Розкажіть, яким чином змогли скористатись вашими грошима з картки? Буде, думаю, багатьом корисно знати
Таки тому, щоб скористались, блокування карти запобігає. Але трохи витратити гроші можна навіть з заблокованої карти, наприклад, якщо переглядати баланс в чужій мережі.
Я в свій час потрапила під масовий фрод. В Райфайзені банкомат в одному з центральних відділень був обладнаний скімінговим пристроєм, який я не змогла побачити, хоча знаю про скімінг, оглядаю банкомат, прикриваю рукою клавіатуру при наборі пін-коду. На моє нещастя я як раз проходила повз з двома новими картами - зарплатною і кредитною, і вирішила, що треба про всяк випадок обидві ініціювати. Кредитну я одразу заблокувала, бо не планувала лізти в кредит, а про зарплатну тоді ще так як зараз не турбувалась. Ну і через якийсь час вночі в банкоматі іншого банку з зарплатної зняли тисячу доларів по тодішньому курсу, а з кредитної 15 гривень - тричі по 5 дізнавались баланс.
Оскільки це було масове зняття грошей з білого пластику і під роздачу я потрапила не одна, був скандал і кілька постраждалих, платіжна система мені повернула вкрадене по обидвом карткам за пару місяців, хоча відсотки за кредит в 15 гривень таки нарахували і зняли. З тих пір всі мої карти заблоковані весь час, крім короткого проміжку коли я картою безпосередньо користуюсь. Шансів на такий гарний фінал до речі небагато, бо запіновані операції система зазвичай не компенсує.
Неініційоване списання з заблокованої для платежів в інтернеті карти за послуги на одному сайті у мене регулярно відбувається. Один раз заплатила, а потім вони по замовчуванню стягують плату за наступний період, і дивним чином відмінити автопродовження можливості немає, дуже зручно. Добре, що там можна попросити власника руцями зняти автопродовження, бо якщо не попросити - сайт довбить і довбить запити через певний проміжок часу, і рано чи пізно знімає абонплату, коли гроші для іншої цілі з'являються на віртуальній карті. Банк каже, що якщо я один раз дала свої дані цьому сайту, то потім сайт для мене вважається безпечним і блокування інтернет-платежів на такі сайти не розповсюджується.