Мене більше турбує інший момент.
Я не проти блокування російських мереж. Я проти механізму прийняття рішень щодо блокування. Гляньте, якщо ми йдемо в Європу, як там приймається рішення про санкціі. Йде публічно обговорення в країнах, потім парламент ЄС збирається, голосує і більшістю голосів приймається.
А у нас посиділа таємно в АП собі "шістка", чи "сімка" (хз, скільки їх там в масонській ложі). Куяк. Санкції з завтрашнього дня.
Це що таке? Навіть Янучара свої епічні закони в часи Майдану приймав через парламент (там руками-ногами голосували, з порушенням процедури, але хоч якась процедура). Я вже не кажу про те, що народ знав що їх чекає.
Ок, хочеш щоб російські великі фірми не встигли вивезти капітал (хоча сумніваюсь що в них не було інсайду), і робиш це таємно. Але коли стосується свобод громадян, то будь добрий пройди по процедурі обговорення, узгодження і ухвалення. Окремо російські фірми, окремо що стосується свобод.
Нагадаю, в свій час король Англії вирішив покоцати свободи громадян (була потреба - йшли постійні війни то з Францією, то з Іспанією). Ну і зачесалося у нього - захотів. Результат - покоцали самого короля. І покоцали не тому що "народ проти царя", як вчила нас комуністична пропаганда, а тому що народ проти дебілізму що стосується їх прав і свобод. Королі в Англії і тепер є, як і англійське право.