Сирна паска
400 - 500 гр м'якого вершкового сиру,
300 гр молока,
100 гр 20% вершків,
25 гр желатину,
2 - 3 ст ложки цукру (за смаком),
1 ч ложка без верху цедри лимона (апельсина, лайма),
ванільний цукор,
цукати, шматочки сухофруктів, шматочки фруктів, ягід, шоколаду, шматочки різнокольорового желе - все, що вам смакує,
подрібнені горіхи.
Підготуйте начинку, щоб була під рукою.
Приготуйте форму, вистеливши її харчовою плівкою, велику миску для змішування, міксер (радять все приладдя охолодити).
Желатин розмочити у воді. Як розмокне, добре розмішайте у 200 гр теплого молока і процідіть. Змішайте з рештою рідини: 100 гр молока + 100 гр вешків. Насипте ванільного цукру.
Починайте збивати на низьких обертах міксера, потроху додаючи цукор, поки той повністю розчиниться.
Потім додати цедру і знов розмішати.
У велику миску викладіть сир і вилийте готову рідину, потроху перемішуйте до однорідності (я збиваю міксером, так швидше. Щоб не бризкало, прикриваю серветкою або рушником).
Додавайте поступово вашу начинку, ретельно перемішуючи. Можна, знов таки міксером, щоб маса була пухкою. Спробуйте на цукор.
Кому без цукру - 1 ч. л порошку стевії, можна трохи більше.
Виливаємо масу у форму і відправляємо в холодильник. Спочатку не накривати; накрити, як почне гуснути.