Автор Тема: Українська політика. Війна. 15 листопада -

Offline Mathilda

• Стать: Жіноча
  • Nederland
Re: Українська політика. Війна. 15 листопада -
« Reply #11760 : Жовтень 30, 2024, 21:39:00 »
Цитувати (виділене)
Сьогодні після 22:15 відбудеться засідання Радбезу ООН щодо розгортання військових КНДР для війни в Україні — постійний представник України при ООН Сергій Кислиця
Звичайне чи глибоке?

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #11761 : Жовтень 31, 2024, 07:02:37 »
Знову КАБ по багатостраждальній Салтівці. Уражено 9поверховий будинок. Частина міста без світла. Загинуло 2 людей, в тому числі дитина, поранено 34
https://t.me/operativnoZSU/161717

Offline Shannou

• Global Moderator
  • Стать: Чоловіча
  • The world is yours
« Reply #11762 : Листопад 01, 2024, 10:16:57 »
Этим утром сразу несколько российских каналов признали очередную потерю истребителя-бомбардировщика Су-34 и смерть экипажа. О причинах потери самолета не сообщается.

@yigal_levin
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #11763 : Листопад 01, 2024, 19:22:08 »
Промайнуло в тг, що то він надзвуковий барьєр невдало взяв. Буває

Offline Garfield

• Nederland
« Reply #11764 : Листопад 01, 2024, 21:14:31 »
Промайнуло в тг, що то він надзвуковий барьєр невдало взяв. Буває
Ще б хтось пояснив як ото взяття відбувається (переважно в уяві журналістів). Сіла ударна хвиля - все, вище дупи не стрибнеш. Проблематичні режими як раз трохи нижче швидкості звуку
Homo homini felis est.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #11765 : Листопад 02, 2024, 07:38:02 »
(переважно в уяві журналістів)
Так отож

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #11766 : Листопад 02, 2024, 19:52:14 »
(переважно в уяві журналістів)
Після того, як я колись прочитала про "небувалої сили місячне затемнення", то мені вже пофігу, що журналізди пояснюють.
Утанул та й утанул, туди його мать.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #11767 : Листопад 02, 2024, 21:21:59 »
Народний депутат України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко в суботу привіз допомогу бригадам, які виконують бойові завдання на Сумщині, зокрема дрони і системи радіоелектронної боротьби (РЕБ), повідомляється на сайті політсили.
"Сьогодні привезли на Сумщину десантникам і морпіхам велику партію техніки", - сказав Порошенко.
Як зазначається в повідомленні, 36-та бригада морської піхоти, 170-й полк логістики ДШВ, 80-та, 82-га, 95-та бригади ДШВ, 132-й розвідувальний батальйон, 33-й інженерний батальйон загалом отримали 500 FPV-дронів "Вирій" 8" із платами ініціації та батареями, два розвідувальні безпілотники тактичного рівня "Посейдон" для наведення артилерії та розвідки, а також 13 комплексів купольного РЕБ "Шатро" 4Д на рамі для встановлення на автомобіль, щоб прикривати підвезення БК, евакуацію та бійців на позиціях.
Також військові отримали дев'ять додаткових модернізованих четвертих модулів з іншими діапазонами до купольного РЕБ "Шатро" для комплексів, що їх уже передавали раніше, дев'ять квадрокоптерів DJI Mavic 3Т із нічним баченням, два прально-душових комплекси та 55 сучасних автономних дизельних обігрівачів для бліндажів.
Крім того, Порошенко передав військовим три квадроцикли для швидкого пересування, підвезення БК та евакуації поранених, 12 шин для бойових автомобілів HMMWV, 12 шин для вантажівок ЗІЛ, 8 шин для вантажівок МАЗ, 12 шин для тягачів УРАЛ, детектори дронів "Ванільний цукор", зарядні станції EcoFlow Delta 2 MAX, телевізори 55" для контролю за сектором та іншу електроніку.
"Я мрію, щоб нарешті влада почала постачати достатню кількість якісних дронів в армію. Тому що гроші на це є, можливість є. Наші воїни мають бити ворога, а не думати, як забезпечити себе. Бити, не економлячи. Але поки цього влада не забезпечує, ми страхуємо", - розповів політик.
При цьому Порошенко повідомив про арешт своїх рахунків.
"Заарештували рахунки моїх підприємств, щоб перешкодити виділенню коштів на підтримку армії. Без відкриття кримінальних справ, без будь-яких статусів чи підозр - наказ заарештувати рахунки як речовий доказ і поновити ганебну практику, яка триває понад два роки", - сказав він.
Політик зазначив, "вітав слова президента Зеленського про те, що країні потрібна єдність". "Але я не думаю, що це та єдність, якої... чекає український народ і наші партнери", - додав Порошенко.

https://interfax.com.ua/news/political/1024842.html

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #11768 : Листопад 02, 2024, 23:14:52 »
слова президента Зеленського про те, що країні потрібна єдність
А хуйло каже що хоче миру.
Вірю обом.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #11769 : Листопад 03, 2024, 14:40:08 »
Внаслідок атаки БПЛА по Києву було пошкоджено Інститут журналістики КНУ — УП
Окрім цього пошкоджено гуртожиток Інституту міжнародних відносин КНУ, цивільні об'єкти, магазини, колишній мотозавод.

https://t.me/operativnoZSU

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #11770 : Листопад 03, 2024, 14:56:58 »
 :sho_za:
Цитувати (виділене)
Google виклав на картах оновлені знімки, розкривши розміщення військових систем Сил оборони України. Про це повідомив очільник Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки й оборони Андрій Коваленко.

"Уявіть ситуацію. Google викладає на картах оновлені знімки, на яких палить розміщення наших військових систем (не буду уточнювати). Ми звертаємось до них, аби швидко це виправити, але ж у них вихідні. Не до цього", – написав Коваленко.

Він додав, що росіяни вже активно розповсюджують ці знімки.

Згодом очільник ЦПД написав, що після публічної реакції представники Google зв‘язалися з Україною. У компанії стверджують, що вже працюють над виправленням ситуації зі знімками розміщення українських військових систем.

"Надалі також проговоримо, як розв'язувати будь-які проблеми оперативно", – резюмував Коваленко.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Helenka

• Hero Member
  • Эстония
« Reply #11771 : Листопад 03, 2024, 18:45:36 »
Google виклав на картах оновлені знімки, розкривши розміщення військових систем Сил оборони України. Про це повідомив очільник Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки й оборони Андрій Коваленко.

Как бы да, но
Цитувати (виділене)
Соловьев здорового человека
По фб и окрестностям несется очередная зрада. Оказывается, Гугл выложил обновленные фотосъемки, на которых видны наши военные объекты! И все прогрессивная общественность слилась в катарсисе общего негодования сволочным Гуглом!

Никому в этой ситуации не интересны следующие факты:
1) Это ежегодная (иногда раз в пару лет) процедура уже лет 15.
2) Выложены снимки 23-го года.
3) У Гугла есть стандартная процедура, по которой государства их информируют, какая часть суверенной территории не должна выкладываться в общий доступ.

Итого имеем. После осени неожиданно наступила зима. (зачеркнуто) Гугл сделал тоже самое, что и все годы существования своего сервиса космо-снимков. Выложил данные годичной давности. Никто из наших властей (полагаю, что это компетенция Минцифры) не удосужился за два с половиной года подать стандартную (!) форму запрета на публикацию. А теперь преступный Гугл отказывается за день в выходной день все удалить.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #11772 : Листопад 03, 2024, 19:16:57 »
Наскільки пам"ятаю, з початком повномасштабного вторгнення гугл повідміняв деякі функції карт в Україні. Наприклад, геолокацію.
А ще я була здивована, що супутникове фото моєї місцевості тоді поміняли на більш старе.
А тут раптом стали рожевими поні.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #11773 : Листопад 03, 2024, 20:04:29 »
Цитувати (виділене)
"Ми в одному кроці від введення трудової повинності і тоді ніяких зарплат ні в кого не буде", - заступник Голови Верховного Суду, майор ЗСУ Мамалуй. Війна надовго. Ресурсів бракує. Треба відноситись серйозно.
Тому що чверть ляма виплат прокурору на місяць треба десь брати. А окрім прокуророрських ще є судейські, мусарські, БЕБ, ДБР, податкова. Я вже не кажу про скотомарафон, це вже нам по замовчуванню пожиттєво видали.
Ресурсів бракує, розумієте.

Offline Homiak

• Украина, Запорожье
« Reply #11774 : Листопад 03, 2024, 20:32:18 »
Цитувати (виділене)
"Ми в одному кроці від введення трудової повинності і тоді ніяких зарплат ні в кого не буде", - заступник Голови Верховного Суду, майор ЗСУ Мамалуй. Війна надовго. Ресурсів бракує. Треба відноситись серйозно.
Тому що чверть ляма виплат прокурору на місяць треба десь брати. А окрім прокуророрських ще є судейські, мусарські, БЕБ, ДБР, податкова. Я вже не кажу про скотомарафон, це вже нам по замовчуванню пожиттєво видали.
Зараз подивився по деклараціям - пан Мамалуй отримав минулого місяця 268 тис зарплати. Працює майже примусово, в одному кроці від трудової повинності :good:

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #11775 : Листопад 03, 2024, 20:42:05 »
Цитувати (виділене)
Бутусов:
Чому Іван Баканов має сидіти у тюрмі за державну зраду та співпрацю з ФСБ РФ?
Cпойлер
"Українська правда" з'ясувала, що Іван Баканов подарував сину статус військовослужбовця СБУ та безтурботне щасливе життя під час війни у ресторанах та спортзалах Києва.
Але мені в цій історії найбільш зухвалим видається те, що сам Баканов досі на свободі.
Хочу наголосити чому Баканов має сидіти у тюрмі і відповідати за державну зраду, і не повинен  знаходитись на свободі:
1. За поданням Баканова президент Зеленський у жовтні 2020-го року призначив на посаду начальника СБУ Криму агента ФСБ Олега Кулініча:
- Кулініч закінчив академію ФСБ в Росії, і не мав права за українськими законами отримувати посаду на держслужбі.
 - Кулініч багато років працював разом з Андрієм Деркачем - колишнім українським депутатом, який виявився російським агентом, і в 2024-му році отримав від Путіна посаду сенатора РФ від Астраханської області.
- Кулініч був на зв'язку та доповідав російському агенту Володимиру Сівковичу, колишньому українському депутату та заступнику секретаря РНБО при Януковичі у Москву про усе, що відбувалось в СБУ.
- Кулініч отримав неофіційні повноваження головного радника Баканова, і замість Херсона знаходився у Києві, мав доступ до усієї інформації про операції СБУ.
- Кулініч зараз у тюрмі як російський агент, йде суд.
2. За наказом Баканова у липні 2019-го року начальником управління внутрішньої безпеки СБУ було призначено Андрія Наумова. Згодом указом президента Наумов отримав звання бригадного генерала, а його управління зробили Головним, тобто надали найвищий статус:
- Наумов взяв під контроль усі особисті справи усіх співробітників СБУ, а також створив масштабну систему завозу контрабанди в Україну.
- Генерал Наумов втік з України перед російським вторгненням, та був затриманий у Сербії разом з одним з довірених контрабандистів Олександром Акстом, разом з великою сумою готівки.
- У своєму зверненні президент Зеленський назвав Наумова "зрадником". Україна вимагає його екстрадиції.
3. Призначення Кулініча не було випадковим, а прямо пов'язано з домовленостями Баканова з Москвою:
- Кулініч не мав права займати державні посади, оскільки у 1994 році закінчив академію ФСБ у Москві, такі люди підлягають люстрації. Він не міг пройти спец перевірку СБУ, його призначили на посаду незаконно.
- Кулініч був близьким партнером Андрія Деркача, якого США оголосили російським агентом та наклали на нього санкції у вересні 2020-го року. Після прес-конференції, на якій він оприлюднив перемовини президента Порошенко та президента Байдена і висунув проти них звинувачення.
- Кулініч був призначений на ключову посаду та отримав доступ до усіх операцій СБУ у жовтні 2020-го року, тобто одразу після того, як сам Деркач отримав санкці та не міг особисто контактувати з Бакановим. Призначення Кулініча виглядає як відповідь США від російськмих спецслужб та посилення іх впливу на СБУ.
- Кулініч відкрито захищав інтереси Росії в СБУ. Так, в управлінні СБУ Крима була порушена справа проти наближеного до Деркача Володимира Скачко за проросійську пропаганду. Кулініч особисто добився закриття справи та зняття з посади слідчого СБУ, який вів справу.
- Кулініч напередодні вторгнення блокував усі повідомлення аеророзвідки та агентури СБУ по Криму, щоб не лопустити інформацію про вторгення на цьому напрямку, та масштаби дій РФ.
- 12 лютого 2022-го року Кулініч був керівником антитерористичних навчань у Херсонській області, які відвідав президент Зеленський. Кулініч мав повний доступ у 2021-22 роках до усієї системи оборони півдня України, це призвело до повного провалу наших планів оборони, і до стрімкого просування росіян. 24 лютого росіяни у маршевому порядку проіхали в обхід українських позицій до 150 км. Жодні мости та дамби на шляху наступу не були підірвані, і тільки матрос Скакун підірвав частину прольоту Генічеського мосту, який стояв осторонь від головного удару росіян. Кулініч дозволив росіянам отримати усю інформацію про стан укранської оборони.
-  Кулініч 15 років не служив в СБУ, ніяких підстав для його повернення на службу не було, крім вимоги ФСБ. Він був відомий виключно як людина, пов'язана з ФСБ та Деркачем. І саме це було піставою для Баканова надати Кулінічу увесь доступ до усіх операцій СБУ, усю інформацію, щоб сприяти захопленню України.
- одразу після початку вторгнення Кулініч кинув Херсон, кинув своїх підлеглих в управлінні СБУ, нічого не зробив для організації оборони а виіхав у Київ, щоб бути поруч з Бакановим та отримувати від нього та передавати у Москву інформацію про дії України.
Висновок:
Екс-голова СБУ Іван Баканов:
- виконував завдання ФСБ РФ;
- призначав агентів ФСБ на вищі керівні посади для дезорганізації роботи СБУ по захисту від Росії;
- сприяв агресії РФ та був співучасником плану здачі України російським окупантам.
- керував контрабандою та підривав економіку України в інтересах РФ.
Перебування Баканова на свободі - це просто наруга над законом та справедливістю, це зрада не тільки держави - це зрада пам'яі тих десятків тисяч героїв, які загинули та продовжують гинути, щоб виправити наслідки дій Баканова та його російських керівників. Іван Баканов, на мій погляд, це відкритий ворог, який продовжує виконувати завдання Росії та продовжує діяти проти України.
Це все звичайно цікаво. Сподіваюсь що врешті решт з'ясується хто ж той гавнюк що призначив баканова головою СБУ всуперечь закону.

Offline AVI

« Reply #11776 : Листопад 03, 2024, 21:31:06 »
Сподіваюсь що врешті решт з'ясується хто ж той гавнюк що призначив баканова головою СБУ всуперечь закону.
І знову ця бісова невизначеність.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #11777 : Листопад 03, 2024, 21:35:21 »
Цитувати (виділене)
Зараз подивився по деклараціям - пан Мамалуй отримав минулого місяця 268 тис зарплати. Працює майже примусово, в одному кроці від трудової повинності :good:

пан мамалуй як би каже нам що ми будему жити в КНДР незалежно від результату війни
« Останнє редагування: Листопад 04, 2024, 09:04:12 від Volf Ram »

Offline Milena

« Reply #11778 : Листопад 04, 2024, 01:09:07 »
А з мене весь час лізе одне те й саме питання: хто це саме спровокував ту рашенську навалу на нас - той 95-й квартал, чи ті 73%, що за нього голосували? І відповідь найчастіше така - розвести їх (квартал і 73%) на виборчих дільницях в 2019 просто було ще не на часі.  :obm: Тому воювати Україні за саму себе ще воювати й воювати, довго.

Offline Eney

« Reply #11779 : Листопад 04, 2024, 09:46:52 »
Одне питання - чому Зеленський 25.02.2022 року не зустрів російській війська на Хрещатику з хлібом-соллю? Уся ж влада тоді була у нього в руках. Просто чисто формальна передача влади і жируй собі далі. Ділов на копійку ж.
Подавити супротив невеликого прошарку патріотично налаштованого населення було б справою днів. Причом це робилось би разом з передовими загонами Другої армії світу.

Offline Leo_need

• Україна, м.Київ
« Reply #11780 : Листопад 04, 2024, 13:00:00 »
хто це саме спровокував ту рашенську навалу на нас - той 95-й квартал, чи ті 73%, що за нього голосували?
Тут треба подивитись ретроспективно, щоб зрозуміти тенденцію. Хто ж та тварюка (тварюки), які спровокували німецьку навалу на Чехію. А потім інші тварюки спровокували бідних німців на навалу на Францію. Потім на Польщу. Щось дуже багато тварюк виходить, чи не так ?

Offline RedCat

« Reply #11781 : Листопад 04, 2024, 13:33:03 »
Цитувати (виділене)
Олексій Петров

Коли чуєш як Найвеличніший бідкається в бік наших союзників, на думку приходить приказка, яку вперше почув рік тому… «Я за вас свою роботу не збираюсь робити».

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #11782 : Листопад 04, 2024, 13:34:33 »
Одне питання - чому Зеленський 25.02.2022 року не зустрів російській війська на Хрещатику з хлібом-соллю?
Гадаю, що на початку проекту "Зеленський-президент" так і передбачалося. Але треба повернутись до першого року його правління, коли він демонстративно відмінив військовий парад. І отримав 50-тисячну ходу ветеранів. Після цього "найвеличніший" став набагато обережніше ставитись до військових. Зеленський - боягуз. І загроза його життю за зраду прийшла б не від міфічних чеченців, а від щирих українців. Ніхто в світі не очікував такого шаленого спротиву.

Offline Eney

« Reply #11783 : Листопад 04, 2024, 13:38:54 »
50-т тисяч розпорошених по різним куткам бійців - це точно не те, чого слід боятися, коли в тебе на кону дружба з Росією, яка вже прийшла до тебе з допомогою у кілька сот тисяч відбірних солдат і цілий Єрмак під боком.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #11784 : Листопад 04, 2024, 13:45:59 »
Тоді віримо, що Зеленський щирий патріот, який в перший же день записався в ТРО сховався у бункер, щоб зберегти для країни свою безцінну особу.

Online Santia

• **
« Reply #11785 : Листопад 04, 2024, 14:02:00 »
Просто чисто формальна передача влади і жируй собі далі.
Тому що домовлялися тільки за сухопутний коридор у Крим та Донбас, а тут Путін його кинув та поліз на Київ. А не хотілося віддавати владу.

Offline Teagan

« Reply #11786 : Листопад 04, 2024, 14:45:41 »
Українці які голосували за "закінчення війни" відповідальні лише за те що не розуміли що для України це не варіант, що одним бажанням домовитися війну не зупинити. Але не варто вважати 73 відсотки тупими ідіотами, бо проведіть подібне опитування в Європі чи США, там ще більше людей скаже що не хоче війни. Просто їм пощастило більше бо вони в НАТО і їм агресор зараз не загрожує, вони можуть собі дозволити пацифізм. Та навіть зараз купа професійних політиків вважає що можна домовитися і нам треба домовитися.

В принципі супротив українців це навіть зараз абсолютно нераціональне явище в очах тих самих вестернерів, вони б погодилися на всі вимоги агресора в лютому 22го. Тому й допомога йде такими краплями і з такими проблемами бо там просто чекають поки українцям набридне воювати, поки українці зрозуміють що Педерацію їм не перемогти.
А, ну і звісно особливо "розумні" політики вважають що такими темпами і такими "заходами" Педерація виснажиться швидше.

Offline Eney

« Reply #11787 : Листопад 04, 2024, 15:33:58 »
Тоді віримо, що Зеленський щирий патріот, який в перший же день записався в ТРО сховався у бункер, щоб зберегти для країни свою безцінну особу.
Звісно так, бо у світі ж тільки два кольори - білий і чорний. І це ж так зручно.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #11788 : Листопад 04, 2024, 17:56:51 »
Звісно так, бо у світі ж тільки два кольори - білий і чорний.
Та ні, ще зелений є.

Offline Milena

« Reply #11789 : Листопад 04, 2024, 18:09:55 »
Тут треба подивитись ретроспективно, щоб зрозуміти тенденцію. Хто ж та тварюка (тварюки), які спровокували німецьку навалу на Чехію. А потім інші тварюки спровокували бідних німців на навалу на Францію. Потім на Польщу. Щось дуже багато тварюк виходить, чи не так ?
Я скоріше бачу тенденцію, ніж розмаїття тварюк - тварюки набувать сили там, де їм дозволяє володарювати їхній народ-населення. Наш президент, окрилений 73%, "володарював" так, що (може, сам того не розуміючи) наобіцяв хуйлу легку перемогу в Україні.

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.