Автор Тема: Политика в США

Offline Shannou

• Global Moderator
  • Стать: Чоловіча
  • The world is yours
Re: Политика в США
« Reply #19260 : Березень 30, 2025, 11:05:43 »

Цитувати (виділене)
Дж. Д. Вэнс: "Президент сказал, что нам нужна Гренландия. Мы не можем игнорировать желания президента».

Трамп: «Ми отримаємо Гренландію. Так, 100%».

За його словами, є «велика ймовірність» того, що США можуть зробити це без військової сили, але він «нічого не знімає зі столу».

Відповідаючи на запитання, який сигнал це надішле росії та світу, Трамп сказав, що «не думає про це»:
«Мене це не хвилює. Гренландія — це зовсім окрема тема, дуже інша. Це міжнародний мир. Це міжнародна безпека і сила».
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Фрейя

• Hero Member
« Reply #19261 : Березень 30, 2025, 12:09:59 »
Цитувати (виділене)
Президент США Дональд Трамп сказав, що не планує звільняти посадовців свої адміністрації, які обговорювали удари американських військ по Ємену у чаті месенджера Signal, до якого випадково додали журналіста. Про це він сказав в інтерв’ю NBC News.

«Я не звільняю людей через фейкові новини та через полювання на відьом», — заявив Трамп, називаючи цю історію «фейковими новинами» протягом усього інтерв’ю.

Президент США зазначив, що довіряє раднику з національної безпеки Майклу Волтцу та міністру оборони Піту Гегсету, які були присутні в чаті. Такі коментарі прозвучали після того, як у медіа з’явилася інформація про те, що все більше союзників Трампа закликають його звільнити Волтца.

«У нас був надзвичайно успішний удар (по Ємену). Ми завдали дуже сильного і дуже смертельного удару. І ніхто не хоче про це говорити. Все, про що вони хочуть говорити, — це дурниці. Це фейкові новини», — додав Трамп.

Водночас Дональд Трамп заявив, що нічого не знає про месенджер Signal.

«Я уявлення не маю, що таке Signal. Мені байдуже, що таке Signal», — сказав він.

Під час розмови президент США неодноразово звинуватив медіа у поширенні дезінформації.

«Я можу вам сказати, що усе це просто полювання на відьом, і це єдине, про що хоче говорити преса, тому що вам більше немає про що говорити. Тому що це було найвеличніше 100-денне президентство в історії нашої країни», — висловився Дональд Трамп.

Offline Shana

• Стать: Жіноча
  • Київ/Чернігівщина
« Reply #19262 : Березень 30, 2025, 12:12:08 »
Отаке от від WP
Я ж прямо перед тобою виклала про теж саме. Ти взагалі не читаєш?
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #19263 : Березень 30, 2025, 13:30:27 »
Президент США Дональд Трамп сказав, що не планує звільняти посадовців свої адміністрації, які обговорювали удари американських військ по Ємену у чаті месенджера Signal, до якого випадково додали журналіста. Про це він сказав в інтерв’ю NBC News.

«Я не звільняю людей через фейкові новини та через полювання на відьом», — заявив Трамп, називаючи цю історію «фейковими новинами» протягом усього інтерв’ю.

стандартна хунта, друзям все, ворогам закон та тарифи. мені здається, вони можуть жерти дітей в прямому ефірі, МАГА знайде як це пояснити. ніколи не думав, що США перетвориться в таке гівно настільки швидко і без всякого спротиву.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #19264 : Березень 30, 2025, 13:36:49 »
Американські посадовці були розлючені через успішну атаку українців на крейсер «Москва», — NYT.

За даними видання, цей удар розлютив американців, бо українці не попередили їх. Також вони були здивовані, що Україна мала ракети для такого ураження.

До того ж це викликало паніку, бо адміністрація Байдена не планувала дозволяти українцям атакувати «такий потужний символ російської могутності».

За словами колишнього офіцера Збройних сил США, коли на радарах з’явилося сповіщення про потоплення крейсера «Москва», американці здивовано промовили «О, це ж Москва!», тоді як українці сказали: «О боже. Дуже дякуємо. До побачення».

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #19265 : Березень 30, 2025, 14:07:02 »
стандартна хунта, друзям все, ворогам закон та тарифи. мені здається, вони можуть жерти дітей в прямому ефірі, МАГА знайде як це пояснити. ніколи не думав, що США перетвориться в таке гівно настільки швидко і без всякого спротиву.
Я теж здивована.
І ще більш здивована, як все це подібно діям зеленого шапіто. І теж мудрий нарід спочатку жер, аж чавкав. А потім обурюватись і протестувати стало неначасі.

Offline Teagan

« Reply #19266 : Березень 30, 2025, 14:07:13 »
- ВСІ ІНШІ ЗАГРОЗИ (РОСІЯ, ІРАН, КНДР, ТЕРОРИЗМ) - ДРУГОРЯДНІ.
Ага, і Китай там типу взагалі ніяким боком.
Я не знаю, чи вони тупі довбойоби чи найбільші наглі лицеміри у світі. Шо будем казать те нарід і схаває.

Offline Homiak

• Украина, Запорожье
« Reply #19267 : Березень 30, 2025, 14:18:00 »
​Меморандум також передбачає збільшення військової присутності США в Індо-Тихоокеанському регіоні, включаючи розгортання підводних човнів, бомбардувальників та безпілотних кораблів.
Поясність їм хтось, що суть не в кількості авіаносців біля Китаю, а в адекватності реакцій США на атаки союзних до них держав. Якщо така реакція млява чи відсутня, чи взагалі звершується братаннями з керівництвом агресора - то це сигнал великої слабкості, і не залежить від того, скільки у держави підводних човнів. Бо координати цих човнів скинуть в чатику в телеграмі якісь бовдури і їх знищать якими-небудь копійчаними підводними дронами (я вірю, що такі вже розробляються, якщо ще не поставлені на озброєння).

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #19268 : Березень 30, 2025, 15:33:48 »
Бачу від тебе ось це від27 березня. Тут як раз не те саме і про WP ні слова
Та прямо ж перед твоїм постом сьогодні.  06:34:43

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #19269 : Березень 30, 2025, 15:35:05 »
а в адекватності реакцій США на атаки союзних до них держав.
Трамп і адекватність - взаємовиключні поняття. Щось воно кучно пішло

Offline Фрейя

• Hero Member
« Reply #19270 : Березень 30, 2025, 16:37:47 »
вони можуть жерти дітей в прямому ефірі, МАГА знайде як це пояснити
Недарма кажуть, що трампизм - це вже щось релігійне.

Offline bobr.dobr

« Reply #19271 : Березень 30, 2025, 17:26:10 »
це вже щось релігійне.
А чом би й ні. Коли Англії було треба - заснували англіканську церкву. Не бачу проблем в заснуванні тpaмпо-мерикaнської. Ще й окремий податок можна ввести на фінансування його святості. І впровадити "кращі світові практики" боротьби з єретиками.

Offline Homiak

• Украина, Запорожье
« Reply #19272 : Березень 30, 2025, 18:27:25 »
Американські посадовці були розлючені через успішну атаку українців на крейсер «Москва», — NYT.
А ще я дуже вибачаюся, але є і таке
Цитувати (виділене)
6 мая 2022
Украина ударила ракетами по крейсеру "Москва" после получения американских разведданных, сообщил американский телеканал Эн-би-си, а затем и Washington Post и New York Times со ссылкой на источники среди чиновников. О пожаре на флагмане Черноморского флота российские власти сообщили 13 апреля, а на следующий день корабль затонул.
https://www.bbc.com/russian/news-61347146
Політика змінилась і американцям потрібно створити нові спогади?

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #19273 : Березень 30, 2025, 20:19:03 »
А ще я дуже вибачаюся, але є і таке
Хтось бреше.  :unknown:
Цитувати (виділене)
Операція щодо знищення крейсера «Москва» спланована виключно ВМС ЗСУ і не мала бути ні з ким погоджена, окрім українського керівництва.
Про це в телеефірі сказав речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук, передає Укрінформ.

«Ми не отримували ніяких координат щодо місця знаходження крейсера «Москва». І операція щодо знищення цього корабля, флагмана Чорноморського флоту, була повністю спланована і виконана виключно Військово-Морськими силами. Ми, звісно, погоджували нанесення вогневого ураження з вищим керівництвом, згідно зі структурою підпорядкування. Отримавши відповідний дозвіл, і це, звісно, керівництво українське, нанесли цей удар. Тому інформація щодо координації і надання точної інформації місця знаходження (крейсера «Москва» - ред.) не відповідає дійсності, так само як і інформація щодо того, що це необхідно було погоджувати», - сказав Плетенчук.

Offline Teagan

« Reply #19274 : Березень 30, 2025, 21:01:55 »
Політика змінилась і американцям потрібно створити нові спогади?
Ну там же не уточнюють яким чином ці розвіддані були отримані  :sneaky:

В принципі коли мова йде про таку величезну махіну, всяке може буть, буває й таке що хтось бере ініціативу а рапортує постфактум. Шо таке оце "посадовці", це хто конкретно взагалі? Хтось в курсі, а хтось не був посвячений і став розлючений.

Нашо ця новина взагалі, якшо корито затонуло ще два, ні, три роки тому, скоро річниця.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #19275 : Березень 31, 2025, 20:00:11 »
"Мавр зробив свою справу, мавр може йти" чи сам потихеньку відповзає?  :smilie5:

Цитувати (виділене)
У нещодавньому інтерв'ю Fox News американський техномільярдер Ілон Маск припустив, що може залишити посаду в адміністрації Дональда Трампа наприкінці травня після того, як здійснить масштабне зниження дефіциту бюджету США на трильйон доларів.

Маск наразі очолює Департамент ефективності уряду (DOGE).

На запитання журналіста, чи залишиться він на посаді понад 130 днів, дозволених його поточним статусом "спеціального державного службовця", він відповів:

"Гадаю, за цей період ми виконаємо більшу частину роботи, необхідної для скорочення дефіциту на трильйон доларів".

Дата закінчення його повноважень спливає приблизно 30 травня.

Offline Кошкер

• Израиль
« Reply #19276 : Березень 31, 2025, 21:18:48 »
https://twitter.com/RpsAgainstTrump/status/1906407840698486979
Цитувати (виділене)
Дональд Трамп сказал, что он "не шутит" относительно возможности своего третьего срока, хотя это явно неконституционно: "Есть методы, с помощью которых это можно сделать", — сказал он NBC News.

Я не читал текст "Проекта 2025", но очень сомневаюсь, что последним пунктом там идет "проигрываем выборы и уходим".

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #19277 : Березень 31, 2025, 21:52:49 »
ну він особливо ніколи і не приховував, що він прийшов до кінця життя правити і що це останні вибори. просто деякі думали шо старе пердло шуткує. та ні.

Offline Milena

« Reply #19278 : Квітень 01, 2025, 02:16:59 »
Він просто відверто заздрить хуйлу.

Offline Minime

• Австралия: au2ua
« Reply #19279 : Квітень 01, 2025, 02:41:25 »
"Есть методы, с помощью которых это можно сделать"
Один из методов - избирается Венс (тут, видимо, будет опять нужна помощь Маска в подсчете голосов  :sneaky: :kos:), а Оранжевый вице-презом.
Потом, Венс отрекается от престола, Оранжевый становится презом. Хитроумно? - Хитроумно!  :smilie5:

Вроде, 2/3 штатов США должны согласиться на такую "рокировку".
Но, думаю, что ко времени третьего срока у Штатов не останется даже намека на законы, конституцию и демократию, так, что план вполне рабочий.
"Не забыть бы нам всё, не простить бы и не потерять". В. Высоцкий

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #19280 : Квітень 01, 2025, 07:31:21 »
Ще про одного друзяку згадав.

Цитувати (виділене)
Президент США Дональд Трамп назвав північнокорейського лідера Кім Чен Ина "дуже розумним", сказав про "дуже гарні стосунки" і намір провести з ним розмову.

Джерело: Трамп під час спілкування з журналістами, цитує "Укрінформ"

Пряма мова Трампа  відповідь на запитання, чи планує він зв’язатися з лідером КНДР: "Так, я зроблю це".

"Я маю дуже гарні стосунки з Кім Чен Ином. Вам неприємно це чути, але це дуже важливо, я з ним чудово порозумівся".

Деталі: Трамп згадав, що все почалося "дуже грубо", коли він назвав Кіма маленьким "рокетменом". Але потім, за його словами, справи поліпшилися.

Пряма мова Трампа "Одного разу нам подзвонили й сказали, що хочуть зустрітися. Ми зустрілися, у нас були чудові стосунки. І так, є спілкування. Тож я думаю, що це дуже важливо".

Деталі: Президент США назвав Північну Корею "великою ядерною нацією", а Кім Чен Ина – "дуже розумним".

"Тож так, я, можливо, щось зроблю в певний момент", – додав Трамп, коментуючи можливість відновити контакт з Кімом.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #19281 : Квітень 01, 2025, 08:40:55 »
Deep concern. Ще один ладен волати "Je suis Marine!"

Цитувати (виділене)
Державний департамент США виступив з офіційною заявою, в якій висловив «особливе занепокоєння» у зв’язку із судовим рішенням у Франції, яке виключає участь ультраправої активістки Марін Ле Пен у виборчому процесі.
Про це сказала в понеділок у Вашингтоні речниця Держдепу Теммі Брюс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Згадаємо виступ віцепрезидента (Венса – ред.) 14 лютого на Мюнхенській конференції з безпеки щодо захисту свободи слова, а також проти виключення людей з політичного процесу. Ми маємо зробити більше як Захід, ніж просто говорити про демократичні цінності. Ми повинні жити ними»,- зазначила Брюс.

Вона підкреслила в цьому зв’язку, що «виключення людей із політичного процесу викликає особливе занепокоєння, враховуючи агресивний і корумпований закон проти президента Трампа в Сполучених Штатах».

Водночас речниця Держдепу заявила, що не погоджується з визначенням про те, що Ле Пен називають ультраправою, додавши, що це може звучати принизливо.

Вона також зазначила, що в Вашингтоні обізнані про повідомлення щодо вироку суду проти Ле Пен, відмовившись від коментарів з цього приводу.

Offline vs

« Reply #19282 : Квітень 01, 2025, 09:31:55 »
"Есть методы, с помощью которых это можно сделать"
Один из методов - избирается Венс (тут, видимо, будет опять нужна помощь Маска в подсчете голосов  :sneaky: :kos:), а Оранжевый вице-презом.
Потом, Венс отрекается от престола, Оранжевый становится презом. Хитроумно? - Хитроумно!  :smilie5:

Вроде, 2/3 штатов США должны согласиться на такую "рокировку".
Но, думаю, что ко времени третьего срока у Штатов не останется даже намека на законы, конституцию и демократию, так, что план вполне рабочий.

це не можна, за 12ю поправкою якщо людина не може висуватися на президента, то вона не може йти на віце. На президента за 22ю він йти не може.
Є три шляха
1) трампа призначають спікером палати представників, для цього він навіть не зобов'язаний бути обраним до палати, далі обирають двох ляльок на президента та віце, вони обидва йдуть у відставку, трампа призначено президентом (спікер наступний у послідовності на президента після віце). 22га поправка забороняє обиратися втретє, але не виконувати обов'язки втретє.
2) якщо вже є дві ляльки, і їх можуть обрати, можна простіше як вийшло свого часу з Фордом: ляльок обирають, президент йде у відставку, призначають віце, той призначає трампа віце і йде у відставку, трамп президент. Форд є єдина людина з президентів, якого ніхто нікуди не обирав (Ніксон пішов у відставку, а перед цим пішов у відставку за корупцію його віце Спіро Агню, й він призначив Форда віце).
3) але все це не має значення, тому що є третій варіант з купою опцій
а) почати війну, призначити військовий стан, виборів немає
b) оголосити national emergency, виборів немає
c) а можна просто оголосити себе президентом pro life через executive order, далі не призначати вибори і ігнорувати суд, і все, в судів є тільки enforcing механизми через міністерство юстиції, міністерство юстиції його. Якщо конгрес щось прийме проти, для enforcing цього все одно треба міністерство юстиції.
« Останнє редагування: Квітень 01, 2025, 09:45:58 від vs »

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #19283 : Квітень 01, 2025, 09:46:58 »
вони поки вносять зміни в правила голосування, в один день, особисто, по паспорту (половина населення його не має, що викликало моє здивування). на цьому етапі підкрутити по стандартній всім нам відомій схемі результати. а потім вже військовий стан, якщо піде не так щось.

Offline vs

« Reply #19284 : Квітень 01, 2025, 09:51:51 »
вони поки вносять зміни в правила голосування, в один день, особисто, по паспорту (половина населення його не має, що викликало моє здивування). на цьому етапі підкрутити по стандартній всім нам відомій схемі результати. а потім вже військовий стан, якщо піде не так щось.

ну то треба 22гу поправку ігнорувати, в принципі чому ні, всі хто проти welcome щось зробити через Пам Бонді генпрокурора
але як на мене щось інше вигадають, виборів скоріш за все не буде

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #19285 : Квітень 01, 2025, 09:56:19 »

ну то треба 22гу поправку ігнорувати, в принципі чому ні, всі хто проти welcome щось зробити через Пам Бонді генпрокурора
але як на мене щось інше вигадають, виборів скоріш за все не буде

ну вони до мідтерм поки готуються, але якщо так далі піде, то вже на них почнуть тренуватися.

Offline vs

« Reply #19286 : Квітень 01, 2025, 09:57:37 »
ну або деменція чи гамбургер поперек горла й венс президент

Offline Кошкер

• Израиль
« Reply #19287 : Квітень 01, 2025, 10:38:43 »
Є три шляха

Ну и, поскольку наша реальность выдержана в стиле черной комедии, я абсолютно не исключая варианта, при котором демократы честно проигрывают на выборах.  :grin:

Offline Кошкер

• Израиль
« Reply #19288 : Квітень 01, 2025, 10:48:26 »
особисто, по паспорту (половина населення його не має, що викликало моє здивування)

Я никогда не понимал, что мешает просто ввести удостоверение личности, автоматически выдаваемое каждому гражданину страны. Разумеется, кроме того, что это помешало бы осуществлять препятствование доступа избирателей с целью влияния на результаты выборов (voter suppression), которое традиционно практикуют республиканцы.
« Останнє редагування: Квітень 01, 2025, 11:04:10 від Кошкер »

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #19289 : Квітень 01, 2025, 11:52:17 »
особисто, по паспорту (половина населення його не має, що викликало моє здивування)

Я никогда не понимал, что мешает просто ввести удостоверение личности, автоматически выдаваемое каждому гражданину страны. Разумеется, кроме того, что это помешало бы осуществлять препятствование доступа избирателей с целью влияния на результаты выборов (voter suppression), которое традиционно практикуют республиканцы.
та активний gerrymandering, і тоді приходить розуміння, що США не є демократію в широкому сенсі слова.

0 Користувачів і 16 Гостей дивляться цю тему.