Богдан Яременко дипломований дипломат
. Йому видніше, ніж наприклад мені.
Я не високої про нього думки, але просто не хочу обговорювати його особу.
Щодо його посту — що ж там такого, що варто уваги?
Дивимось:
- ... ми переживаємо першу справді глибоку кризу у відносинах з Польщею (де факти? я бачу інше)
- ... сказати, що вся справа лише в проблемах "історичної пам"яті" - це хворіти на традиційну українську болячку короткозорості (така українська болячка, насправді? це типово лише для українців чи в таких барвах хоче бачити ситуацію пан дипломований дипломат?).
- Насправді, і форум в Ряшеві мене в цьому переконав, перш за все цей ультиматум слід сприймати "або Бандера, або Польща." (не розумію, чому ми повинні сприймати демарш лідера радикалів як ультиматум від Польщі).
- Боятися слід анексії наших громадян - моя поїздка переконала мене, що Польща хоче, прагне і може прийняти більше українців (приг-скок, перескок, тепер про міграцію — то до чого тут ультиматум Качинського та Бандера?)
- Польща не бачить з ким їй можна працювати всередині нашої країни. Хто її партнери? Категорично відмовляється вірити в щирість, чесність і договороспроможність і президента, і уряду, і парламенту України, та всієї політичної тусовки, яку у нас чомусь іноді називають елітою. (просто скажу, що це безпідставно)
- Звичайно, різких істеричних кроків поляки не робитимуть (вибачте, пане дипломований дипломат, то ультиматум — це ще не істеричний крок? так нам слід сприймати демарш Качинського всерьоз чи то так, іграшки? хотілося б поменше демагогії...)
- І цим будуть зумовлені намагання та спроби Польщі в найближчій перспективі підтримувати в силу можливостей та ресурсів усе і усіх в Україні, хто може чинити Росії спротив. (як це співвідноситься з його словами вище, що "Польща не вірить в майбутнє України"? не вірить, але все одно підтримує? тобто підтримує, але без задоволення, чи як?)
- Так, назагал і впринципі поляки могли би і хотіли би глибшої та більшої співпраці (от воно що. дякую, К.О.)
- Розчарування і зневіра Україною. Ось основа нового погляду на нашу державу з польського боку (пафос, фактів нуль)
- Скажу лише, що виправити нинішню ситуацію буде нелегко. Якщо хтось у нас взагалі ставитиме таке завдання... (зрада, зрада, нас зрадили — улюблений лейтмотив пана дипломованого дипломата, більш мені нічого сказати).
Резюме: пан з'їздив на форум в Польщу і поділився з нами своїми враженнями. Не фактами і не аналізом, а саме враженнями і думками з цього приводу.
Саме так я сприймаю його повідомлення.
Якщо помножити його враження на мою оцінку його репутації, то вийде десь так, що пан взагалі нічого не сказав, — але то моя суб'єктивна думка, нікому її не нав'язую.