Автор Тема: Пузата хата
 

Offline Кіндрат Калистратович

  • Hero Member
  • ******
  • Повідомлень: 38699
  • Karma: 23439
  • Стать: Чоловіча
Re: Пузата хата
« Reply #2700 : Січень 28, 2017, 22:18:21 »
суббота, 22:00 самое время квасить капусту  :facepalm:

Offline Daisy

  • *****
  • Повідомлень: 3023
  • Karma: 527
  • Стать: Жіноча
Re: Пузата хата
« Reply #2701 : Січень 29, 2017, 00:00:50 »
суббота, 22:00 самое время квасить капусту  :facepalm:


А шо, якщо дуже хочеться  :smilie5:

А хтось квасив фіолетову чи червону?

Offline Охтирка

  • *****
  • Повідомлень: 22202
  • Karma: 3731
Re: Пузата хата
« Reply #2702 : Січень 29, 2017, 18:12:28 »
Готовлю скумбрию на пару. (Чищу, разделываю на филе, филе посыпаю внутри сухим укропом и чесноком, складываю книжкой, заворачиваю в фольгу и готовлю в корыте мультиварки на пару).
Иногда фольга заканчивается,  тогда заворачиваю в пергамент, который заканчивается реже. Готовится нормально, не размокает. Но замечено несколько раз, что в фольге получается вкуснее, чем в пергаменте. :unknown:

Offline Кіндрат Калистратович

  • Hero Member
  • ******
  • Повідомлень: 38699
  • Karma: 23439
  • Стать: Чоловіча
Re: Пузата хата
« Reply #2703 : Лютий 02, 2017, 10:27:39 »
А кто тут у нас ест варенье из острого перца?  :f1:  :yes:

Offline Гелла

  • *****
  • Повідомлень: 35232
  • Karma: 12354
  • Стать: Жіноча
  • едкое вещество
Re: Пузата хата
« Reply #2704 : Лютий 02, 2017, 10:27:56 »
Ты?

Offline Кіндрат Калистратович

  • Hero Member
  • ******
  • Повідомлень: 38699
  • Karma: 23439
  • Стать: Чоловіча
Re: Пузата хата
« Reply #2705 : Лютий 02, 2017, 10:28:36 »

Offline Daisy

  • *****
  • Повідомлень: 3023
  • Karma: 527
  • Стать: Жіноча
Re: Пузата хата
« Reply #2706 : Лютий 03, 2017, 13:33:16 »
Картопля "Дофінуаз"

https://zakaz.ua/uk/recipes/potatoes-dofinuaz.html

Мій рецепт трішки простіший. Закип'ятити молоко і вершки (беру десь чашку молока і 1/2 чашки вершків), потім додаю сіль, часник (можна просто зубчики, щоб потім їх витягнути) і дати настоятися.

Поки гріється доховка, натерти кільцями картоплю (яка при приготуванні швидко розпадається). Змастити маслом форму і потім викладати картоплю шарами (картопля, полити "соусом" і посипати трішки мускатним горіхом, чорним перцeм і так далі. Верхній шар теж полити соусом і посипати сиром. Добре обкрутити фольгою якщо нема кришки і запікати десь на градусів 170 якщо з фаном і якщо форма добре жар зберігає (наприклад чугунна форма). Десь через 30 хв карплю проштикнути ножeм. Якщо м'яка то кришку або фольгу можна зняти і залишити в духовці, щоб зарум’янилось.

Сир шарами не кладу бо тоді для мене і чоловіка ця страва буде дуже важка. Кладемо шматочки зверху. Проблема з сиром та, що він може підгоріти і тому важливо, щоб картопля при запіканні була накрита і так швидше запечеться.
Думаю, що якщо додати якісь грибочки то страва стане ще смачнішою.

Молочний соус підсолюйте на власний смак і враховийте який будете вживати сир і як багато, щоб не пересолити. Чотири
Cпойлер
(величезних, а так можливо, що з вісім середнього розміру)
  велекиx картоплин вистачає на чотири порції.
« Останнє редагування: Лютий 03, 2017, 14:11:57 від Daisy »

Offline Zont

  • *****
  • Повідомлень: 9905
  • Karma: 5825
  • Стать: Чоловіча
  • Россия. Москва - Норильск.
Re: Пузата хата
« Reply #2707 : Лютий 03, 2017, 14:24:53 »
Только что съел на обед "Картофельный гратен с курицей". Похоже на это, только с куриным фаршем.

Offline Гелла

  • *****
  • Повідомлень: 35232
  • Karma: 12354
  • Стать: Жіноча
  • едкое вещество
Re: Пузата хата
« Reply #2708 : Лютий 03, 2017, 14:32:30 »
На обед?  :shok:

Offline Daisy

  • *****
  • Повідомлень: 3023
  • Karma: 527
  • Стать: Жіноча
Re: Пузата хата
« Reply #2709 : Лютий 03, 2017, 15:05:36 »
Только что съел на обед "Картофельный гратен с курицей". Похоже на это, только с куриным фаршем.

Ага, гратен чимось дуже схожий.

Cпойлер
Не знала, що ґратен готують з фаршем чи може це так роблять в Росії.

Offline Zont

  • *****
  • Повідомлень: 9905
  • Karma: 5825
  • Стать: Чоловіча
  • Россия. Москва - Норильск.
Re: Пузата хата
« Reply #2710 : Лютий 03, 2017, 15:06:15 »
На обед? 
А чо? В полтретьего обед нормально.

Offline Zont

  • *****
  • Повідомлень: 9905
  • Karma: 5825
  • Стать: Чоловіча
  • Россия. Москва - Норильск.
Re: Пузата хата
« Reply #2711 : Лютий 03, 2017, 15:10:17 »
Cпойлер
Не знала, що ґратен готують з фаршем чи може це так роблять в Росії.
Cпойлер
Ну я был сильно голодный. Может там и не фарш был, а кусочки. Курица была, точно.

Offline Гелла

  • *****
  • Повідомлень: 35232
  • Karma: 12354
  • Стать: Жіноча
  • едкое вещество
Re: Пузата хата
« Reply #2712 : Лютий 03, 2017, 15:12:39 »
А чо? В полтретьего обед нормально.
Это где полтретьего щас?

Offline Zont

  • *****
  • Повідомлень: 9905
  • Karma: 5825
  • Стать: Чоловіча
  • Россия. Москва - Норильск.
Re: Пузата хата
« Reply #2713 : Лютий 03, 2017, 15:14:57 »
Это где полтретьего щас?
Уже почти полпятого.

Offline Zont

  • *****
  • Повідомлень: 9905
  • Karma: 5825
  • Стать: Чоловіча
  • Россия. Москва - Норильск.
Re: Пузата хата
« Reply #2714 : Лютий 03, 2017, 15:16:14 »
Вообще, я регулярно ел тот гратен в деревне у бабушки, только не знал, что он гратен.

Offline Daisy

  • *****
  • Повідомлень: 3023
  • Karma: 527
  • Стать: Жіноча
Re: Пузата хата
« Reply #2715 : Лютий 03, 2017, 15:16:39 »
Cпойлер
Не знала, що ґратен готують з фаршем чи може це так роблять в Росії.
Cпойлер
Ну я был сильно голодный. Может там и не фарш был, а кусочки. Курица была, точно.

На здоров'я.  :)
Cпойлер
Таке блюдо треба тільки на ланч бо якщо на вечерю то пузень буде рости.

Offline Daisy

  • *****
  • Повідомлень: 3023
  • Karma: 527
  • Стать: Жіноча
Re: Пузата хата
« Reply #2716 : Лютий 03, 2017, 15:19:22 »
Вообще, я регулярно ел тот гратен в деревне у бабушки, только не знал, что он гратен.

А у німців це картофельнауфляуф.

Ні, мої з молоком картоплю не запікали.

Offline Daisy

  • *****
  • Повідомлень: 3023
  • Karma: 527
  • Стать: Жіноча
Re: Пузата хата
« Reply #2717 : Лютий 03, 2017, 15:24:52 »
Моя картопля готова. З сиром посередині і зверху вийшло дуже смачненько.  :good: Не так дієтично але ще не вечір. У самому кінці притрусила картоплю петрушкою. Фото нема, сорі.  :blush:

Offline Гелла

  • *****
  • Повідомлень: 35232
  • Karma: 12354
  • Стать: Жіноча
  • едкое вещество
Re: Пузата хата
« Reply #2718 : Лютий 03, 2017, 15:44:31 »
А я тоже в духовку засунула вот. Фоткать нибуду.  :smilie1:

Offline Гелла

  • *****
  • Повідомлень: 35232
  • Karma: 12354
  • Стать: Жіноча
  • едкое вещество
Re: Пузата хата
« Reply #2719 : Лютий 03, 2017, 16:41:15 »
Атчитываюсь - получилось хорошо.

Offline Daisy

  • *****
  • Повідомлень: 3023
  • Karma: 527
  • Стать: Жіноча
Re: Пузата хата
« Reply #2720 : Лютий 03, 2017, 16:44:04 »
А я тоже в духовку засунула вот. Фоткать нибуду.  :smilie1:

Ну давай.  :)

Фоткать і я не люблю. Тобто не проти але не люблю ресайз робити і т.д.

Цю страву я сьогодні запікала вчетверте і здається вийшло найсмачніше. Думаю це другий шар сиру додав більш насиченого смаку. Якщо сир жирний то масло і не потрібне. А мені і так пора прес качати який я ненавиджу.  :smilie5:

Offline Daisy

  • *****
  • Повідомлень: 3023
  • Karma: 527
  • Стать: Жіноча
Re: Пузата хата
« Reply #2721 : Лютий 03, 2017, 16:46:48 »
Атчитываюсь - получилось хорошо.

Клас, а то я вже стала переживати. Фью.  :)

А наступного разу ти уже будеш знати, що можна ще додати і скільки. Тут можна експерементувати під особистий смак.



Offline Гелла

  • *****
  • Повідомлень: 35232
  • Karma: 12354
  • Стать: Жіноча
  • едкое вещество
Re: Пузата хата
« Reply #2722 : Лютий 03, 2017, 16:53:51 »
Я погрела сливки 11%, кружку 330 мл, туда три зубка чеснока, пол-чайной ложки соли, чуть перца прям туда, мускатного ореха туда же. Размешала.
5 средних картошек  тонко почикала, потёрла сырик-недопармезан. Получилось два слоя, на саму картошку ничо не сыпала, только заливку и сыр.

Offline Daisy

  • *****
  • Повідомлень: 3023
  • Karma: 527
  • Стать: Жіноча
Re: Пузата хата
« Reply #2723 : Лютий 03, 2017, 17:09:56 »
Я погрела сливки 11%, кружку 330 мл, туда три зубка чеснока, пол-чайной ложки соли, чуть перца прям туда, мускатного ореха туда же. Размешала.
5 средних картошек  тонко почикала, потёрла сырик-недопармезан. Получилось два слоя, на саму картошку ничо не сыпала, только заливку и сыр.

Ну і правильно,  чого довго гратися. Я теж наступного разу почикаю бо якщо терти то картопля стаю дуже тонка і тоді її можна викладати тільки горизонтально.

 

Offline Гелла

  • *****
  • Повідомлень: 35232
  • Karma: 12354
  • Стать: Жіноча
  • едкое вещество
Re: Пузата хата
« Reply #2724 : Лютий 03, 2017, 17:23:55 »
а мне нечем тереть, а простой тёркой я ломтики не умею.
такшто мне проще тонким ножичком, толщиной где-то 1.5 мм ломтики

Offline Zont

  • *****
  • Повідомлень: 9905
  • Karma: 5825
  • Стать: Чоловіча
  • Россия. Москва - Норильск.
Re: Пузата хата
« Reply #2725 : Лютий 03, 2017, 17:28:37 »
А мясо?

Offline Гелла

  • *****
  • Повідомлень: 35232
  • Karma: 12354
  • Стать: Жіноча
  • едкое вещество
Re: Пузата хата
« Reply #2726 : Лютий 03, 2017, 17:30:09 »
Курица в собственном соку. В стекляшке.
Вот кстати что категорически рекомендую всем, кому лень. Готовится сама и вкусно. И ничо лишнего.

Offline marplik

  • *****
  • Повідомлень: 9179
  • Karma: 8376
  • Стать: Жіноча
  • Шалена бджілка
Re: Пузата хата
« Reply #2727 : Лютий 03, 2017, 18:53:51 »
Вообще, я регулярно ел тот гратен в деревне у бабушки, только не знал, что он гратен.
Это как я всё детство ела картофель по-лионски, только об этом не подозревала. Равно как и моя бабушка.
Кстати, вчера как раз был на ужин этот картофель. И на той же сковородке была зажарена глазунья, которая потом была красиво выложена на тушёную капусту с сосисками. Желток абсолютно правильно вытек на капусту, картофель хрустел корочкой, сосиски с сыром были изумительно хороши. Мням.

Offline Daisy

  • *****
  • Повідомлень: 3023
  • Karma: 527
  • Стать: Жіноча
Re: Пузата хата
« Reply #2728 : Лютий 03, 2017, 20:40:27 »
а мне нечем тереть, а простой тёркой я ломтики не умею.
такшто мне проще тонким ножичком, толщиной где-то 1.5 мм ломтики

З терткою легко але за пальцями потрібно пильнувати. Наступного разу теж спробую ножем.

Offline Гелла

  • *****
  • Повідомлень: 35232
  • Karma: 12354
  • Стать: Жіноча
  • едкое вещество
Re: Пузата хата
« Reply #2729 : Лютий 03, 2017, 20:51:21 »
У меня на тёрке (на обычной) получается СЛИШКОМ тонко и не ровно. Ножиком чикчик и готово.
а "бёрнеровской" у меня нет. я и морковку для корейской рукаме режу.  :kos:
Все не соберусь обзавестись

0 Користувачів і 11 Гостей дивляться цю тему.