Автор Тема: Українська політика 2017

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
  • Стать: Жіноча
Re: Українська політика 2017
« Reply #5130 : Лютий 13, 2017, 11:21:26 »
Доброе утро, хунта!
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

Offline Nortaga

« Reply #5131 : Лютий 13, 2017, 11:37:34 »

Offline Leo_need

• Стать: Чоловіча
  • Україна, м.Київ
« Reply #5132 : Лютий 13, 2017, 11:52:04 »
Прилетит тебе, Нортага, за зраду.

Offline Nortaga

« Reply #5133 : Лютий 13, 2017, 12:15:31 »
Бедная, нИщасня РФ! С кучей бездарно управляемых земель на юге (которые скоро совсем уйдут под управление Чечни). А что говорить в такой ситуации норвежцам или, прости Господи, ирландцам (про Исландию вообще молчу)? Канадцы тоже, надо сказать, особым теплом не обласканы, и просторы у них тоже не хилые, да еще и воды куча.
В общем, работать надо и меньше пить. ИМХО!
Все це цікаво тому, що багато пояснює філософію Росії, яка опирається на принцип "гри з нульовою сумою". Ідея яка: несприятливі умови, в тому числі і кліматичні, не дозволяють конкурувати по правилам вільного ринку. А при грі з нульовою сумою (я говорю про економіку) для ефективної конкуренції потрібно зробити гірше іншому ("щоби виграти треба когось обдурити/обділити"). Принцип "win-win", за яким працює, наприклад, США-Канада, практично не реалізується.

Offline Taranis

« Reply #5134 : Лютий 13, 2017, 12:18:11 »
Мне его выводы не понятны (cами виноваты да... но это половинка, роль польского национализма не озвучена, не пояснена философия Польши)

Offline mxm

• Одесса
« Reply #5135 : Лютий 13, 2017, 12:18:43 »
Я не понимаю, зачем этот Богдан Яременко разгоняет "польскую зраду". Могу только догадываться.
Например, вот явный передерг:
Цитувати (виділене)
Чому поляки, у особі Качинського, поставили ультиматум саме зараз?
С чего бы это считать демарш радикала ультиматумом от поляков?
Вероятно, так удобнее для вымышленного мира, где обитает наш председатель правления "Майдану закордонних справ".

Offline Elsewhere

• Administrator
  • Київ, столиця Гобітону
« Reply #5136 : Лютий 13, 2017, 12:20:20 »
Мне его выводы не понятны (cами виноваты да... но это половинка, роль польского национализма не озвучена)

Я вообще не думаю, что это кем-то в Польще так отрефлексировано, как он пишет. Бандера это максимум симптом.
Но с тем, что там готовятся к длинному периоду нестабильности у нас, а значит - возможности урвать тут то чего самим не хватает, вполне можно согласиться.
И странно было бы ожидать другого.
палимо танки з ночі до ранку

Offline Nortaga

« Reply #5137 : Лютий 13, 2017, 12:23:24 »
Богдан Яременко дипломований дипломат 8). Йому видніше, ніж наприклад мені. Так як він, по різним дипломатичним і міжнародним тусовкам тусується.

Я приніс інформацію, а висновки вже кожен робить сам. Я висновок давно зробив: потрібно все самим-самим, а не чекати що з неба впаде. Інакше країна буде в перманентному 404, історичне "гуляй-поле" і буферна зона.

Offline AlexUA

• Hero Member
« Reply #5138 : Лютий 13, 2017, 12:34:37 »
Богдан Яременко дипломований дипломат 8).

Ну да, ну да...

Цитувати (виділене)
Окончил филологический факультет Киевского государственного университета им. Тараса Шевченко.

Offline Nortaga

« Reply #5139 : Лютий 13, 2017, 12:45:35 »
Уїв. Спати тепер не буду. Ну нонейм тоді.

Offline mxm

• Одесса
« Reply #5140 : Лютий 13, 2017, 12:46:26 »
Богдан Яременко дипломований дипломат 8). Йому видніше, ніж наприклад мені.
Я не високої про нього думки, але просто не хочу обговорювати його особу.
Щодо його посту — що ж там такого, що варто уваги?
Дивимось:
- ... ми переживаємо першу справді глибоку кризу у відносинах з Польщею (де факти? я бачу інше)
- ... сказати, що вся справа лише в проблемах "історичної пам"яті" - це хворіти на традиційну українську болячку короткозорості (така українська болячка, насправді? це типово лише для українців чи в таких барвах хоче бачити ситуацію пан дипломований дипломат?).
- Насправді, і форум в Ряшеві мене в цьому переконав, перш за все цей ультиматум слід сприймати "або Бандера, або Польща." (не розумію, чому ми повинні сприймати демарш лідера радикалів як ультиматум від Польщі).
- Боятися слід анексії наших громадян - моя поїздка переконала мене, що Польща хоче, прагне і може прийняти більше українців (приг-скок, перескок, тепер про міграцію — то до чого тут ультиматум Качинського та Бандера?)
- Польща не бачить з ким їй можна працювати всередині нашої країни. Хто її партнери? Категорично відмовляється вірити в щирість, чесність і договороспроможність і президента, і уряду, і парламенту України, та всієї політичної тусовки, яку у нас чомусь іноді називають елітою. (просто скажу, що це безпідставно)
- Звичайно, різких істеричних кроків поляки не робитимуть (вибачте, пане дипломований дипломат, то ультиматум — це ще не істеричний крок? так нам слід сприймати демарш Качинського всерьоз чи то так, іграшки? хотілося б поменше демагогії...)
-  І цим будуть зумовлені намагання та спроби Польщі в найближчій перспективі підтримувати в силу можливостей та ресурсів усе і усіх в Україні, хто може чинити Росії спротив. (як це співвідноситься з його словами вище, що "Польща не вірить в майбутнє України"? не вірить, але все одно підтримує? тобто підтримує, але без задоволення, чи як?)
- Так, назагал і впринципі поляки могли би і хотіли би глибшої та більшої співпраці (от воно що. дякую, К.О.)
- Розчарування і зневіра Україною. Ось основа нового погляду на нашу державу з польського боку (пафос, фактів нуль)
- Скажу лише, що виправити нинішню ситуацію буде нелегко. Якщо хтось у нас взагалі ставитиме таке завдання... (зрада, зрада, нас зрадили — улюблений лейтмотив пана дипломованого дипломата, більш мені нічого сказати).

Резюме: пан з'їздив на форум в Польщу і поділився з нами своїми враженнями. Не фактами і не аналізом, а саме враженнями і думками з цього приводу.
Саме так я сприймаю його повідомлення.
Якщо помножити його враження на мою оцінку його репутації, то вийде десь так, що пан взагалі нічого не сказав, — але то моя суб'єктивна думка, нікому її не нав'язую.

Offline Mike123

« Reply #5141 : Лютий 13, 2017, 12:59:26 »
Прилетит тебе, Нортага, за зраду.
Очень жаль, что до вас с Шэнноу и Романом так и не доходит, почему вам прилетает, а другим нет.

Offline Taranis

« Reply #5142 : Лютий 13, 2017, 13:09:45 »
не розумію, чому ми повинні сприймати демарш лідера радикалів як ультиматум від Польщі
Качиньский - лидер пис, в которую входит и прeз дуда и большинство в парламенте польши(235 мест в cейме)

Offline Elsewhere

• Administrator
  • Київ, столиця Гобітону
« Reply #5143 : Лютий 13, 2017, 13:17:26 »
С чего бы это считать демарш радикала ультиматумом от поляков?
не розумію, чому ми повинні сприймати демарш лідера радикалів як ультиматум від Польщі
Качиньский - лидер пис, в которую входит и прeз дуда и большинство в парламенте польши(235 мест в cейме)

Вот да, это не тоже самое, что у нас заявления ПС или типа того.

Offline mxm

• Одесса
« Reply #5144 : Лютий 13, 2017, 13:21:18 »
Радикалы — не обязательно маргиналы. Но мне хотелось бы фактов: как отразился ультиматум Качиньского на действиях польских властей, что конкретно было предпринято?

Online Oak

• Hero Member
« Reply #5145 : Лютий 13, 2017, 13:26:02 »
О Качинском говорят как о лидере правящей партии и вообще закулисном лидере страны. Если эти характеристики верны, то его слова много весят.

Offline mxm

• Одесса
« Reply #5146 : Лютий 13, 2017, 13:26:51 »
Мнение относительно блокады.

Offline Taranis

« Reply #5147 : Лютий 13, 2017, 13:27:55 »
мне хотелось бы фактов: как отразился ультиматум Качиньского на действиях польских властей, что конкретно было предпринято?
Нe имею понятия. Ho польские власти: прeз и правительствo,- члены пис

Offline Elsewhere

• Administrator
  • Київ, столиця Гобітону
« Reply #5148 : Лютий 13, 2017, 13:28:37 »
Радикалы — не обязательно маргиналы. Но мне хотелось бы фактов: как отразился ультиматум Качиньского на действиях польских властей, что конкретно было предпринято?
Ультиматут - это фигура речи в данном случае.
Но отвечать на такие заявления что-то нужно и тут как бы хорошо определиться со своей позицией.

Но то, что такие темы в принципе поднимаются и таким образом, по-моему и говорит о том, что кризис в отношениях таки имеется.

Offline mxm

• Одесса
« Reply #5149 : Лютий 13, 2017, 13:37:14 »
О Качинском говорят как о лидере правящей партии и вообще закулисном лидере страны. Если эти характеристики верны, то его слова много весят.
Уже были какие-то последствия? Есть какие-то реальные факты, подтверждающие, что данный ультиматум — не "истерика" (выражаясь терминами экс-дипломата), а реальная угроза, за невыполнение которой будут предприняты какие-то конкретные шаги?
Вопрос не риторический — вдруг я что-то пропустил.

Offline AlexUA

• Hero Member
« Reply #5150 : Лютий 13, 2017, 13:37:43 »
Но отвечать на такие заявления что-то нужно и тут как бы хорошо определиться со своей позицией.

Как раз ничего не нужно (ну максимум комментарий МИДа в стиле бла-бла-бла), ибо это позиция лидера польской партии а не официального лица...

Offline Kaa

• Жидомоскальский укр
« Reply #5151 : Лютий 13, 2017, 13:41:26 »
Мнение относительно блокады.
Мнение здравое и я его в основном разделяю. Но тут возникает один момент - а что, если поставки угля и пр. перекроет та сторона. Наверно будет даже правильней не "если", а "когда". И они уже начинают, судя по угрозе Плотницкого национализировать все такие предприятия. Что тогда?
Praise the Lord and pass the ammunition
And we'll all stay free

Offline mxm

• Одесса
« Reply #5152 : Лютий 13, 2017, 13:44:59 »
Но то, что такие темы в принципе поднимаются и таким образом, по-моему и говорит о том, что кризис в отношениях таки имеется.
Может и имеется, но пока, если я правильно понимаю обстановку, у нас в наличии один факт: Качиньским довольно жестко была поднята тема Бандеры.
Дуда, по мнению многих обозревателей, ни слова без одобрения Качиньского не говорит, но ничего такого пока на эту тему вроде не сказал.
Равно как и вообще на тему отношений Польши с Украиной.

А вдруг — ну предположим — слова Качиньского — всего лишь потакание определенной части электората, среди которого есть и всегда были определенные настроения относительно украинцев и Украины. Можем такое предположить?  :kos:
Или все-таки "глибока криза"?

Offline sergk1

• Хортиця
« Reply #5153 : Лютий 13, 2017, 13:49:32 »
И они уже начинают, судя по угрозе Плотницкого национализировать все такие предприятия. Что тогда?
Из самого критичного в отопительный сезон: Може встать Приднепровская. Приднепровка дает отопление на правый берег г.Днепр. Так что люди могут остаться без отопления.

Offline mxm

• Одесса
« Reply #5154 : Лютий 13, 2017, 13:50:44 »
Мнение здравое и я его в основном разделяю. Но тут возникает один момент - а что, если поставки угля и пр. перекроет та сторона. Наверно будет даже правильней не "если", а "когда". И они уже начинают, судя по угрозе Плотницкого национализировать все такие предприятия. Что тогда?
Помимо сказанного Рычковой хочу добавить, что за три года наше правительство не смогло диверсифицировать поставки энергоносителей так, чтобы не зависеть от поставок с оккупированной территории — и это, безусловно, огромный минус.
Однако, блокада в текущем ее исполнении — скорее как раз исполнение угроз Плотницкого, чем правильный шаг.

И да, мое мнение — нужно по максимуму отказываться от связей с оккупированной территорией, но это должно делать государство, а не политиканы. К сожалению, насколько я понимаю, пока нет даже внятной политики на этот счет.
Кстати, естественно, не стоит сбрасывать со счетов уровень сопротивления диверсификации явно пророссийских сил и просто заинтересованных особ.

Offline AlexUA

• Hero Member
« Reply #5155 : Лютий 13, 2017, 13:54:03 »
Помимо сказанного Рычковой хочу добавить, что за три года наше правительство не смогло диверсифицировать поставки энергоносителей так, чтобы не зависеть от поставок с оккупированной территории — и это, безусловно, огромный минус.

Начнем с того что их (поставки) за три года диверсифицировать и нельзя... Только только проходит шок от диверсификации поставок газа... Можно канешна было и "диверсификацией" угля добить окончательно...

Offline Nortaga

« Reply #5156 : Лютий 13, 2017, 13:57:24 »
Сьогодні я "зрадун".  :grin: (напевно сайти потрібно міняти, чи ще щось - вже оптимісти почали зрадофілити).

іМоРе №53. Знов “майженуль”. Хто і на скільки зупинив усі реформи в Україні?
http://voxukraine.org/2017/02/10/imore-53-ua/

Цитувати (виділене)
Індекс вказує на відсутність прогресу вже другий раунд поспіль – з початку 2017 року реформи практично зупинилися: у попередньому раунді індекс склав 0 балів, у цьому +0,4 бала. Таку ситуацію не можна пояснити новорічним лагом або сезонними чинниками. В аналогічні періоди 2015 року іМоРе дорівнював, в середньому, +1.5 балів, 2016 року – +1 бал.

Редколегія іМоРе має вагомі підстави стверджувати, що відбувається суттєве уповільнення “реформ” в країні. Нижче наведено коментарі експертів щодо цієї ситуації.

«Поступ економічних реформ не просто суттєво сповільнився, а майже зупинився. Серед можливих причин – відновлення економіки, зменшення потреби у фінансовій підтримці від західних партнерів, падіння рейтингів політиків на тлі наближення виборів 2019 року, необхідність зберегти джерела ренти для фінансування передвиборчих кампаній, вичерпання списку реформ, які дають швидкий результат та не зачіпають інтереси олігархічних груп, втомленість невеличкої групи реформаторів від постійного тиску з боку реакційних сил.

Які б не були причини, зупинка реформ – погана новина для майбутнього країни. Досягнень минулих трьох років абсолютно недостатньо, щоб вивести економіку країни на новий рівень, зробити її привабливою для інвестицій та конкурентноспроможною. Критичними залишаються питання корупції та захисту прав власності – основні перепони для інвестицій, відновлення кредитування та впровадження технологій, без яких неможливе стале економічне зростання»

— Олена Білан, Dragon Capital, редколегія VoxUkraine, співзасновник iMoРe

«Тупцювання реформ на місці є проявом системних проблем. По-перше, це відсутність справжньої коаліції в Верховній Раді. Докуповування голосів «незалежних» депутатів надто дорого коштує і має сенс лише для найважливіших питань. По-друге, реформаторська потужність уряду обмежена особистою волею прем’єра, поодинокими міністрами-реформаторами і ключовими особами їх міністерств та зовнішніми експертами-радниками. Помітних змін в оновленні держслужби ще не досягнуто. По-третє, втрачено критичну масу лідерів реформ, які формували настрій і підштовхували зміни системи. Виглядає так, що суттєве прискорення реформ може бути досягнуто лише після виборів, які приведуть до влади нову групу політичних лідерів»

— Гліб Вишлінський, Центр економічної стратегії

Offline Eney

« Reply #5157 : Лютий 13, 2017, 13:59:11 »
Чом би й ні.
Цитувати (виділене)
Денис Казанский
38 хв. ·
Що ж, якщо альтернативи вугіллю з ОРДЛО дійсно немає, як каже Гройсман, то давайте тоді хоча б поміняємо формулу "Роттердам +" на "Макіївка +". Тим більше, що деякі люди стверджують, що роттердамська формула взагалі не працює.
Ну раз не працює, значить немає ніяких проблем, щоб на офіційному рівні її скасувати, вірно? Візьмемо за основу ціну вугілля на станції Ясинувата, або Світланово + вартість транспортування до ТЕС.
А до тих пір поки цього не сталося, я буду вважати президента і прем'єра - шулерами, які вступили в змову з Ахметовим і допомагають йому отримувати надприбутки за рахунок і без того не надто багатого населення України.

Offline sergk1

• Хортиця
« Reply #5158 : Лютий 13, 2017, 13:59:17 »
К сожалению, насколько я понимаю, пока нет даже внятной политики на этот счет.
Кроме "политики" ака "бла бла" необходимо целевое финансирование переоборудования + финансирование закупок более дорогого угля + неизбежные подорожание электрики и отопления. Там общие суммы  - не ниже ярда-двух зелени. А у нас ближайшие три года выплаты по кредитам.   Заикаться о ценах в 2 грн и выше для населения робко пытаются. Но это очень непопулисткий шаг и с текущим ситуационным популистким большинством "злочинна влада" (с) данный законопроект провести шансов имхо имеет не много.

Offline mxm

• Одесса
« Reply #5159 : Лютий 13, 2017, 13:59:43 »
Начнем с того что их (поставки) за три года диверсифицировать и нельзя... Только только проходит шок от диверсификации поставок газа... Можно канешна было и "диверсификацией" угля добить окончательно...
Уточню: я не виню исключительно правительство, просто полагаю, что должно было быть сделано больше.
Естественно, факторов много, я просто не берусь судить и сужу только по тому, что видно на поверхности.

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.