Автор Тема: Что там у ...?

Offline Shana

• Стать: Жіноча
  • Київ/Чернігівщина
Re: Что там у ...?
« Reply #19380 : Жовтень 19, 2022, 14:17:45 »
А я считаю, что г-н Экман должен заткнуться и сидеть тихо.
А я взагалі не знаю хто це.  :popcorn:
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Кошкер

• Стать: Чоловіча
  • Израиль
« Reply #19381 : Жовтень 19, 2022, 14:58:43 »
https://twitter.com/BillAckman/status/1582207042437414913

Цитувати (виділене)
Is it realistic that Russia will simply withdraw from the Donbas and Crimea as some have suggested as the only acceptable outcome?

Да, это вполне реалистично, если не быть в плену нарративов, продвигаемых рашистской пропагандой. Так, например, считает профессор Снайдер, который, я думаю, понимает ситуацию в сто раз лучше, чем все твиттерные миллиардеры вместе взятые.

Timothy Snyder: How does the Russo-Ukrainian War end?

Цитувати (виділене)
The scenario that I will propose here is that a Russian conventional defeat in Ukraine is merging imperceptibly into a Russian power struggle, which in turn will require a Russian withdrawal from Ukraine. This is, historically speaking, a very familiar chain of events.

---

And so we can see a plausible scenario for how this war ends.  War is a form of politics, and the Russian regime is altered by defeat.  As Ukraine continues to win battles, one reversal is accompanied by another: the televisual yields to the real, and the Ukrainian campaign yields to a struggle for power in Russia.  In such a struggle, it makes no sense to have armed allies far away in Ukraine who might be more usefully deployed in Russia: not necessarily in an armed conflict, although this cannot be ruled out entirely, but to deter others and protect oneself.  For all of the actors concerned, it might be bad to lose in Ukraine, but it is worse to lose in Russia.

The logic of the situation favors he who realizes this most quickly, and is able to control and redeploy.  Once the cascade begins, it quickly makes no sense for anyone to have any Russian forces in Ukraine at all.  Again, from this it does not necessarily follow that there will be armed clashes in Russia: it is just that, as the instability created by the war in Ukraine comes home, Russian leaders who wish to gain from that instability, or protect themselves from it, will want their power centers close to Moscow.  And this, of course, would be a very good thing, for Ukraine and for the world.

If this is what is coming, Putin will need no excuse to pull out from Ukraine, since he will be doing so for his own political survival.  For all of his personal attachment to his odd ideas about Ukraine, I take it that he is more attached to power.  If the scenario I describe here unfolds, we don't have to worry about the kinds of things we tend to worry about, like how Putin is feeling about the war, and whether Russians will be upset about losing.  During an internal struggle for power in Russia, Putin and other Russians will have other things on their minds, and the war will give way to those more pressing concerns.  Sometimes you change the subject, and sometimes the subject changes you.

Cпойлер
Цитувати (виділене)
Сценарий, который я здесь предложу, заключается в том, что конвенциональное поражение России в Украине незаметно перетечет в борьбу за власть в России, которая, в свою очередь, потребует вывода российских войск из Украины. Исторически это очень знакомая цепь событий.

---

И поэтому мы можем увидеть реалистичный сценарий окончания этой войны. Война — это форма политики, и русский режим меняется под влиянием поражения. По мере того, как Украина продолжает побеждать, один разворот сменяется другим: телевизионное уступает место реальному, а украинская кампания уступает место борьбе за власть в России. В такой борьбе нет смысла иметь далеко в Украине вооруженных союзников, которых с большей пользой можно было бы развернуть в России - не обязательно в вооруженном конфликте, хотя это нельзя полностью исключить, но для сдерживания других и защиты себя. Для всех заинтересованных сторон плохо проиграть в Украине, но еще хуже проиграть в России.

Логика ситуации дает преимущество тому, кто поймет это быстрее, тому, кто сможет контролировать и передислоцировать. Как только начнется каскадное обрушение, для всех игроков станет бессмысленным иметь какие-либо российские силы в Украине. Опять же, из этого не обязательно следует, что в России будут вооруженные столкновения. Просто по мере того, как нестабильность, созданная войной в Украине, будет приходить домой, российские лидеры, желающие воспользоваться этой нестабильностью в своих интересах или защититься от нее, захотят, чтобы их центры силы были рядом с Москвой. И это, конечно, было бы очень хорошо и для Украины, и для мира.

Если это то, что грядет, Путину не понадобятся оправдания, чтобы уйти из Украины, поскольку он будет делать это ради собственного политического выживания. При всей его личной привязанности к своим странным представлениям об Украине, я полагаю, что к власти он привязан еще больше. Если сценарий, который я здесь описываю, развернется, нам не придется беспокоиться о тех вещах, о которых мы обычно беспокоимся, например о том, как что Путин чувствует применительно к войне и будут ли россияне опечалены поражением. Во время внутренней борьбы за власть в России Путин и другие россияне будут думать о другом, и война уступит место более насущным заботам. Иногда вы меняете тему, а иногда тема меняет вас.

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #19382 : Жовтень 19, 2022, 15:12:49 »
Я честно не понимаю, что наводит их на мысль, что Россия, закрепив за собой Донецк, Луганск и Крым, остановится. Какие-то же предпосылки для такой точки зрения должны быть? Вот если даже оставить в стороне наши соображения и эмоции по поводу -- восемь лет у России были Донецк, Луганск и Крым. И этой зимой они попытались получить всю Украину. Почему, с точки зрения этого Билла, они больше так делать не будут?

Offline Фрипп

« Reply #19383 : Жовтень 19, 2022, 15:18:28 »
Ну, тіпу вони ж вже втомилися від цієї війни, от і росіюшка теж втомилась нові землі окуповувать. Такій хід думок.

Offline Oak

• Hero Member
« Reply #19384 : Жовтень 19, 2022, 15:21:54 »
Ну перепочине й знов почне.
Це якщо за дужками залишити страти людей на окупованих територіях.

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #19385 : Жовтень 19, 2022, 15:22:42 »
Почему, с точки зрения этого Билла, они больше так делать не будут?
З моєї точки зору, тому що йому так хочеться.

Offline APR

• Нiмеччина, Colonia Claudia Ara Agrippinensium
    • Мир Замков
« Reply #19386 : Жовтень 19, 2022, 15:40:29 »
Вообще, конечно, поразительно, насколько быстро некоторые страны возвращаются к тому, где были сто лет назад.
Угу. В 1922 Муссолини стал премьером Италии. 2022...
https://twitter.com/giovannigruni/status/1582441789100654592

Offline Rumor

« Reply #19387 : Жовтень 19, 2022, 16:05:20 »
Я честно не понимаю, что наводит их на мысль, что Россия, закрепив за собой Донецк, Луганск и Крым, остановится. Какие-то же предпосылки для такой точки зрения должны быть? Вот если даже оставить в стороне наши соображения и эмоции по поводу -- восемь лет у России были Донецк, Луганск и Крым. И этой зимой они попытались получить всю Украину. Почему, с точки зрения этого Билла, они больше так делать не будут?
Биллу лучше с республиканским большинством в Сенате и националистами в Европе, чем с демократами. То же самое и про итальянских фашистов. Чем быстрее ЕС развалится, тем лучше для них. Ну и логика "посмотри, что делают демократы и скажи, что надо делать наоборот, чтобы выиграть выборы".  Плюс банальная коррупция сверху.

Offline Garfield

• Nederland
« Reply #19388 : Жовтень 19, 2022, 16:50:24 »
Ну и логика "посмотри, что делают демократы и скажи, что надо делать наоборот, чтобы выиграть выборы". 
От таким чином і відбувається переродження GOP в якусь GOP-STOP.
Homo homini felis est.

Offline Skogkatt

• Франція
« Reply #19389 : Жовтень 19, 2022, 17:15:33 »
Не хотите поучаствовать во флешмобе ?
Перевод: хозяин бара-ресторана в Париже выставил за дверь украинок и кричал им вслед "Виват Путину".
fb link
Да простят меня marplik и Прекрасная Свинарка

Offline Выдра

• ___
« Reply #19390 : Жовтень 19, 2022, 17:19:36 »
Там негде писать, только ролики за 2018 и стена закрыта.

Offline Skogkatt

• Франція
« Reply #19391 : Жовтень 19, 2022, 17:34:40 »
Там негде писать, только ролики за 2018 и стена закрыта.
Там в посте ссылка на гугл.

Offline Skogkatt

• Франція
« Reply #19392 : Жовтень 19, 2022, 17:35:41 »

Offline Skogkatt

• Франція
« Reply #19393 : Жовтень 19, 2022, 17:36:47 »
Когда я свой отзыв писала, рейтинг был 3,7. Сейчас уже 3.0.

Offline Выдра

• ___
« Reply #19394 : Жовтень 19, 2022, 17:51:10 »

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #19395 : Жовтень 19, 2022, 18:45:33 »
Цитувати (виділене)
Глава МЗС Мадагаскару Річард Рандріамандрато змушений залишити свою посаду через те, що під час голосування на Генеральній Асамблеї ООН делегація Мадагаскару проголосувала за осуд спроби анексії Росією окупованих територій України. Про це повідомляє Reuters.

Два високопоставлені джерела в офісі президента Мадагаскару повідомили Reuters, що Рандріамандрато звільнений президентом країни за те, що проголосував на підтримку резолюції Генасамблеї ООН із засудженням дій Росії.

Рандріамандрато поки що інформацію про свою відставку не коментує.

Мадагаскар досі утримувався під час голосування щодо резолюцій, пов'язаних із вторгненням Росії в Україну, оскільки офіційно дотримується "політики нейтралітету".
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Teagan

« Reply #19396 : Жовтень 19, 2022, 19:05:47 »
Уже 2,6

Ну і я одиницю вліпила

Offline Skogkatt

• Франція
« Reply #19397 : Жовтень 19, 2022, 19:38:15 »
Уже 2,6

Ну і я одиницю вліпила

2,0

Offline Skogkatt

• Франція
« Reply #19398 : Жовтень 19, 2022, 19:39:00 »
Ещё в трипадайзоре можно им в панамку напихать.

Offline leonard

• Lietuva, Vilnius
« Reply #19399 : Жовтень 19, 2022, 19:58:54 »
Как-то прошло незамеченным  :bad:
Цитувати (виділене)
В сентябре этого года Берлускони заявил, что Москва хочет поставить у власти в Киеве "приличных людей", что также вызвало скандал.
"Путина толкнуло население России, его партия, его министры, на то, чтобы придумать эту спецоперацию, - сказал тогда Берлускони. - Войска должны были войти, дойти до Киева за неделю, сменить правительство Зеленского на "приличных людей" - и потом уйти. Вместо этого они столкнулись с сопротивлением, которое подогрели всевозможные поставки оружия с Запада".
https://www.bbc.com/russian/news-63306985

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #19400 : Жовтень 19, 2022, 20:58:58 »
https://t.me/voynareal/39454
🇪🇺Європі знадобилося 8 місяців, щоб знайти альтернативу російському газу, – повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн.

"Спочатку ми припускали, що відмова від російського газу триватиме 7 років. На сьогоднішній день факти такі: нам знадобилося всього 8 місяців, щоб замінити дві третини поставок", - сказала вона.
Злобная заинька

Offline Shan

« Reply #19401 : Жовтень 19, 2022, 21:09:50 »
Уже 2,6

Ну і я одиницю вліпила

Я тоже добавила. Вот же скотина
Главное, чтобы гугл теперь оценки не удалил. Уже кажется был случай

Offline Выдра

• ___
« Reply #19402 : Жовтень 19, 2022, 21:16:31 »

Offline Rumor

« Reply #19403 : Жовтень 19, 2022, 21:25:53 »
Штайнмайер хотел поехать в Киев, но зассал.

Offline Skogkatt

• Франція
« Reply #19404 : Жовтень 19, 2022, 21:29:41 »
Уже 2,6

Ну і я одиницю вліпила

Я тоже добавила. Вот же скотина
Главное, чтобы гугл теперь оценки не удалил. Уже кажется был случай

Там рейтинг до 1,7 опускался, а потом русские тролли набежали и подняли до 2,7

Offline Выдра

• ___
« Reply #19405 : Жовтень 19, 2022, 21:30:43 »
Уже 2.8.

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #19406 : Жовтень 19, 2022, 22:49:15 »
Ціна підтримки України Німеччиною

(https://www.youtube.com/watch?v=Ioo37-e3Yl8)Я хотів би приділити кілька хвилин, щоб поговорити про те, що відбувається в Німеччині. До мене підходило багато людей з не дуже добрими словами про німців, тому що вони не надають, як вважається, належного рівня військової підтримки українцям. На це є стратегічні причини, але я хотів би поговорити про економічну жертву, які німці приносять зараз.

На відміну від Сполучених Штатів, які відносно агностично ставляться до того, де ми отримуємо наші промислові ресурси, у німців має бути план, бо місцевих ресурсів вони не мають.Тому вони укладають угоди з росіянами про постачання природного газу у великих обсягах і за прийнятними цінами, що забезпечує не лише основу для всієї їхньої електроенергетики, але і для всієї промисловості, тому що цей природний газ переробляється на нафтохімічні продукти, які потім є основою для виробництва. Отже, якщо щось трапляється з потоками природного газу, вся німецька виробнича модель зазнає краху.

І ось 1 вересня росіяни перекрили постачання через газопровід «Північний потік» і публічно заявили німцям, що поки ви не припините участь у коаліції НАТО, яка підтримує Україну, і поки ви не знімете всі санкції, ми не ввімкнемо постачання цим газопроводом назад. Це було 40% від поставок, і це означало, що німцям довелося замінити ці 40% на газ від менших постачальників, і тому ціни на природний газ в Німеччині злетіли до такого рівня, що виробництво електроенергії або нафтохімії, які лежать в основі всієї економічної моделі, більше не є економічно життєздатним. Росіяни, по суті, сказали німцям: ви можете бути сучасними, індустріалізованими і нейтральними, або ви можете обрати західний шлях і втратити все. І німці обрали варіант Б. І тепер, коли «Північний потік» підірвали, шляху назад немає - навіть якби ми сьогодні змінили уряди в Німеччині і росії. Отже, ми спостерігаємо не що інше, як повний крах німецької виробничої моделі в найближчі рік-два.

Тож чи могли німці зробити більше зі зброєю? Можливо. Але жертва, яку вони вирішили принести, є вищою за те, що зробив будь-хто інший, хто підтримує Україну. Під час бомбардувань, які ми бачили кілька днів тому в Києві, в німецьке консульство влучила одна з тих ракет, і німці дуже швидко це помітили і вже поставили українцям системи протиповітряної оборони. Тож тепер, коли завдано економічних збитків і вони точно знають, що перед ними і що поставлено на карту, я думаю, що ми побачимо набагато більше подібних дій у майбутньому. Тож дуже скоро Німеччина може стати не лише країною, яка зазнала найбільших жертв, але й однією з країн, які надають найбільше допомоги.

https://t.me/mortisaeterna/1789
Злобная заинька

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #19407 : Жовтень 19, 2022, 22:56:55 »
росіяни перекрили постачання
Тож тепер, коли завдано економічних збитків і вони точно знають, що перед ними
Тобто якби тупорили
Їм не "перекрили"
Так би і досі
Не знали, бідосі?
Йо!

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #19408 : Жовтень 19, 2022, 23:04:52 »
Цікаво але наскільки правдиво?

Погані новини для китайської напівпровідникової індустрії продовжуються

(https://www.youtube.com/watch?v=tochLfjWuM4)Я знаю, що вже говорив про зміну політики щодо напівпровідників для Китаю тут, у Сполучених Штатах, але за останні 48 годин відбулося багато подій, тому я вважаю за потрібне зробити швидке оновлення.

Найголовніше, що потрібно розуміти - це те, що Китай не лише не може імпортувати обладнання для виробництва напівпровідників, або інструменти для обслуговування і експлуатації обладнання, або програмне забезпечення, необхідне для роботи обладнання, або будь-які мікрочіпи середнього або високого рівня взагалі. Тепер будь-які американці, які хочуть допомогти китайській напівпровідниковій промисловості, повинні зробити вибір: або робота в Китаї, або громадянство США. Як наслідок, протягом 48 годин після прийняття цієї політики минулої п'ятниці всі американські громадяни, які працювали в Китаї в цій галузі, або звільнилися, або їхні компанії передислокували всі свої підрозділи, щоб не втрачати своїх співробітників. Для всіх практичних цілей китайська напівпровідникова промисловість всього на рівні «Інтернету речей» зараз мертва - і це має набагато більше наслідків, ніж це звучить.

За останні 25 років китайці виявилися нездатними до достатнього технологічного прогресу з точки зору інтелектуальної ваги, необхідної для управління цією галуззю, не кажучи вже про те, щоб просто експлуатувати потужності, які виробляють низькоякісні мікросхеми - і навіть цим доводиться керувати іноземцям. Отже, у Китаї немає місцевого потенціалу, щоб підхопити індустрію і рухатись далі. І оскільки Сполучені Штати фактично загнали в кут японців і голландців - дві дуже проамериканські країни зі стратегічного погляду, змусивши їх приєднатися до цієї заборони, все, що залишилося - це потенційно Корея і Тайвань. І навіть якби вони повністю перебудувалися на забезпечення потреб Китаю - а це не так - цього недостатньо.

З точки зору промислового розвитку це означає не лише те, що китайці ніколи не зможуть виробляти чіпи, які використовуються в автомобілях чи комп'ютерах - це також означає, що будь-яка галузь, яка залежить від апаратного забезпечення, помре. Тому, коли ви думаєте про деякі технологічні досягнення китайців за останні роки, такі як штучний інтелект, масова автоматизація, моніторинг власного населення, «Великий китайський фаєрвол», гіперзвукові крилаті ракети, космічна програма, суперкомп'ютери - якщо китайці хочуть зробити щось з цього, вони повинні купувати чіпи в основному на сірому ринку, купувати готові продукти, а потім витягувати чіпи і застосовувати їх для чогось, для чого вони не були призначені. Ми спостерігаємо китайської спроможності працювати в усьому, що пов'язано з технологіями, щонайменше на порядок. Це ставить хрест не тільки на галузі, але й на сучасній технократичній системі - з технологічної точки зору з Китаєм покінчено.

Питання, звісно, в тому, що вони з цим робитимуть. Коли ви маєте справу з одноосібним урядом, який трохи дратівливий, коли він не отримує свого, і де бюрократія або повністю статична, або надмірно захоплена і робить речі на кшталт дипломатії «вовка-воїна» (агресивної антизахідної дипломатії), то я б очікував, що цей тип дипломатії, який розвинувся в Китаї, буде таким жорстким і гучним, що, ймовірно, лише заохотить американців діяти більш жорстко і почати націлюватися на дещо з напівпровідників нижчого класу. І це матиме наслідки в усьому світі.

https://t.me/mortisaeterna/1793
Злобная заинька

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #19409 : Жовтень 19, 2022, 23:21:44 »
Цитувати (виділене)
економічну жертву, які німці приносять зараз
жертва, яку вони вирішили принести
Німеччина...  зазнала найбільших жертв
:sho_za:

Цитувати (виділене)
ми спостерігаємо не що інше, як повний крах німецької виробничої моделі в найближчі рік-два.
Який добрий дядечка  :smilie5:

До речі, декілька днів (чи вже тиждень?) тому газосховища були заповнені на 95%. (Загально в ЄС зараз теж.)
Петиція щодо використання атомної енергії набрала необхідну кількість голосів. Будуть її розглядати. Не повірите, але Грета (:girl_dance:) також виступила за використання у нас атомної енергії  :smilie5: (замість вугільної :)).

0 Користувачів і 4 Гостей дивляться цю тему.