І з приводу барра хотів сказати ще ось що.
До того, як він заступив на посаду генпрокурора при трампі і почав поводити себе певним чином, в нього була репутація адекватного консерватора та ефективного керівника. Тобто в інших умовах, при іншому топ-керівництві (Буш-старший, за якого він теж був генпрокурором) він працював так, що ніхто не був принципово проти. Але це була ситуація, коли він почував себе підлеглим, і коли обставини не вважалися йому загрозливими щодо консервативних ідеалів (ну які принципові загрози були при Буші - респи були при владі з 1981, тобто більш ніж десять років, совок валився, війну проти Саддама вигравали, Клінтона ще видно не було тощо). Керуй та радій.
Зараз ситуація інша. Я не певен, що барр десь всередині відчуває себе підлеглим трампа, а не самостійним бійцем за ідеали. Я ще декілька місяців тому звернув увагу на те, що він йде попереду трампа за ідеологією, фактично він йому її будує (в самого трампа ідеології не може бути за визначенням), це не просто виконавець трампівських забаганок, не ковдрочка на кшталт ліндсі грема. Він неодноразово давав промови від себе, де малював картину глобального триндеця та останньої битви з лібералами, де він та такі як він є воїнами світла. Його не трамп просив про це - той слів таких не знає, це його глибінні переконання. І бачити, звідки це в нього, дуже, як на мене, важливо.