Автор Тема: Политика в США

Offline Shana

• Стать: Жіноча
  • Київ/Чернігівщина
Re: Политика в США
« Reply #18660 : Лютий 23, 2025, 09:46:57 »
Цитувати (виділене)
Подивилася на ВВС пряме включення промови Трампа на конференції Консерваторів. Це просто якийсь сюрреалізм.

Манерою говорити мені особисто Трамп нагадав пізнього Брєжнєва, а поводитися при цьому він намагався як стендап-комік: загравав з аудиторією, кидав якісь недолугі жарти. Попросив всіх присутніх передати привіт Першій леді Меланії, "яка дивиться нас по телевізору" (флешбек до "Поля чудес").

Булив Камалу Харіс, тупо знущаючись з її імені і прізвища.

На конференцію поприїжджали президенти Аргентини, Бразилії, Польщі(!), а також прем'єр Словаччини Фіцо і навіть представник британських правих Найджел Фараж (його теж підримує Маск, як і німецьких ультраправих).

Президен Аргентини тричі зробив такий жест: притис кулак до серця і потім викинув його вперед (кулак, да). Потім він піднімав великий палець, але перед цим було те, що я описала.

Це виглядає як якийсь Рейх 3.0: повна зала зустрічає оваціями кожного ультраправого лідера Європи (або ультралівого з Латинської Америки, неважливо), над цим усим стоїть на трибуні Трамп і каже:

"Мій рейтинг за отаким-то опитуванням - 57%, за отаким - 71%, мій рейтинг найбільший за рейтинги всіх президенів. Я - найвеличніший президент цієї країни за всю її історію".

Мене вистачило на 10 хвилин і я вимкнула телевізор, але, на відміну від телевізора, реальність не вимкнеш. І це жесть.
Єдине, на що я сподіваюся - що таким темпом ця маячня тривати довго не може.

(с) Ніна Кур'ята, членкиня Українського ПЕН

Чому не може? Гітлер 12 років протримався.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Фрейя

• Hero Member
« Reply #18661 : Лютий 23, 2025, 16:08:27 »
Цитувати (виділене)
Антон ШВЕЦЬ

Читаю багато порад, що для порозуміння з Трампом нам потрібно уважніше прочитати Project 2025. І там все зрозуміло.

Ну ок. Відкриваю розділ про армію США. Там дуже змістовно та детально розписані проблеми Пентагону в попередні періоди. Також розписано, що треба змінити. Наприклад, про бюджет. Так там пишуть, що з 2018 року загальний бюджет армії(тут мова саме про Сухопутку) був зменшений з 2018 року на 11%. І сходу рішення – бюджет треба підвищити(Increase the Army budget to remain the world’s preeminent land power). Причому розписано де та як. Шість основних напрямків, розширення науко-дослідницьких робіт і можливість розгортати два регіональних контингенти по 25 000 людей кожне(Increase the Army force structure by 50,000 to handle two major regional contingencies simultaneously). Також треба збільшити виробництво снарядів та запчастин, і як результат державне оборонне замовлення(Immediately increase the production and stockpiling of critical munitions and repair parts).

І про флот США те саме пишуть(Invest in and expand force structure). Треба будувати багато кораблів(Build a fleet of more than 355 ships). І треба більше набоїв для флоту(Accelerate the purchase of key munitions).

І для ВПС США також пишуть про збільшення бюджету, але тут мова йде вже і про аудит. Але там про те, що ВПС не отримують виділенні гроші в повному обсязі(pass-through funding causes numbers cited in current DOD budget documents to be higher than the dollar amounts actually received by the Air Force). Тобто це скоріш про зміну принципів формування потреби та бюджету. Висновок один і той самий – збільшувати бюджет ВПС(Increase the Air Force budget by 5 percent annually (after adjusting for inflation) to reverse the decline in size, age, and readiness and facilitate the transition to a more modern, lethal, and survivable force). І більш конкретно – наростити випуск Ф-35А до 60-80 штук на рік(Increase F-35A procurement to 60–80 per year). Забезпечити потужності для виробництва Б-21(Build the capacity for a B-21 production rate of 15–18 aircraft per year along with applicable elements of the B-21 long-range strike family of systems). Але мова не тільки про поточне виробництво. Мова і про майбутнє, вклад в науково-дослідницьку роботу треба наростити(Invest in future Air Force programs and efforts).

І такого там всюди. Те саме про Кіберкомандування, Розвідку МО, Спеціальні Сили і ядерну зброю.

Який висновок я міг би зробити прочитавши Проджект 2025 і намагаючись зрозуміти, що згідно з цим планом буде робити Трамп? Ну судячи з усього, що я прочитав, мова йде про збільшення бюджету Пентагону на трильйони доларів за декілька років. Якщо все брати, що там розписано – прям в районі 2-3 трильйони на 7-8 років. ВПС та ядерна зброю то дорого.

Що ми бачимо в реальності?

Голова Пентагону чекає на пропозицію по скороченню бюджету Пентагону на 8% кожен рік, загалом на 40% за п’ять років. Звісно з урахуванням відміни політики різноманітності та інших кліматичних цілей, досягнути 8% за перший рік без фактичного зменшення державного оборонного замовлення можливо. Тим більше, якщо європейський ТВД тепер не в пріоритеті. Але це повинна була б бути ЕКОНОМІЯ коштів, які б витратили на щось більш потрібне. Але мова не про економію, а про СКОРОЧЕННЯ бюджету. Більш того після першого року, коли б прибрали все зайве, складно уявити, що там можна було б скоротити без проблем на 8% на рік. І так скорочувати п’ять років поспіль.

Тобто в Проджекті 2025 мова йде про збільшення бюджетування, а на практиці ми бачимо його зменшення. План писали люди, регалії яких перераховані на початку документу. План реально толковий і хороший, заснований на реальному поточному стані армії США. На практиці план не виконується

Страшне скорочення Сухопутки на 11% за 6 років(тобто менше ніж по 2% в середньому на рік) замінюється цілющим скороченням ВСЬОГО бюджету на 8% кожен рік на п’ять років. Нагадаю, що попереднє скорочення призвело до того, що today, however, the Army cannot execute its land dominance mission. Ситуація прям погана була, ось пряма цитата - «Скорочення бюджетів і зменшення купівельної спроможності змусили армію знизити стандарти підготовки та можливості навчання, запропонувати скорочення загальної міцності, скоротити програми військового будівництва до історично низького рівня та скоротити важливі програми модернізації».

Апологети Проджекту 2025 і розповідей, що Трамп їде по цьому плану, можуть якось пояснити відповідність плану поточній реальності? Ну типу прочитай план і все стане зрозуміло. Ну я прочитав.

Як мені все це розуміти? Планувалося збільшення бюджету. По факту буде зменшення.

Що голова Пентагону просто пошуткував? Це такі типу перемовини з підлеглими? Ну тіпа налякати їх, а по факту зменшення не буде? Або що він план не читав? Або що Трамп не читав того плану? Або що план це просто агітка передвиборча? А які ще пункти з плану не є частиною плану насправді?

Я от висновку зробити не можу. Зараз звісно експерт набіжать і все пояснять. Дуже на це чекаю.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • Стать: Чоловіча
  • The world is yours
« Reply #18662 : Лютий 23, 2025, 16:13:40 »
а тут новий АІ Маска щось його підвів
https://twitter.com/SiljaLynx/status/1892707418276008064

все, підкрутили як треба, більше Маск не найбільший піздун в Тві
https://twitter.com/FlyingDutchPall/status/1893452268319449435
https://twitter.com/Guru_Merc/status/1893570387306242138
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Eney

« Reply #18663 : Лютий 23, 2025, 16:26:37 »
Цитувати (виділене)
Маск наказав федеральним службовцям США відзвітувати про свої робочі досягнення за попередній тиждень до 24 лютого або звільнитися, — Reuters.

Станом на вечір 22 лютого працівники федеральних агентств отримали електронні листи з темою «Що ви робили минулого тижня?». У соцмережі X Маск написав, що «Відсутність відповіді буде розцінено як звільнення».

Водночас, новий директор ФБР Кеш Пател закликав працівників не відповідати на листи Маска.
«ФБР через Офіс директора відповідає за всі наші процеси перевірки та проводитиме перевірки відповідно до процедур ФБР. Коли та якщо буде потрібна додаткова інформація, ми координуватимемо відповіді. Наразі, будь ласка, призупиніть будь-які відповіді».

Offline Eney

« Reply #18664 : Лютий 23, 2025, 18:47:24 »
Тремпель вже й поляків образив. 10 хвл. аудієнціїї для Дуди замість години, причому 1,5 години очікування в приймальній.

https://twitter.com/StuartDowell_/status/1893596499046441423

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #18665 : Лютий 23, 2025, 19:36:15 »
Я ж говорю, военный переворот, пока армию почистить не успели.
Зачистили всіх тільки що.

Trump fires Joint Chiefs chairman, Navy head in DOD leadership purge

І купу інших. Перший раз тризірковий генерал буде чіфом.

а ось чому він буде

The president also added a new detail, claiming that General Caine donned a MAGA hat, despite military guidelines that active-duty troops should not wear political paraphernalia.

“‘I love you, sir. I think you’re great, sir. I’ll kill for you, sir,’” Mr. Trump said General Caine said. “Then he puts on a Make America Great Again hat,” Mr. Trump said, laughing. “You’re not allowed to do that, but they did it.”

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #18666 : Лютий 23, 2025, 21:23:02 »

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #18667 : Лютий 23, 2025, 23:12:27 »
Нойнец

Погані новини, американці почали шось здогадуватися, хоча поки що не всі і не все.

Ілон Маск після того як звільнив усе що рухалося в державному менеджменті, надіслав усім, хто лишився, електронного листа, в якому вимагає звітувати йому, що ви робили за останній тиждень, щоб його догє вас оцінило і виміряло вашу ефішенсі.

Всім державним службовцям він надіслав цього листа.

Всім взагалі державним службовцям.

Для тих, хто не зрозумів, про що мова, повторюю ще раз.

Всім державним службовцям.

І нічого ні в кого в голові не ворухнулося.

ФБР, Пентагон, ЦРУ отримали ці листи. Шановний кажуть йобаний писар з централ інтілідженс ейдженсі, надішли нам звіт про те, як ти торгував кокаїном з картелями, планував повалення урядів у країнах третього світу, торгував зброєю зі злочинцями і так далі і тому подібне. А Ілон Маск і його хуйвейбіни будуть читати і оцінювати, добре ти це робиш чи погано.

Уж на шо Піт Хегсет і Тулсі Габбард абізяни, але за один день зрозуміли шо це за пиздець і наказали не відповідати Маску на цей лист.

Сподіваюся, це закінчиться тим, що наступного тижня Ілон Маск розпустить ЦРУ ФБР і Пентагон за низьку ефективність.

Offline Teagan

« Reply #18668 : Лютий 23, 2025, 23:31:54 »
Це реально пиздець, виявляється можна отак просто призначити якогось лівого хріна на посаду всія США і надати йому повноваження  звільнити в держ апараті взагалі всіх, попередньо отримавши звіт про супер мега классіфайд операції. Один тиждень звільняє, другий... дійсно, хтось шось запідозрить чи ні, не факт.

Offline vs

« Reply #18669 : Лютий 24, 2025, 00:31:09 »
це потенційно 2.3 мільйона емейлів, які будуть надійслані на одну адресу.

кажуть вони всі будуть потім згодовані масківському ШІ, який саме й прийматиме performance-based firing decisions

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
« Reply #18670 : Лютий 24, 2025, 09:24:38 »
Цитувати (виділене)
🤯Я кайфую, що перевершую у президентстві Джорджа Вашингтона, – Трамп

А чом би й ні? Той - лише перший президент. А цей: а) останній президент, б) перший король
Джордж Вашингтон отказался стать королем. Из 2-х предложенных вариантов выбрал президентство.
А вот я, Дональд Трамп, не откажусь, даже если и не предлагают. Сам предложу. Я ж богоизбранный, в жопу ухо раненый великий Дональд, а не, как вы подумали, хрен с горы.
Борітеся — поборете! Вам бог помагає!

Offline Teagan

« Reply #18671 : Лютий 24, 2025, 10:46:26 »
це потенційно 2.3 мільйона емейлів, які будуть надійслані на одну адресу.

кажуть вони всі будуть потім згодовані масківському ШІ, який саме й прийматиме performance-based firing decisions
Масківському. Одразу китайському ШІ, щоб два рази не ходить.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #18672 : Лютий 24, 2025, 10:58:49 »
BREAKING: Donald Trump just named far-right MAGA podcaster Dan Bongino, a notorious conspiracy theorist who promoted the lie that the 2020 election was “stolen,” to serve as Deputy Director of the FBI.

God help us all.

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
« Reply #18673 : Лютий 24, 2025, 11:02:28 »
God help us all.
Сама, сама, сама...Ни Бог вам Трампа выбрал.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #18674 : Лютий 24, 2025, 11:13:01 »
God help us all.
Сама, сама, сама...Ни Бог вам Трампа выбрал.

та я взагалі не американець :smilie5:

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #18675 : Лютий 24, 2025, 11:34:42 »
Цитувати (виділене)
Would a federal worker who received an email from Elon please post the return email address so we can all respond
https://www.facebook.com/feministnews.us/posts/pfbid02T232gWLUfh5fgVqzaQLheJH7R7duD8grScbjcrTYM3cA11SMEPxyHjYB8osxBmLEl

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
« Reply #18677 : Лютий 24, 2025, 13:06:45 »
Бу-га-га! :rofl:
Так вот кто всех кошек и собак в Огайо съел.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #18678 : Лютий 24, 2025, 13:29:38 »
Trump Orders Shutdown of U.S. Military Base in Greece

Greek media reports that President Trump has ordered the closure of the U.S. military base in Alexandroupoli, following a joint request from Putin and Erdogan.

The base, a key NATO logistical hub, had been a point of contention, particularly with Turkey.

Offline AVI

« Reply #18679 : Лютий 24, 2025, 13:50:38 »
 :good:
Як тобі таке, Илончик Маск?
Адміністрація Трампа закриває федеральні зарядні пристрої для електромобілів по всій країні
Цитувати (виділене)
Після своєї інавгурації він припинив програму на $5 млрд з установки нових громадських зарядних станцій для електромобілів по всій країні, підписав указ про скасування директив Байдена щодо закупівлі нових електромобілів для федерального автопарку та оголосив про намір скасувати федеральний податковий кредит для електромобілів.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #18680 : Лютий 24, 2025, 13:52:18 »
Трамп заявив, що США та Італія були союзниками з часів Стародавнього Риму.
Реакція перекладача безцінна. )))
Від #СТАЛКЕР_УКРАЇНА

Offline Teagan

« Reply #18681 : Лютий 24, 2025, 14:14:26 »
Трамп заявив, що США та Італія були союзниками з часів Стародавнього Риму.
Реакція перекладача безцінна. )))
:grin:
Лице з субтитрами як кажуть

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина

Offline fakir

« Reply #18683 : Лютий 24, 2025, 15:27:51 »
Як тобі таке, Илончик Маск?
теоретично, продажі на його власних станціях мають зрости

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #18684 : Лютий 24, 2025, 15:54:44 »
Trump did not come out to greet Emanuel Macron as he arrived at the White House despite greeting every other leader that has visited since his second term has started.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #18685 : Лютий 24, 2025, 16:07:05 »
можете самостійно перевірити

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #18686 : Лютий 24, 2025, 19:27:40 »
Мир, дружба, жуйка і бізнес з обома сторонами.

Offline Teagan

« Reply #18687 : Лютий 24, 2025, 22:40:48 »
Цитувати (виділене)
«Я не можу жити в Сполучених Штатах наступні чотири роки й дихати тим же повітрям, що й Ілон Маск», — каже Опра Вінфрі про своє рішення припинити своє легендарне шоу та переїхати до Італії.

Понавчилися в хароших руських. Лідери думок. Просто поїдьте на курорт на 4 роки. А в Італії теж ультраправаки при владі але коли ти на курорті то це мабуть не впливає на якість повітря.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #18688 : Лютий 24, 2025, 22:50:43 »
вона дійсно думає, що це на чотири роки? :rofl:

Offline Teagan

« Reply #18689 : Лютий 24, 2025, 22:57:49 »
вона дійсно думає, що це на чотири роки? :rofl:
ага, це теж
А потім мабуть думає шо переоберуть Байдена і все буде знов норм.

0 Користувачів і 8 Гостей дивляться цю тему.