Читаю стенограмму заседания Рады. Треш еще тот.
Cпойлер
20:59:32
ТИМОШЕНКО Ю.В.
Сьогодні весь парламентський день депутати, вся команда ділять владу, дивляться, як краще розподілити повноваження, як краще призначити посадовців. Але жоден закон, який передбачає дотримання прав людей і їх інтереси, на розгляд поставлений не був.
І тому, ми вимагаємо зараз поставити на голосування (2698) скасування податку на пенсії працюючих пенсіонерів і (1558-1) – це повернення вкрадених грошей у людей.
Якщо ці закони будуть в цілому два проголосовані, далі діліть владу і ставте муніципальну варту, і все, що хочете.
ГОЛОВУЮЧИЙ. Будь ласка, Олег Березюк, хвилина. Потім Олег Ляшко, хвилина.
БЕРЕЗЮК О.Р. Дякую. Дякую. Дякую.
За честь. За честь. За честь. За честь, колеги. Дякую. За честь.
Коли ці два закони, які щойно були озвучені, кредитні, кредити та 15 відсотків від пенсій будуть виставлені зараз на голосування, фракція "Самопоміч" зайде в зал і проголосує.
Тільки для того, щоб ті люди, які зараз кричать "ганьба" не маніпулювали людьми, бо вони це роблять протягом 24 років і розвалили цю державу, втратили її територіальну цілісність і тепер кажуть, що хтось це валить. Дякую. Але при умові постановки на… (Шум у залі)
ГОЛОВУЮЧИЙ. Віктор Бойко, "Група "Відродження". І потім – Наталія Королевська.
БОЙКО В. "Партія "Відродження"… "Парія "Відродження"…
21:02:03
БОНДАР В.В. Мені слово, да? Шановні колеги, "Парія "Відродження" ще раз підкреслює, що ми наполягаємо на тому, що в порядок денний було все ж таки поставлено ті законопроекти соціальні, про які говорилося в останньому виступі. Мова іде про скасування податків на пенсії працюючим пенсіонерам. Ми однозначно підтримуємо цю новелу. Ми говорили під час прийняття бюджету, що це неправильне рішення, яке буде потім скасоване.
І друге. Ми вимагаємо так само поставити на голосування законопроект 1551 про…, 1558 про конвертацію валютних кредитів у гривні. Це дасть можливість зняти соціальне напруження в суспільстві і дасть можливість молодим сім'ям, людям, які попали в цю халепу через те, що держава не змогла і Національний банк, захистити їхні інтереси, вийти з крутного положення, вирішити свої проблеми, не розвалити сім'ї і дати можливість кожній родині вийти з цієї ситуації і вирішити їхні сімейні проблеми. Держава має турбуватися в першу чергу про людей незахищених, а не вирішувати свої власні підковьорні питання. Ми наполягаємо на тому щоб…
ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую. Будь ласка, Наталя Королевська.
Звільніть місце на трибуні. Місце з трибуни. Від фракції і груп я по хвилині дав слово.
Будь ласка, Наталя Королевська.
21:03:59
КОРОЛЕВСЬКА Н.Ю.
Уважаемые коллеги! Ми можем долго здесь дискутировать, но наконец-то сейчас есть понимание в зале, что пришло время исправлять ошибки. Поэтому нет ничего важнее кроме того, чтобы вернуть сегодня пенсии, вернуть людям возможность жить в своих квартирах и нормально планировать свой завтрашний день. "Оппозиционный блок" настаивает, чтобы в первую очередь рассматривался законопроект 1558-1 и законопроект, который касается сегодня отмены позорного налога на пенсию с работающих пенсионеров! Все остальное подождет, а люди каждый день из своих карманов сегодня достают последние копейки, их просто сегодня грабят! Вдумайтесь, за месяц сегодня собирают с работающих пенсионеров более 200 миллионов гривен! Дайте людям нормальную пенсию!
Поэтому сначала налог на пенсию отменяем, потом решаем вопрос с кредитами и с депозитами. И дальше делайте, что вам угодно. Спасибо за внимание.
ГОЛОВУЮЧИЙ. Будь ласка, Володимир Михайлович Литвин. Хвилина.
21:05:13
ЛИТВИН В.М.
Шановний Володимир Борисович, шановні колеги! Я розумію, що сьогодні найскладніше Голові Верховної Ради, оскільки кожен вимагає прийняти закони. Є Кабінет Міністрів, є ще інші інстанції. Але, Володимир Борисович, давайте ми приймемо закон щодо валютних кредитів.
Давайте ми зліквідуємо оцих 15 відсотків податку на пенсії. Я повинен вам сказати, що депутатська група підтримувала всі законопроекти. І завдячуючи, я думаю, нашому голосуванню сьогодні ці закони були прийняті. Будь ласка, підтримайте ви нас. Бо я думаю, що сьогодні таке збурення, далі роботи не буде. Давайте зараз приймемо ці рішення. Скільки можна годувати обіцянками?
Cпойлер
ГОЛОВУЮЧИЙ. Так, заспокойтесь, колеги. Заспокойтеся. Все. Закінчили. Хвилина, Юлія Тимошенко репліка. Хвилина, Юлія Тимошенко. Я, до речі підтримую Володимира Михайловича Литвина.
21:07:45
ТИМОШЕНКО Ю.В.
Шановні друзі…
ГОЛОВУЮЧИЙ. Треба всі закони зараз прийняти, людям повернути пенсії, повернути валютні вклади. Це абсолютно правильне і прогресивне рішення. Юлія Тимошенко, хвилина.
21:07:57
ТИМОШЕНКО Ю.В.
Шановні колеги, люди зараз під Верховної Ради, а, в принципі, по всій країні слідкують за цим шабашем в Верховній Раді. І тому зараз від вас персонально, Володимир Борисович, залежить ставити ви на голосування Закон про скасування податку на пенсії працюючих пенсіонерів і чи ставите ви на голосування закон 1558-1 для того, щоб люди мали право реструктуризувати свої кредити, які вони взяли у валюті. Тільки від вас це залежить. Зараз в залі достатньо депутатів для того, щоб за це проголосувати в цілому. Достатньо депутатів, щоб виконати волю народу і ніякі провокації цьому не завадять. Треба, щоб Верховна Рада служила людям, а не влаштовувала тут склоки. Ми віримо, що ви поставите на голосування ці два закони в цілому.
ГОЛОВУЮЧИЙ. Юлія Володимирівна, я дякую, що ви мені вірите, я виправдаю довіру українського народу. Я думаю, що цьому парламенту пощастило не тільки з тим, що кожен – прекрасний народний депутат, а і з тим, що є відповідальний Голова Верховної Ради, якого ви обрали. Тому обов'язково я поставлю Закон 1558-1.
Будь ласка, колеги, народний депутат Долженков, хвилину.
Cпойлер
21:09:32
ДОЛЖЕНКОВ О.В.
Спасибо, Владимир Борисович. Уважаемые граждане, уважаемые коллеги! Вот мы сейчас смотрим за той сценой, когда каждый депутат, каждая фракция хочет быть более любимой среди народа.
Но при этом необходимо вспомнить историю и сейчас вы друг с другом спорите, оскорбляете – это повседневная, к сожалению, картина этой Верховной Рады. Но не вы ли, будучи коалицией, вводили налог на пенсию? При этом хочу сказать, что в 2014 году, согласно официальным данным, поступления налоговые по пенсиям составляли всего 5,5 миллиона гривен. Это разве бюджетообразующая норма?
Не ваша ли власть проводила рефинансирование и девальвировала эту гривну, и сейчас говорите о том, что вы такие хорошие и хотите сделать что-то для народа. Исправляйте ваши ошибки! А мы вам поможем исправить эти ошибки.
ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую, колеги.
Будь ласка, народний депутат Поляков, народний депутат Поляков, хвилина, будь ласка. Потім Антон Яценко, хвилина. І давайте, колеги, голосувати, не забовтуйте питання.
21:10:41
ПОЛЯКОВ М.А.
Шановні колеги, призиваю всіх голосувати за закон 1558-1. Фракція "Народний фронт" розробляла, і працювала, і всі ми разом голосували в комітеті. Тому давайте, щоб не виселяли людей з квартир. Ми повинні всі голосувати, бо зараз забирають картки і тікають, голосів вистачає. Ставте питання на голосування.
ГОЛОВУЮЧИЙ. Антон Яценко.
21:11:11
ЯЦЕНКО А.В.
Шановний пане Голово! Шановні колеги!
Ми пропонуємо, депутатська група "Відродження", припинити дискусію і поставити ці два закони без обговорення, і прийняти їх негайно у другому читанні та в цілому.
І давайте припинимо тут сварки, проголосуємо просто.
Дякую.
ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую, колеги. Переходимо до голосування в другому читанні і в цілому, (1558-1).
Прошу, будь ласка, підготуйтеся до голосування. Голосуємо в другому читанні і в цілому.
Голосуємо.
21:11:57
За-225
Колеги, тепер так. Сіли на свої місця, заспокоїлись. Дивіться 1558-1, не в другому, а в третьому читанні, що ви мене… (Шум у залі)
1558-1 в третьому читанні. Голосуємо. В третьому читанні і в цілому.
21:12:41
За-229
Рішення прийнято.
Шановні колеги, 1558-1 в третьому читанні проголосоване. Шановні друзі, на цьому вечірнє засідання Верховної Ради України оголошую закритим. Дякую.
http://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenogr/show/5941.html