Jaanika Merilo added 2 new photos — with Антон Геращенко and 6 others.
9 mins ·
"Не вийде", "Ніхто не підтримає".
Вчора підписали і сьогодні зареєстрували з дуже високою кількістю співавторів законопроект про електронний підрахунок протоколів. (37 соавторiв - (Самопомiч - 14, БПП - 12, Народний Фронт -7, БЮТ - 3, Свобода -1)
Нарешті зареєстрували законопроект електронних протоколів, що повинно значно зменшити фальсифікації на виборах, створити більш прозорий виборчий процес та дозволить вже протягом декількох годин побачити результат.
Це тільки перший етап - наступні електронні списки та реєстрація кандидатів, електронні бюлетені і, звичайно, як останній крок - голосування на виборах через ID-картку чи мобільний телефон, як в Естонії.
100% електронних бюлетенів ми опублікували вже і на другому турі виборів мера Львова в жовтні через e-vybory.org, тобто це все можливо.
Cпойлер
Перелік соавторiв законопроекту:
Скрипник О.О.
Голуб В.В.
Сидорович Р.М.
Мельничук І.І.
Климпуш-Цинцадзе І.О.
Черненко О.М.
Лесюк Я. В.
Шверк Г.А.
Порошенко О.П.
Іонова М.М.
Усов К.Г.
Рябчин О.М.
Пташник В.Ю.
Семерак О.М.
Підлісецький Л.Т.
Березюк О.Р.
Мушак О.П.
Шкрум А.І.
Сотник О. С.
Найєм М.
Опанасенко О.В.
Парасюк В. З.
Маркевич Я. В.
Мірошніченко І. В.
Журжій А.В.
Войціцька В.М.
Острікова Т.Г.
Подоляк І.І.
Кіраль С.І.
Данченко О.І.
Луценко І.В.
Береза Ю.М.
Романюк В.М.
Геращенко А.Ю.
Гриневич Л.М.
Чумак В.В.
Тетерук А.А.
Поки не пригадую законопроекту з більшою кількістю співавторів, окрім змін до конституції smile emoticon
Мета:Законопроектy про е-вибори.
Пропонуємо ввести е-протоколи для пришвидшення процесу визначення результатів виборів та зменшення фальсифікацій.
Для цієї мети:
- члени ДВК будуть мати ЕЦП для підписання е-протоколів;
- система ЄІАС дозволить автоматизувати процес заповнення протоколів, їх обробку та надсилання;
- також ЄІАС дозволить автоматизувати деякі інші робочі процеси ДВК
- підписані ЕЦП е-протоколи будуть відправлятись через захищений інтернет в ТВК, де будуть зберігатись в розподіленій криптографічно захищеній базі,
- одночасно е-протоколи (уточнюючі, в тому числі) будуть публікуватись на сайті ЦВК у відкритому доступі.
Але, звичайно, там, де є перемоги, є і зради, і образи, і мені особисто дуже шкода, що мій "камрад з барикади реформ" вирішив знову не підтримати. І не друг, і не ворог, а так... Завжди є ціна реформ...
Починаємо працювати. Величезна подяка за перший крок депутатам, які підтримали і звичайно Oleksiy Skrypnyk Владислав Голуб, Alexandr Danchenko, Денис Зборошенко, Опора, РПР, Volodymyr Flonts, Yurii Kozlov, Олександр Стельмах, Gia Getsadze, Dmytro Shymkiv.