26, 2018, 15:30:11 від sergk1 »

Offline Eney

« Reply #1982 : Січень 26, 2018, 15:14:55 »
Є ціла колода всіляких засобів, щоб розсварити українців.
І в цій колоді мовне питання — джокер.
Так. тільки не джокер, а маркер, і не розсварити українців, а вбити Україну. Розчинити її у Росії, доробивши те, що не встигли при совку.  Російська мова - це основа/база русского мира. Все інше, то вже надбудова.  Тому й в ОРДЛО першою справою було і є - це позбутися всього україномовного. Це в нас можна користуватися інтернаціональною мовою, бо так зручно російськомовним чужинцям, а там це чітко - україномовний - на подвал.
Я б не підняв цієї теми, просто мене здивувало, чому адептів російської мови турбує думка полтавського російськомовного таксиста.

Offline Даяна

• Hero Member
  • Стать: Жіноча
  • Дніпро
« Reply #1983 : Січень 26, 2018, 15:20:36 »
Cпойлер
Кто нибудь объясните мне причём тут чемодан(кейс?) и почему я так часто встречаю это слово?
Cпойлер
Примерное значение "задача со многими вводными". Используется в англоязычии как в смысле тренировочного, так и реального задания. Например, развод с миллионером ходящим налево - кейс для адвокатов жены
Нарешті МВФ перетерли із Кабміном
В Борисполі сідає два борта із кокаїном

Offline Кіндрат Калистратович

• Hero Member
« Reply #1984 : Січень 26, 2018, 15:21:34 »
Тут всё прекрасно. И "вся", и "шобла", и "подымается", и "за право ездить бухим".
Вариант описанный Вольфрамом выглядит правдоподобнее, чем версия антикоррупционеров.
Я уже настолько привык к перекручиваниям, превеличениям, обману, крикам по поводу и без повода, что ни одна из версий мне не кажется более или менее правдоподобной.
После того как СБУ и ГПУ хватают агентов, а генпрокурор требует открытого конкурса красоты для агентов под прикрытием.
На чувака вешают борьбу со свободой слова (избиение журналиста).
Ну и естественно маетками и элитными авто обеих всех сторон. В том числе и журналистов которые об этом пишут.
Я одинаково обоим всем не верю.
Я, наверное, даже решению суда и экспертизе не очень бы доверял, после клетчатого одеялка из Феофании и практически любого, более менее громкого судебного разбирательства.
Я не против выражения своего мнения и отношения к процессу. Делайте это в той форме какая вам кажется правильной.
Меня просто удивляет категоричность всех.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #1985 : Січень 26, 2018, 15:23:30 »
Тут всё прекрасно. И "вся", и "шобла", и "подымается", и "за право ездить бухим".
Спасибо. Я старался. :yes:

• Hero Member
« Reply #1986 : Січень 26, 2018, 15:26:04 »
Cпойлер
Кто нибудь объясните мне причём тут чемодан(кейс?) и почему я так часто встречаю это слово?
Cпойлер
Примерное значение "задача со многими вводными". Используется в англоязычии как в смысле тренировочного, так и реального задания. Например, развод с миллионером ходящим налево - кейс для адвокатов жены
Cпойлер
Я смотрю в словарь и офигеваю от значений:
Цитувати (виділене)
имя существительное
случай, чехол, дело, корпус, футляр, сумка, кожух, ящик, падеж, коробка, чемодан, доводы, крышка, прецедент, контейнер, обстоятельство, судебное дело, положение, больной, казус, история болезни, доказательства, витрина, гильза, заболевание, кассета, пациент, ларец, судебная практика, регистр клавиатуры, покрышка, остов, чудак, покрышка шины, станина, раненый, наружная покрышка, случай в судебной практике, оператор выбора, застекленный стенд, наборная касса, факты
глагол
покрывать, упаковывать в ящик, класть в ящик, вставлять в оправу, обшивать
И фиг его знает что имелось ввиду.
Ну я смутно догадываюсь, но бесит эта неопределённость. :)

Offline Eney

« Reply #1987 : Січень 26, 2018, 15:29:34 »
Це дійсно так і є. І цей форум, прямий тому доказ.
Цитувати (виділене)
Оксана Забужко про найбільшу дискримінацію в Україні

"Україномовні в Україні є отією самою дискримінованою меншістю, за всіма показниками.

...Знаєте, ворожа пропаганда – всередині нас. От у тому, як ми дивимось, бачимо і розуміємо певні речі. Себто, коли починається: та, не треба, силоміць, от говорять російською – не треба насильно, це порушення прав.

Стоп. Де, з якого моменту, у нас у країні відбувається порушення прав, шановне панство? Чому я не чую від вас, шановні українські політики, журналісти, медіаперсони, чому я не чую від вас елементарної, простої речі: що україномовні українці, яких за статистикою і переписом у країні більшість, у нас, де-факто, після 25 років незалежності перебувають на правах дискримінованої меншини? То не шкодить, що їх – більшість. Нас – більшість.

Слава Богу, всі вчилися в розумних школах, усі студіювали і фемінізм, і постколоніалізм, котрий останні 50 років у Європі (ви кажете, як ми можемо пояснити Європі) прекрасно довели, обґрунтували і дослідили, що можуть бути статистичні більшості, наприклад, жінки, які статистично становлять більшість населення, але – друга стать, дискримінована меншість, практично більшість з правами меншини.

Те ж саме – постколоніальні студії, коли в нововизволених країнах колишнього «третього світу» автохтонне населення становить більшість, але все ще має права меншості. У цьому суть колоніалізму – більшість з правами дискримінованої меншості.

Україномовні в Україні є (і я про це писала з 2000 року, та хто мене слухає) отією самою дискримінованою меншістю, за всіма показниками. Цифри наче вже підрахували, оприлюднили: про неможливість отримати обслуговування рідною мовою, про неможливість отримати для дітей інформацію рідною мовою, про книжки, про мультфільми, про недоступність того, другого, третього.

Про те, як затратно бути україномовним, бо ти мусиш весь час вишукувати, доводити і обстоювати свої права та можливості. Є енергійні і активні люди. От якийсь дядько на Львівщині судиться вже якийсь парканадцятий раз, і це показник. Літинський такий. Людина бореться за свої права в українській державі. У нього немає цих прав. На папері є, але ми не є в однакових умовах із російськомовними, їхні мовні привілеї від СРСР збереглися.

А ми собі маємо тільки територію, на якій ми могли б сказати, що так, я маю право, я як україномовний маю право на те і на те, і українська держава мені це право забезпечує, бо в неї, холєра, в Конституції записано, що українська мова є державною, то це є її обов’язок мені не просто гарантувати доступ до моєї мови, а за-без-пе-чи-ти. Все.

Зрозуміло, що частиною своїх привілеїв російськомовна частина українського населення мусить поступитися і поділитися, даруйте, з отією самою дискримінованою україномовною більшістю. Але для цього треба чітко розставити саме ці терміни: хто тут є більшість, хто є меншина, хто є дискримінований і за чиї права, даруйте, у нас іде боротьба, і чиї права українська держава 25 років по-ру-шу-є. так, права україномовних порушуються.

І тут наступний момент. Я взагалі не вірю в риторику, скажімо, боротьби за права будь-яких меншин в Україні, поки не задоволені права от цієї найбільше, кричуще дискримінованої, котра за статистикою (скільки там у нас україномовних, десь 73 відсотка?) є більшістю.

- Ну це не меншина – це громада.

- Так, але ось ця сама «друга стать», кажучи феміністичним терміном. Ми «друга мова» в Україні. По факту. По факту функціонування оця нібито державна українська є другою мовою. Так, як жінки в патріархальних соціумах є другою статтю.

Відповідно, доки не буде ліквідовано дискримінацію щодо цієї найбільшої здеправованої меншини, доти та розмова про права меншин – сексуальних, релігійних, всіх інших – будуть ганебним лицемірством. Вона не зможе втілитися перед лицем оцієї головної і найбільшої нашої брехні.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #1988 : Січень 26, 2018, 15:32:30 »
а генпрокурор требует открытого конкурса красоты для агентов под прикрытием.
Вот яркий пример передёрга. Луценко не требовал открытого конкурса для агентов, а обратил внимание на несоответствие методов набора агентов в НАБУ законодательству. И предложил изменить закон. Но это скучно и неинтересно. Лучше продолжать трудоустраивать "агентов кать" в обход закона. В структуру, которая должна следить за соблюдением этих самых законов. Ага.

Offline Даяна

• Hero Member
  • Стать: Жіноча
  • Дніпро
« Reply #1989 : Січень 26, 2018, 15:35:56 »
Cпойлер
Я смотрю в словарь и офигеваю от значений:
Cпойлер
Инглиш в разы лаконичнее русского. Сага о Форсайтах в оригинале раза в три тоньше
Нарешті МВФ перетерли із Кабміном
В Борисполі сідає два борта із кокаїном

Offline Garfield

• Nederland
« Reply #1990 : Січень 26, 2018, 15:36:21 »
Щось мені здається, що проблема полягає не в російській мові, а в психології - є дуже влучне англійське слово mindset. Коли верхівка імперії розмовляла французькою, істотних відмінностей у зовнішній політиці не було. Ваш КО...
Homo homini felis est.

Offline Eney

« Reply #1991 : Січень 26, 2018, 15:37:24 »

Цитувати (виділене)
Польський Сейм схвалив закон про заборону пропаганди в Польщі "бандеризма" - ідеології українських націоналістів. Про це повідомляє Польське радіо.

Згідно з повідомленням, законопроект визначає злочини українських націоналістів і українських формувань, які співпрацювали з Третім Рейхом, і відкриває можливість кримінального переслідування осіб, які заперечують вчинення цих злочинів. http://news.liga.net/ua/news/politics/14890108-seym_polshch_p_dtrimav_zaboronu_propagandi_banderizma.htm

Offline sergk1

• Хортиця
« Reply #1992 : Січень 26, 2018, 15:48:02 »
да польские правые популисты Kukiz'15, это аналог нашей Свободы.

• Hero Member
« Reply #1993 : Січень 26, 2018, 15:55:20 »
а генпрокурор требует открытого конкурса красоты для агентов под прикрытием.
Вот яркий пример передёрга. Луценко не требовал открытого конкурса для агентов, а обратил внимание на несоответствие методов набора агентов в НАБУ законодательству. И предложил изменить закон. Но это скучно и неинтересно. Лучше продолжать трудоустраивать "агентов кать" в обход закона. В структуру, которая должна следить за соблюдением этих самых законов. Ага.
Ок, обратил внимание:
Цитувати (виділене)
Весь аппарат агентов НАБУ на сегодняшний день вне закона, а во время работы они используют контрабандную технику.

Об этом в эфире телеканала "1+1" вечером 3 декабря заявил генпрокурор Юрий Луценко.

"Закон требует, чтобы при отборе кандидатов они проходили открытый конкурс. Но несмотря на это десятки агентов, в том числе и те двое, зафиксированные на конспиративной квартире, были избраны в ходе "закрытых процедур", что противоречит закону", - заявил Луценко.

"Имеем нелегальных агентов, которые используют незаконные методы провокаций, никто из них не допущен к гостайне, но им предоставляются материалы прослушки НАБУ, что является уголовным преступлением, они используют не зарегистрированную в Украине технику для прослушивания, которая завезена контрабандным путем, а полученные материалы они используют в своей работе", - отметил он.
"Это огромный букет нелегальной группировки, действующей нелегальными методами с нелегальной аппаратурой. Об этом - двух агентах - я узнал где-то 2 недели назад. Теперь вижу всю полноту проблемы", - добавил Луценко.
https://www.pravda.com.ua/rus/news/2017/12/3/7164144/
Что уже предпринято по этому вопросу? Или ГП решил, что его замечания достаточно?

Offline sergk1

• Хортиця
« Reply #1994 : Січень 26, 2018, 16:13:03 »
Саакашвили присудили ночевать дома :cray: Как есть "хунта гнобит оппозицию!Доколе!"(тм)  :kos:
Цитувати (виділене)
Клопотання задовольнити частково, застосувати запобіжний захід у вигляді часткового домашнього арешту з 22.00 до 7.00
https://www.rbc.ua/ukr/news/saakashvili-izbrali-domashniy-arest-1516975200.html

Offline Eney

« Reply #1995 : Січень 26, 2018, 16:22:48 »
Цитувати (виділене)
Голова Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард нічого не знала про ультимативний лист, направлений від імені МВФ до Адміністрації президента з вимогами щодо створення Антикорупційного суду. Про це, як повідомляють джерела «Главкому» в дипломатичних колах, Лагард сказала під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком в Давосі, пообіцявши провести розслідування щодо появи листа в пресі.
Також ці джерела повідомляють, що Світовий банк звільняє директора з питань Білорусі, Молдови, України, Європи та Центральної Азії Сату Кахонен, яка підписала листа Світового банку до України з зауваженнями щодо президентського законопроекту про Антикорупційний суд. Причина, в тому числі, – у «зливі» листа в пресу.
https://glavcom.ua/news/pracivnicyu-svitovogo-banku-yaka-napisala-lista-poroshenku-zvilnyayut-dzherela-468947.html

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #1996 : Січень 26, 2018, 16:26:46 »
Ну обсуждали ж уже по агентам, согласно чего они действуют, ссылки были на людей учёных и не очень. Юра не имеет просто достаточного образовательного уровня, поэтому привычно ляпает абы ляпать. Че опять то же самое перетирать.
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #1997 : Січень 26, 2018, 16:31:37 »

як повідомляють джерела «Главкому» в дипломатичних колах

Смешно. Можно что-то посерьезнее?

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #1998 : Січень 26, 2018, 16:32:45 »
Что уже предпринято по этому вопросу? Или ГП решил, что его замечания достаточно?
А что ещё должна делать ГП в этой ситуации? Прокуратура законы исполняет, а не пишет. Закон устаревший, неправильный, его надо менять. НАБУ пох, депутанам-антикоррупцыонерам пох. Всё, что может сделать Луценко - это открыть уголовное дело по факту нарушения плохого, устаревшего, но тем не менее действующего закона. Из-за политических соображений он этого не делает, шабунины и так воняют - скунсы позавидуют. Зато теперь любое дело, где доказательства добывались этими "тайными агентами" можно развалить в суде. НАБУ это устраивает, квартирооптимистов тем более. Виноват Луценко. 

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #1999 : Січень 26, 2018, 16:34:38 »
На конкурсе передрегов Вольфрам уверенно берет первое место. Вчера по экономике, сегодня по юриспруденции. Прям захотелось поинтересоваться, какое образование тобой было получено и где.

Offline Eney

« Reply #2000 : Січень 26, 2018, 16:36:17 »

як повідомляють джерела «Главкому» в дипломатичних колах

Смешно. Можно что-то посерьезнее?
Можно. Йди на хуй, кремлівська гнидо. 

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #2001 : Січень 26, 2018, 16:38:24 »
Йди на хуй, кремлівська гнидо. 
Дарма ти так. На мою думку він не за рашку.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #2002 : Січень 26, 2018, 16:39:23 »
Сторонникам Порошенко с каждым днём все труднее мириться с реальностью, печально.
А шеф тем временем продолжает жечь напалмом.

"Я абсолютно убежден, что после волны популизма евроскептиков всё будет хорошо. Единственное, что изменится в 2021 году, – Украина с поддержкой Польши и Литвы получит перспективу членства в Европейском Союзе", - сказал Порошенко.Источник: https://censor.net.ua/n3046826

В лом цитаты Ющенко искать.

Offline Eney

« Reply #2003 : Січень 26, 2018, 16:41:15 »
Дарма ти так. На мою думку він не за рашку.
Такі як він у свій час віддали Україну Росії. Тими самими діями, тими самими поглядами. Їм потім "віддячили", але свою справу вони зробили чітко.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #2004 : Січень 26, 2018, 16:43:09 »
Такі як він у свій час віддали Україну Росії. 
Але ж наміри в них були добрі.

Offline Eney

« Reply #2005 : Січень 26, 2018, 16:44:28 »
Такі як він у свій час віддали Україну Росії.
Але ж наміри в них були добрі.
І є.

Offline Eney

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
« Reply #2007 : Січень 26, 2018, 16:48:56 »
Cпойлер

Модераторіал.
Досить вже прискипуватися до Шенноу. Ще й з такою грубою лайкою.
2 доби.
Тю, ля, а шо?

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #2008 : Січень 26, 2018, 16:53:54 »
https://www.facebook.com/profile.php?id=100006442660293&hc_ref=ART8uHXC0B97ThUQKdYpTzsaBCwDGvlBIHHQGdJvwfCWzHX0ASpsfu-hF67UW1l1AbI
Авжеж. Вченими зроблено сенсаційне відкриття. До звичних вже прокурорських, суддівських та депутатських додается ще один ризновид бидла, антикоррупційний.

Калістратович, ну то як воно. Біле, чорне, чи сірувате?

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
« Reply #2009 : Січень 26, 2018, 16:58:20 »
Особисто в мене склалося враження, що антикорупціонери так само намагаються поставити себе понад законом, як депутати, судді чи прокурори.
Тю, ля, а шо?

0 Користувачів і 13 Гостей дивляться цю тему.