У нас була в минулому проблема з волонтерами (не пам'ятаю вже як закінчилось), коли здирали з них податки в тому числі за імпорт. Хоча у них кошти були тільки ті, що донори підкинули. Тобто волонтерів зрівняли з комерційними фірмами-імпортерами.
Я б не плутав сюда податки. Тим більше, що по волонтерам була маразматична ситуація з подвійним оподаткуванням.
Ну а якщо у церков, наприклад, запущене виробництво свічок і вони ними торгують - то це вже не неприбуткова організація. Але в них і нема пільг, якщо це не "тінь" і вони не платять "криші"
Так торгують не церкви, я думаю, а ФОПи якісь в кращому випадку. А в більшості, думаю, це взагалі йде в глибокій тіні.
не згоден (хоча зазвичай я за однакову систему). Вважаю що має існувати система пільг по податкам для неприбуткових організацій (церкви, хоспіси чи інші установи такого плану), інакше вони взагалі загнуться.
А міськвиконком — прибуткова організація? А школа, лікарня, військова частина?
Аргумент "інакше вони взагалі загнуться", думаю, тут не прийнятний. По-перше, церква такі часи бачила, що зараз їм просто рай, — і не загнулась. По-друге, чому я, атеїст, повинен фактично платити церкві? Це не прямий платіж, але давай не прирівнювати церкву до школи або армії.