Але ще є проблема відсутності нормальної альтернативи цієй владі. І влада цим користується.
Більш того вірогідність реваншу ригів дуже велика.
Я точно знаю, що багато тих, хто потрапив під люстрацію, намагаються пройти процедуру оскаржування і подати позов до ЄСПЛ, дехто вже подав (дехто з працівників прокуратури, зокрема).
З Одеси під улюлюкання прогресивної частини Фейсбуку (не знаю, може треба в лапки взяти) пішов Саакашвілі. ОК, мало що зробив і лишив багато питань, але хто лишився? Ківалов з Трухановим буквально пили шампанське... Під адміністрацією шашлики смажили.
Можливо, тепер хтось буде протистояти Ківалову, але я сумніваюсь.
І, на жаль, схожа ситуація багато де.
Сподіваюсь, що якось вигребемо, але загроза є.
Нам потрібні нефейкові громадські організації, які б поступово перетворювались на нормальні політичні партії. Бо сучасні гурточки по інтересах - це такий непотріб.
Моя думка — нам треба не тільки громадські організації, які будуть перетворюватись на політичні партії. Нам треба і просто громадські організації, які будуть ефективно впливати на суспільне життя без прямого використання найміцнішого інструменту (на даний час) — влади.
Ми не можемо розвивати демократію, коли панує принцип "переможцю отримує все".
Нормальне суспільство має багато різноманітних "каналів" впливу на своє життя, не тільки виконавчу або законодавчу владу.