Віктор Чумак
32 mins · Edited ·
Про раціо , емоціо, Шокіна та відставку..
На засіданні нашого комітету прийнято рішення, щодо відставки генпрокурора Шокіна. Я при цьому голосуванні утримався. І не підписав проект постанови про його відставки.Вже бачу червоні літери "Ганьба" в себе на лобі. Чому ?
Давайте включимо мозок.
Разом з тим за моєю пропозицією прийняті наступні рішення:
- про вимогу звільнення з прокуратури заступників Гузиря та Столярчука. Саме тих, хто заважає розслідування цієї справи
- про вимогу щодо збільшення штату Генеральної інспекції для розслідування злочинів прокурорів
Я мав розмову з Давідом Сакварелідзе.
Зі слів Давіда Сакварелідзе та Віталія Каська, сьогодні в їх спільному підпорядкуванні знаходиться всього 10 осіб! Десять! З десятка тисяч прокурорів, які будуть пручатися змінам.
Жоден з них ( Сакваелідзе та Касько) сьогодні не готовий та публічно відмовиться очолити Генрокуратуру. Їх бажання - довести цю справу до логічного завершення тобто до суду. Шокін, при звільненні Гузиря та Столярчука, їм явно не заважатиме.
Публічний, суспільний тиск на Генпркуора та Президента не дасть їм спустити це на гальмах.
Але якщо когось з них поставити Генпрокурором сьогодні, не давши відповідних ресурсів та можливостей, і справа за 3 місяці не буде у суді ми всі почнемо вимагати вже їх звільнення.
Я цього не хочу.
А ви?
І друге. Без сумніву можна було б підписати проект постанови про відставку, яку, якщо буде, поки що точно не підтримає більшість в Раді.Не підтримає НФ, не підтримає більшість в БПП, частина Батьківщини і голосів не буде. І після голосування ходити гоголем і казати: бачити я ж хороший я ж правильний.
Але це ж і є обман. Навіщо?
https://www.facebook.com/vik.chumak/posts/842230852512807