Автор Тема: Политика в США

Offline mxm

• Стать: Чоловіча
  • Одесса
Re: Политика в США
« Reply #4800 : Лютий 02, 2017, 10:01:30 »
Нарцисс как он есть.
Donald Trump's Narrative of the Life of Frederick Douglass
Цитувати (виділене)
Marking Black History Month, the president made some strange observations about Douglass and Martin Luther King, but mostly talked about himself.

Rumor

• Гість
« Reply #4801 : Лютий 02, 2017, 10:10:53 »
Лавров, в общем-то, может у двух президентов одновременно быть пресс-секратарем. Будет выходить, говорить "Дебил, блядь", и больше ничего не надо.

Offline stringenda

• Стать: Жіноча
« Reply #4802 : Лютий 02, 2017, 12:33:21 »
Сенат американського конгресу затвердив кандидатуру колишнього глави енергетичної компанії ExxonMobil Рекса Тіллерсона на пост держсекретаря США, передає УНН з посиланням на Reuters.
За його кандидатуру проголосували 53 сенатори, проти — 42.
Таким чином, Р.Тіллерсон став 69-м за рахунком главою Держдепартаменту США.

Ну что ж, ничего удивительного. Теперь понятно, что депутаты/сенаторы - продажные бляди не только в Украине, а везде.
Что интересно, за Тиллерсона проголосовало даже три демократа: Mark Warner, Heidi Heitkamp и Joe Manchin III.

А также самые большие друзья Украины - Марко Рубио, Линдси Грэм, Боб Коркер и добрый дедушка Маккейн.

И кто-то еще рассуждает об импичменте в таких обстоятельствах? Никогда они - ни респы, ни демократы - не дадут этому случиться - им же не интересы страны США важнее, а собственные жопы. А Маккейн пусть продолжает рассказывать в твиттерах, как он инициирует закон о российских санкциях, если Трамп посмеет указы Обамы отменить.

Offline vs

« Reply #4803 : Лютий 02, 2017, 13:32:07 »
И кто-то еще рассуждает об импичменте в таких обстоятельствах?

я давав посилання на попередній сторінці на статтю з The Atlantic, де дуже чітко розписано, як буде через чотири роки, якщо все буде йти, як йде зараз.

І один з найбільш важливих факторів того, що так може статися - те, що конгрес зараз майже однозначно partisan, тобто всі голосують відповідно до розподілу за партіями.
Нижче ще деякі причини (які наводить автор тієї статті) того, що вони не можуть реально протистояти авторитарному перевороту, який відбувається фактично прямо зараз.

Цитувати (виділене)
The first reason to fear weak diligence is the oddly inverse relationship between President Trump and the congressional Republicans. In the ordinary course of events, it’s the incoming president who burns with eager policy ideas. Consequently, it’s the president who must adapt to—and often overlook—the petty human weaknesses and vices of members of Congress in order to advance his agenda. This time, it will be Paul Ryan, the speaker of the House, doing the advancing—and consequently the overlooking.

в разі звичайного розвитку подій, заступаючий на пост президент дає нові ідеї, а конгрес дивиться на них, і президент має пристосовувати них до ситуації у конгресі, якщо він хоче щось робити. Зараз все навпаки, і спікер Райан має просувати ідеї до трампа, і пристосовуватись до нього.

Цитувати (виділене)
Trump has scant interest in congressional Republicans’ ideas, does not share their ideology, and cares little for their fate. He can—and would—break faith with them in an instant to further his own interests. Yet here they are, on the verge of achieving everything they have hoped to achieve for years, if not decades. They owe this chance solely to Trump’s ability to deliver a crucial margin of votes in a handful of states—Wisconsin, Michigan, and Pennsylvania—which has provided a party that cannot win the national popular vote a fleeting opportunity to act as a decisive national majority.

Але ж трампа взагалі не цікавлять ідеї республиканців, він не розділяє їхню ідеологію, його не чіпає їхня доля. Він може в будь-який момент розірвати відносини з ними заради власних інтересів. А республиканці зараз - в ситуації, коли їм здається, що вони можуть здійснити мрії про проведення їхньої політики, яку вони на протязі років, а то й десятиліть не мали надії бачити виконаною. І всім цим вони зобов'язані здатності трампа отримати жменьку вирішальних голосів у трьох штатах - Вісконсіні, Мічігані та Пенсильванії - і надати партії, яка насправді більшість голосів не набрала, виглядати так, якби вони виграли з відривом.

Цитувати (виділене)
The greatest risk to all their projects and plans is the very same X factor that gave them their opportunity: Donald Trump, and his famously erratic personality. What excites Trump is his approval rating, his wealth, his power. The day could come when those ends would be better served by jettisoning the institutional Republican Party in favor of an ad hoc populist coalition, joining nationalism to generous social spending—a mix that’s worked well for authoritarians in places like Poland. Who doubts Trump would do it? Not Paul Ryan. Not Mitch McConnell, the Senate majority leader. For the first time since the administration of John Tyler in the 1840s, a majority in Congress must worry about their president defecting from them rather than the other way around.

Але ж найбільший ризик для їхніх планів - це тій самий фактор, який надав їм цю можливість - а саме особистість трампа. Єдине, що його цікавить - це його рейтинги, влада, та багатство. І може настати час, коли заради цих трьох речей йому буде більш вигідним створити якусь популістську коаліцію, яка поєднує націоналізм з соціальними витратами (беннон буде у центрі цього - додам я) - і викинути республиканців за борт. І ніхто не може гарантувати, що цього не станеться - ані Райан, ані МакКонелл. Це перший випадок з 1840х (коли президент Тейлор вийшов з партії, від якої вибрався, це був єдиний випадок за всі часи), коли більшість у конгресі повинна боятися того, що президент піде від них, а не навпаки.

Цитувати (виділене)
A scandal involving the president could likewise wreck everything that Republican congressional leaders have waited years to accomplish. However deftly they manage everything else, they cannot prevent such a scandal. But there is one thing they can do: their utmost not to find out about it.

скандал, який втопить президента, затягне за собою всі ті цілі, на втілення яких республиканські лідери сподівалися роками. І вони не можуть запобігти такому скандалу, тому що вони не контролюють трампа. Але вони можуть зробити одну річ - зробити все, що можливо, щоб не помітити такого скандалу.

Цитувати (виділене)
“Do you have any concerns about Steve Bannon being in the White House?,” CNN’s Jake Tapper asked Ryan in November. “I don’t know Steve Bannon, so I have no concerns,” answered the speaker. “I trust Donald’s judgment.”

Asked on 60 Minutes whether he believed Donald Trump’s claim that “millions” of illegal votes had been cast, Ryan answered: “I don’t know. I’m not really focused on these things.”

і далі йде ганьба від спікера Райана в стилі "божа роса", огидно перекладати. "чи вас турбує, що беннон сидить у білому домі" - "я його не знаю, тож мене це не турбує - я трампу довіряю"
« Останнє редагування: Лютий 02, 2017, 14:17:55 від vs »

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #4804 : Лютий 02, 2017, 14:15:33 »
скандал, який втопить президента, затягне за собою всі ті цілі, на втілення яких республиканські лідери сподівалися роками. І вони не можуть запобігти такому скандалу, тому що вони не контролюють трампа. Але вони можуть зробити одну річ - зробити все, що можливо, щоб не помітити такого скандалу.
Я одного не понимаю - как такая толпа вроде бы вполне адекватных и респектабельных людей, бизнесменов, которые должны хоть чуточку соображать, в том числе, в людях, могла выдвинуть своим представителем это чмо без просчета последствий? Или у них всех там напрочь крыша поехала? Тогда этот скандал будет достойным вознаграждением усилий этой партии и поводом забыть о ней на несколько десятилетий.
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

Offline stringenda

« Reply #4805 : Лютий 02, 2017, 14:17:55 »
конгрес зараз майже однозначно partisan, і цей фактор не дає їм реальної можливості протистояти авторитарному перевороту, який відбувається фактично прямо зараз.

"Не дает им" - кому им? У республиканцев есть возможность противостоять, но нет желания. Им важнее переизбраться, как правильно написано в той статье в Atlantic. У демократов нет ни возможности, ни желания противостоять. Я, по крайней мере, не вижу, чтобы демократы активно сопротивлялись. У них даже консолидированной позиции нет по кандидатурам в администрацию. У них хоть лидер оппозиции есть? Теневое правительство какое-нибудь? так что, похоже, их тоже все устраивает.

Мне вот интересно - тот же МакКейн - 80 лет, неужели он еще переизбираться собирается в его возрасте? вроде бы пора уже подумать о вечности, а не голосовать по партийной указке. Но раз партия сказала "надо"... В общем, с поддержкой республиканцев все было ясно еще когда летом по настоянию Трампа из их программы убрали пункт о предоставлении Украине оружия.

Offline Varjatka

• Минск
« Reply #4806 : Лютий 02, 2017, 14:18:44 »
Трамп угрожает лишить федерального финансирования Калифорнийский университета Беркли после вчерашнего.
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/827112633224544256
Цитувати (виділене)
Выступление редактора консерватиного сайта Breitbart News Мило Яннопулоса в калифорнийском университете Беркли отменено из-за беспорядков, вспыхнувших на территории учебного заведения.
http://www.bbc.com/russian/news-38836878

Offline vs

« Reply #4807 : Лютий 02, 2017, 14:20:08 »
могла выдвинуть своим представителем это чмо без просчета последствий?

він фактично висунувся сам, такі там є "дірки" у системі праймеріз. А потім передавив 17 претендентів-республиканців.

Offline stringenda

« Reply #4808 : Лютий 02, 2017, 14:20:52 »
Я одного не понимаю - как такая толпа вроде бы вполне адекватных и респектабельных людей, бизнесменов, которые должны хоть чуточку соображать, в том числе, в людях, могла выдвинуть своим представителем это чмо без просчета последствий? Или у них всех там напрочь крыша поехала? Тогда этот скандал будет достойным вознаграждением усилий этой партии

Им выгодно это чмо. Не будет никакого скандала, потому что их все устраивает. И расследований не будет никаких. Если бы хотели - уже давно бы расследовали.

Offline vs

« Reply #4809 : Лютий 02, 2017, 14:21:51 »
"Не дает им" - кому им? У республиканцев есть возможность противостоять, но нет желания.

я поправив, надав більш детальний переклад з висвітленням причин.

Offline stringenda

« Reply #4810 : Лютий 02, 2017, 14:22:21 »
він фактично висунувся сам, такі там є "дірки" у системі праймеріз. А потім передавив 17 претендентів-республиканців.

У них была возможность отклонить его кандидатуру на конвенции. Этого никто не сделал - наоборот, тупо поддержали.

Точно так же как у выборщиков была - хоть формальная, но все же возможность - не голосовать за Трампа.

Offline vs

« Reply #4811 : Лютий 02, 2017, 14:23:30 »
і треба весь час пам'ятати, що зараз працює не трамп а беннон, трамп підписує, і це на декілька порядків більш небезпечно. Беннон - це фактично програма європейських звірків на кшталт АфД, хофера, фарраджа або ле пен.

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #4812 : Лютий 02, 2017, 14:23:33 »
могла выдвинуть своим представителем это чмо без просчета последствий?

Ну, я так понимаю, они сами заслужили. Теперь выгребают. Вместе со всем миром.
ПыСы. Я думаю, США уже тоже подходят к мысли, что Конституцию и законы стоит существенно перетряхнуть. Только вот при трампе вряд ли это стоит делать.
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

Offline vs

« Reply #4813 : Лютий 02, 2017, 14:33:13 »
винна Хілларі, якій не хотілося кидати свій старий телефон і яка заради цього завела той гадський сервер. жарт такий не дуже веселий.

Offline stringenda

« Reply #4814 : Лютий 02, 2017, 14:36:46 »
я поправив, надав більш детальний переклад з висвітленням причин.

Я прочитала всю статью, спасибо за линк. Вообще-то не вижу принципиальных отличий от моей позиции. Меня просто возмущает реакция сенаторов, а авторы статьи уже, похоже, со всем этим смирились. Жаль, там у них не особо написано, что делать, чтобы этот апокалипсис предотвратить.

Offline mxm

• Одесса
« Reply #4815 : Лютий 02, 2017, 14:37:26 »
і треба весь час пам'ятати, що зараз працює не трамп а беннон, трамп підписує, і це на декілька порядків більш небезпечно. Беннон - це фактично програма європейських звірків на кшталт АфД, хофера, фарраджа або ле пен.
Трампа, таке враження, цікавить лише його унікальний причухон та щоб публіка його вважала nice guy.

Offline vs

« Reply #4816 : Лютий 02, 2017, 14:38:10 »
Жаль, там у них не особо написано, что делать, чтобы этот апокалипсис предотвратить.

це найстрашніше там.

Offline mxm

• Одесса
« Reply #4817 : Лютий 02, 2017, 14:43:08 »
винна Хілларі, якій не хотілося кидати свій старий телефон і яка заради цього завела той гадський сервер. жарт такий не дуже веселий.
На мою думку, криза в обох ведучих партіях.
У демократів своє, у республіканців — своє.
Про шанси республіканців мати свого президента ще не так давно казали, що їх майже нема, тому що "в цьому винна не політика, а демографія".
Але ж найшовся популіст, якому було вигідно виступити за їх табір — і виграти.
Тому зараз, незважаючи на окремих республіканців і певне невдоволення в GOP, всі будуть в тій чи іншій мірі намагатись якось використати таку нагоду.
Тому що криза нікуди не ділась, навіть навпаки — виграш Трампа ще на праймеріз показав, що "істинні" республіканці мало на що здатні в сучасних умовах.

Offline vs

« Reply #4818 : Лютий 02, 2017, 14:53:22 »
взагалі прогнозували, що у 2017 до влади у Європі поприходять праві авторитарні популісти.  А виявляється, що ще до того вони прийшли до влади у Америці, при чому їх не вибирали напряму і не можуть напряму викинути. Як знімеш беннона - він на позиції, яка нікому не підконтрольна, окрім самого президента.

Offline mxm

• Одесса
« Reply #4819 : Лютий 02, 2017, 16:22:54 »
До речі, про Беннона вийшла стаття українською (Іван Яковина).
Хто не читає англійською — прошу.
Сірий кардинал Білого дому. У Трампа з'явився свій Распутін
Багато що може стати зрозумілішим.

Посмотрел — есть и текст по-русски.

Offline stringenda

« Reply #4820 : Лютий 02, 2017, 17:41:36 »
Вот тут еще один фейсбук-пользователь делает summary американских новостей, некоторых в этом треде еще не было. Особенно про Украину интересно.

Offline vs

« Reply #4821 : Лютий 02, 2017, 17:58:49 »
Вот тут еще один фейсбук-пользователь делает summary американских новостей, некоторых в этом треде еще не было. Особенно про Украину интересно.
Cпойлер

я лінк на cnn-івську статейку тут окремо викладу. теж така собі не скучна

Donald Trump and Steve Bannon's coup in the making

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
« Reply #4822 : Лютий 02, 2017, 18:05:53 »
До речі, про Беннона вийшла стаття
Как-то все печальнее. Одно дело Эксцентричный клоун, другое дело рассчетливый делец с четким пониманием своих целей и способов их достижения.
Тю, ля, а шо?

Offline Лукерья

« Reply #4823 : Лютий 02, 2017, 19:04:48 »
Я надеюсь, все затарились попкорном в индустриальных количествах. Трамп пригрозил президенту Мексики ввести туды войска. http://hosted.ap.org/dynamic/stories/U/US_TRUMP_MEXICO?SITE=AP&SECTION=HOME&TEMPLATE=DEFAULT

Online Mike123

« Reply #4824 : Лютий 02, 2017, 19:07:21 »
Я надеюсь, все затарились попкорном в индустриальных количествах. Трамп пригрозил президенту Мексики ввести туды войска.
А мне уже чота не смешно :(.

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #4825 : Лютий 02, 2017, 19:12:53 »
Я надеюсь, все затарились попкорном в индустриальных количествах. Трамп пригрозил президенту Мексики ввести туды войска. http://hosted.ap.org/dynamic/stories/U/US_TRUMP_MEXICO?SITE=AP&SECTION=HOME&TEMPLATE=DEFAULT
ЭЭээ, это против наркобаронов?
Там же вроде настоящая война была, и то не справились.
Злобная заинька

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
« Reply #4826 : Лютий 02, 2017, 19:14:40 »
Трамп пригрозил президенту Мексики ввести туды войска.
А там есть страдающие американоязычные?
Тю, ля, а шо?

Offline СЗК

« Reply #4827 : Лютий 02, 2017, 19:33:10 »
ПыСы. Я думаю, США уже тоже подходят к мысли, что Конституцию и законы стоит существенно перетряхнуть. Только вот при трампе вряд ли это стоит делать.

Что именно надо "существенно перетряхивать" и как Вы себе представляете процесс?

Просто, наш премьер спросил будет ли администрация Трампа забирать 1250 "беженцев из лагерей задержания", как было договорено с Обамой..

Почему Австралия этих людей 4 года не впускала, и какая разница между ними и теми, на кого их планируется "поменять"?

Offline mxm

• Одесса
« Reply #4828 : Лютий 02, 2017, 19:39:32 »
Он страстно хочет быть крутым.
Цитувати (виділене)
At the National Prayer Breakfast on Thursday, Trump told the large crowd that his calls with world leaders "have to be tough." ''When you hear about the tough phone calls I'm having, don't worry about it, just don't worry about it," he said. "They're tough."
Это просто капец какой-то. Он не в курсе, что он уже лидер самой могущественной в мире страны, поэтому ни перед кем выпендриваться не обязательно?

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #4829 : Лютий 02, 2017, 19:40:26 »
Ну че, ход за Китаем и какой нибудь богатой арабской страной.
А то как то несиметрично.
Злобная заинька

Фрейя і 19 Гостей дивляться цю тему.