Автор Тема: Українська політика до 31.12.2016

Offline mxm

• Стать: Чоловіча
  • Одесса
Re: Украинская политика
« Reply #39630 : Листопад 27, 2015, 23:38:38 »
Вроде бы турки (хотя хз) смонтировали бодрый ролик про ВСУ
Цитувати (виділене)
Specially thanks for the Turkish Air Force video which made by our Ukrainian friend.
Это алаверды, наши смонтировали классный ролик про их ВВС.

Offline Destrie

• Стать: Жіноча
  • Одесса
« Reply #39631 : Листопад 28, 2015, 01:09:17 »
Сергей Садовников
3 hrs ·

Степашин на "Дожде": "Если бы Турция не была в НАТО, российские войска были бы уже в Стамбуле"! - лучшая реклама НАТО !!!
Так, Це йому не бублік у першокласниці з руки видирати...
Да там даже без НАТы не бублик и не первокласница , имхаеться мне что в Турции хуйло обосрался бы еще жиже чем тут  :kos:
Стамбул за две недели , ага слышали мы такое  :kos:
Будет новый завет, что война - это мир
Будет новый декрет, что незнание - сила

То, что Оруэлл видел во сне
Я вижу сейчас наяву (с) Louna

Offline düsha

« Reply #39632 : Листопад 28, 2015, 04:15:57 »
Мне тоже странно, что они разгоняют лажу, что оборона в Турции говно. Причём у многих ватных встречается, видимо, из Ольгино идёт.
Наверно, это такое гопничье халва-халва, когда обидно, что по роже дали, а ответить ссыкотно. Надо значит среди своих храбриться "да я бы ему!"

Offline Мадам Петрановская

• А хто борець, той здобуває світ.
« Reply #39633 : Листопад 28, 2015, 07:45:33 »
Там свежую порцию дури в воздух добавили и они уже надышались. Патриотический угар даже на Дожде.  :(
-Ты не туда идешь! Огни в другой стороне.
-Мне все равно, я зажгу свои.

Offline Eney

« Reply #39634 : Листопад 28, 2015, 08:02:32 »
Хтось вже дивиася продовження "П"ятого елементу"?

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #39635 : Листопад 28, 2015, 08:22:09 »
Я вчера в Фейспалм кинула.  :smilie5:
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Eney

« Reply #39636 : Листопад 28, 2015, 08:31:34 »
Я вчера в Фейспалм кинула.  :smilie5:
Отлічно

Offline Ellianna

• Люблю читать чужие мысли
« Reply #39637 : Листопад 28, 2015, 09:11:54 »
Петро Порошенко
November 26 at 11:28pm · Edited ·

Провів зустріч з Його Величністю Королем Віллемом-Александром Клаусом Георгом Фердинандом.

Україна буде надійним адвокатом жертв трагедії Малайзійського боїнга МН17 та використає непостійне членство в Раді Безпеки ООН, щоб тримати це питання серед ключових тем порядку денного РБ ООН.

‪#‎StopRussianAggression‬

Sarcasm and compassion are two of the qualities that make life on Earth tolerable
Nick Hornby

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #39638 : Листопад 28, 2015, 09:18:53 »
А ниче так его величество, да и Петя мужчина видный. От куда на ФЭР зырить любила, так это в королевскую тему  :girl_in_dreams:

Offline Мадам Петрановская

• А хто борець, той здобуває світ.
« Reply #39639 : Листопад 28, 2015, 09:31:47 »
А ниче так его величество, да и Петя мужчина видный. От куда на ФЭР зырить любила, так это в королевскую тему  :girl_in_dreams:
Я тоже.
-Ты не туда идешь! Огни в другой стороне.
-Мне все равно, я зажгу свои.

Offline Eney

« Reply #39640 : Листопад 28, 2015, 10:41:47 »
Мауть, одне із самих сильніших відео про войну

Цитувати (виділене)
Позывной Маршал
22 ч · YouTube ·
высота "Гранит"
в то время когда боевые подразделения работали по очагам Славянска и Краматорска.
79 бригада вышла на границу с РФ от ПП Мариновка(высота "Браво") до ПП Изварино, на всем протяжении этой линии наши подразделения заняли высоты и стояли в режиме ожидания увы...не долго... конец июня и весь июль, через границу поперли колонный техники регулярной армии РФ. все виды арт систем, бронетехники, и обеспечения. Под очень тяжёлые артобстрелы круглые сутки, по всем нашим позициям, с сопредельной стороны.
село Дибровка,3 дома в 6 рядов, не души,так как там заведомо знали о переброске тяжёлых танковых подразделений. Пара километров до рос.границы.
Тем летом все и начиналось. В то время как никто из населения страны даже не был об этом информирован, а к кому доходили слухи,просто не верил в это. Прямо как сейчас, ребята там рубятся, а у нас увы об этом никто не знает. Исключение только инфа из интернет ресурсов от самих бойцов.
Видео снято около 28 июля 2014 года. Жёсткий прорыв по всей границе, и самая настоящая и самая тяжёлая война, и самый важный и горький опыт.
подполковник Кривоносов Сергей Сергеевич , позывной "Гранит" начальник штаба 2-го батальона, добрейшей души человек, отличный командир, хладнокровный, расчетливый, мудрый воин.
И ещё супер позитивный "добрый карлсон" как мы иногда шутили.
И вот прямое доказательство работы ребят в то время, на границе с РФ . Очень много танковых колонн сожгла именно его группа. Высота "Гранит"
В этот день пошли фуры длинномеры с арт боеприпасами . И тут начался салют как на "Пекинской олимпиаде"
Каждый день сражались жёстко и откусывали каждую минуту в нашу пользу...
Через несколько дней после этого видео Сергей Сергеевич погиб...
При массированном арт обстреле РСЗО, по его высоте, он успел затолкать 4-х офицеров в окоп, но не успел запрыгнуть в него сам...
После доклада что гранит не 200 а меньше чем 200... в радиоэфире была гробовая тишина. вся наша группировка войск просто не могла поверить ,что "добрый карлсон" покинул нас...
Подполковник Кривоносов Сергей Сергеевич был представлен к высшей государственной награде "Герой Украины"
Это был настоящий человек! И очень хороший друг для нас всех.
P.S.На видео в радиообмене слышны "Самара" "Майк" "Феникс" и покойный Артур "Кило" мы все тогда работали в команде.
мат и эмоции просто рабочая обстановка.

Offline düsha

« Reply #39641 : Листопад 28, 2015, 11:50:36 »
reuters про энергоблокаду

Цитувати (виділене)
A Ukrainian lawmaker close to the circle of Prime Minister Arseniy Yatseniuk on Tuesday said the Crimean blackout had been orchestrated with the tacit consent of Kiev.
It was, he said, meant as a political signal to Moscow.
The Ukrainian government rejected that assertion, dismissing the charge it was not taking action to fix the problem as groundless.
A government spokeswoman on Friday declined to comment when asked whether Ukraine was deliberately not repairing the lines.
Кто-то близкий к Яценюку во вторник сказал, что отключение было подготовлено с согласия Киева. Это, мол, такой политический сигнал Москве.
Но правительство отпиралось, при этом отмазываясь от обвинений, что слишком долго ремонтируют.
В пятницу их опять спросили, правда ли, что они специально не ремонтируют линии. Спикер отказалась отвечать.

Цитувати (виділене)
A Reuters reporter saw three Ukrainian tanks and two armored personnel carriers headed to the border with Crimea on Friday afternoon, but it was unclear what their purpose was.
Журналист reuters своими глазами видел, как три украинских танка и два БТРа ехали к границе с Крымом в пятницу, журналист не понял зачем.

Offline Stavlish

« Reply #39642 : Листопад 28, 2015, 12:18:27 »
Было?

:smilie9:

Нардеп від «Опоблоку» не встав під час вшанування жертв Голодомору

Під час вшанування хвилиною мовчання жертв політичних репресій і Голодомору лише один депутат не виявив бажання піднятися з місця. Це – член депутатської фракції Політичної партії «Опозиційний блок» Ігор Шурма.
Про це на своїй сторінці в ФБ повідомив нардеп Ігор Гузь.
«Подонок Шурма принципово не встав зі свого робочого місця під час звернення до світової спільноти щодо визнання Голодомору, як геноциду українського народу, яке зачитував Андрій Парубій», – написав депутат.

Ігор Шурма, львів’янин за походженням, останніми роками працював в Харкові. Був і заступником голови Харківської облдержадміністрації з соціальних питань, і заступником харківського міського голови – директором Департаменту охорони здоров'я та соціальних питань Харківської міськради.
Його син Ростислав – Генеральний директор ВАТ «ЗМК» Запоріжсталь», був депутатом Донецької обласної ради (за списками Партії Регіонів), а зараз є депутатом Харківської міської ради від «Опозиційного блоку», а також головою Запорізької регіональної організації Політичної партії «Опозиційний блок».
Нагадаємо, у липні Ігоря Шурму облили у Львові свинячою кров’ю. Інцидент трапився після прес-конференції, яку нардеп давав з нагоди відкриття своєї громадської приймальні в місті.
Зазначимо, що сьогодні сесійний зал Верховної Ради під час вшанування був напівпорожнім. Кому і за що ми платимо зарплату???

Offline Eney

« Reply #39643 : Листопад 28, 2015, 12:44:58 »
Цитувати (виділене)
Николай Нагорный
13 ч ·
Ужасный день... Это в новостях будет сухое - два 300-х на МОН-50... А в жизни это Сергей Голубев и Олег Швец Это несколько минут назад ты проходиш мимо его позиции и говориш - Сынуля я буду возвращаться занесу вкусняшек... А ОН смеётся мне тоже посылка пришла! Смотри какой у меня дальномер... Там и тебе Леночка кое что передала - сюрприз! Маленький мой Бу.... 20 лет пацаненку... Взрыв был менее чем в 100 метрах от меня - они пошли "секрет" проверить.... Сереже ногу пробило а Бу... Ноги, руки, спина, на голове рассечение сильное.... Запрашиваю по рации эвакуацию а сам отказываюсь верить своим глазам... Олежку грузят в машину а я на автомате забираю у него оружие... Нож.... Отдаю какие то распоряжения... На кого то ору.... Как же так? Почему ОН? ...............Уже в больнице, когда в госпиталь забирали, смотрю на него, весь в крови, под наркозом - врачи успокаивают, а я с ума схожу - как же ты так сынок? Как же так?
Молитесь за него, слышите? Молитесь за него все... Ему за Вас на Майдане голову пробили и руки поломали, с Майдана на войне - один из самых лучших кого я встречал - даром что молодой - любому "воину" фору даст... Не пьёт не курит, спортом все время занимался, гитарой увлекся сильно в последнее время.... Господи, я тебя очень прошу - пусть с ним все будет хорошо!

Offline Eney

« Reply #39644 : Листопад 28, 2015, 12:47:38 »
І к єбєньєй матєрі!!!...
Цитувати (виділене)
Громадянин Ігор Лазавенко 2 вересня 2015 подав петицію, в якій він пропонує «здійснити всі необхідні законодавчі та виконавчі кроки для внесення змін і доповнень до Конституції, закони, кодекси та ін., для створення юридичної можливості примусового позбавлення громадянства осіб, які своїми публічними висловлюваннями або діями пропагують злочинний сепаратизм, порушення територіальної цілісності і суверенітету України (за наявності фактичних доказів)».

«Винятком може бути тільки сепаратизм через точне виконання демократичних процедур і міжнародне законодавство – це нормальна практика держави», – йдеться в документі.

Станом на вечір п’ятниці, 27 листопада, петиція має статус «очікує розгляду».

Відповідно до закону про електронні петиції, петиція, адресована президенту, парламенту або уряду України, повинна отримати на свою підтримку не менше 25 000 підписів громадян протягом трьох місяців з дня її опублікування.

У випадку, якщо петиція зібрала необхідну кількість голосів, розгляд здійснюється протягом 10 робочих днів з дня публікації інформації про початок розгляду.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #39645 : Листопад 28, 2015, 12:49:58 »
от Канариса хороший текст, хоть и старый, но актуальный

Володимир Шершень Бараняк
1 год ·
ПАМ'ЯТАЙ ПРИЧИНУ!
Сьогодні я запалю свічу не тільки за тих, хто вмирав у ті страшні роки. Я запалю її не тільки для того, щоб пом'янути жертв. Я хочу глянути в очі привидам, щоб побачити в них причину того, що вони вчинили. Я хочу знати, через що умирали в голодних муках мільйони. Я хочу переконатись, що цього ніколи не буде в наших очах. Та тільки, чи можу я на це сподіватись?
Здавалося, що у двадцятому столітті не може бути настільки массового голоду. Але він був. Встановлені причини його і за сухими цифрами зібраних пудів хліба, реквізованих у селян «незернових продовольчих запасів» та мертвим криком мільйонів замордованих, у тіні зловмисних підступів та комуністичних експериментів, стоїть головна причина Голодомору – Страх. Страх перед відповідальністю.
Цей страх мертвотною рукою вчепив за горло десятки, які зробили можливими смерть мільйонів. Де ви були, лідери і світочі Нації, коли вбивали тих, за кого ви відповідали? Де ви були, ті, хто у буремних 18-му – 20-му, мав шанси на перемогу, на славу і так бездарно, так по-дурному розтринькали їх. Винниченко? Грушевський? Легковажна Франція і курортний Кисловодськ носили по своїй землі ноги українських політичних лідерів. Вони не знали, як смакує лобода замість спаржі, а вишукані жаб'ячі лапки у французькому ресторані мало нагадували ропух, якими вечеряли українські діти у 33-му. Володимир Винниченко писав гнівні памфлети на СССР, Грушевського не стало й на це. А у 18-му році ці два кричали на Міхновського, що він ретроград і людиноненависник, бо хоче створити українську армію, а вони будуватимуть державу, яка ні з ким не буде воювати…
Ідіоти можуть мати прекрасну освіту. Ідіоти можуть писати геніальні художні твори. Ідіоти можуть будувати чудові моделі ідеального суспільства. Але ідіоти повинні залишатися ідіотами у пам'яті нащадків, які можуть оцінити їх практичні дії. «За плодами їх пізнаєте їх» і за тими плодами «пізнаєте правду і правда визволить вас». Так знайомо так правильно, так треба.
“Війна не видумка. Основою війни є вічний життєвий закон боротьби між націями... І сьогодні Україні треба воювати, треба армії, але й треба знати за що битися, з ким воювати… Заліза-криці на плуги-лемеші маємо з достатком, а багнет завжди буде запорукою, що на нашій землі панує не чужа, а наша воля”. Це говорив у 1918-му році Микола Міхновський, творець українського війська, палкий націоналіст.
“Україні немає за що воювати, бо вона нікого поневолювати не хоче. Їй треба тепер закінчити війну й улаштувати разом із російськими працюючими класами нове життя у спільній державі – Росії”. Так відповідав Міхновському Володимир Винниченко, письменник, публіцист, державний діяч, соціаліст.
Ця розмова відбулась 5 травня 1917 року на Першому українському військовому з’їзді, де Міхновський намагався сформувати українську армію для майбутнього вірогідного відбиття агресії зі сторонни сусідів. На цьому з'їзді, у присутності 700 посланців від майже мільйона солдатів-українців, нація ковтнула першу ложку своєї гіркої ганьби – статечний професор Грушевський, забувши про поважний свій маєстат патріарха і арбітра нації глузливо реготав над розумним і практичним Міхновським і силою, в шию, гнав того з трибуни. Винниченко, майстер слова і віртуоз софізму, базарно, по-бабськи лаяв Міхновського і його прихильників, обзиваючи їх «поміщиками», «ретроградами» та «тиловиками». Так, наче він хоч годину провів у окопі на передовій! Нерозумні сини України, втомлені безконечною війною, послухали медових слів соціаліста і професора та розійшлись по домівках. Трохи більше, як через пів року шкури Винниченка і Грушевського нікому було захищати від Муравйова і його п’яного воїнства. Очільники Центральної Ради вдерли геть з обложеного Києва, а на свій захист послали дітей, які, ще не звідавши щастя першого поцілунку, лягли у мерзлу землю під Крутами. Героїзм юнаків відбувся через ідіотизм поважних мужів. Спартанські воєначальники і царі самі ставали на чолі війська, українські «вожді» прикрились дітьми. Однак, міра кривавої данини, яку мала сплатити нація через свою дурість цим не вичерпалась.
Я дуже хотів би знати чи у тридцять другому і тридцять третьому Михайлові Грушевському, тоді академіку АН УРСР, і Володимиру Винниченку – тоді політемігранту, не снились опухлі від голоду діти. Вина комуністів і Сталіна беззаперечна. Але це тільки наслідок. Причина ж у тих, хто через свою розумову убогість, через власний страх загубив справу, яку покликаний був звершити. Я написав тут про двох але їх було, на нашу біду, набагато більше. Мільйони знищених у кривавій м’ясорубці громадянської війни і встановлення радянської влади в Україні не було б можливим без ідейних комуністів–українців. Скрипник, Хвильовий, Шумський – це вінець тих, хто прирік свій народ на фізичне знищення. Малодушні доктринери, естети та теоретики у тридцять третьому самі мали змогу побачити, який «рай» і справедливий та прогресивний лад вони збудували для своїх єдинокровних братів. Вони не знайшли нічого кращого, як боягузливо застрелитись. Швидка милосердна смерть! Не безкінечна мука повільного вмирання з голоду, не безнадійна одчайдушна спроба вирватись за військові кордони навколо сіл, колошматячи голими руками, косами і вилами червоноармійські ряди, а смерть скунса зі смородними завиваннями в останніх своїх листах про вірність Марксизму, великому вождю товаришу Сталіну та справі Леніна. Шумський, взагалі, намагався виправдатись перед партією і спробував вчинити самогубство аж у 1946-му. Невдало. Вірного комуніста і невірного українця добили-таки за наказом його ж товаришів – Хрущова та Кагановича. Очевидно, з милосердя, щоб не плутався під ногами…
…Моя свічка палатиме до ранку. Не тільки як скорбна пам’ять про загиблих, а й як нагадування про правду – нас нищили не тільки чужинці. Вона пектиме, як совість, яка має нами бути віднайдена і переведена з розряду химер у дійсність. Вона має нагадувати, що свої власні шумські, грушевські та винниченки можуть не гірше за сталіних, постишевих і кагановичів знищувати українців. Подивіться навколо. Хіба зараз у нас нема високоідейних шумських? Хіба брак у нас високолобо-моральних і немічних грушевських? Хіба нема у нас популістів-винниченків? І все це при тому, що в Кремлі сидять духовні онуки все тих же комісарів, які убивали українців у 20-х, 30-х, 40-х і 50-х роках, а їх трупак-ідол все ще смердить на весь світ…
Ми маємо пам'ятати про те, що в той момент, коли в Україні вмирали з голоду люди, жодна країна світу, жоден народ не допоміг нам. Нічим. Вони брехали у своїх газетах про сите радянське життя і через багато років вони не хочуть не те що визнати за нами право на страждання, відмовляючи нам у визнанні трагедії 32-33-го геноцидом, а й, навіть, визнати своїх газетярів брехунами. Волтера Дюранті, журналіста, який стверджував, що голоду не було, у 2003-му році не позбавили Пулітцерівської премії. Навіть посмертно американського брехуна не визнали брехуном. Це пересторога для нас. Ми маємо знати, що ніхто ніколи ні в якому разі і нічим не допоможе нам. І тільки ми самі можемо убезпечити своїх дітей і внуків від страждань та негідної смерті.
Свічка світить, щоб розганяти морок забуття. Вогонь пече, щоб не дати заснути розуму. Пам’ятай про вбивць, щоб вони знов не з’явились між нами!
22.11.2008р.

I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Eney

« Reply #39646 : Листопад 28, 2015, 13:05:25 »
Цей текст не може застаріти.

Offline Agent Ann

« Reply #39647 : Листопад 28, 2015, 13:42:44 »
А о котрій годині свічку запалити?
Люби всех нас,  Господи, громко.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #39648 : Листопад 28, 2015, 13:45:50 »
А о котрій годині свічку запалити?

В'ячеслав Кириленко ‏@KyrylenkoVyach  1h1 hour ago View translation
О 16 год запалимо Свічу Пам'яті за вбитими та ненародженими під час Геноциду-Голодомору 1932-33. Ставте свічки на підвіконня у своїх оселях.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Agent Ann

« Reply #39649 : Листопад 28, 2015, 13:48:57 »
Дякую

Offline Mrs_Who

• Don't panic!
« Reply #39650 : Листопад 28, 2015, 13:49:23 »
Петро Порошенко

Скажите же ему кто-нибудь про пиджак, наконец!
Not all those who wander are lost

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #39651 : Листопад 28, 2015, 13:57:53 »
Ігор Шурма, львів’янин за походженням
Який він, сцуко, львів'янин? Мабуть, син освободітєлєй.
Cпойлер
Хоча, можливо, батьки були і порядними людьми

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #39652 : Листопад 28, 2015, 14:27:16 »
ід час вшанування хвилиною мовчання жертв політичних репресій і Голодомору лише один депутат не виявив бажання піднятися з місця. Це – член депутатської фракції Політичної партії «Опозиційний блок» Ігор Шурма.
А в нас не тільки його синочок, Еписком Лука.
Проводить молебен на місці дитпритулку, де загинули 700 дітей, а потім
Цитувати (виділене)
Я обращаюсть к тем людям у власти, которые делят людей на «своих» и «чужих». Что вы делаете? Еще немножко и вы догворитесь, что нужно уничтожать тех или иных. Это и есть возврат к Голодомору. Сами того не замечая, вы уподобляетесь всем тем, кто отдавал приказы отбирать хлеб у людей. Вы те, кто в угоду своим политическим взглядам, делаете то же самое, убивая свой собственный народ, уничтожая через разделение, сея вражду и ненависть, результатам которой будет человеческая смерть. Сегодня Христос нам четко говорит в Евангелие: «Не бойтесь тех, кто может убить ваше тело, но бойтесь тех, кто убивает вашу душу». А нашу душу убивают пороки: злоба, тщеславие, зависть. Но мы этого не боимся, а наоборот преумножаем. Зачем? Чтобы душу убить? Зачем мы пришли на этот свет, зачем нам Бог давал жизнь? Я думаю, что в этом наша с вами беда, в этом как раз и тот корень всего зла, который привел к Голодомору, к тем событиям, свидетелями которых мы с вами являемся, – подчеркнул владыка Лука.
От дати б копняка, щоб до Гундяєва летів без зупинки, тварюка!!

Offline Кру_Элл

• Миколаїв - місто корабелобандерівців.
« Reply #39653 : Листопад 28, 2015, 14:33:51 »

Цитувати (виділене)
…Моя свічка палатиме до ранку. Не тільки як скорбна пам'ять про загиблих, а й як нагадування про правду – нас нищили не тільки чужинці. Вона пектиме, як совість, яка має нами бути віднайдена і переведена з розряду химер у дійсність. Вона має нагадувати, що свої власні шумські, грушевські та винниченки можуть не гірше за сталіних, постишевих і кагановичів знищувати українців. Подивіться навколо. Хіба зараз у нас нема високоідейних шумських? Хіба брак у нас високолобо-моральних і немічних грушевських? Хіба нема у нас популістів-винниченків? І все це при тому, що в Кремлі сидять духовні онуки все тих же комісарів, які убивали українців у 20-х, 30-х, 40-х і 50-х роках, а їх трупак-ідол все ще смердить на весь світ…

Ми маємо пам'ятати про те, що в той момент, коли в Україні вмирали з голоду люди, жодна країна світу, жоден народ не допоміг нам. Нічим. Вони брехали у своїх газетах про сите радянське життя і через багато років вони не хочуть не те що визнати за нами право на страждання, відмовляючи нам у визнанні трагедії 32-33-го геноцидом, а й, навіть, визнати своїх газетярів брехунами. Волтера Дюранті, журналіста, який стверджував, що голоду не було, у 2003-му році не позбавили Пулітцерівської премії. Навіть посмертно американського брехуна не визнали брехуном. Це пересторога для нас. Ми маємо знати, що ніхто ніколи ні в якому разі і нічим не допоможе нам. І тільки ми самі можемо убезпечити своїх дітей і внуків від страждань та негідної смерті.

Свічка світить, щоб розганяти морок забуття. Вогонь пече, щоб не дати заснути розуму. Пам'ятай про вбивць, щоб вони знов не з'явились між нами
ссылка
« Останнє редагування: Листопад 28, 2015, 14:56:59 від Кру_Элл »
Планы на вечер: мотать новостную ленту с недовольным лицом.

Offline Кру_Элл

• Миколаїв - місто корабелобандерівців.
« Reply #39654 : Листопад 28, 2015, 14:59:37 »
Цитувати (виділене)
Колись я записав на касету його розповідь про Голодомор. Кілька разів зупиняв запис, бо тато плакав.

Не можу примусити себе переслухати цей запис ще раз.

Я і так все запам'ятав з першого разу.

Про те, як моя бабуся не відпускала мого тата, тоді ще малого, нікуди від себе і водила за ручку щоб не з'їли.

І про те, як прибігла сусідка в сльозах,бо зникла її донечка.

І про те, як люди пішли її шукати, видивляючись в якій хаті із комина іде дим, а значить там топиться в печі.

І як знайшли в тій хаті безумну від голоду жінку а на припічку баняк із ролзрубаною і звареною дитиною.

І як мати витягала голими руками з окропу і цілувала розварену половинку обличчя своєї Танечки.

І як син безумної ховався під ліжком і кричав щоб його не чіпали, бо він їв тільки печінку.

І про те, як моя прабабуся рятувала онуків, викладаючи сім збережених дорогоцінних пшеничних зерняток на поріг і зачиняла двері, коли в сіни залітав горобець, щоб їх клювати. А потім ганчіркою збивала того горобця і варила з нього юшку для дітей. А зернятка знову загортала в хусточку і тримала при собі, нікому не довіряючи цей скарб, і плакала, коли онуки просили одне зернятко посмоктати.
ссылка
Планы на вечер: мотать новостную ленту с недовольным лицом.

Offline Elsewhere

• Administrator
  • Київ, столиця Гобітону
« Reply #39655 : Листопад 28, 2015, 16:56:04 »
Много свечек в Киеве.
палимо танки з ночі до ранку

Offline Agent Ann

« Reply #39656 : Листопад 28, 2015, 16:59:40 »
В окнах? я выглядывала и не вижу. Хотя мои пока тоже не на окне стоят, на столе. На окне ребенок достанет.

Offline ~Багира~

• Hero Member
  • Львов
« Reply #39657 : Листопад 28, 2015, 17:15:33 »
У нас много. Но у нас всегда их много в такой день.  :smilie2:

« Останнє редагування: Листопад 29, 2015, 10:23:18 від ~Багира~ »

Offline Elsewhere

• Administrator
  • Київ, столиця Гобітону
« Reply #39658 : Листопад 28, 2015, 17:24:22 »
В окнах? я выглядывала и не вижу. Хотя мои пока тоже не на окне стоят, на столе. На окне ребенок достанет.
Да, в окнах, мы по Оболони шли - много.
Но надо приглядываться, не всегда видно.
палимо танки з ночі до ранку

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #39659 : Листопад 28, 2015, 17:34:26 »
Да, в окнах, мы по Оболони шли - много.
Но надо приглядываться, не всегда видно.
А мне вообще ничего не видно, у меня окно во двор школы выходит...  :girl_in_dreams:
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

0 Користувачів і 27 Гостей дивляться цю тему.